20. kolo
13.01.2018 20:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

OGC Nice - Amiens SC 1:0

Po vypadnutí z obou francouzských pohárů si Nice napravilo reputaci aspoň v prvním jarním ligovém kole a nejtěsnějším možným způsobem skolilo nováčka ligy z Amiens. O jeho vítězství rozhodl Pierre Lees Melou. Hosté, kterých se mimochodem už také netýkají domácí poháry, prohloubili svou krizi už na pátou prohru v řadě.

Svěřenci Luciena Favreho byli v tomto souboji favoritem, ačkoli jim novoroční duely proti Toulouse a Monacu nevyšly podle představ a už na podzim na půdě svého nynějšího protivníka padli vysoko o tři branky. Amiens totiž v posledních sedmi zápasech napříč všemi soutěžemi padlo celkem šestkrát a vůbec se mu nedýchá dobře.

Domácí se nemohli plně spolehnout na služby svého nejlepšího střelce Maria Balotelliho, který zůstal sedět na lavičce náhradníků a nastoupil až na závěrečnou dvacetiminutovku. A bez něj to Les Aiglons směrem dopředu přece jenom drhlo. Přitom už od 1. minuty mohli prohrávat, kdyby brankář Benítez nezachytil hlavičku Konatého.

Ve 27. minutě si hosté vypracovali ještě větší tutovku, Bourgaud se řítil sám na Beníteze, možná že však trochu zbrkle zakončil, a tak zase míč skončil na soupeřových rukavicích. OGC se opravdu výrazněji osmělil až ve druhém poločase. Zkraje zahrozil Lees Melou, nicméně gólman Bouet předvedl první důležitý zákrok.

Zkušený čtyřiatřicetiletý muž v rukavicích, pro něhož byl tenhle souboj vůbec prvním v kariéře v Ligue 1, nakonec kapituloval v 66. minutě. Saint-Maximin dobře zapracoval na levé straně, následně přihrál balón do středu, kde se nacházel Lees Melou, a jeho dělovka možná trošku překvapivě skončila naprosto ukázkově pod břevnem.

Les Licornes se na odpověď prostě nezmohli. Slavit úspěch mohla snad jen kombinace Kakuty společně s Gakpém, nicméně pokus druhého jmenovaného zastavil v pohodě Benítez. Navýšit náskok naopak mohl ještě pět minut před koncem znovu Lees Melou, avšak s jeho slušnou střelou ze středu vápna si Bouet v tomto případě poradil.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele