1. kolo
11.08.2018 20:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

AS Saint-Étienne - EA Guingamp 2:1

Fotbalisté Saint-Étienne navázali na celkem úspěšnou minulou sezónu a do nového ročníku vstoupili vítězně, i když o tříbodový zisk v podstatě bojovali až do samotného závěru. Konkurenční Guingamp přehráli v poměru 2:1, za nerozhodného stavu vstřelili rozhodující trefu až zhruba patnáct minut před koncem. Úvodní poločas byl jasně v režii AS, po změně stran EA srovnal a dokonce mohl otočit vývoj, nakonec však přeci jen odjížděl s prázdnou.

Domácí celek si první větší příležitost vypracoval po necelé čtvrthodině hry. Po přímém volném kopu Wahbi Khazriho a následné hlavičce jednoho z bránících hráčů musel zasahovat brankář Johnsson a brilantním způsobem odvrátil míč na rohový kop. Ve 24. minutě se hostující strážce zapotil po rohovém kopu a balón vyboxoval mimo pokutové území. Tam se do něj z voleje opřel Selnaes a Johnsson dalším parádním zákrokem vyrážel míč do strany.

Když už se zdálo, že se bude do kabin odcházet za nerozhodného bezbrankového stavu, tak gólový účet sobotního střetnutí otevřel Khazri. Po nádherném pasu Loise Dionyho z levého křídla se sedmadvacetiletý tuniský rodák opřel do balónu z voleje a jeho skákavý pokus zapadl naprosto přesně ke vzdálenější konstrukci kolem plachtícího Johnssona. Po přestávce se obrázek hry lehce změnil, Guingamp se postupem času dostával do optimálního tempa.

Vyrovnat se mu podařilo v 56. minutě, kdy se v samostatném úniku zjevil Coco a gólman Ruffier ho ve vyložené pozici zřetelně podrazil. Za tento zákrok uviděl od rozhodčího Delerueho oprávněnou žlutou kartu a navíc musel čelit penaltě. K ní se odhodlal Marcus Thuram a nekompromisní ranou k levé tyči ji proměnil. Ruffier sice vystihl směr, jenomže na míč nedosáhl o malý kousek.

Stejný hráč mohl dostat Guingamp do překvapivého vedení o šest minut později. Po hezké narážečce se Thuram chytrou kličku zbavil svých strážců a levačkou tvrdě pálil ze sedmi metrů, avšak Ruffier dokázal brilantním způsobem zkrotit balón ve svých rukavicích. Klíčový okamžik nastal v 80. minutě. Tři body pro Saint-Étienne zařídil Diony, když si ve středu šestnáctky naskočil na nadýchaný pas z levé strany od Kolodziejczaka a hlavou usměrnil míč do sítě kolem bezmocného Johnssona.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele