20. kolo
14.01.2018 21:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

FC Nantes - Paris Saint-Germain 0:1

Konečný výsledek nebyl určitě tou nejpřekvapivější skutečností tohoto střetnutí. PSG zkrátka potvrdil roli neomezeného vládce Ligue 1, svého protivníka porazil už popatnácté za sebou a bezpečně udržuje svou první pozici. Daleko větší ohlasy vzbudilo v Nantes chování sudího Tonyho Chaprona, který kontroverzně vyloučil domácího stopera Diega Carlose.

Hosté už dopředu věděli, že po zaváhání Monaca v Montpellieru a ještě překvapivější remízy Lyonu s Angers mohou svůj náskok navýšit už na dvouciferné číslo. A i když nemohli nastoupit Neymar ani Thiago Motta, v sestavě se nakonec objevil Edinson Cavani, jenž si ve finále připsal asistenci u jediné trefy Ángela Di Maríy.

Začátek utkání vyšel pařížskému gigantovi náramně. Cavani si seběhl z levé strany blíže do středu pole, odtud směřoval svou přihrávku původně na Mbappého, avšak ten přenechal míč lišácky lépe postavenému Di Maríovi, jenž z vyložené pozice střelou podél marně se natahujícího brankáře Tatarusanua ve 12. minutě rozhodl o vítězství.

Di María nebyl vůbec daleko svému druhému gólu, jenže trestuhodně selhal v koncovce. Mbappé uvolnil na pravé straně Rabiota, ten dlouhou přihrávkou u druhé tyčky vybídl svého argentinského spoluhráče, jenže ten místo do prázdné brány zamířil jen mimo. A ve 37. minutě Di María zase neuspěl, protože trefil pouze břevno.

Pařížané po většinu doby kontrolovali hru a hlídali si těsný náskok, přesto bretaňský celek po přestávce uměl zahrozit. Ve 48. minutě načechral Dubois dobrý centr na Diega Carlose, jehož táhla hlavička skončila těsně vedle. A pak Kurzawaovu mizernou rozehrávku mohl potrestat Sala, avšak pohotově proti němu zasáhl gólman Areola.

V 57. minutě po akci Mbappého se zase v tutovce zjevil Di María, avšak pálil pouze mimo. Málem se PSG tohle neproměnění šeredně vymstilo, protože o čtyři minuty později centr ze standardky od Lucase Limy dopravil do sítě Sala, avšak jeho trefa nebyla uznaná pro ofsajd. Nutno podotknout, že se jednalo o hodně těsnou a spornou situaci.

V nastavení druhého poločasu pak přišla na řadu jedna z nejzvláštnějších červených karet v historii fotbalu. Vracející se Diego Carlos v zápalu hry vrazil zezadu do běžícího rozhodčího Chaprona, který bezprostředně poté hráče lehce nakopl. Následně tasil žlutou kartu, a protože pro Brazilce byla už druhá, pakoval se předčasně ze hřiště.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele