Ligue 1 - souhrn 20. kola

12.01.2018, 22:35, aktualizováno 14.01.2018, 22:55
Komentáře a souhrny
PSG vyhrálo v Nantes a odklidilo další překážku na cestě k titulu. Lyon doma ztratil s Angers, Saint-Étienne zvládlo důležité utkání s Toulouse. V sobotu večer se pomalu urodilo více červených karet než gólů. Nejtěsnějším rozdílem vyhrály celky Lille, Nice i Bordeaux. Marseille zcela suverénně loupila na půdě Rennes...

FC Nantes - Paris Saint-Germain 0:1

14.01.2018 21:00

Góly: 12. Ángel Di María

Konečný výsledek nebyl určitě tou nejpřekvapivější skutečností tohoto střetnutí. PSG zkrátka potvrdil roli neomezeného vládce Ligue 1, svého protivníka porazil už popatnácté za sebou a bezpečně udržuje svou první pozici. Daleko větší ohlasy vzbudilo v Nantes chování sudího Tonyho Chaprona, který kontroverzně vyloučil domácího stopera Diega Carlose.

Hosté už dopředu věděli, že po zaváhání Monaca v Montpellieru a ještě překvapivější remízy Lyonu s Angers mohou svůj náskok navýšit už na dvouciferné číslo. A i když nemohli nastoupit Neymar ani Thiago Motta, v sestavě se nakonec objevil Edinson Cavani, jenž si ve finále připsal asistenci u jediné trefy Ángela Di Maríy.

Začátek utkání vyšel pařížskému gigantovi náramně. Cavani si seběhl z levé strany blíže do středu pole, odtud směřoval svou přihrávku původně na Mbappého, avšak ten přenechal míč lišácky lépe postavenému Di Maríovi, jenž z vyložené pozice střelou podél marně se natahujícího brankáře Tatarusanua ve 12. minutě rozhodl o vítězství.

Di María nebyl vůbec daleko svému druhému gólu, jenže trestuhodně selhal v koncovce. Mbappé uvolnil na pravé straně Rabiota, ten dlouhou přihrávkou u druhé tyčky vybídl svého argentinského spoluhráče, jenže ten místo do prázdné brány zamířil jen mimo. A ve 37. minutě Di María zase neuspěl, protože trefil pouze břevno.

Pařížané po většinu doby kontrolovali hru a hlídali si těsný náskok, přesto bretaňský celek po přestávce uměl zahrozit. Ve 48. minutě načechral Dubois dobrý centr na Diega Carlose, jehož táhla hlavička skončila těsně vedle. A pak Kurzawaovu mizernou rozehrávku mohl potrestat Sala, avšak pohotově proti němu zasáhl gólman Areola.

V 57. minutě po akci Mbappého se zase v tutovce zjevil Di María, avšak pálil pouze mimo. Málem se PSG tohle neproměnění šeredně vymstilo, protože o čtyři minuty později centr ze standardky od Lucase Limy dopravil do sítě Sala, avšak jeho trefa nebyla uznaná pro ofsajd. Nutno podotknout, že se jednalo o hodně těsnou a spornou situaci.

V nastavení druhého poločasu pak přišla na řadu jedna z nejzvláštnějších červených karet v historii fotbalu. Vracející se Diego Carlos v zápalu hry vrazil zezadu do běžícího rozhodčího Chaprona, který bezprostředně poté hráče lehce nakopl. Následně tasil žlutou kartu, a protože pro Brazilce byla už druhá, pakoval se předčasně ze hřiště.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - Angers SCO 1:1

14.01.2018 17:00

Góly: 47. Nabil Fekir - 14. Karl Toko Ekambi (pen.)

Opravdu hodně nečekanou a zbytečnou ztrátu utrpěli fotbalisté Lyonu, kteří se mohli osamostatnit na druhé příčce po sobotním zaváhání Monaca na půdě Montpellieru, to by však s Angers nesměli pouze remizovat. Bretaňský celek, který se nachází v sestupovém pásmu, zakulatil své číslo remíz na desítku, a určitě tímto cenným bodem nepohrdl.

Předpoklady jsou jedna věc, ale realita, obzvláště ve sportu, je věc druhá. Těžko říci, jestli Les Gones tenhle duel jednoduše nepodcenili, každopádně nenavázali na svou prosincovou sérii čtyř vítězství v řadě. A to se přitom jejich soupeř musel oklepávat z vypadnutí z obou francouzských pohárů, v nichž podlehl Lorientu a následně Montpellieru.

Nebyl to ze strany jednoznačného favorita tohoto střetnutí vůbec povedený start. Fulgini byl v šestnáctce faulovaný Morelem, rozhodčí Schneider tak musel už ve 14. minutě ukázat na bílý puntík, a Toko Ekambi touhle šancí nepohrdl. Ujal se exekuce pokutového kopu, počkal si, kam skočí brankář Anthony Lopes, a zamířil do jeho protipohybu.

OL působil i nadále hodně nesebevědomým dojmem a klidně pro něj situace mohla být ještě horší, kdyby ve 28. minutě technický pokus Toka Ekambiho neskončil nad bránou. Až ve 32. minutě mohl možná Cornet jakýmsi způsobem odpovědět, snažil se zakončovat hlavičkou, nicméně kýžený a chtěný prostor mezi třemi tyčemi prostě netrefil.

Ve 47. minutě Olympique přece jenom svou možnost na vyrovnání zužitkoval. Rafael z pravé strany našel svou přihrávkou ve vápně volného Corneta, od něj se nakonec míč přimotal ještě do cesty sbíhajícímu Fekirovi, a ten z blízkosti pohotově skóroval. Že by však domácí tahle trefa měla nakopnout k nějakému heroickému výkonu, to se říci rozhodně nedá.

Naopak se v jejich obraně tvořily občasné mezírky, kterých hodlali Les Scoïstes využít. V 57. minutě se řítil sám na kasu Toko Ekambi, jenže jeho následné zakončení bylo mizerné a skončilo vedle. V 70. minutě hostující stoper Thomas odvracel střelu Depaye z brankové čáry, Angers pak i přežilo krátké oslabení poté, co byl vyloučený Tait.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - Toulouse FC 2:0

14.01.2018 15:00

Góly: 45. Robert Berić (pen.), 86. Assane Dioussé

Obě mužstva v současné chvíli horlivě soupeří o holé přežití, přitom před sezónou spíše pokukovala po útoku na evropské poháry. Pro oba měl tedy jejich vzájemný duel velkou váhu, aby se případně jeden z nich mohl dál odpoutat od sestupového pásma. A lépe svou situaci zvládlo St. Étienne, které porazilo Toulouse o dvě branky.

Domácí se museli obejít bez své brankářské jedničky Stéphaneho Ruffiera, který si stále musel odpykávat svůj karetní trest, a i když byl jeho náhradník Jessy Moulin v poměrně velké permanenci, nakonec Les Verts se svým protivníkem ani napopáté neinkasovali. TFC nad nimi naposledy zvítězili v roce 2015 a právě tehdy mu vsítili aspoň nějaký gól.

Hosté se neuvěřitelně trápili v koncovce. Moulin přitom předvedl jeden ze svých životních výkonů, a to především v prvním poločase. Nejprve na něj se svou střelou z přímého kopu nevyzrál Gradel, následně ani Somália spolu s Adouem, aby si na něm následně zase vylámal zuby Gradel, mimochodem bývalý hráč ASSE, a to dokonce ve dvou případech.

Mužstvo trenéra Jeana-Louise Gasseta naopak ve 45. minutě zužitkovalo jednu ze svých mála příležitostí a nakročilo k přerušení své tristní bilance deseti utkání bez jediného vítězství. Delort ve vápně fauloval Bambu, sudí Lesage nařídil pokutový kop, a ten Berič do protipohybu gólmana Lafonta suverénně proměnil.

Toulouse se ve druhém poločase v žádném případě nevzdávalo. A jeho soupeř zažil poměrně kruté chvíle, jelikož znovu zahrozil Somália a také střídající Jean, avšak oba ztroskotali na pozorném Moulinovi. Možnost náskok navýšit měl naopak Berič, navrátilec z nepovedeného angažmá v Anderlechtu, kde na podzim odehrál jen šest duelů, ale neuspěl.

Až v 86. minutě bylo o vítězi tohoto zajímavého střetnutí definitivně rozhodnuto. Issiaga Sylla ztratil zbytečně míč u středové čáry, po pravé straně tak mohl pláchnout Bamba, jeho pozdější centr do šestnáctky stačil Lafont nejistě vyrazit pouze k náhradníkovi Dioussému, a ten tak snadno dopravil míč do poloprázdné brány.

Více informací k zápasu

SM Caen - Lille OSC 0:1

13.01.2018 20:00

Góly: 43. Nicolas Pépé

Přilákání Christopha Galtiera na lavičku se zatím Lille vyplácí. Podařilo se vyloupit Stade Michel d’Ornano v Caen, díky čemuž severofrancouzský celek rázem poskočil na čtrnáctou příčku.

Domácí začali lépe a v úvodní patnáctiminutovce si vypracovali hned dvě dobré příležitosti. Pod oběma byl podepsán Ronny Rodelin, avšak v obou případech si vylámal zuby na Miku Maignanovi. Na druhé straně hřiště tvrdě vypálil Nicolas Pépé. Damien Da Silva se však dvakrát nerozmýšlel a střelu prostě nechtěl nechat doletět až k Rémymu Vercoutremu.

Na konci úvodního a na začátku druhého dějství se děly věci. Ve 43. minutě Yassine Benzia trpělivě vyčíhnul ideální okamžik, aby vymyslel famózní uličku za obranu pro Pépého, jenž si pohlídal ofsajdovou hranu a levačkou přelstil (i díky spolupráci s tyčí) obranu Caen - 0:1. Dvaadvacetiletý útočník odehrál vůbec výborný zápas.

O Rémym Vercoutrem se něco takového napsat nedá, jelikož o chvíli později byl za nesportovní chování vyloučen. Obětován byl Christian Kouakou a do branky si na zbytek duelu stoupnul Brice Samba. V 52. minutě se však síly na hrací ploše znovu vyrovnaly, jelikož Fodé Ballo-Touré rovněž vyfasoval červenou kartu, konkrétně po sporném souboji s Ronnym Rodelinem.

Svěřenci Patrice Garandeho si už větší šance nevytvořili. Naopak Samba musel ještě dvakrát zasahovat. Nejprve výborně vychytal Pépého, a poté si na něho nepřišel Benzia. LOSC tedy potvrdilo, že se mu v Caen daří. Naposledy tu prohrálo v říjnu 2007! Šesté vítězství v sezoně by mělo Galtierovu týmu dodat více sebevědomí, které bude třeba i ve středu při domácím duelu se Stade Rennes.

Více informací k zápasu

Dijon FCO - FC Metz 1:1

13.01.2018 20:00

Góly: 1. Júlio Tavares - 89. Nolan Roux

Dijon šel sice hned v úvodní minutě do vedení, nicméně Mety pokračují v nesmělém sbírání bodů a mají osmnáct zápasů na to, aby se vyhrabali z posledního místa a uchránili Ligue 1 i pro příští sezonu.

Svěřenci Oliviera Dall’Oglia převádějí líbivý, bojovný fotbal. Tentokrát jim ovšem hodně pomohla brzká trefa. Naïm Sliti poslal kolmici dopředu na Júlia Tavarese, který famózním způsobem obehrál Moussu Niakhatého, aby se mohl ocitnout tváří v tvář Eijimu Kawashimovi. Technická střela na vzdálenější tyč to potom jistila - 1:0.

O vedení mohli domácí přijít v 8. minutě. Ibrahima Niané nechal za sebou Baptiste Reyneta, nicméně Valentin Rosier se stihnul vrátit a na brankové čáře za svého gólmana zaskočil. Ve zbytku úvodního dějství to vypadalo, jako by byly oba týmy se stávajícím stavem spokojené. Proti byl snad akorát Mehdi Abeid, který ovšem v šestatřicáté minutě japonského brankáře nenachytal.

Není divu, že pocestuje v létě do Ruska coby jednička reprezentace Země vycházejícího Slunce. Výtečný zákrok předvedl na Stade Gaston Gérard i po hodně hry, kdy Rosier nacentroval na Frédérica Samaritana, jenž se pokoušel z voleje zvýšit náskok svého klubu. Mety teprve v závěrečné desetiminutovce vycítili, že by klidně mohli v tomto utkání bodovat.

Mathieu Dossevi Reyneta ještě nepřekonal. Ale Nolan Roux se v poslední minutě řádné hrací doby už prosadil, když na hranici šestnáctky chyboval Florent Balmont. Nepříjemná skákavá střela si pak našla cestičku až do sítě - 1:1. To zjevně pořádně naštvalo Papyho Djilobodjiho, jenž v nastaveném čase ostře zajel do střelce gólu a bez předchozího napomenutí byl okamžitě poslán ze hřiště.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - AS Monaco 0:0

13.01.2018 20:00

Góly: -

S výjimkou zápasu Rennes s Marseille to v rámci 20. kola Ligue 1 rozhodně ve Francii nebyla žádná atraktivní ofenzivní podívaná. Utkání mezi Montpellierem a Monakem budiž toho jasným důkazem.

Radamel Falcao se po zranění nestihnul dát pro tento duel dohromady, nicméně v úterý proti Nice by si už zahrát alespoň nějakou porci minut mohl. Střílení branek do téměř nedobytné svatyně MHSC tedy měl mít na starosti především Keita Baldé. Oba celky vystřelily celkem devět střel, avšak v prvním poločase nestála za zmínku ani jedna z nich.

Přesuňme se tedy do druhého dějství. V jeho sedmé minutě pálil z dálky Jorge a Benjamin Lecomte vyrážel nad bránu. Bývalá jednička Lorientu se vyznamenala i proti pokusu Thomase Lemara. Ovšem patrně vůbec nejlepší zákrok si schovala na osmasedmdesátou minutu, ve které z bezprostřední blízkosti hlavičkoval Kévin N’Doram.

Takovou tečku za pozoruhodnými šancemi učinil svým přímým kopem Rachid Ghezzal. Monaco tedy neskórovalo, což se mu v této sezoně stalo v lize teprve potřetí. Knížecí klub tak bude muset doufat, že Lyon zaváhá v domácím utkání s Angers. La Paillade tedy s mistrem ani napodruhé neprohrálo. Třetí klání se chystá na konci ledna v rámci semifinále Coupe de la Ligue.

Do té doby však oba týmy sehrají ještě tři utkání. Na svěřence Michela Der Zakariana, kteří se nadále pyšní nejkvalitnější defenzivou, čekají Amines, Toulouse a PSG. Monaco se s výjimkou Nice (rovněž podruhé v krátké době) těší na poslední Mety, a poté už přijde na pořad dne důležité klání s Olympiquem Marseille.

Více informací k zápasu

OGC Nice - Amiens SC 1:0

13.01.2018 20:00

Góly: 66. Pierre Lees Melou

Po vypadnutí z obou francouzských pohárů si Nice napravilo reputaci aspoň v prvním jarním ligovém kole a nejtěsnějším možným způsobem skolilo nováčka ligy z Amiens. O jeho vítězství rozhodl Pierre Lees Melou. Hosté, kterých se mimochodem už také netýkají domácí poháry, prohloubili svou krizi už na pátou prohru v řadě.

Svěřenci Luciena Favreho byli v tomto souboji favoritem, ačkoli jim novoroční duely proti Toulouse a Monacu nevyšly podle představ a už na podzim na půdě svého nynějšího protivníka padli vysoko o tři branky. Amiens totiž v posledních sedmi zápasech napříč všemi soutěžemi padlo celkem šestkrát a vůbec se mu nedýchá dobře.

Domácí se nemohli plně spolehnout na služby svého nejlepšího střelce Maria Balotelliho, který zůstal sedět na lavičce náhradníků a nastoupil až na závěrečnou dvacetiminutovku. A bez něj to Les Aiglons směrem dopředu přece jenom drhlo. Přitom už od 1. minuty mohli prohrávat, kdyby brankář Benítez nezachytil hlavičku Konatého.

Ve 27. minutě si hosté vypracovali ještě větší tutovku, Bourgaud se řítil sám na Beníteze, možná že však trochu zbrkle zakončil, a tak zase míč skončil na soupeřových rukavicích. OGC se opravdu výrazněji osmělil až ve druhém poločase. Zkraje zahrozil Lees Melou, nicméně gólman Bouet předvedl první důležitý zákrok.

Zkušený čtyřiatřicetiletý muž v rukavicích, pro něhož byl tenhle souboj vůbec prvním v kariéře v Ligue 1, nakonec kapituloval v 66. minutě. Saint-Maximin dobře zapracoval na levé straně, následně přihrál balón do středu, kde se nacházel Lees Melou, a jeho dělovka možná trošku překvapivě skončila naprosto ukázkově pod břevnem.

Les Licornes se na odpověď prostě nezmohli. Slavit úspěch mohla snad jen kombinace Kakuty společně s Gakpém, nicméně pokus druhého jmenovaného zastavil v pohodě Benítez. Navýšit náskok naopak mohl ještě pět minut před koncem znovu Lees Melou, avšak s jeho slušnou střelou ze středu vápna si Bouet v tomto případě poradil.

Více informací k zápasu

ES Troyes - Girondins Bordeaux 0:1

13.01.2018 20:00

Góly: 15. Gaëtan Laborde

Souboj dvou trápících se celků rozhodla jediná branka, kterou zařídil Gaëtan Laborde. Bordeaux, které utnulo sérii šesti venkovních porážek v řadě, což byla jeho nejhorší šňůra od roku 1976, tak předskočilo svého soupeře v tabulce a aspoň částečně se odpoutalo od sestupového pásma. Troyes s ním mimochodem padlo už počtvrté za sebou.

Byl to moc povedený návrat hostujícího útočníka, který od září laboroval se zlomenou nohou a vůbec poprvé v sezóně se objevil v základní sestavě. Když Laborde skóroval naposledy, psal se květen loňského roku, teď byl právě on klíčovým mužem utkání. ESTAC na jeho trefu nedokázal jakkoli odpovědět a prohrál v lize popáté z posledních šesti případů.

Situace se pro domácí už od úvodních chvil nevyvíjela vůbec dobře a s podezřením na zranění lýtka musel ze hry odstoupit po deseti minutách Hérelle, jehož nahradil Vizcarrondo. Těsně poté domácí zahrávali pokutový kop poté, co Meïté sestřelil ve vápně Darbiona, jenže exekutor Khaoui selhal a na výtečného brankáře Costila nevyzrál.

Naopak na druhé straně Les Girondins gólově zaúřadovali. Malcom, jehož zimní přestup do anglické Premier League je již údajně na spadnutí, unikl přes půl hřiště po pravé straně marně bránícímu Traorému, pak svou levačkou načechral jemný oblouček na hranici brankového území, odkud nehlídaný Laborde pohotově zavěsil svou hlavou.

Svěřenci Jocelyna Gourvenneca, kteří tuhle vzpruhu opravdu nutně potřebovali, poměrně snadno pohodlný náskok hlídali. V obraně působili hodně jistě možná i proto, že se vyplatila sázka na nově utvořenou stoperskou dvojici, kterou obsadili teenagerský debutant Koundé spolu se zkušeným Bayssem, čerstvou posilou ze španělské Málagy.

Domácí působili směrem dopředu hodně malátným dojmem. Po přestávce dvakrát zahrozil snad jen Suk, avšak v prvém případě nedokázal míč přímo namířit mezi tři tyče, ve druhém pak o kousek nedosáhl na centr Grandsira. Náskok FCGdB mohl naopak navýšit Sankhare, jeho přesný zásah však nemohl platit pro ofsajd.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - Olympique Marseille 0:3

13.01.2018 17:00

Góly: 35. Valère Germain, 45. Morgan Sanson, 82. Florian Thauvin

Marseille dala zapomenout na předchozí nevydařené zápasy se Stade Rennes a v Roazhon Parku zvítězila přesvědčivě 3:0. OM zároveň vytvořila tlak na své konkurenty v boji o Ligu mistrů, byť nadále zůstává čtvrtá. O branky se podělili Valére Germain, Morgan Sanson a Florian Thauvin.

Pro Olympique Marseille nebyl zápas s Rennes ničím jednoduchým. Předchozí dva duely totiž vyzněly lépe pro domácí družinu, která vyhrála v Marseille první zápas 3:1 a poté na pokutové kopy zvládla i vzájemný duel ligového poháru.

Stade Rennes sice mělo úvodní šanci zápasu, ale jinak průběh utkání kontrolovala Marseille. Tomáš Koubek musel výrazně zasahovat už po střele Thauvina z patnácté minuty. Na druhé straně nepřekonal ležícího Mandandu Hunou. Branky začaly padat až po uplynutí půlhodiny, nejprve rozjásal domácí stánek Hunou, ovšem sudí nemohl branku pro ofsajdové postavení uznat. Ve 35.minutě tak udeřilo na druhé straně, Valére Germain obdržel přihrávku od Thauvina a prostřelil mírně povyběhnutého Koubka! O chvíli později mohl v obrovské šanci vyrovnat Sarr, jenomže na brankové čáře trefil obránce Sakaje. Marseille to nakonec nekompromisně potrestala. Morgan Sanson se z voleje opřel do balónu a Tomáš Koubek byl bez šance.

Dvoubrankový náskok si Marseille v pohodě hlídala a mohla skóre ještě navýšit. Sansonovi ani N'Jiemu se to nepovedlo, šťastnější byl až osm minut před koncem Florian Thauvin. Luiz Gustavo poslal na vzdálenější tyč načechraný centr a Thauvin hlavičkou pod břevno definitivně rozhodl. Stejný muž mohl ještě přidat čtvrtou branku, ale Koubka zachránila tyč.

Více informací k zápasu

Racing Strasbourg - EA Guingamp 0:2

12.01.2018 20:45

Góly: 8. Yannis Salibur, 16. Nicolas Benezet

Pamatujete na skvělou domácí formu Štrasburku v závěru loňského roku? S příchodem toho nového je vše jinak. Racing doma nezvládl utkání s Guingampem a po brankách Salibura a Benezeta prohrál 0:2.

Štrasburk se mohl na domácím hřišti pyšnit výbornou bilanci i skalpem Paris Saint-Germain, což se nikomu z francouzské ligy zatím nepodařilo. Jenomže zápas s papírově slabším Guingampem mu vůbec nevyšel.

Už začátek byl ze strany Racingu velmi vlažný a Guingamp se velmi brzo dostal do vedení. Stoprocentní šance Brianda ještě díky výtečnému zákroku Oukidjua brankou neskončila, ale za další čtyři minuty už brankář Štrasburku inkasoval. Regis Coco se Saliburem akcí na jeden dotek vyšachovali defenzívu domácích a druhý jmenovaný obloučkem pod břevno otevřel střelecký účet utkání. Štrasburk se sotva stačil vzpamatovat a vzápětí inkasoval po druhé. Nicolas Benezeta si na hranici pokutového území převzal balón a přesnou ranou k tyči zvýšil na 2:0. Defenzíva domácích měla i nadále velké problémy a kdyby Guingamp ještě do přestávky přidal třetí a možná i čtvrtý gól, nikdo by se nemohl divit.

Domácí kouč pochopitelně nemohl být s výkonem svých svěřenců spokojen a ještě do přestávku učinil první střídání. Štrasburku to ale nebylo nic platné. Do koncovky se v podstatě nedostával a proti výborně bránícímu Guingampu to měl složité.

Sedm minut před koncem mohl vstřelit kontaktní gól Saadi, jenomže hlavou mířil přesně do rukavic připraveného Johnssona. V první minutě nastaveného čase mohl definitivně pojistit výhru Blas, ale Bakary Koné se mu vrhl do střely a celou situaci zachránil. Štrasburk ale přesto prohrál 0:2 a pokazil si jinak dobrou domácí bilanci.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain20172159:1553
2.AS Monaco20133446:1942
3.Olympique Lyon20126247:2142
4.Olympique Marseille20125341:2241
5.FC Nantes20103718:1933
6.OGC Nice2093825:2930
7.EA Guingamp2085723:2429
8.Montpellier HSC2069517:1327
9.Dijon FCO2074929:3425
10.Stade Rennes2074924:2925
11.Racing Strasbourg2066824:3324
12.SM Caen20731012:2224
13.Girondins Bordeaux2065923:2923
14.AS Saint-Étienne2065920:3323
15.Lille OSC20641018:3022
16.Amiens SC20631116:2221
17.ES Troyes20631120:2821
18.Angers SCO20310722:3019
19.Toulouse FC20541118:2919
20.FC Metz20331414:3512

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (40)

Přidat komentář
Israha

No, jako Štrasburk je sympatický tým, ale když to proti nim někdo zabetonuje, tak tu kvalitu na překonání toho prostě nemají. Guingamp vlastně hráli docela hovno, stačilo zahušťovat prostory, a mají tři body zadarmo. Zase jednou triumf defenzivy...letos je tohohle na můj vkus v Ligue 1 až moc .

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
tony223

Reagovat
smazaný uživatel

souhlas, bohužel.

Reagovat
Israha

Pěkně. Na to, jak jsme s nima v posledních zápasech mívali problémy, tak nečekaně suverénní vítězství. Ugh, škoda, že jsem radši nezapl tohle, než Real ....

Reagovat
El Fáňos

Thavin, Sanson, Gustavo naprostá dokonalost, hlavně pro hatři Sansona se měli dívat, hrál parádně

Reagovat
JackDaniels.

krasa

Reagovat
Israha

Koukám na sestřihy...jo, tohle byl zápas, který mu sedl, a nepřekvapuje mě to. U něj není problém nekvalita, ale nekonzistence.

Reagovat
El Fáňos

no když hrál špatně, tak byl na nějaké pozici jako lz, nebo záloha nefungovala a on jako typ "lítače" potřebuje u sebe aspon dva hráče na zajištění

Reagovat
smazaný uživatel

no, nezapominal bych že minulou sezonu hral v 433 s lopezem a Vainquerem a neda se říct žeby ho Lopez jistil. A hrál uplně užasne. Tuto sezonu se začalo stejně ale jeho neforma v tomto rozestavení byly duvodem proč Garcia musel změnit rozestaveni. Sanson tuto sezonu sice stříli goly ale vykonnostně to furt bylo hodne, hodne slabe pořad behal nekam do vapna misto toho aby hral středního zaloznika se vsim vsudy.

Tento zápas je pro mě jeho nejlepší zápas sezony zatím. A ne kvuli golu ale protože byl všude, vracel se, odebiral miče a vyvažel je rychle a přesně! Tohle je Sanson kteryho potřebujeme!

Reagovat
Israha

Jako právěže tam Anguissa nebyl, takže byl Sanson jištěný jen Gustavem. Tady šlo o to, že ON hrál to, co má, a nevlál všude a nikde.

Reagovat
El Fáňos

Reagovat
smazaný uživatel

Z thauvina uz rastie hviezda?

Reagovat
smazaný uživatel

Už je nou nejaku dobu. A talentom od začiatku. Najproduktivnejší Francuzsky hráč zo všetkých top líg za posledných 13 mesiacov.

Reagovat
juninho8

Je na to nejaká oficiálna štatistika? Dosť by ma to zaujímalo.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano. hned najdem.

Reagovat
Israha

Letošní sezonu ve všech soutěžích zatím 10+10. Nuff said.

Reagovat
juninho8

Reagujem na oboch - tak pekne. Konečne sa už chytil. Zo začiatku som ho mal za rozmaznaného fracka ale asi dozrel a stáva sa z neho ťahúň.

Reagovat
Israha

Už loni tohle naplno ukazoval. Vyzrál, herně dospěl. Pořád ještě někdy má tendence hrát moc na sebe, ale omezil to, a hlavně je na něm vidět, že chce být dobrý pro tým, ne jen pro čísla v osobní kolonce. Pokud ho udržíme (což není dvakrát jisté ), vidím v něm budoucího kapitána.

Reagovat
X-bano-X

Ako to vyzerá s Marlonom v Nice? Ide mu to alebo je to také kolísavé?

Reagovat
Israha

ASSE se zatím ani po změně trenéra herně moc nezvedli. Ale dobrá ofenzivní sestava, takže tam měl kdo trestat individuální chyby, a to se taky stalo. Snad je tahle výhra nakopne, už je to potřeba, poslat v tabulce dolů ty, co tam patří. Toulouse se mi paradoxně herně líbili více, ale je těžké se prosazovat bez útočníka (Delort jím je jen, když se mu chce, a Sanogo snad ani tehdy ne). Zajímavé je sledovat ty navrátilce z Anglie...Gradel je pořád super, rozhodně nejnebezpečnější hráč TFC (a pořád trochu sobec), u něj nechápu, že se s tímhle v Anglii nechytil. Ale co se stalo s Imbulou, to mi nejde na rozum...svého času nejlepší box-to-box v lize, udržel zálohu proti převaze soupeřů i sám, a teď je vidět jen tehdy, když ztratí míč. Škoda, že takhle propadl, měl na to, konkurovat na svém postu těm nejlepším v repre.

Reagovat
Pyroman

Tři body už to chtělo zoufale. Neviděl jsem, podle statistik a reportů to asi zasloužená výhra nebyla, ale to je v téhle situaci vedlejší. Ve středu Metz venku, to musí být další body. Ono co se týče trenéra tak to je taková změna nezměna, Gasset už tam byl i v době, kdy to trénoval Sable, ale těžko říct, jak měli rozdělené pravomoci. Ten Imbula na to podle mě sere, není to tak dávno, co ho Dupraz kvůli přístupu na pár týdnů vyřadil z kádru.

Reagovat
Israha

Dole je to tradičně vyrovnané, říznete Méty a jste v podstatě uprostřed tabulky, tady jsou fakt každé body klíčové. Ale tohle 4 4 2 (nebo 1 1, Bamba byl možná spíš podhrot) vypadalo schopně, jak se s tím hráči sžijou, bude to fungovat, řekl bych. Rozhodně aspoň bylo vidět, co se chce hrát...

Imbuly je šílená škoda, mu asi ten hype okolo jeho osoby taky vlezl do hlavy. Chování hvězdy, přitom herně a zásluhami na tom statutu není ani ve snu...

Reagovat
Seydou Doumbia

Fekir pěkná krádež gólu. Snad to stihneme otočit.

Reagovat
Langi

Trapnemu Lyonu doslo stesti uz at se proberou...stabilne predvadet tohle proti tymum typu Angers se fakt neda...to Monaco takhle tu LM v klidu udrzi.

Jinak ten Terrier by dovalit mohl...o tom zadna

Reagovat
juninho8

To s tym sastim je ale trochu pravda stacilo malo a dnes by boli 3 body doma. Ale celkovo to bol biedny vykon proti predposlednemu tymu tabulky.

A s ohladom na to ako dnes hral Maolida by ssom privital kazdu ofenzivnu posilu. Neviem ci to moc neuponahlali s Maolidom. Naskocit za OL od zaciatku, na to este asi nema. Inak ale Gouiri spravil za tych 20 minut podla mna viac kao Myziane za 70. Ale stale je tam potreba nejakeho hraca. Mariano moze vypadnut aj na dlhsie a co potom.

Reagovat
Langi

No Mariano no party...az ten simulant v lete zdrne tak mame po prdeli Maolida a Giouri maji jeste bohuzel dost casu pred sebou a Cornet zadnej zabijak neni.

Jinak dnes opet nas tradicni sranec proti luze hrajici o sestup...az kdyz slo do tuhyho tak sme je zasypali strelama...letos uz toho stesti ale bylo asi dost...pamatuju si uz par zapasu, ktery sme s timhle hnojem v posledni desetiminutovce zlomili...nastesti Monaco je rado za bod z Montpellieru tak se az tak moc neztratilo...nicmene tohohle uz je potreba se vyvarovat

Reagovat
juninho8

Dúfajme že nebude mat maniere ako Arašid a nebude chcieť zdrhnúť po prvej vydarenej sezóne. Aj keď je to vysoko pravdepodobné Cornet napríklad podľa mňa včera odohral dosť slušný zápas.Ale lepšie mu to ide z krídla ako na hrote takže tam by som s ním moc nerátal. Vidím to na návrat strateného syna Karima

No jo. Takých výkonov že "nám sa nič nemôže stať" sme už pár predviedli.Len doteraz sa viacmenej fakt nikdy nič nestalo. Asi len 2 krát z Angers Hlavne obrana riešila asi tak dokopy 2 ťažké situácie a obidve dopadli katastrofálne. Morelova pecka a potom išiel Toko Ekambi sám na bránu. Ešteže nám pomohol aj sudí keď pri faule Tousarta to zbrklo odpískal lebo by išiel tuším Ekambi zase sám na bránu

Reagovat
smazaný uživatel

To čo si dovolil rozhodca Chapron?!! Tak Diego beží naspäť k bráne, ten čurák sa mu zamotá pod noh, padne a ešte sa snaží Diega kopnúť a dá ešte červenú kartu Diegovi...Fuj..Ten holohlavý kristus by mal byť suspendovaný! To je hnus velebnosti!

Reagovat
smazaný uživatel

Chapron

Reagovat
smazaný uživatel

Chapron na pána škoda že netrafil to by som chcel vidieť čo by sa stalo LOL

Reagovat
Euphael

mate nekdo video/gif pls?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Switchback
Reagovat
Pyroman

Chapron klasik.

Reagovat
Israha

Největší šašek z francouzských rozhodčích. Ale tohle je moc i na něj .

Reagovat
REPLIKATOR

Tak ten si dlouho nezapíská

Reagovat
jany kozak

Reagovat
juninho8

PSG chce 70 za Guedesa???? Uz im tecie do topanok ohladom financneho fair-play ci sa len regulerne pomiatli?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele