1. kolo
11.08.2018 20:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Lille OSC - Stade Rennes 3:1

Výborný vstup do sezony registruje Lille. Severofrancouzský celek dokázal otočit nepříznivý vývoj a proti Rennes nakonec zvítězil 3:1. Nutno podotknout, že tři body získal zcela zaslouženě.

Lille se loni zachraňovalo, ale tentokrát by se rádo vidělo mnohem výše. Do zápasu s Rennes vstoupilo dobře a po čtvrthodině hry musel Tomáš Koubek tasit první zákrok. Přízemní střelu Pepého na přední tyči bez problémů lapil. Za další čtyři minuty to byl opět Koubek, který nohou zabránil nebezpečné přihrávce před prázdnou branku. Aktivita domácích nepolevovala, ale dobře zkonsolidovaná obrana hostů odolávala. Nerozhodný stav nakonec vydržel do 43. minuty a do vedení šli, vzhledem k průběhu utkání překvapivě, hosté. Clément Grenier dostal balón do vápna a táhlou placírkou k tyči rozvlnil síť. Z vedení se však hosté dlouho neradovali, ještě do poločasu propálil Koubka uvnitř vápna Lebogang Mothiba.

Domácí celek byl už v průběhu prvního poločasu lepším týmem a na tento výkon navázal i po změně stran. Netrvalo to dlouho a Koubek musel tasit další dobrý zákrok, nicméně ani on tlaku LOSC nakonec neodolal. Nicolas Pépé prošel děravou obranou až na značku pokutového kopu, odkud uklidil balón k tyči a v 68. minutě už severofrancouzský celek vedl 3:1, když prostupnou obranu vyšachoval Jonathan Bamba. Tomáš Koubek ani u jednoho z gólů nebyl na vině, naopak v zápase i přes tři inkasované góly odvedl velmi dobrou práci.

V 82. minutě sice Koubkovi pomohla od další inkasované branky tyč, ale další práci už český gólman neměl. Lille si vedení 3:1 nenechalo vzít, hostům v závěru zápasu nic nedovolilo a do sezony vykročilo správnou nohou.

Autor: Ondřej Linhart / ligue1.fr, whoscored.com, soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele