1. kolo
11.08.2018 17:00 CET
1 : 3
(0:0)

Reportáž

FC Nantes - AS Monaco 1:3

Monaco si spravilo chuť po výbuchu ve Francouzském superpoháru a na úvod nového ročníku třemi brankami skolilo nevyzpytatelné Nantes, nově vedené Miguelem Cardosou, které se své branky dočkalo až v poslední minutě díky Emilianovi Salovi. O všem podstatném se rozhodovalo až ve druhém poločase, do té doby byl stav utkání nerozhodný.

Ještě zhruba dvacet minut před koncem se diváci na Stade de la Beaujoire žádného vstřeleného gólu nedočkali. Vše vlastně změnil až příchod hostujícího forvarda Radamela Falcaa v 67. minutě, jenž tentokráte začal na lavičce náhradníků. Ten zaznamenal třetí branku v pořadí, před ním se trefili jeho spoluhráči Rony Lopes a Stevan Jovetič.

Jako první mohli udeřit domácí, a to po rohovém kopu. Centr Rongiera propadl v šestnáctce až na Kwatenga, který jako by nečekal, že se k míči vůbec propracuje, a tak jeho hlavička skončila pouze vedle brány. V o dost lepší pozici byl na druhé straně po pasu Ronyho Lopese hlavičkující Jordi Mboula, výtečně však zasáhl gólman Tatarusanu.

První poločas v podstatě jasně naznačoval, že oba týmy jsou na začátku sezóny a dostat se do tempa jim možná ještě chvilku potrvá, zato druhé dějství bylo podstatně, podstatně zajímavější. Je však pravda, že k prvnímu klíčovému okamžiku došlo až v 69. minutě, kdy Tatarusanu lovil balón zpoza své brankové čáry vůbec poprvé.

Střídající Grandsir z pravé strany poslal míč do vápna, odkud se Jovetič snažil přihrávat na druhou tyčku, a protože stoper Djidji nešťastně tenhle balón přizvedl, mohl za ním nabíhající Rony Lopes bez problémů zacílit. Z přímého kopu se snažil skórovat Jovetič, jenže Tatarusanu proti němu vytasil perfektní zákrok a držel šance svého mužstva nad vodou.

Deset minut před koncem se již Jovetič prosadil, to když po sklepnutí od Falcaa postupoval sám na branku a v koncovce nezaváhal. O tři minuty později se po rychlé akci trefil také sám Falcao, jenž z malého vápna snadno zužitkoval pobídku Grandsira. Domácí stačili už jen snížit, pěknou a hlavně přesnou technickou střelu k tyči vyslal zpoza pokutového území Sala.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele