Ligue 1 - preview 20. kola

12.01.2018, 10:01, aktualizováno 14.01.2018, 09:39
Previews
Ve Francii dnes ligová soutěž pokračuje třemi duely. Saint-Étienne nejprve rozehraje souboj s Toulouse, poté přijde na řadu Lyon, který vyzve Angers, a večer potom PSG bez Neymara bude dobývat hráz zvanou Nantes...
AS Saint-Étienne - Toulouse FC  (neděle 15:00)
Už od tří hodin se na stadionu Geoffroye Guicharda utkají Saint-Étienne a Toulouse. Domácím fotbalistům se před přestávkou nepodařilo zastavit "střemhlavý" pád tabulkou a pokud se jim to nepovede ani proti Le Téfécé, mohou se rázem ocitnout v sestupových vodách.

Půjde totiž o duel sedmnáctého týmu tabulky s osmnáctým. Saint-Étienne se v této sezoně vůbec nedaří, přitom začátek vypadal velmi slibně. Ještě v devátém kole měli Les Verts na svém kontě pět výher, jenomže následný nezvládnutý zápas s Montpellierem odstartoval černou sérii, která se dosud nezastavila. Saint Étienne nevyhrálo deset kol v řadě a z pozic zaručující evropské poháry se propadlo na poslední možnou příčku, která ještě neznamená sestup.

Situace se domácím může ještě více zkoplikovat, pokud Toulouse neporazí. Případný bod by je sice udržel před svým soupeřem, ale pokud Angers překvapí v Lyonu, zabřednou Les Verts do sestupového pásma.

AS by se přeci jenom mohlo chytnout, minulý týden totiž porazilo Nimes 2:0 a zajistilo si postup do dalšího kola Coupe de France. Stejný úspěch mají za sebou i fotbalisté Toulouse. Ti vyřadili jedinou brankou Nice, nicméně úspěch následně nezopakovali v ligovém poháru, kde skončili na kopačkách Stade Rennes. Ani Toulouse v závěru loňského roku neoslňovalo. Za deset kol vyhrálo jen dvakrát.

Do utkání nezasáhne zraněný Loic Perrin a karetní tresty zase nepustí Ruffiera a Soderlunda. Místo obvyklé jedničky Stéphana Rouffiera se tak mezi tyče postaví Jessy Moulin. Toulouse zase nemůže počítat s Moubandjem.
AS Saint-Étienne - pravděpodobná sestava:
Moulin - Pogba, Lacroix, Théophile, Gabriel - Dioussé, Pajot - Hamouma, Cabella, Bamba - Berić
Toulouse FC - pravděpodobná sestava:
Lafont - Yago, Diop, Jullien, Amian - Jean, Blin, Imbula, Durmaz - Gradel, Delort
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.23 - 3.33 - 3.61
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Olympique Lyon - Angers SCO  (neděle 17:00)
Olympique Lyon se navzdory velkému náskoku PSG v boji o titul nevzdává a po novém roce hodlá pokračovat v nastolené stíhací jízdě. Závěr uplynulého roku zachytil Lyon ve skvělé formě, dokáže na ní v zápase s Angers navázat?

Nebýt překvapivé domácí ztráty s Lille, mohl na tom být Lyon ještě lépe a jeho ztráta na PSG výrazně menší. Takto ztrácejí Les Gones devět bodů, což se zdá jako ztráta nedostižitelná. Lyon v závěru roku válcoval své soupeře a to především na jejich stadionech. Troyes, Saint-Étienne i Nice schytaly shodný pětibrankový příděl a tři body si Olympique připsal i na hřištích Caen, Amien i Toulouse. Jinými slovy, Lyon z deseti kol vyhrál osmkrát a dotáhl se na druhé AS Monako. Mimochodem vzájemný souboj s knížecím klubem rovněž ovládl.

Svěřence trenéra Bruna Génésia čeká už příští týden dlouho očekávaný šlágr proti vedoucímu PSG a do té doby by rádi nasbírali plný počet bodů. Vedle Angers ještě sehrají v týdnu zápas na půdě Guingampu. Ještě připomeňme, že Lyon před týdnem zvládl zápas francouzského poháry a v Nancy zvítězil 3:2.

To Angers se naopak z francouzského poháru poroučelo a o tři dny později vypadlo i z ligového poháru. Nad jeho síly byl Lorient respektive Montpellier. Růžová není situace ani v Ligue 1, kde SCO patří už předposlední příčka. Angers sice před Vánocemi zvítězilo nad Dijonem 2:1, ale stalo se tak po více než dvou měsících.

Lyon je tedy na první pohled velkým favoritem a tuto úlohu by měl naplnit. Angers by rád Les Gones zaskočil, minimálně podobně jako v prvním zápase na stadionu Jeana Bouina, ve kterém se zrodila divoká přestřelka s remízovým koncem 3:3.
Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Lopes - Marcal, Morel, Marcelo, Tete - Aouar, Tousart, N'Dombele - Depay, Cornet, Fékir
Angers SCO - pravděpodobná sestava:
Letellier - Manceau, Pavlović, Thomas, Capelle - Santamaria - Ketkeophomphone, Fulgini, Mangani, Ekambi - Crívelli
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.44 - 4.87 - 7.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Nantes - Paris Saint-Germain  (neděle 21:00)
FC Nantes má před sebou velkou výzvu. Na Stade de la Beaujoire se utká se suverénem celé soutěže, vysoce favorizovaným Paris Saint-Germain. Ranieriho parta už tři soutěžní zápasy v řadě neztratila ani bod a dokonce přitom neinkasovala. Jak se defenzíva Les Canaris tentokrát vypořádá s hvězdným útokem PSG? Připomeňme, že v Parku Princů inkasovala čtyřikrát.

Byl to ale jiný zápas a především Nantes bylo v jiné situaci. Domácí tým teď už pod známým trenérem Claudiem Ranieri šlape a po devatenácti kolech mu patří skvělé páté místo. Čtvrtá Marseille už sice odskočila, nicméně na pátém místě mají Kanárci tříbodový náskok a ten mohou proti PSG ještě navýšit.

Je otázkou, co s Ranieriho partou udělala menší přestávka. Liga se ve Francii naposledy hrála před Vánocemi a od té doby uplynuly víc jak tři týdny. V generálce na zápas s Paříží si Nantes hravě poradilo se Senlis (4:0) a postoupilo do dalšího kola franzouského poháru. Při vší úctě k soupeři ale Senlis není PSG a Nantes čeká v domácím prostředí nejtěžší možný soupeř.

Pařížané vedou ligu s obrovským náskokem. Druhé Monako už ztrácí na čelo osm bodů a tato propast se může ještě navýšit. Paříži se proti Nantes dlouhodobě daří. Vždyť Kanárci naposledy dokázali celek z hlavního města Francie porazit v roce 2004, což už je dlouhých čtrnáct let!

PSG kráčí od vítězství k vítězství a nic na tom nezměnila ani šokující a zároveň jediná porážka od Štrasburku. Svěřenci trenéra Emeryho následně rozstříleli Lille, Rennes i Caen.

Pro Claudia Ranieriho je zápas s PSG velkou výzvou. Právě tyto zápasy italskému kouči svědčí. Jeho tým nemá doma vůbec co ztratit, naopak může jenom překvapit. Obejít se přitom musí bez zraněného Coulibaly. Kompletní nejspíše nebudou ani Pařížané, minimálně otazník totiž visí nad startem Cavaniho či Pastoreho.
FC Nantes - pravděpodobná sestava:
Tatarusanu - Lima, Pallois, Carlos, Dubois - Touré - Bammou, Thomasson, Rongier, Kacaniklic - Sala
Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Áreola - Dani Alvés, Marquinhos, Kimpembe, Kurzawa - Verratti, Celso, Rabiot - Di María, Mbappé, Neymar
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 11.00 - 5.81 - 1.31
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Stade Rennes - Olympique Marseille  (sobota 17:00)
Olympique Marseille se po novém roce znovu zapojí do bojů o Ligu mistrů, na kterou momentálně ztrácí tři body. Ty bude moci získat v Roazhon Parku v Rennes. Domácí výběr trenéra Sabriho Lamouchiho už letos dvakrát na OM vyzrál. Vedle Ligového poháru ovládl i první zápas na Stade Vélodrome. Marseille tehdy doma prohrála 1:3.

Za poslední čtyři měsíce se Stade Rennes utká se slavným Olympiquem Marseille potřetí a zatím z tohoto souboje vychází jako vítěz. Utkání pátého kola hraného na francouzské riviéře v Marseille zvládlo Rennes na výbornou a zvítězilo poměrně jednoznačně 3:1. V polovině prosince se pak oba celky utkaly znovu a opět byla úspěšnější družina Sabriho Lamouchiho. V osmifinále Coupe de la Ligue jí k postupu mezi nejlepší pomohly pokutové kopy.

Co se týče Ligového poháru, došlo Rennes už do semifinále. V týdnu totiž přestřílelo 4:2 Toulouse. Zároveň šlo o povedenou generálku na další kolo ligové soutěže. Domácímu celku se závěr uplynulého roku příliš nepovedl a vše odstartovala nečekaná remíza na půdě posledních Mét. Další dvě kola pak prohrál s favorizovanými PSG a Monakem. Les Rouge et Noirs tak patří po devatenácti odehraných kolech deváté místo.

Marseille má svému soupeři co vracet. Vzájemná bilance v letošní sezoně již byla zmíněna a pokud se chtějí v Marseille udržet v kontaktu s první trojicí, měli by zápas v Roazhon Parku zvládnout. Forma Les Phocéennes nebyla před koncem starého roku vůbec špatná. Ze čtrnácti posledních duelů prohrál OM jen šlágr v Lyonu.

Také Marseille hrála v týdnu pohár, nikoliv však ligový, ale národní a byla úspěšná. Garcíovi svěřenci udolali v prodloužení Valenciennes. Tedy nic přesvědčivého. Hostující kouč bude mít v Rennes výhodu kompletního kádru, což se o jeho protějšku říci nedá. Sabri Lamouchi bude postrádat Sanjina Prcice, Ludovica Baala a Mehdiho Zeffaneho.
Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
Koubek - Bensebaini, Mexer, Gelin, Traoré - Maouassa, Siliki, André, Bourigeaud - Khazri, Sarr
Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Mandanda - Sakai, Rami, Rolando, Amavi - Anguissa, Luiz Gustavo, Sanson - Thauvin, Germain, Payet
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.94 - 3.51 - 2.05
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
SM Caen - Lille OSC  (sobota 20:00)
Caen zakončilo první polovinu sezony ve středu tabulky. Lille naopak zůstalo hodně za očekáváním a očekává se od něj výrazné zlepšení.

K tomu by měl dopomoci nový kouč Christophe Galtier, jelikož Marcelo Bielsa byl v prosinci s definitivní platností odvolán. Bývalý dlouholetý trenér AS Saint-Étienne však nebude moct teď v lednu přivést žádné nové hráče, a to kvůli trestu za porušení finanční fair play, který klubu udělil Francouzský fotbalový svaz.

"Jsem rád, že jsem se stal součástí Lille OSC. I když vím, že nás čeká hodně těžká práce. Sportovní ředitel Luis Campos mě svými argumenty rychle přesvědčil o kvalitách projektu majitele klubu pana Gérarda Lopeze a jeho týmu. Po odchodu z ASSE jsem dostal různé nabídky, ale tahle mě zaujala nejvíce," prohásil Galtier bezprostředně po svém oficiálním jmenování.

V prvním zápase v novém působišti si nezahraje akorát Rominigue Kouame. Naopak větší porci minut by měl být připraven odehrát Kevin Malcuit. Na pravém kraji čtyřčlenné obranné řady nebude chybět ani Edgar Ié, jenž byl v karetním trestu. Nový trenér v přípravě sázel na rozestavení 4-4-2 a nejinak by tomu mělo být i při jeho prvním ostrém střetu.

Patrice Garande odvádí na lavičce Caen už od roku 2012 výbornou práci a jeho tým proto ani letos rozhodně nepatří k největším adeptům na sestup. Na podzim si borci připsali hned sedm výher, což je nejvíce ze všech týmů ze druhé poloviny tabulky. Trochu s podivem, vezmeme-li v potaz fakt, že žádný jiný celek v Ligue 1 nevstřelil méně branek.

Žádného z hráčů netrápí zranění, takže může sedmapadesátiletý trenér poslat na trávník nejsilnější možnou sestavu, ve které tudíž nebudou chybět Rémy Vercoutre, Ivan Santini, Ronny Rodelin, Hervé Bazile a Youssef Ait-Bennasser, jenž vynechal v týdnu vítězné střetnutí v rámci Coupe de France proti Le Mans.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.27 - 3.21 - 3.67
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Dijon FCO - FC Metz  (sobota 20:00)
Mety mají před sebou devatenáct utkání, ve kterých se pokusí udělat něco s velice nepříznivou situací. Prvním soupeřem bude Dijon, který se na podzim prezentoval hodně zajímavými výkony.

Především tedy svou bojovností, se kterou si nevěděli rady hráči Nantes, Lille nebo Bordeaux. "S první polovinou sezony jsem velmi spokojený a i před tou druhou věřím, že nenastane žádný propad. V přípravě pracovali moji svěřenci velmi dobře. Mrzí mě to nešťastné vypadnutí z Coupe de France, ale na druhou stranu se tak budeme moci soustředit jenom na Ligue 1," hodnotil Olivier Dall’Oglio.

Do hry se po nucené pauze vracejí Cédric Varrault, Florent Balmont a Romain Amalfitano. O startu Xeky a Cédrika Yambérého se teprve rozhodne. Wesley Lautoa se pro tento duel posadí ještě na lavičku, ale snad už v týdnu proti PSG by měl být k dispozici. Prakticky to samé platí pro Mehdiho Abeida, jehož trápilo koleno.

Absence Met jsou o poznání větší. Dres pro toto utkání nenavlékne hned sedm fotbalistů obvyklé základní sestavy. V týdnu v rámci Coupe de France to tolik nevadilo, neboť soupeřem byl třetiligový celek USL Dunkerque. Nicméně v Ligue 1 by neúčast zkušeností a zápalu kupříkladu v podání Opy Nguetteho, Yanna Jouffreho, Matthieu Udola, Benoita Assou-Ekotta či Thomase Didillona mohla být sakra znatelná.

Mety působily na podzim velice neorganizovaně a spolu právě s Dijonem inkasovaly nejvíce branek. S příchodem Frédérika Hantze se situace zlepšila a připočteme-li vzpomínaný pohárový duel, neprohráli Les Grenats už tři utkání v řadě. Navíc se probudili ofenzivní hráči, takže v sobotu přeci jen nemusí být zatím poslední tým tabulky zcela bez šance.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.96 - 3.53 - 4.31
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Montpellier HSC - AS Monaco  (sobota 20:00)
Nejlépe bránící celek Ligue 1 se na úvod druhé poloviny ročníku střetne s monackým obhájcem titulu, jemuž naopak nedělá střílení branek prakticky žádný problém. Zápas na Stade de la Mosson tedy slibuje pozoruhodnou podívanou.

Oba týmy odehrály v novém roce už dva duely, oba byly pohárové a oba znamenaly vítězství. V rámci úvodního kola Coupe de France přehrál MHSC amatéry z Pontarlieru (byť to tedy nebylo nic snadného), kdežto Monaco proti AS Yzeure celé klání kontrolovalo. Ještě větší váhu má však v tuto chvíli postup obou klubů do semifinále Coupe de la Ligue.

"Vzhledem k průběhu hry je to určitě zasloužená výhra. Jasně, nastřelili břevno a v závěru jsme vykopávali balon z brankové čáry, ale jinak jsme jejich akce zachytávali včas. Výborně jsme bránili a ve hře s balonem nám nechyběla jistota. Jenom v zakončení to nebylo úplně ono. Nicméně vidím, že náš výkon se zlepšuje každým dnem, takže už se těším na ligový zápas s Monakem," řekl po postupu do semifinále Michel Der Zakarian.

Arménský trenér má k dispozici všechny hráče, včetně Pedra Mendese, jenž v poháru proti Angers nenastoupil kvůli karetnímu trestu. V základní sestavě by se na levém křídle mohl objevit nováček Ambroise Oyongo, jenž přichází z Montrealu Impact, kde si rok zahrál s jedním z nejslavnějších afrických fotbalistů - s Didierem Drogbou. Také veteráni Stéphane Sessegnon a Souleymane Camara.

Družina Leonarda Jardima narazila ve čtvrtfinále Coupe de la Ligue na OGC Nice a díky trefám Thomase Lemara a Adamy Diakhabyho se podařilo postoupit. "Výhra byla důležitá ze dvou důvodů. Jednak kvůli postupu, a také proto, že se jednalo o derby, takže jsem rád, že jsme mohli potěšit naše fanoušky. Čekali jsme, že budou hrát na protiútoky a je vidět, že s hráči, kteří se vrací po zranění, budeme ještě silnější. Díky kvalitě našeho kádru klidně můžeme hrát každé tři dny," prohlásil sebevědomě monacký lodivod.

Úradující mistr si s Les Aiglons poradil i přesto, že nehrál Radamel Falcao. Ten doléčuje poraněné lýtko a ani trenér nevěděl jistě, jestli bude pro ligové střetnutí s MHSC k dispozici. S absolutní jistotou tedy nenastoupí akorát trojice ve složení Youri Tielemans, Gabriel Boschilia a Adama Traoré. První vzájemný mač skončil remízou 1:1. A nějaké gólové hody se nedají čekat ani tentokrát.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.79 - 3.21 - 2.83
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
OGC Nice - Amiens SC  (sobota 20:00)
Fotbalisté Nice přivítají na vlastním stadionu celek Amiens a budou chtít navázat na mimořádně povedený závěr uplynulého roku. Les Aiglons se totiž z boje o záchranu katapultovali zpět do hry o evropské poháry. První duel obou soupeřů skončil překvapivě hladkou výhrou Amiens 3:0.

Nice tehdy na Amiens vůbec nestačilo. Dvakrát inkasovalo z kopačky Moussy Konatého, který navázal na úvodní trefu Gaëla Kakuty. Pro tým, který obhajuje bronzové umístění z předchozí sezony, tím v podstatě začala jízda na houpačce. Série mizerných výsledků uvrhla Nice do bojů o záchranu, což bylo proti povedené minulé sezoně velkým vystřízlivěním.

Jenže s měsícem listopad přišel zvláštní zvrat. Nice zvládlo utkání s Dijonem a následně ze sedmi zápasů prohrálo jediný. S Lyonem sice obdrželo nekompromisní debakl 0:5, ale v celkovém kontextu prožilo velmi povedený závěr roku. Tolik povedený, že se vyšplhalo až na šesté místo a znovu může pomýšlet na svojí účast v Evropské lize. Výrazné šplhání tabulkou znovu potvrzuje obrovskou vyrovnanost francouzské soutěže. I když jsou Orlové na šestém místě, od sestupových pozic je dělí jen osm bodů.

Od Amiens je to dokonce šest bodů. Hosté se v novém roce představili ve dvou soutěžních zápasech. Nejprve ve Francouzském poháru nestačili na Sochaux, kterému dokonce podlehli vysoko 0:6 a o tři dny později se poroučeli i z Ligového poháru, když nad jejich síly byl favorizovaný Paris Saint-Germain (0:2). V Ligue 1 hosté od konce listopadu loňského roku nevyhráli a sérii čtyř porážek v řadě a celkově šesti soutěžních budou chtít přerušit na stadionu Allianz Riviera.

Favoritem bude domácí Nice, přestože první vzájemný zápas přinesl jednoznačný výsledek ve prospěch Amiens. Les Aiglons budou postrádat trio Le Bihan, Lusamba a Souquet, zatímco hostům nepomůže Zungu a potrestaný Gurtner.
OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Benítez - Marchand, Sarr, Dante, Burner - Cyprien, Mendy, Seri - Saint-Maximin, Lees-Melou, Balotelli
Amiens SC - pravděpodobná sestava:
Bouet - Hajjam, Prince, Adenon, Dibassy - Fofana, Monconduit - Gakpé, Kakuta, Manzala - Konaté
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.56 - 4.11 - 6.98
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
ES Troyes - Girondins Bordeaux  (sobota 20:00)
Opravdu hodně za očekáváním jsou zatím fotbalisté Bordeaux, kteří se nacházejí jen v dolní polovině tabulky a v současné chvíli se jich týká boj o holé přežití. Mužstvo kouče Jocelyna Gourvenneca padlo už šestkrát v řadě a stačilo vypadnout i z Coupe de France. Troyes je na tom s formou o chlup lépe, ale vesele poskakovat určitě také nemůže.

Začátek sezóny měli Les Girondins velmi slušný a nic nenasvědčovalo tomu, že by se prakticky od října měli dostat do nějaké hluboké krize. Ale stalo se. V uplynulých dvanácti ligových kolech získali pouhých pět bodů, jen jednou jedinkrát zvítězili, a to nad St. Étienne, které v tu chvíli mělo velké starosti samo se sebou.

Hosté jsou na přestupovém trhu poměrně aktivní a už do svých řad přivedli dvě posily. Z Monaca na hostování dorazil Soualiho Meïté, defenzívu by pak měl zcela určitě zpevnit Paul Baysse. Domácí zatím svůj kádr neposílili a spíše se soustředili na prodlužování smluv nynějším hráčům. Tu obdrželi Tristan Dingomé i Stéphane Darbion.

Bordeaux se chtělo určitě pokusit proklouznout do evropských pohárů přes Francouzský pohár, na půdě Granville ale nakonec překvapivě padlo i proto, že dohrávalo bez třech vyloučených hráčů. Vykartovaní Jaroslav Plašil, Thomas Carrique a Youssouf Sabaly si tak v Troyes nezahrají, ostatně jako zraněný Gaëtan Laborde.

Troyes se na tohoto protivníka dlouhodobě moc nedaří, prohrál s ním hned čtyřikrát v uplynulých pěti případech. V Coupe de France potvrdil roli favorita a na půdě FC Still 1930 zvítězil nejtěsnějším možným způsobem. Co se marodky týče, nemůže si klub na nic stěžovat. Nachází se na ní totiž pouze jediné jméno, a to Tristan Dingomé.

Samozřejmě že pro ESTAC je prvořadá ligová záchrana a tenhle cíl se zatím plnit daří. I když na osmnácté Lille disponuje pouhým dvoubodovým náskokem. "Máme dvacet jedna bodů, to jsme v podstatě očekávali," hodnotil trenér Jean-Louis Garcia. "Kdybychom na konci sezóny byli čtrnáctí, vůbec, ale vůbec bych se nezlobil."
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.98 - 3.11 - 2.73
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Racing Strasbourg - EA Guingamp  (pátek 20:45)
Soubojem dvou celků ze středu tabulky odstartuje první jarní kolo této sezóny. O něco lépe je na tom Guingamp, který už šestkrát v řadě napříč všemi soutěžemi neprohrál, a rád by na svou formu navázal i v novém roce. Štrasburk si jakožto nováček soutěže nevede vůbec špatně, přesto by ještě rád navýšil svůj náskok na sestupové pásmo.

Oba týmy o minulém víkendu absolvovaly utkání v Coupe de France a oběma se vyhrát podařilo. Byť domácí proti Dijonu postoupili až po prodloužení a hosté skolili Niort nejtěsnějším možným způsobem. V Ligue 1 si vedou vlastně podle svých představ, červené příčky jsou aktuálně poměrně daleko, ale neměly by usínat na vavřínech.

Guingampský stratég Antoine Kombouaré mohl první polovinu tohoto ročníku hodnotit pozitivně. "V jednu chvíli jsme si opravdu mysleli, že dvacet šest bodů nemůžeme získat. Ale nakonec jsme na tuhle metu dosáhli a já můžu být pyšný," uvedl. "Všichni ve finále říkají, že jsme podzim zvládli opravdu parádně," pochvaloval si.

Do svých řad přivítal bretaňský celek jedno hodně zajímavé jméno. Yeni N'Gbakoto naposledy ve Francii oblékal dlouhá léta dres Mét, aby odtud v roce 2016 zamířil do anglického Queens Park Rangers. Jenže zatímco loni tam odehrál docela slušnou porci zápasů, letos pouze paběrkoval. A zvolil proto přesun zpátky do své domoviny.

Štrasburk má také solidní formu stejně jako jeho soupeř. V posledních sedmi ligových utkáních padl jen jednou, a to v závěrečném podzimním kole překvapivě proti posledním Métám. "Byli jsme trošku unavení, jak mentálně, tak fyzicky," obhajoval neúspěch kouč Thierry Laurey. "Hlavně ve druhé půli jsme pro vítězství neudělali vše."

Domácím bude zcela určitě chybět Benjamin Corgnet spolu s Martinem Terrierem, fit údajně nejsou ani Jean-Eudes Aholou, Bingourou Kamara a Dimitri Liénard, u nich ale start není vyloučený. Hosté nebudou moci počítat se službami Abdoula Camary a Étienna Didota, možná že do hry se pak nepodívá ani Jonathan Martins Pereira.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.71 - 3.30 - 2.85
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain19162158:1550
2.AS Monaco19132446:1941
3.Olympique Lyon19125246:2041
4.Olympique Marseille19115338:2238
5.FC Nantes19103618:1833
6.OGC Nice1983824:2927
7.Montpellier HSC1968517:1326
8.EA Guingamp1975721:2426
9.Stade Rennes1974824:2625
10.Dijon FCO1973928:3324
11.Racing Strasbourg1966724:3124
12.SM Caen1973912:2124
13.Amiens SC19631016:2121
14.ES Troyes19631020:2721
15.Girondins Bordeaux1955922:2920
16.AS Saint-Étienne1955918:3320
17.Toulouse FC19541018:2719
18.Lille OSC19541017:3019
19.Angers SCO1939721:2918
20.FC Metz19321413:3411

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat
juninho8

Neviem čo musí Morel robiť Genesiovi a Aulasovi že ho furt tlačia do základu na stopéra keď na lavičke je Diakhaby. To je neskutočné. A potom to takto dopadne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele