1. kolo
12.08.2018 21:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Paris Saint-Germain - SM Caen 3:0

Bezproblémovou výhrou 3:0 nad Caen odstartovalo novou sezonu hvězdami nabité Paris Saint-Germain. V Parku princů si domácí výběr trenéra Tuchela došel pro tři body už v prvním poločase, kdy se trefili Neymar a Adrien Rabiot. Po změně stran pak přidal třetí zásah Timothy Weah. V brance Pařížanů vychytal své první čisté konto Gianluigi Buffon.

Italský elegán příliš práce neměl, útočilo především PSG, od kterého se to koneckonců očekávalo. Normanský celek nakonec nedokázal udržet hvězdnou ofenzivu na uzdě a po deseti minutách poprvé inkasoval. Obrovskou chybu vyrobil brankář Samba a Neymar jeho chybnou rozehrávku okamžitě potrestal. Caen sice mohlo odpovědět, ale narazilo na připraveného Buffona. Pohotovou volej Tchokountého italský brankář vyrazil nad břevno. Byla to ojedinělá šance hostů, na míči totiž bylo neustále PSG, které ještě do poločasu stihlo vedení navýšit. Velkou pochvalu přitom zaslouží Ángel Di María, ten celou akci dovedl k dokonalosti přesnou přihrávkou před prázdnou branku na nabíhajícího Adriena Rabiota.

Před koncem poločasu se pak dvakrát blýskl Buffon a po změně stran, přesněji v 52. minutě, mu k čistému kontu pomohla i branková konstrukce. PSG mohlo definitivně rozhodnout prostřednictvím Di Marií, který zblízka hlavičkoval vedle Sambovy branky.

Osm minut před koncem se na hrací plochu dostal i Timothy Weah a byl hodně vidět. Nejprve jeho ránu z otočky vyrazil Samba a pak o tři minuty později už se nový muž na trávníku mohl radovat. Samba vyrobil další obrovskou chybu, nepochopitelně dlouho držel balón, než mu ho Weah sebral a střelou do prázdné zakončil. Paris Saint-Germain zvítězil v prvním kole nad Caen jasně 3:0.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele