20. kolo
14.01.2018 15:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

AS Saint-Étienne - Toulouse FC 2:0

Obě mužstva v současné chvíli horlivě soupeří o holé přežití, přitom před sezónou spíše pokukovala po útoku na evropské poháry. Pro oba měl tedy jejich vzájemný duel velkou váhu, aby se případně jeden z nich mohl dál odpoutat od sestupového pásma. A lépe svou situaci zvládlo St. Étienne, které porazilo Toulouse o dvě branky.

Domácí se museli obejít bez své brankářské jedničky Stéphaneho Ruffiera, který si stále musel odpykávat svůj karetní trest, a i když byl jeho náhradník Jessy Moulin v poměrně velké permanenci, nakonec Les Verts se svým protivníkem ani napopáté neinkasovali. TFC nad nimi naposledy zvítězili v roce 2015 a právě tehdy mu vsítili aspoň nějaký gól.

Hosté se neuvěřitelně trápili v koncovce. Moulin přitom předvedl jeden ze svých životních výkonů, a to především v prvním poločase. Nejprve na něj se svou střelou z přímého kopu nevyzrál Gradel, následně ani Somália spolu s Adouem, aby si na něm následně zase vylámal zuby Gradel, mimochodem bývalý hráč ASSE, a to dokonce ve dvou případech.

Mužstvo trenéra Jeana-Louise Gasseta naopak ve 45. minutě zužitkovalo jednu ze svých mála příležitostí a nakročilo k přerušení své tristní bilance deseti utkání bez jediného vítězství. Delort ve vápně fauloval Bambu, sudí Lesage nařídil pokutový kop, a ten Berič do protipohybu gólmana Lafonta suverénně proměnil.

Toulouse se ve druhém poločase v žádném případě nevzdávalo. A jeho soupeř zažil poměrně kruté chvíle, jelikož znovu zahrozil Somália a také střídající Jean, avšak oba ztroskotali na pozorném Moulinovi. Možnost náskok navýšit měl naopak Berič, navrátilec z nepovedeného angažmá v Anderlechtu, kde na podzim odehrál jen šest duelů, ale neuspěl.

Až v 86. minutě bylo o vítězi tohoto zajímavého střetnutí definitivně rozhodnuto. Issiaga Sylla ztratil zbytečně míč u středové čáry, po pravé straně tak mohl pláchnout Bamba, jeho pozdější centr do šestnáctky stačil Lafont nejistě vyrazit pouze k náhradníkovi Dioussému, a ten tak snadno dopravil míč do poloprázdné brány.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele