20. kolo
13.01.2018 20:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

ES Troyes - Girondins Bordeaux 0:1

Souboj dvou trápících se celků rozhodla jediná branka, kterou zařídil Gaëtan Laborde. Bordeaux, které utnulo sérii šesti venkovních porážek v řadě, což byla jeho nejhorší šňůra od roku 1976, tak předskočilo svého soupeře v tabulce a aspoň částečně se odpoutalo od sestupového pásma. Troyes s ním mimochodem padlo už počtvrté za sebou.

Byl to moc povedený návrat hostujícího útočníka, který od září laboroval se zlomenou nohou a vůbec poprvé v sezóně se objevil v základní sestavě. Když Laborde skóroval naposledy, psal se květen loňského roku, teď byl právě on klíčovým mužem utkání. ESTAC na jeho trefu nedokázal jakkoli odpovědět a prohrál v lize popáté z posledních šesti případů.

Situace se pro domácí už od úvodních chvil nevyvíjela vůbec dobře a s podezřením na zranění lýtka musel ze hry odstoupit po deseti minutách Hérelle, jehož nahradil Vizcarrondo. Těsně poté domácí zahrávali pokutový kop poté, co Meïté sestřelil ve vápně Darbiona, jenže exekutor Khaoui selhal a na výtečného brankáře Costila nevyzrál.

Naopak na druhé straně Les Girondins gólově zaúřadovali. Malcom, jehož zimní přestup do anglické Premier League je již údajně na spadnutí, unikl přes půl hřiště po pravé straně marně bránícímu Traorému, pak svou levačkou načechral jemný oblouček na hranici brankového území, odkud nehlídaný Laborde pohotově zavěsil svou hlavou.

Svěřenci Jocelyna Gourvenneca, kteří tuhle vzpruhu opravdu nutně potřebovali, poměrně snadno pohodlný náskok hlídali. V obraně působili hodně jistě možná i proto, že se vyplatila sázka na nově utvořenou stoperskou dvojici, kterou obsadili teenagerský debutant Koundé spolu se zkušeným Bayssem, čerstvou posilou ze španělské Málagy.

Domácí působili směrem dopředu hodně malátným dojmem. Po přestávce dvakrát zahrozil snad jen Suk, avšak v prvém případě nedokázal míč přímo namířit mezi tři tyče, ve druhém pak o kousek nedosáhl na centr Grandsira. Náskok FCGdB mohl naopak navýšit Sankhare, jeho přesný zásah však nemohl platit pro ofsajd.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele