20. kolo
13.01.2018 17:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Stade Rennes - Olympique Marseille 0:3

Marseille dala zapomenout na předchozí nevydařené zápasy se Stade Rennes a v Roazhon Parku zvítězila přesvědčivě 3:0. OM zároveň vytvořila tlak na své konkurenty v boji o Ligu mistrů, byť nadále zůstává čtvrtá. O branky se podělili Valére Germain, Morgan Sanson a Florian Thauvin.

Pro Olympique Marseille nebyl zápas s Rennes ničím jednoduchým. Předchozí dva duely totiž vyzněly lépe pro domácí družinu, která vyhrála v Marseille první zápas 3:1 a poté na pokutové kopy zvládla i vzájemný duel ligového poháru.

Stade Rennes sice mělo úvodní šanci zápasu, ale jinak průběh utkání kontrolovala Marseille. Tomáš Koubek musel výrazně zasahovat už po střele Thauvina z patnácté minuty. Na druhé straně nepřekonal ležícího Mandandu Hunou. Branky začaly padat až po uplynutí půlhodiny, nejprve rozjásal domácí stánek Hunou, ovšem sudí nemohl branku pro ofsajdové postavení uznat. Ve 35.minutě tak udeřilo na druhé straně, Valére Germain obdržel přihrávku od Thauvina a prostřelil mírně povyběhnutého Koubka! O chvíli později mohl v obrovské šanci vyrovnat Sarr, jenomže na brankové čáře trefil obránce Sakaje. Marseille to nakonec nekompromisně potrestala. Morgan Sanson se z voleje opřel do balónu a Tomáš Koubek byl bez šance.

Dvoubrankový náskok si Marseille v pohodě hlídala a mohla skóre ještě navýšit. Sansonovi ani N'Jiemu se to nepovedlo, šťastnější byl až osm minut před koncem Florian Thauvin. Luiz Gustavo poslal na vzdálenější tyč načechraný centr a Thauvin hlavičkou pod břevno definitivně rozhodl. Stejný muž mohl ještě přidat čtvrtou branku, ale Koubka zachránila tyč.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele