1. kolo
12.08.2018 15:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Olympique Lyon - Amiens SC 2:0

První tři body v novém soutěžním ročníku získal Olympique Lyon nad Amiens. Les Gones byli po celý zápas lepším týmem a nakonec brankáře Gurtnera překonali dvakrát. Poprvé v průběhu prvního poločasu se prosadil Bernard Traoré a po změně stran jistil výsledek přímým kopem Memphis Depay.

Olympique Lyon vstoupil do nové sezony vítězně a fotbalisty Amiens nakonec porazil pohodlným dvoubrankovým rozdílem. Lyon byl až na jednu pasáž na začátku druhého poločasu lepším týmem a tři body získal po právu.

Dlouho to netrvalo a Les Gones přicházeli s jednu šancí vedle druhé. Po čtvrthodině hry bylo před Gurtnerem pořádně živo a sérii šancí Lyonu musel hostující brankář likvidovat. Na opoře Amiens si vylámali postupně zuby Depay, Traoré i Dubois. Ve 21. minutě vysunul Depay Traorého a Gurtner musel přispěchat s dalším skvělým zákrokem. Nerozhodný výsledek ještě vydržel další čtyři minuty, pak Bernard Traoré nasadil z úhlu Gurtnerovi jesličky a poslal Olympique do vedení.

Domácí celek byl i nadále lepším týmem, zatímco Amiens se koncentrovalo na defenzívu a branku Gorgelina ohrožovalo jen sporadicky. Až po změně stran Amiens poprvé vystrčilo růžky a málem srovnalo průběžný stav. Po pěkné kombinaci pálil těsně vedle tyče Cornette a vzápětí z dobré pozice netrefil branku Gnahoré. Dobrou herní pasáž hostů Lyon přežil a nakonec přidal druhý gól, který definitivně rozhodl.

Memphis Depay měl v rozmezí dvou minut dva volné přímého kopy, z nichž ten druhý poslal nechytatelně za Gurtnerova záda. Stáhnout dvoubrankový náskok proti výborně hrajícímu Lyonu bylo prakticky nemožné. Les Gones se navíc v závěru soustředili na zadní vrátka a do konce utkání už žádné drama nedovolili.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele