Ligue 1 - souhrn 1. kola

10.08.2018, 22:38, aktualizováno 12.08.2018, 22:55
Komentáře a souhrny
Paris Saint-Germain snadno přehrálo Caen. Bordeaux doma podlehlo Štrasburku, Lyon potvrdil úlohu favorita proti Amiens. Pravou nohou vstoupila do sezony Marseille. Olympique v závěru první půle duelu s Toulouse otevřel skóre a po změně stran přidal další tři trefy, hned dvakrát mířil přesně Payet. Uspělo rovněž AS Monaco, to veze body z Nantes. Angers proti Nimes promarnilo dvoubrankový náskok i početní výhodu...

Paris Saint-Germain - SM Caen 3:0

12.08.2018 21:00

Góly: 10. Neymar, 35. Adrien Rabiot, 89. Timothy Weah

Bezproblémovou výhrou 3:0 nad Caen odstartovalo novou sezonu hvězdami nabité Paris Saint-Germain. V Parku princů si domácí výběr trenéra Tuchela došel pro tři body už v prvním poločase, kdy se trefili Neymar a Adrien Rabiot. Po změně stran pak přidal třetí zásah Timothy Weah. V brance Pařížanů vychytal své první čisté konto Gianluigi Buffon.

Italský elegán příliš práce neměl, útočilo především PSG, od kterého se to koneckonců očekávalo. Normanský celek nakonec nedokázal udržet hvězdnou ofenzivu na uzdě a po deseti minutách poprvé inkasoval. Obrovskou chybu vyrobil brankář Samba a Neymar jeho chybnou rozehrávku okamžitě potrestal. Caen sice mohlo odpovědět, ale narazilo na připraveného Buffona. Pohotovou volej Tchokountého italský brankář vyrazil nad břevno. Byla to ojedinělá šance hostů, na míči totiž bylo neustále PSG, které ještě do poločasu stihlo vedení navýšit. Velkou pochvalu přitom zaslouží Ángel Di María, ten celou akci dovedl k dokonalosti přesnou přihrávkou před prázdnou branku na nabíhajícího Adriena Rabiota.

Před koncem poločasu se pak dvakrát blýskl Buffon a po změně stran, přesněji v 52. minutě, mu k čistému kontu pomohla i branková konstrukce. PSG mohlo definitivně rozhodnout prostřednictvím Di Marií, který zblízka hlavičkoval vedle Sambovy branky.

Osm minut před koncem se na hrací plochu dostal i Timothy Weah a byl hodně vidět. Nejprve jeho ránu z otočky vyrazil Samba a pak o tři minuty později už se nový muž na trávníku mohl radovat. Samba vyrobil další obrovskou chybu, nepochopitelně dlouho držel balón, než mu ho Weah sebral a střelou do prázdné zakončil. Paris Saint-Germain zvítězil v prvním kole nad Caen jasně 3:0.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - Racing Strasbourg 0:2

12.08.2018 17:00

Góly: 68. Ibrahima Sissoko, 79. Nuno Da Costa

První kolo francouzské nejvyšší soutěže přineslo jedno velké překvapení. V Bordeaux místní Girodins překvapivě podlehli Štrasburku 0:2. Bordeaux předvedlo hodně špatný výkon, Racing byl celý zápas lepší a vyhrál zaslouženě. Utkání hodně ovlivnila brzká červená karta, kterou už po třinácti minutách uviděl Pablo.

Bordeaux bylo před zápasem favoritem a to nejen kvůli zvučnějšímu jménu, ale především loňské sezoně, která nebyla pro Štrasburk vůbec povedená. Celek z Alsaska se však nakonec zachránil a letos pomýšlí na vyšší pozice.

Zápas začal v poklidném tempu a vyrovnaný začátek přerušila třináctá minuta a naprosto klíčový moment celého utkání. Pablo totiž zezadu fauloval unikajícího protihráče a sudí neměl na výběr, než domácího obránce vyloučit. Velký podíl na tomto okamžiku měl brankář Costil, protože právě jeho chybná rozehrávka celý okamžik způsobila. V 19. minutě se i přes početní nevýhodu dostal do zakončení Kamano a na druhé straně obdobně vypálil Liénard, proti kterému skvěle zasáhl Costil. V nastaveném čase prvního poločasu pak znovu pozdravil brankáře Štrasburku Francois Kamano.

Na branky se tedy čekalo až do druhého poločasu. Přesně po hodině hry spadl rozehraný rohový kop přesně na kopačku Ibrahima Sissoka a Štrasburk se v Bordeaux ujal vedení. V 78. minutě pak vedli hosté už 2:0, když předvedli naprosto dokonalou kombinaci, kterou Nuno Da Costa jen uklidil do prázdné branky. Obranu Girodins přitom rozebrali do posledního šroubku. Racing Štrasburk se postaral v prvním kole o velké překvapení a ze hřiště Bordeaux si veze plný počet bodů.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - Amiens SC 2:0

12.08.2018 15:00

Góly: 24. Bertrand Traoré, 75. Memphis Depay

První tři body v novém soutěžním ročníku získal Olympique Lyon nad Amiens. Les Gones byli po celý zápas lepším týmem a nakonec brankáře Gurtnera překonali dvakrát. Poprvé v průběhu prvního poločasu se prosadil Bernard Traoré a po změně stran jistil výsledek přímým kopem Memphis Depay.

Olympique Lyon vstoupil do nové sezony vítězně a fotbalisty Amiens nakonec porazil pohodlným dvoubrankovým rozdílem. Lyon byl až na jednu pasáž na začátku druhého poločasu lepším týmem a tři body získal po právu.

Dlouho to netrvalo a Les Gones přicházeli s jednu šancí vedle druhé. Po čtvrthodině hry bylo před Gurtnerem pořádně živo a sérii šancí Lyonu musel hostující brankář likvidovat. Na opoře Amiens si vylámali postupně zuby Depay, Traoré i Dubois. Ve 21. minutě vysunul Depay Traorého a Gurtner musel přispěchat s dalším skvělým zákrokem. Nerozhodný výsledek ještě vydržel další čtyři minuty, pak Bernard Traoré nasadil z úhlu Gurtnerovi jesličky a poslal Olympique do vedení.

Domácí celek byl i nadále lepším týmem, zatímco Amiens se koncentrovalo na defenzívu a branku Gorgelina ohrožovalo jen sporadicky. Až po změně stran Amiens poprvé vystrčilo růžky a málem srovnalo průběžný stav. Po pěkné kombinaci pálil těsně vedle tyče Cornette a vzápětí z dobré pozice netrefil branku Gnahoré. Dobrou herní pasáž hostů Lyon přežil a nakonec přidal druhý gól, který definitivně rozhodl.

Memphis Depay měl v rozmezí dvou minut dva volné přímého kopy, z nichž ten druhý poslal nechytatelně za Gurtnerova záda. Stáhnout dvoubrankový náskok proti výborně hrajícímu Lyonu bylo prakticky nemožné. Les Gones se navíc v závěru soustředili na zadní vrátka a do konce utkání už žádné drama nedovolili.

Více informací k zápasu

Angers SCO - Nîmes Olympique 3:4

11.08.2018 20:00

Góly: 33. Pierrick Capelle, 51. Angelo Fulgini, 55. Ismaël Traoré - 4. Sada Thioub, 76. Clément Depres, 85. Renaud Ripart, 88. Clément Depres

Skvostný návrat do Ligue 1 po dlouhých 25 letech zažilo Nimes. Nováček soutěže na úvod přestřílel Angers 4:3 a získal první tři body do tabulky. Na stadionu Raymonda Kopy se odehrál fantastický zápas se šťastným koncem pro hostující celek. Domácím dokonce nestačilo ani dvoubrankové vedení či přesilová hra a v závěru zápasu SCO totálně zkolabovalo. Hned ve třech brankách Nimesu měl prsty Renaud Ripart.

Angers bylo coby zkušenější celek favoritem, ale Nimes oplývalo postupovou euforií a nadšením a právě to dost možná rozhodlo, ale pěkně popořádku...

Domácí SCO nováček dokonale zaskočil a už v 5. minutě vedl 1:0 díky fantastickému sólu Sada Thiouba. Ten od poloviny hřiště neztratil balón, prokličkoval mezi domácími hráči a perfektně zakončil. Fantastický gól znamenal rychlé vedení, ale Angers se z toho dokázalo dostat. Vincent Pajot měl na kopačce vyrovnání a ve skluzu netrefil balón, domácí se tak dočkali až o deset minut později. Po šikovné akci se na vápně prosadil utaženou placírkou Pierrick Capelle. Nimes mohlo pouze litovat, že pomalou zpětnou přihrávku na vápno nedokázalo nikterak zastavit.

Angers tedy ještě do poločasu vyrovnalo a pak ve druhém dějství dokonce strhlo vedení na svojí stranu. Další zpětnou přihrávku propasíroval za záda brankáře Bernardoniho Angelo Fulgini a za další tři minuty zvyšoval už na 3:1 na zadní tyči hlavičkujicí Ismaël Traoré. A s hosty mohlo být ještě hůře, kdyby Tait neorazítkoval jen tyč. Zdálo se, že Angers drží pevně zápas ve svých rukou, ale nebylo tomu tak. Čtvrthodinu před koncem se nováčkovi podařilo vstřelit kontaktní gól, Clément Depres se dostal za obranu a samostatný únik s přehledem proměnil.

Jenže Olympique si pak honbu za vyrovnáním zkomplikoval. Florian Miguel uviděl po druhé žluté kartě červenou a hosté museli dohrávat v početní nevýhodě. Ani to ale domácím nestačilo. Na 4:2 odmítl zvýšit Manzala, který zblízka nepochopitelně netrefil branku a pak přišel trest. Velmi krutý trest. Renaud Ripart si naběhl na přesnou přihrávku a ve skluzu srovnal na 3:3. Obrovská radost nováčka se pak ještě znásobila, protože za dvě minuty Renaut Ripart předvedl důraz ve vápně a další brankou dokonal šokující obrat. Angers ani v početní převaze neudrželo náskok a nakonec doma ztratilo všechny body.

Více informací k zápasu

Lille OSC - Stade Rennes 3:1

11.08.2018 20:00

Góly: 45. Lebo Mothiba, 54. Nicolas Pépé, 68. Jonathan Bamba - 43. Clément Grenier

Výborný vstup do sezony registruje Lille. Severofrancouzský celek dokázal otočit nepříznivý vývoj a proti Rennes nakonec zvítězil 3:1. Nutno podotknout, že tři body získal zcela zaslouženě.

Lille se loni zachraňovalo, ale tentokrát by se rádo vidělo mnohem výše. Do zápasu s Rennes vstoupilo dobře a po čtvrthodině hry musel Tomáš Koubek tasit první zákrok. Přízemní střelu Pepého na přední tyči bez problémů lapil. Za další čtyři minuty to byl opět Koubek, který nohou zabránil nebezpečné přihrávce před prázdnou branku. Aktivita domácích nepolevovala, ale dobře zkonsolidovaná obrana hostů odolávala. Nerozhodný stav nakonec vydržel do 43. minuty a do vedení šli, vzhledem k průběhu utkání překvapivě, hosté. Clément Grenier dostal balón do vápna a táhlou placírkou k tyči rozvlnil síť. Z vedení se však hosté dlouho neradovali, ještě do poločasu propálil Koubka uvnitř vápna Lebogang Mothiba.

Domácí celek byl už v průběhu prvního poločasu lepším týmem a na tento výkon navázal i po změně stran. Netrvalo to dlouho a Koubek musel tasit další dobrý zákrok, nicméně ani on tlaku LOSC nakonec neodolal. Nicolas Pépé prošel děravou obranou až na značku pokutového kopu, odkud uklidil balón k tyči a v 68. minutě už severofrancouzský celek vedl 3:1, když prostupnou obranu vyšachoval Jonathan Bamba. Tomáš Koubek ani u jednoho z gólů nebyl na vině, naopak v zápase i přes tři inkasované góly odvedl velmi dobrou práci.

V 82. minutě sice Koubkovi pomohla od další inkasované branky tyč, ale další práci už český gólman neměl. Lille si vedení 3:1 nenechalo vzít, hostům v závěru zápasu nic nedovolilo a do sezony vykročilo správnou nohou.

Více informací k zápasu

Montpellier HSC - Dijon FCO 1:2

11.08.2018 20:00

Góly: 5. Pedro Mendes - 51. Júlio Tavares, 90. Senou Coulibaly

Loni Dijon na cizích hřištích vyhrál všeho všudy jen dvakrát a patřil ve statistice získaných bodů venku mezi vůbec nejhorší týmy ligy. Na úvod nového ročníku se mu ovšem podařilo naplno uspět v Montpellieru. Ten vedl už zkraje zápasu díky Pedrovi Mendesovi, jenže ve druhé půli srovnal Júlio Tavares a vítězství v poslední minutě zařídil Senou Coulibaly.

Vstup do utkání vyšel MHSC náramně. Už v 5. minutě zahrál Dolly přímý volný kop od levé lajny dlouhým nákopem dopředu, Delort ve vápně míč šikovně prodloužil ještě ke druhé tyčce, kde se objevil Pedro Mendes, a protože bek Haddadi k němu nepřistoupil důrazně ani včas, skončila střela z voleje za zády bezmocně stojícího brankáře Rúnarssona.

Hosté na tenhle inkasovaný gól dlouho nedokázali zareagovat. A kdo ví, jak by se celá situace na hřišti vyvinula, kdyby se jim šest minut po obrátce nepodařilo zaznamenat úvodní přesný zásah nového ročníku. Sliti unikl po pravé straně, odcentroval do šestnáctky, kde k míči měl poměrně daleko Saïd, nicméně Júlio Tavares ne, a tak pohodlně skóroval.

Následující minuty utkání byly rozhodně podstatně zajímavější než ty, které nabídl poločas první. V 67. minutě se mohl podruhé na střeleckou listinu zapsat Júlio Tavares, jenž se řítil sám na gólmana Lecomteho, avšak v tomhle souboji prohrál. A v 82. minutě Dijon dokonce zahrával penaltu, protože Keita v pokutovém území trefil ruku bránícího Aguilara.

K pokutovému kopu se postavil Saïd, avšak Lecomte vystihl směr jeho střely, a i když balón vyrazil zpět ke svému protivníkovi, ten z dorážky následně trestuhodně přestřelil. Les Rouges i tak přece přetavili vítězství na svou stranu. Domácím se nepodařilo správně bránit rohový kop a po centru Slitiho uklidil míč z voleje přesně k tyči nikým nehlídaný Coulibaly.

Více informací k zápasu

OGC Nice - Stade Reims 0:1

11.08.2018 20:00

Góly: 2. Moussa Doumbia

Nováček soutěže z Remeše si hned v prvním kole vyšlápl na tradičního účastníka Ligue 1 z Nice a díky velmi rychlému gólu z 2. minuty překvapivě zvítězil nejtěsnějším poměrem 1:0. Stade se vrátil mezi francouzskou elitu po dvou sezónách strávených v druhé lize a za záchranou vykročil tím nejlepším možným způsobem. OGC byl v ofenzívě bez svého největšího kanonýra Maria Balotelliho téměř bezzubý a mnoho gólových šancí si nevytvořil.

Hosté vstoupili do utkání naprosto perfektně a už po necelých sto dvaceti sekundách je dostal do vedení Moussa Doumbia. Zanedlouho čtyřiadvacetiletý záložník původem z Mali využil přihrávky od Oudina, elegantní přešlapovanou zmátl hned dva protihráče a pak po zemi tvrdě vypálil k přední tyči, kam se z hranice pokutového území také trefil. Brankář Cardinale si sice na balón sáhl, ale v cestě do sítě mu již nezabránil.

Domácím tato branka po psychické stránce rozhodně nepomohla a v dalším průběhu se dostali do mírné křeče, naopak v pohodě hrající Remeš mohla navýšit svůj náskok po necelé půl hodině hry. Tentokráte po nádherné přízemní kombinaci na jeden dotek přišla pumelice z dvanácti metrů a Cardinale v tomto případě dokázal odvrátit balón směřující přímo pod horní tyčku fantasticky jednoruč na rohový kop.

Poté se až do konce úvodní části nic zásadního nepřihodilo, Nice bylo velmi blízko srovnání stavu v 51. minutě. Z téměř stejné pozice, z jaké se na začátku utkání prosadil Doumbia, pálil nebezpečně Saint-Maximin a gólman Mendy vyrazil míč před sebe. Následně si neskutečným způsobem v leže poradil i s dorážkou a výrazně tak podržel svůj tým. Domácí dokázali rozvlnit síť v 62. minutě, jenomže branka nebyla uznána.

Po krásné kolmici za obranu propálil Perraud zblízka Mendyho, avšak uvízl zhruba o půl metru v ofsajdové pasti a gól tak správně neplatil. Ve zbývajícím průběhu Nice tlačilo a míč drželo z více jak sedmdesáti procent, nicméně ani tato drtivá územní převaha mu žádnou stoprocentní možnost nepřinesla. Příště bude skládat reparát na půdě Caen, povzbuzená Remeš přivítá v páteční předehrávce 2. kola věhlasný Lyon.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - EA Guingamp 2:1

11.08.2018 20:00

Góly: 45. Wahbi Khazri, 80. Loïs Diony - 56. Marcus Thuram (pen.)

Fotbalisté Saint-Étienne navázali na celkem úspěšnou minulou sezónu a do nového ročníku vstoupili vítězně, i když o tříbodový zisk v podstatě bojovali až do samotného závěru. Konkurenční Guingamp přehráli v poměru 2:1, za nerozhodného stavu vstřelili rozhodující trefu až zhruba patnáct minut před koncem. Úvodní poločas byl jasně v režii AS, po změně stran EA srovnal a dokonce mohl otočit vývoj, nakonec však přeci jen odjížděl s prázdnou.

Domácí celek si první větší příležitost vypracoval po necelé čtvrthodině hry. Po přímém volném kopu Wahbi Khazriho a následné hlavičce jednoho z bránících hráčů musel zasahovat brankář Johnsson a brilantním způsobem odvrátil míč na rohový kop. Ve 24. minutě se hostující strážce zapotil po rohovém kopu a balón vyboxoval mimo pokutové území. Tam se do něj z voleje opřel Selnaes a Johnsson dalším parádním zákrokem vyrážel míč do strany.

Když už se zdálo, že se bude do kabin odcházet za nerozhodného bezbrankového stavu, tak gólový účet sobotního střetnutí otevřel Khazri. Po nádherném pasu Loise Dionyho z levého křídla se sedmadvacetiletý tuniský rodák opřel do balónu z voleje a jeho skákavý pokus zapadl naprosto přesně ke vzdálenější konstrukci kolem plachtícího Johnssona. Po přestávce se obrázek hry lehce změnil, Guingamp se postupem času dostával do optimálního tempa.

Vyrovnat se mu podařilo v 56. minutě, kdy se v samostatném úniku zjevil Coco a gólman Ruffier ho ve vyložené pozici zřetelně podrazil. Za tento zákrok uviděl od rozhodčího Delerueho oprávněnou žlutou kartu a navíc musel čelit penaltě. K ní se odhodlal Marcus Thuram a nekompromisní ranou k levé tyči ji proměnil. Ruffier sice vystihl směr, jenomže na míč nedosáhl o malý kousek.

Stejný hráč mohl dostat Guingamp do překvapivého vedení o šest minut později. Po hezké narážečce se Thuram chytrou kličku zbavil svých strážců a levačkou tvrdě pálil ze sedmi metrů, avšak Ruffier dokázal brilantním způsobem zkrotit balón ve svých rukavicích. Klíčový okamžik nastal v 80. minutě. Tři body pro Saint-Étienne zařídil Diony, když si ve středu šestnáctky naskočil na nadýchaný pas z levé strany od Kolodziejczaka a hlavou usměrnil míč do sítě kolem bezmocného Johnssona.

Více informací k zápasu

FC Nantes - AS Monaco 1:3

11.08.2018 17:00

Góly: 90. Emiliano Sala - 69. Rony Lopes, 80. Stevan Jovetić, 83. Falcao

Monaco si spravilo chuť po výbuchu ve Francouzském superpoháru a na úvod nového ročníku třemi brankami skolilo nevyzpytatelné Nantes, nově vedené Miguelem Cardosou, které se své branky dočkalo až v poslední minutě díky Emilianovi Salovi. O všem podstatném se rozhodovalo až ve druhém poločase, do té doby byl stav utkání nerozhodný.

Ještě zhruba dvacet minut před koncem se diváci na Stade de la Beaujoire žádného vstřeleného gólu nedočkali. Vše vlastně změnil až příchod hostujícího forvarda Radamela Falcaa v 67. minutě, jenž tentokráte začal na lavičce náhradníků. Ten zaznamenal třetí branku v pořadí, před ním se trefili jeho spoluhráči Rony Lopes a Stevan Jovetič.

Jako první mohli udeřit domácí, a to po rohovém kopu. Centr Rongiera propadl v šestnáctce až na Kwatenga, který jako by nečekal, že se k míči vůbec propracuje, a tak jeho hlavička skončila pouze vedle brány. V o dost lepší pozici byl na druhé straně po pasu Ronyho Lopese hlavičkující Jordi Mboula, výtečně však zasáhl gólman Tatarusanu.

První poločas v podstatě jasně naznačoval, že oba týmy jsou na začátku sezóny a dostat se do tempa jim možná ještě chvilku potrvá, zato druhé dějství bylo podstatně, podstatně zajímavější. Je však pravda, že k prvnímu klíčovému okamžiku došlo až v 69. minutě, kdy Tatarusanu lovil balón zpoza své brankové čáry vůbec poprvé.

Střídající Grandsir z pravé strany poslal míč do vápna, odkud se Jovetič snažil přihrávat na druhou tyčku, a protože stoper Djidji nešťastně tenhle balón přizvedl, mohl za ním nabíhající Rony Lopes bez problémů zacílit. Z přímého kopu se snažil skórovat Jovetič, jenže Tatarusanu proti němu vytasil perfektní zákrok a držel šance svého mužstva nad vodou.

Deset minut před koncem se již Jovetič prosadil, to když po sklepnutí od Falcaa postupoval sám na branku a v koncovce nezaváhal. O tři minuty později se po rychlé akci trefil také sám Falcao, jenž z malého vápna snadno zužitkoval pobídku Grandsira. Domácí stačili už jen snížit, pěknou a hlavně přesnou technickou střelu k tyči vyslal zpoza pokutového území Sala.

Více informací k zápasu

Olympique Marseille - Toulouse FC 4:0

10.08.2018 20:45

Góly: 45. Dimitri Payet (pen.), 62. Dimitri Payet, 89. Valère Germain, 90+2. Florian Thauvin

Zahajovací utkání nové sezony Ligue 1 přineslo jednoznačnou záležitost. Olympique Marseille rozstřílel Toulouse 4:0, když se o všechny branky podělily největší hvězdy týmu. Dimitri Payet se prosadil dvakrát a po jedné brance si připsali Valére Germain i mistr světa s Francií Florian Thauvin.

Marseille byla před utkáním jasným favoritem a nakonec nenechala nikoho na pochybách. Toulouse mohlo na Stade Vélodrome jenom překvapit, ale to se mu vůbec nepodařilo.

Od začátku až do konce byla Garciova družina prostě lepší. Už ve třetí minutě vystrašil Reyneta Lucas Ocampos, opora TFC ale nemusela zasahovat. Hosté dobře věděli, od koho hrozí největší nebezpečí. Dimitri Payet si v prvním poločase jenom rovnal mušku, ale Toulouse nakonec poločas bez újmy nepřečkalo. Tři minuty před přestávkou se sudí s pomocí videa přesvědčil o hře rukou ve vápně Toulouse a ve prospěch Marseille nařídil pokutový kop. Dimitri Payet si potíže nedělal a domácím zařídil poločasové vedení.

Toulouse potřebovalo ve druhém poločase hru otevřít, ale jakmile se o to pokusilo, domácí tým nemilosrdně ztrestal. Reynet dělal v brance co mohl, ale na razantní dorážku Payeta, nabíhajícího z druhé vlny, už byl krátký. Vedení 2:0 OM pohodlně stačilo a dál se zbytečně do útoku netlačilo. Dlouhé minuty měla Marseille zápas jasně pod svojí taktovkou a hru kontrolovala. V závěru zápasu se TFC rozhodlo otevřít hru a definitivně tím spáchalo fotbalové harakiri. Valére Germain proměnil samostatný únik a ve druhé minutě nastavení završil konečné skóre 4:0 po centru Amaviho střídající Florian Thauvin. Marseille bez problémů rozdrtila Toulouse 4:0.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Olympique Marseille11004:03
2.Paris Saint-Germain11003:03
3.AS Monaco11003:13
 Lille OSC11003:13
5.Olympique Lyon11002:03
 Racing Strasbourg11002:03
7.Nîmes Olympique11004:33
8.Dijon FCO11002:13
 AS Saint-Étienne11002:13
10.Stade Reims11001:03
11.Angers SCO10013:40
12.EA Guingamp10011:20
 Montpellier HSC10011:20
14.OGC Nice10010:10
15.FC Nantes10011:30
 Stade Rennes10011:30
17.Amiens SC10010:20
 Girondins Bordeaux10010:20
19.SM Caen10010:30
20.Toulouse FC10010:40

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (30)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Přestupák zatím šíleně nedostačující. Ale dobrý výkon od všech až na Njieho, ten už musí jít fakt doprdele.

Amavi hrál konečně jak by měl hrát standardne, Kamara , Sanson ,

Capitain Payet jeho technika a hra je neskutečná, světový špička.

Reagovat
Raylan

Ten Kamara bude hrát pak spíš v záloze a na stoperu Caleta-Car?

Reagovat
smazaný uživatel

Kamara může hrát i DM ale není tam tak přesvědčivý jako na stoperu. Základ snad bude Rami Caleta , a Kamara s Rolandem budou 3/4 stoper... Hlavně nechci Luize Gustava zabíjet na stoperu v záloze je to od něj něco úplně jiného.

Reagovat
El Fáňos

Stopera snad bude hrát Rami s Kamarou/Caletou-Carem, Gustavo po odchodu Zamba je celkem jasná volba na sdz. Myslím, že Garcia chce mít na stoperovi vždy jednoho zkušenějšího hráče proto hrál Gustavo stopera proti Toulouse

Reagovat
El Fáňos

souhlas, ještě bych dodal Sakai, který opět předvedl parádní výkon. Plus ten útočník, Germain je hrozně nemastnej neslanej, dal sice pěknýho góla, ale do tý doby nic moc a důležitého góla nedá skoro nikdy...

Reagovat
Pride

Mitroglou je zraněný, že vůbec nehrál?

Reagovat
El Fáňos

myslím, že není zraněný. Byl na lavičce a za toho stavu střídal Garcia jiný hráče, nutno přiznat, že střídání Sarra za Njieho dost pomohlo hře, většinou se střídáním s Garciou moc nesouhlasím, ale včera mu vyšlo všechno, viz aktivita Sarra a golik Thauvina

Reagovat
pistacik11

Ako to vyzerá s Hubočanom?

Reagovat
Israha

Nepočítá se s ním. Naštěstí.

Reagovat
Elliasson

Škoda.

Reagovat
Langi

Budte radi za to co mate...podivejte se na nas prestupak

Reagovat
Israha

To by muselo být za co rád . Přestupové okno se chýlí k závěru, a přišel pouze jeden neprověřený stoper, a naopak odešel člen základu a důležitý hráč středové formace. To je bída ve srovnání s kýmkoliv.

Reagovat
Langi

Tak my vesele poustime odchovance a z toho, co prislo, tak Dubois a Terrier podepsali uz v lednu

Reagovat
Seydou Doumbia

pořád nějak zapomínáš na Griffithse z Tottenhamu.

Reagovat
Langi

Ten sel ale rovnou do jinorky ted uz out i Maolida...to je fakt v prdeli tohle...co to delame, ze kazdej odchovanec, kterej loni dostal prostor je okamzite prodan

Reagovat
Israha

Vaši přestupovou bídu nerozporuju, jen se tady nehodlám slepě uklidňovat relativním pohledem na věc . Mizérie u obou Olympiqueů, tohle okno.

Reagovat
Seydou Doumbia

Vaše tipy na celkovou tabulku L1? Já to vidím takto :

1.OL

2.PSG

3.ASM

4.OM

5.ASSE

6.Bordeaux

7.Nantes

8.Rennes

9.Guingamp

10.Nice

11.Lille

12.Toulouse

13.Nimes

14.Amiens

15.Strasburg

16.Dijon

17.Montpellier

18.Angers

19.Caen

20.Reims

Reagovat
Pyroman

Nahoře 1. PSG 2. Lyon 3. OM 4. Monaco 5. Lille 6. ASSE, poslední trojka v libovolným pořadí Angers, Štrasburk, Caen.

Reagovat
mayday

Já říkám PSG - Marseille - Mónaco - Lyon první čtyři.

Reagovat
smazaný uživatel

1. PSG

2. Lyon

3. Monaco

Reagovat
Pyroman

Nimes. Parádní obrat a ještě v deseti. Letos budou nováčci hodně zajímaví.

Reagovat
smazaný uživatel

Včera jsem viděl dva zápasy, v obou hned několik hezkých gólů, krásný fotbal nahoru dolů, jen houšť !

Reagovat
Seydou Doumbia

V prvním poločase mohl dát Traoré klidně hattrick, ale první šanci totálně zazdil a při třetím pokusu skvělé kryl golman. První branku mohl ovšem dát Debois, ale proti brankáři selhal. Ve druhém poločase Amiens mělo dvě šance, ale obě naštěstí šli mimo bránu. Poté nádherně vymetl pavučiny z přímého kopu Depay. Jinak Ndombélé a jeho průnik v 80. minutě to byl tank. Hřiště ale v dezolátním stavu. Nevíte co je s Fekirem? Snad nejedná o nějakém transferu.

Reagovat
Langi

Fekir a Lopes maji podle me jeste volno...divim se, ze to neskoncilo blamazi, kdyz chytal Gorgelin...ono se s nim bohuzel asi furt pocita

Reagovat
Seydou Doumbia

Neodpykává si Lopes nějaký trest z lonské sezony? No naštěstí soupeř měl jen jednu tutovku, kterou nevyužil. Snad zvládneme i první venkovní duel.

Reagovat
YNWA__MSN

Podepsal Balotelli novou smlouvu s Nice??

Reagovat
Pyroman

On podle všeho ještě smlouvu rok má. Ale pravděpodobně teď v létě odejde.

Reagovat
Hyrax

Diony gól

Reagovat
Gedofrey

Marseille první

Reagovat
Fakt

Proč nehrál Mbappé?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele