20. kolo
13.01.2018 20:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

SM Caen - Lille OSC 0:1

Přilákání Christopha Galtiera na lavičku se zatím Lille vyplácí. Podařilo se vyloupit Stade Michel d’Ornano v Caen, díky čemuž severofrancouzský celek rázem poskočil na čtrnáctou příčku.

Domácí začali lépe a v úvodní patnáctiminutovce si vypracovali hned dvě dobré příležitosti. Pod oběma byl podepsán Ronny Rodelin, avšak v obou případech si vylámal zuby na Miku Maignanovi. Na druhé straně hřiště tvrdě vypálil Nicolas Pépé. Damien Da Silva se však dvakrát nerozmýšlel a střelu prostě nechtěl nechat doletět až k Rémymu Vercoutremu.

Na konci úvodního a na začátku druhého dějství se děly věci. Ve 43. minutě Yassine Benzia trpělivě vyčíhnul ideální okamžik, aby vymyslel famózní uličku za obranu pro Pépého, jenž si pohlídal ofsajdovou hranu a levačkou přelstil (i díky spolupráci s tyčí) obranu Caen - 0:1. Dvaadvacetiletý útočník odehrál vůbec výborný zápas.

O Rémym Vercoutrem se něco takového napsat nedá, jelikož o chvíli později byl za nesportovní chování vyloučen. Obětován byl Christian Kouakou a do branky si na zbytek duelu stoupnul Brice Samba. V 52. minutě se však síly na hrací ploše znovu vyrovnaly, jelikož Fodé Ballo-Touré rovněž vyfasoval červenou kartu, konkrétně po sporném souboji s Ronnym Rodelinem.

Svěřenci Patrice Garandeho si už větší šance nevytvořili. Naopak Samba musel ještě dvakrát zasahovat. Nejprve výborně vychytal Pépého, a poté si na něho nepřišel Benzia. LOSC tedy potvrdilo, že se mu v Caen daří. Naposledy tu prohrálo v říjnu 2007! Šesté vítězství v sezoně by mělo Galtierovu týmu dodat více sebevědomí, které bude třeba i ve středu při domácím duelu se Stade Rennes.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele