LaLiga - souhrn 38. kola: Granada se propadla a sestupuje

20.05.2022, 23:01, aktualizováno 22.05.2022, 23:57
Komentáře a souhrny
Radost hráčů Mallorky (© AFP)
Poslední kolo španělské nejvyšší soutěže nabídlo dramatickou rošádu na spodku tabulky. Granada do něj šla jako 16. tým, její remíza však znamená, že ji přeskočily vítězné celky Mallorky i Cádizu. Levante sice taky vyhrálo, ze sestupového pásma se už ale nemělo šanci vyhrabat. Betis si proti mistrovskému Realu zajistil pátou příčku před Realem Sociedad, jenž podlehl Atléticu. Barcelona pro změnu nestačila na Villarreal, naopak třemi body se rozloučila Sevilla...

FC Barcelona - Villarreal CF 0:2

22.05.2022 22:00

Góly: 41. Alfonso Pedraza, 55. Moi Gómez

Barcelona se toužila rozloučit se svými fanoušky na Camp Nou výhrou, ale to jí nevyšlo. Trenér Xavi místo toho sledoval hodně kombinace a optického tlaku, ale góly střílel jen Villarreal. "Žlutá ponorka" si díky tomu zahraje Konferenční ligu.

Barceloně vlastně už o nic nešlo, Villarreal ale hrál o sedmé místo. Výš už nemohl, ale zespoda na něj nepříjemně dotíral Athletic Club. Takže případné tři body by mu zajistily definitivně sedmé místo a tím pádem i Konferenční ligu. Blaugranas se zase chtěli s nepříliš povedenou sezonou (v kombinaci s evropskými poháry) rozloučit co možná nejlépe. A nezačali špatně. Jako první se do šance dostal Ferrán Torres, který ale narazil na perfektní reflexy brankáře Rulliho.

Se svou trochou do mlýna přispěchal i nepříliš často skórující veterán Sergio Busquets, který tvrdou ranou zpoza vápna pořádně vyprášil rukavice zkušeného strážce svatyně Villarrealu. Směrem dopředu se Villarreal moc nedostával, takže to, co se stalo ke konci první půle, bylo o to překvapivější.

Do konce poločasu zbývaly čtyři minuty, když se Villarreal vymanil z optického tlaku Blaugranas a zamířil do brejku. Skvělou kolmici od Pareja převzal Alfonso Pedraza u vápna a i přes tlak vracejících se hráčů Barcelony udržel míč pod kontrolou. Pak našel nekryté místo v bráně gólmana Ter Stegena a mohl slavit vedoucí trefu!

Následně se do šance zase protlačil Ferrán Torres, ale opět prohrál svůj osobní souboj s Rullim. Sedm minut uplynulo z druhého poločasu, když Moi Gómez fauloval u vápna právě Torrese a sudí Munuera odpískal pokutový kop! Jeho chybu ale opravil VAR, který míč posunul mimo vápno. Ze standardky nic nebylo - gól padl na druhé straně.

V 55. minutě se vracející Traoré dostal pod tlak a v nouzi odkopával míč na střed vápna, kde mu za nechtěnou asistenci poděkoval právě nešťastník nedávných okamžiků Moi Gómez. Na jeho dělovku pod břevno neměl Ter Stegen nárok - 2:0. A to Villarrealu bohatě stačilo, Barcelona se proto loučí se sezonou porážkou.

Více informací k zápasu

Real Sociedad - Atlético Madrid 1:2

22.05.2022 22:00

Góly: 90+3. Jon Guridi - 50. Rodrigo De Paul, 69. Ángel Correa

Atlético Madrid zvládlo poslední bitvu tohoto ligového ročníku a vyloupilo San Sebastián. Domácí La Real dokázal pouze korigovat výsledek na konečných 2:1 pro Colchoneros, kteří se díky tomu mohou těšit ze třetího místa. Baskové končí na místě šestém a zahrají si Evropskou ligu.

Real Sociedad věděl, že i kdyby prohrál, pořád to bude stačit na evropské poháry. Ale doma se s tímto poměrně povedeným ročníkem chtěl rozloučit stylově. A co může být stylovější než porážka loňského mistra? Atléticu se letos nepovedlo obhájit titul a navíc se loučil s několika důležitými jmény.

První minuty toho moc nenabídly. La Real hrál spíš opatrně, volil pomalejší přechod do útoku a trvalo mu, než pořádně vyzkoušel slovinského brankáře Oblaka. Dá se říct, že prvních třicet minut se diváci na Anoetě nudili. Pak je ale zvedl ze židle Alexander Sørloth. Norský útočník se prohnal kolem svého strážce do zakončení, které Oblak vyrazil jen před sebe. Nejdřív u něj byl Rafinha, který však kvůli velkému úhlu mířil z bezprostřední blízkosti jen do tyče!

Atlético se směrem dopředu moc nepředvedlo a prakticky celý první poločas hrálo na jistotu bez nějaké větší šance. Další naopak na druhé straně spálil opět Rafinha. Zkušený záložník pronikl s míčem u nohy až na penaltu, odkud se pokoušel Remira obstřelit. S ním ale obstřelil i celou bránu.

Druhých pětačtyřicet minut už naštěstí bylo o něčem jiném. Álex Remiro děkoval dobře postaveným tyčím, když krátce po rozehrávce napálil Matheus Cunha dělovkou břevno! To bylo varování, z něhož si domácí nic nevzali. A tak přišel trest. V 51. minutě do té doby neviditelný Griezmann nahrál De Paulovi, ten si připravil míč na střelu a nádherně ji zakroutil k tyči!

Griezmann sám mohl přidat druhou branku, jenže tváří v tvář Remirovi opět selhal. Gól s pořadovým číslem dva tak měl na svědomí střídající Ángel Correa. Mladému útočníkovi přiklepl míč Koke a Correa ho poslal nechytatelně do sítě. Domácí se dočkali aspoň čestného úspěchu, když Januzajovu dělovku z přímého kopu vyrazil Oblak před sebe a Jon Guridi se hlavou nemýlil - 2:1.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - Athletic Bilbao 1:0

22.05.2022 22:00

Góly: 68. Rafael Mir

Seville stačil jediný gól, aby si doma poradila s Athleticem. Góly sice dnes padly tři, ale za regulérní byl uznán jenom ten Rafy Mira z 68. minuty. Kvůli němu končí Athletic až na osmé pozici.

Athletic potřeboval vyloupit stadion Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, protože se s Villarrealem na dálku přetahoval o sedmé místo a s tím spojenou Konferenční ligu. Jenže od začátku bylo evidentní, že prim bude hrát favorit ze Sevilly. Ve druhé minutě zapomněla hostující obrana na volného Youssefa En-Nesyriho, který naštěstí pro ni sám před gólmanem vysoko přestřelil.

Erik Lamela ještě na konci úvodní desetiminutovky hlavou trefil jen tyč a En-Nesyri pálil později mimo. Vzhledem k pasivitě "Lvů z Baskicka" byla proto 28. minuta překvapením. I když to netrvalo dlouho. Hostující obránce Berchiche totiž vybojoval míč a krásnou ranou k tyči poslal Athletic do vedení. Jenže sudí postřehl, že si při zpracování pomohl rukou, takže jeho trefu nemohl uznat.

V nastavení se ještě do šance procpal rychlý En-Nesyri, který dokázal udržet míč pod kontrolou i ve velké rychlosti, jenže pálil těsně vedle. Athletic zahrozil i po změně stran, kdy Iñaki Williams trefil po rychlé akci z dorážky jen tyč! Hned z další akce Sevilla udeřila, jenže ani její gól neplatil dlouho. Dorážku Karima Rekika sudí správně neuznal kvůli ofsajdu.

Od střílení branek je v Seville momentálně jeden muž, Rafa Mir. Mladý útočník prožívá skvělou sezonu a dnes ji taky tak zakončil. Po rozehrávce na půlce hřiště se vyhnul ofsajdové linii a své sólu z úhlu zakončil k tyči zcela neomylně - 1:0 pro Sevillu, které tahle branka stačila k výhře.

Více informací k zápasu

Deportivo Alavés - Cádiz CF 0:1

22.05.2022 20:00

Góly: 76. Anthony Lozano

Až v úplně posledním kole si vybojovali setrvání v nejvyšší soutěži hráči Cádizu. Na půdě Deportiva Alavés, jehož osud se před několika týdny naplnil vstřelil jedinou branku Anthony Lozano. Cádiz neměl situaci ve svých rukou a nutně potřeboval jednak zvítězit a také zaváhání Granady v souboji s Espanyolem. Oba faktory se nakonec podařilo naplnit, ale až do úplného závěru to bylo velké drama.

Hosté si nakonec vítězství zasloužili, protože byli o něco aktivnějším a celkově lepším týmem. I když byl průběh prvního poločasu opatrný, přinesl některé střelecké pokusy na obou stranách. To nejdůležitější ale přišlo po změně stran.

V 53. minutě ještě neuspěl ve velké šanci Idrissi, když poslal balón jen do ležícího Sivery. O patnáct minut později pak Idrissi trefil i tyč a nervozita v řadách Los Piratas začala stoupat. Granada v souběžně hraném utkání pak neproměnila penaltu a chvíli nato šel Cádiz do vedení. Carcelén vykouzlil milimetrově přesnou přihrávku na Anthonyho Lozana a ten se zabijáckým instinktem nasměroval hosty k záchraně.

Hodně rozruchu ještě přinesl moment z 87. minuty, po kterém se domácí dožadovali pokutového kopu. Sudí po shlédnutí videa nic takového v záběrech nenašel a hosté si mohli zhluboka oddechnout. V zápase se ještě nastavovalo dlouhých šest minut, během kterých se mohlo stát cokoliv, ale naštěstí pro Cádiz se nic nestalo. A protože Granada pouze remizovala 0:0, mohl začít Cádiz slavit záchranu.

Více informací k zápasu

Granada CF - Espanyol Barcelona 0:0

22.05.2022 20:00

Góly: -

"Černého Petra" si v posledním kole vytáhla Granada a doplnila již známé sestupující Alavés s Levante. Granada doma nenašla recept na obranu Espanyolu Barcelona a bezbranková remíza vzhledem k výhrám Mallorcy a Cádizu na záchranu nestačila. Přitom sportovní tragédii mohli odvrátit Jorge Molina, který neproměnil pokutový kop a po něm i Bacca, jenž pro změnu v nastavení orazítkoval tyč!

Nazaríes se tak minimálně na rok s LaLigou loučí a ještě nějakou dobu budou utkání s Espanyolem vstřebávat.

Všechno mohlo být jinak, kdyby alespoň jedna z mnoha šancí skončila gólem. Už ve 4. minutě protáhl Diega Lópeze nepříjemnou přízemní střelou Puertas. Espanyol pomalu vyrovnával hru a po půlhodině vyrukoval se svojí gólovkou. Embarbovu ránu přitom Maximiano vyrazil. V závěrečné pětiminutovce prvního poločasu bylo opět horko před Diegem Lópezem, ale Díaz ani Molina na hostující oporu nevyzráli.

Granada se snažila zachovávat klid, ovšem čas jí kvapem ubíhal a z jiných stadionů nepřicházely dobré zprávy. Nicméně v 71. minutě zahrál v pokutovém území rukou Sergi Gómez a domácí měli k dispozici pokutový kop. Jorge Molina však tíhu okamžiku nezvládl a stoprocentní možnost zahodil střelou vedle.

Domácí neproměněná penalta hodně srazila a ti přišli s možným vyrovnáním až v samotném závěru. Tlak, který si Nazaríes vytvořili, byl drtivý a nakonec bohužel pro fanoušky neefektivní. Střídající Bacca trefil ve třetí minutě nastavení tyčku a po uplynutí dalších dvou minut byl osud Granady zpečetěn.

Více informací k zápasu

CA Osasuna - RCD Mallorca 0:2

22.05.2022 20:00

Góly: 47. Ángel Rodríguez, 83. Clément Grenier

RCD Mallorca si zahraje nejvyšší soutěž i v příští sezoně. Definitivně o tom rozhodla dvoubranková výhra na půdě Osasuny. První poločas střetnutí skončil bez branek, ale po změně stran už úřadovali Ángel Rodríguez a Clément Grenier.

Za určité konstalace by Mallorce stačil k záchraně i bod, ale situace u dna tabulky byla hodně ošemetná a Bermellones nechtěli ponechat nic náhodě. Vyhrát na El Sadaru se jim však od roku 2009 nepodařilo.

Mallorca byla po čas prvního poločasu v Pamploně aktivnějším týmem, ale stejně jako domácí si nedokázala vytvořit vetší příležitosti. Nemuselo jí to příliš mrzet, protože krátce po přestávce přišel klíčový okamžik celého zápasu. Krásný ťukec na hranici šestnáctky zakončil už v blízkosti brankáře Herrery Ángel Rodríguez. Akce to byla vskutku oku lahodící a vedení Bermellones zasloužené.

Hosté se vedoucí brankou uklidnili a dobré zprávy přicházely i z jiných stadionů, zejména pak z Granady. Mallorca chtěla v průběhu druhého poločasu vstřelit ještě druhou branku a výsledek pojistit, ale to se jí dlouho nedařilo. Až v 84. minutě vyrazil Herrera hlavičkový pokus před sebe a dorážející Clément Grenier přiblížil Bermellones záchranu. Osasuna byla prakticky neškodná a Mallorca se vezla na vlně euforie. O chvíli později střílel opět Grenier a Herrera byl tentokrát na místě.

Více informací k zápasu

Elche CF - Getafe CF 3:1

22.05.2022 17:30

Góly: 37. Lucas Olaza, 84. Kike Pérez, 90+2. Kike Pérez - 33. Enes Ünal

Vítězně se rozloučilo se sezonou Elche, které doma přehrálo 3:1 Getafe. V samotném utkání už o nic zásadního nešlo, přesto výhra domácí fanoušky jistě potěší. Brankáře Soriu postupně překonali Olaza a dvakrát Kike Pérez. Vidět byl i český záložník Jakub Jankto, jenž ale utkání vinou zranění nedohrál.

Oba celky už měly dávno zajištěnou záchranu a tak už o nic nešlo. Domácí se chtěli pochopitelně před vlastními fanoušky předvést a to se jim zásluhou tří branek podařilo.

Elche začalo aktivně a už v 10. minutě na sebe upozornil asi nejznámější hráč domácích Javier Pastore. Jeho střela totiž orazítkovala břevno. Následně se na hrací ploše nic nedělo až ve 33. minutě vstřelilo Getafe vedoucí gól. Prsty v něm měl český záložník Jakub Jankto, který nezištnou přihrávkou připravil branku pro Enese Ünala. Vedení Azulones trvalo jen krátce. O pět minut později se Elche podařilo srovnat a znovu u toho byl Jakub Jankto - tentokrát v negativním slova smyslu. Od Jankta se totiž odrazil balón přímo na Lucase Olazu a od něho zase do branky.

První poločas skončil remízou a dvě branky padly i po změně stran, ale chvíli to trvalo. Po hodině hry sahalo Getafe po vedení, které by dost možná změnilo průběh celého zápasu. V 66. minutě se dostal až před brankáře Gonzalo Villar a Casilla předvedl skvělý zákrok. V závěru utkání se do třetice zapsal Jakub Jankto a bohužel pro českého fanouška smolně, protože si přivodil zranění a musel odstoupit ze hřiště. Jankto pak jen sledoval z lavičky, jak Elche získává utkání ve svůj prospěch.

V 84. minutě se střelou z první prosadil Kike Pérez a stejný hráč v nastavení pečetil výsledek gólem na 3:1. Fidel si pohlídal ofsajdovou past a pak přihrál lépe postavenému Pérezovi do gólové příležitosti.

Více informací k zápasu

Valencia CF - Celta Vigo 2:0

21.05.2022 17:30

Góly: 28. Maxi Gómez, 60. Néstor Araújo (vl.)

Alespoň v posledním kole si vítězstvím 2:0 nad Celtou Vigo spravila chuť Valencia. "Netopýři" skončí v sezoně 2021/2022 nejhůř na desátém místě, což samozřejmě není důvodem k radosti. Vítěznou rozlučku s Mestallou zařídil svojí brankou Maxi Gómez, druhý zásah obstarali vlastencem sami hosté.

Stadion Mestalla neměl v letošní sezoně příliš důvodů k radosti a tak alespoň v posledním kole se fanoušci dočkali tříbodového vítězství. Valencia tím zároveň ukončila osmizápasové čekání na tříbodový zisk.

Teprve páté domácí vítězství se rodilo už po čas prvního poločasu. Valencia do něho vstoupila výrazně aktivněji, nicméně zajistit si dokázala jen hubený náskok. Přitom už šance ze 13. minuty výrazně zaváněla gólem, ale Maxi Gómez na trestuhodně minul branku. Stejný hráč si vše vynahradil ve 28. minutě, když Marcos André vracel balón před branku a Gómez ho hrudí dopravil do sítě!

Celta Vigo mohla do šaten srovnat, jenomže Nolito zazdil neuvěřitelnou gólovku. Z malého vápna zakončoval do ležícího Doménecha, který stačil jen natáhnout nohy před sebe. To mohla Valencia ještě potrestat, kdyby Diakhaby nehlavičkoval jen těsně nad.

Valencia si hýčkala náskok a po hodině hry ho zdvojnásobila. Kombinaci na polovině hřiště a následný rychlý úprk zakončil úspěšně Néstor Araujo - 2:0. Po druhé brance už to měla Celta Vigo složité a navíc Valencia byla v defenzivě velice pozorná. A pokud domácí něco propustili, byl na místě Dómenech jako v případě střely Suáreze.

Celestes potřebovali vstřelit kontaktní gól, ale to se jim nepovedlo. Když pak sudí ukončili šestiminutový nastavený čas, mohla se Valencia začít radovat z vítězství.

Více informací k zápasu

Real Madrid - Real Betis 0:0

20.05.2022 21:00

Góly: -

Poslední duely LaLigy za sebou mají i týmy Realu Madrid a Realu Betis. A pro diváky to zas tak atraktivní utkání nebylo, protože se dočkali jen minima šancí a ani jedné branky. Na postavení obou týmů se po remíze nic měnit nebude.

Béticos hodně chtěli do Ligy mistrů, ale ta pro ně zůstane i v příštím ročníku zavřená. Přesto se svěřenci trenéra Pellegriniho hodně snažili vyhrát poslední duel. Guido Rodríguez si připsal první větší šanci, jenže jeho rána přesný cíl nenašla. Rui Silva moc zasahovat nemusel, snad jen zakončení Luky Modriće musel vyřešit rychlejším reflexem.

V utkání jsme na obou stranách viděli hodně nepřesností a jen málo opravdové snahy dostat se do vedení. Oba týmy věděly, že své postavení už nezlepší a to se negativně projevovalo na kvalitě hry i přístupu obou mužstev. První půli zakončil svým projektilem Casemiro, jenže ani jeho rána se mezi tři tyče nevešla.

Trenér Carlo Ancelotti poslal po změně stran na hřiště čerstvé síly a nejspíš si od nich sliboval větší kvalitu i nasazení. Marně. Real se sice dostal blíž k vápnu brankáře Silvy, nejčastěji to bylo brazilské duo Vinícius - Rodrygo, ale k ničemu dalšímu je obrana Béticos už nepustila. Rozhodnutí mohla nabídnout až 87. minuta. V ní si legendární Joaquín naběhl do vápna a dostal tam přihrávku, jenže v těžké pozici pálil vysoko nad. To by ale byl opravdu krásný konec loučícího se borce. Škoda.

Více informací k zápasu

Rayo Vallecano - Levante UD 2:4

20.05.2022 21:00

Góly: 18. Álvaro García, 61. Sergi Guardiola (pen.) - 26. Gonzalo Melero, 44. Roger, 45+1. Gonzalo Melero, 76. Coke

Vallecano doma v posledním kole nejvyšší španělské soutěže padlo se sestupujícím Levante 2:4. O úspěšné rozlučce hostů s LaLigou se rozhodlo už v první půli, kdy padly hned tři jejich branky. Skóre sice v 18. minutě otevřel domácí Álvaro García, ve 26. minutě už však bylo vyrovnáno. Čestné tři body pak klubu z Valencie přinesla vítězná trefa Gonzala Melera ze závěru poločasu.

Oba týmy mohly do zápasu nastoupit zcela uvolněně. Vallecano se nacházelo ve středu tabulky, daleko od pohárů i sestupu. Nováček z Madridu těžil především z výborné domácí formy v úvodu sezony, kdy vyhrál hned v osmi z prvních devíti zápasů na vlastním stadionu. Od Nového roku však Vallecano na domácí ligovou výhru čekalo marně. To Levante už bylo jistým sestupujícím, celek z Valencie doplatil především na velice nepovedený start, když si první výhru připsal až ve 20. kole.

Ani na jedné straně hřiště nebylo hned v úvodu k otevření skóre daleko. Úspěšným střelcem se jako první stal v 18. minutě domácí García, který využil na levém křídle zaváhání obránce. Následně pokračoval až před bránu, kde byl stoprocentní. Odpověď přišla ve 27. minutě, když opět zleva přistál centr na hlavě Melera, jenž hlavou perfektně umístil míč mezi tři tyče. Vyrovnání hostující celek vtáhlo do zápasu a ve 44. minutě připravil José Luis Morales přihrávku přímo před prázdnou bránu pro Rogera Martího. Ještě v nastavení stihl využít zaváhání v rozehrávce a dát další branku Melero. Z hranice šestnáctky nehybného gólmana překonal pokusem umístěným přesně do pravého dolního rohu branky.

Hosté už se radovali ze čtvrté branky, videorozhodčí ovšem odhalil faul předcházející gólové situaci a oslavy přerušil. Domácí si nejen oddechli, dokonce mohli slavit o něco víc. Faul znamenal pokutový kop proti brance klubu z Valencie. Penaltu s přehledem proměnil Sergio Guardiola, a snížil tak ztrátu na jediný gól. V 77. minutě si své dvoubrankové vedení ovšem vzali hosté zpátky díky závaru po standardní situaci. Obráncům se sice podařilo z brankové čáry balon odkopnout, učinili tak ale pouze na vzdálenost dvou metrů, odkud hlavičkoval do sítě Coke. Radamel Falcao se z přímého kopu netrefil a Rayo už se na další odpověď nezmohlo.

Levante se s nejvyšší španělskou soutěží rozloučilo výhrou ve Vallecanu a obsadilo konečnou 19. ligovou pozici. Rayo se umístilo v relativně poklidném středu tabulky.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Real Madrid38268480:3186
2.FC Barcelona382110768:3873
3.Atlético Madrid38218965:4371
4.Sevilla FC381816453:3070
5.Real Betis381981162:4065
6.Real Sociedad3817111040:3762
7.Villarreal CF3816111163:3759
8.Athletic Bilbao3814131143:3655
9.Valencia CF3811151248:5348
10.CA Osasuna3812111537:5147
11.Celta Vigo3812101643:4346
12.Rayo Vallecano381191839:5042
13.Elche CF381191840:5242
14.Espanyol Barcelona3810121640:5342
15.Getafe CF388151533:4139
16.Cádiz CF388151535:5139
17.RCD Mallorca381091936:6339
18.Granada CF388141644:6138
19.Levante UD388111951:7635
20.Deportivo Alavés38872331:6531

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (61)

Přidat komentář
Aldeano

Škoda, že tam Benzemovi něco nespadlo. Tempo bylo vlažné, ale tak šlo o to se hlavně nezranit před finále no. Od Casemira to bylo co za pokus.

Reagovat
Kejza

tutově

Reagovat
smazaný uživatel

Los Pirates

Reagovat
REPLIKATOR

Granada břídilové Hlavně že dali 6 gólů na Mallorce a teď nedají ani penaltu

Reagovat
Messiáš

Granada

Cadiz jsem v lize fakt nechtěl

Reagovat
Jordi Alba

Radost mám jenom z toho Alavésu, ale škoda, že ho nedoplnil právě Cádiz a Elche.

Reagovat
Messiáš

Elche klidně mohli jít taky no, byť tam se aspoň Bragarnik snaží o nějaký progress. A je tam pár zajímavých hráčů, kteří by mohli hrát i výše. Cadiz jsou bojovníci, ale kvalitou jsou Segunda

Reagovat
Jordi Alba

Zajímavý bude o postup, furt je stále možnej klasickej scénář a to, že Almería a Girona již tradičně poserou play off.

Reagovat
Messiáš

Vůbec bych se nedivil. Almerii dochází klasicky dech a nezvládají tlak. Pokud to neurvou v posledním zápase a nepostoupí přímo, tak přes Playoff jim nevěřím. Girona má slušné šance, ale dá se vlastně říct, že všechny týmy budou dost nepříjemné a o nikom si moc nemyslím, že by měl příští rok udělat ostudu v La Lize. Dost mě překvapuje, jak rozdílovej dokáže Stuani pořád být. Bustos konečně poředvadí aspoň to, co jsem čekal už lonskou sezónu, jinak ty hostovačky ze City jsou celkem o ničem. Sarmiento určitě nový Messi není, byť byl dost dlouhou dobu zrakvenej. Líbí se mí Arnau Martinez, což je nás odchovanec a bral bych jej upřímně zpět, klidně s hostovačkou v Gironě pro další rok. Hezky se kluk vyloupl

Reagovat
Jordi Alba

Hostovačky od City jsou pravidelně k ničemu, respektive většina. Ten kádr je slabší a slabší, ještě budu rád, když to play off vůbec udělají. Arnau je jeden z mála, co za něco stojí, takže očekávám, že po vzoru Maffea a Porra vezme taky roha. Stuaniho prostě žeru, mohl jít dělat náhradníka do Barcelony nebo do Číny a Kataru za penězma a vybral si rok co rok zachraňovat Gironce prdel. V postup samozřejmě doufám, ale bez hodně posil by tu ligu stejně neudrželi. A hlavně, ať jde přimo Eibar, ten nás ve vzájemných zápasech neustále šikanuje, nic takovýho v play off nechci.

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
celeb

https://www.eurofotbal.cz/kluby/spanelsko/fc-barcelona/info/

dajte uz toho Bartomeua doprec z tade, pls!

Reagovat
Gazdo

Tak konecne je ta utrapena sezona za nami, vcera som sa uz rozhodol nepozerat a ocividne som dobre spravil. Tak snad bude cez leto nejaky vypredaj aj keby mali ist ti ktori maju ist prec zadarmo tak hlavne nech uz. Plus samozrejme Frenkieho snad nepredame a Dembele nepodpise plus nekupime Lewu. To su take moje priania na leto a buducu sezonu snad uz jasnejsie druhe miesto, postup do vyradovacej fazy LM a mozno nejaky pekny vysledok v Cope a budem spokojny

Reagovat
Kejza

měl bych docela obavu, že když Dembele nepodepíše, že nebudeme mít koho postavit a budem spolíhat na Ferrana

Reagovat
Gazdo

Som s tym uplne v pohode. Mozeme dat pred sezonou tipy na to kolko da Ferran golov

Reagovat
Kejza

podle gólů můžem měřit Luuka, kterej překonal očekávání všech tak dvakrát, ale Ferran je zatim herně úplně marnej.. jestli ale fakt přijde Raphinha a Ansu zůstane zdravej, tak by to nemuselo vadit

Reagovat
AlevsakNevadi

ako realne mal dembele z tych 5 rokov prvy krat dobry polrok lebo bojuje o zmluvu ci uz v barce alebo mimo, takychto hracov treba kopnut do riti a nespoliehat sa na nich.

mna skor zaraza ze nechcu spravit swap trincaa vs adamu, neviem ci adama pretiahol zenu Xavimu alebo preco ho zrazu prestal nasadzovat.

Reagovat
Gazdo

Pretoze mimo prvych dvoch zapasov hra hovno. Jeho by mozno stalo skusit na bekovi ale to on nechce

Reagovat
Jordi Alba

Zas mu nekřivdi, teď proti Villarrealu docela nekompromisní asistence Moi Gomézovi.

Reagovat
Gazdo

Tak jedna lastovicka leto nerobi

Reagovat
Gazdo

Raphinha nas fakt nevytrhne aj keby prisiel. Je to hrac na ktoreho sa dobre diva ak ma den ale to je tak vsetko inak je to vazne tak hrac na to aby bol dobry v nejakom midtable time inak do velkoklubu tak na lavicku

Reagovat
Kejza

Tohle, co píšeš, si přesně myslim o Ferranovi - hráč, co může vyniknout leda v midtable týmu (Raphinha ještě ale nedostal šanci ani v midtable týmu) - ale třeba se pletu a můžeš mít pravdu. Ten tip na góly od Ferrana pak klidně dávej, budu zvědavej

Reagovat
Gazdo

Ja verim tomu ze Ferran da buducu sezonu 20 golov v lige (s penaltami) jemu proste nejako verim. On keby tuto pol sezonu nepalil svoje sance tak uz v marci ma tak 30 golov to som snad este ani nevidel sa dostavat do tolkych sanci a nic nedavat. Ale aj tak je tusim nas treti najlepsi strelec a to prisiel v januari a hral polku casu z toho tragicky. Takze tych 20 golov ak si znova zacne verit a Xavi ho nejako nakopne mozno ani nie je nerealnych. Samozrejme ak ich neda ocakavam za tento prispevok patricnu cocku

Reagovat
Kejza

Noo, do šancí se dostával v prvních zápasech, to je pravda. Po tom vypadnutí s Frakfurtem a zranění Perdriho sice odešel úplně celý tým, ale Ferran je pro mě skoro neviditelnej, už ani šance nejsou. Je jasný, že jeho sebevědomí poroste s gólama, ale když jsi jalovej a ty šance si ani nevytvoříš, góly nedáš. Pokud dá příští sezónu 20 fíků, tak jen proto, že se sveze na mega dobrym výkonu celýho týmu, což ale bez zdravých (a ve formě) Pedriho a Fatiho a dalších posil podle mě nedopadne.

Reagovat
Eichel

Podľa mňa mu trošku krivdíš. Na Adamu sa dobre pozerá keď má deň a inak je to hráč bez produktivity a ideálny pre mid table tím. Raphinha môže byť druhý L Diaz, potenciál na to má. Každopádne radšej skúsim Raphinhu s Di maríom ako coverom, ako dávať tie isté prachy bezmozgovi, lebo keď sa mu akurát chce a nie je zranený, tak vie byť rozdielovým.

Reagovat
Gazdo

Urcite radsej Raphinhu ako Adamu to bez pochyb..Adamu jedine na bekovi keby sa naucil branit ale inak nie. A Di maria je tusim uz jednou nohou v Juve tak snad tam aj skonci. A Dembele snad nepredlzi teda

Reagovat
Eichel

Adama podľa mňa čistokrvného beka nezahrá. To už by som mu viac veril u Conteho na RWB, ale tam sa mu moc hrať nechcelo, tak uvidíme, ćo s ním bude. Zmluvu má už len na rok, tak som zvedavý, ći ho bude chcieť Barca zlanáriť nech príde po vypršaní zmluvy alebo sa ho Wolves zbavia cez leto a kývne aj na Spurs. Di maria mi stále príde ako veľmi dobrý hráč a nemyslím si, že by bol ani drahý. A stále nám budú chýbať dve pravé krídla. Mne by ako cover s nejakou zmluvou 1+1 proste nevadil. Včera som čítal nejaký bulvár, že sa ponúkol Barce ale tá nemá záujem takže tam to asi fakt bude to Juve. A Dembelé je podľa mňa už dávno dohodnutí s PSG. Mňa by veľmi prekvapilo keby sa chcel úprimne dohodnúť v Barcelone.

Reagovat
Gazdo

Ano na RWB by to sedelo ale bohuzial to Xavi nikdy nevyskusa lebo zrejme nejaky nezmysel o DNA alebo nieco na ten styl. To je to coho sa na Xavim najviac bojim. Ze proti niektorym superom sa na jeho futbal bude dat krasne pozerat ale ked pojde do tuheho tak proste nebude chciet nic menit. Ale to som odbocil. Ano dve prave kridla potrebujeme za predpokladu teda ze Dembele odide. Dajme tomu ze by sme nejako ukecali Raphinhu resp Leeds. Koho k nemu? Ilias je mlady a bohvie ci na to niekedy bude mat. Proste ma nenapada ziadna lacna alternativa na trhu aby sme si nezavreli moznost posilnit aj ine posty

Reagovat
Eichel

Preto som ja osobne otvorený aj tomu ADM na dve sezóny. Jutgla a Abde nech idú zatedy hosťovať a uvidí sa, čo s nimi a inak nemyslím, že máme toľko peňazí aby na tento post prišli dvaja kvalitný hráči v ideálnom veku. Tu mi zmysel ten hráč bez zmluvy dáva, pretože je to back up, hodiaci sa do systému, na krátku dobu, stále kvalitný, znalý ligu a jazyk... Ale uvidíme. Možno bude back up Abde, aj keď podľa mňa na to proste nemá. Inak možno nás Xavi prekvapí a keď dovedie to trio z Chelsea tak bude skúšať hrať aj na troch stopérov, ktovie. Možno hrá, to čo hrá, lebo na nič iné tam nemá hráčov. Aj keď... nemyslím si

Reagovat
AlevsakNevadi

ADM chce ist do juve a navyse povedal ze za barcu nebude nikdy hrat kvoli realu.

tak dokonca ze uz aj je dohodnuty v juvem na podpisat na rok s opciou na dalsi.

Reagovat
Gazdo

No Abde je skrz na skrz behavy priemerak. To fakt nie. Jutgla ma myslim zmluvu iba do konca sezony a nezachytil som teda nic o predlzeni ale celkom sa rozstrielal a ako backup za Aubu by tu sezonu mohol stacit ak teda nemienime priviest niekoho normalneho

Reagovat
Eichel

Podľa Sportu pôjde Jutgla v lete preč za cca 4m a má vraj tiež zmluvu len do konca roka.

Reagovat
Gazdo

Neviem zrovna on mi prisiel ze by nam este tuto sezonu preklenovaciu mohol posluzit ako nejaky backup. Urcite to nie je hrac zakladu pre tim ako Barcelona ale na ten backup k Aubovi preco nie

Reagovat
Eichel

Jeho by mi bolo ľúto, mám z neho lepší pocit než z Abdeho. Ale veď uvidíme, sú to špekulácie.

Reagovat
2miguel1

Ako to vyzeralo na katastrofu v oktobri, tak nakoniec druhe miesto v tabulke nieje az tak zle. Ten výkon, je ale na konci sezony dost zly, ako sme zas mali formu na zaciatku roka, teraz to padlo.

Na buducu sezonu sa už dufam rozlučime s dosť hračmi, privedieme nových a dáme konečne riadnu letnu pripravu. Nasa hra je priamo umerna tomu, ako dobre sa pohybujeme na ihrisku, ale na to potrebujeme mat natrenovane a konkurenciu na kazdom poste.

buducu sezonu by som si prial zostavu:

Stegen-Azpi,Araujo,Pique,Alba-Kessie,Pedri,De Jong-Fati,Lewandowski,Raphinha

Odchody: Mingueza, Dest, Umtiti, Puig, Braitwaite, Depay, Dembele

Prichody: Azpi, Kessie, Lewandowski, Raphinha, Soler

Musime už menej využivať Sergia, ja viem, že je castokrat dobry hrač, ale na Europu to uz nestačí. Dufam, že nasledujuca sezona bude posledna taktiez pre Piqueho, Albu, Roberta

Reagovat
LAM

Gavi by na tom CM dával větší smysl než FDJ.

Pokuď je u obou Manchesterů opravdu zájem o FDJ, tak ideáln8 by byla opravdu výměna s Bernardem, jenž se letos pohyboval mezi lávkou a základem a mohl by s tím přestupem souhlasit.

Out:Luuk,Braithwaite, Depay,Puig,Lenglet, Úmrtí , Adama, Alves, FDJ

In: Raphinha, Lewa, Jessie, Stoper, Gaya, Bernardo.

Pokuď opravdu půjde i Dembele, tak Raphinha nebude stačit. Možnost by byla dávat šance mladýmu Abdemu, kterej když nastupoval, tak vypadal dost slušně.

Reagovat
Gazdo

Abde je skrz na skrz priemerak

Reagovat
Messiáš

Bernardo je naprosté sci-fi a nesmysl. Má ostatně přes 80% minut v našláplém City. Pro Pepka je to asi největší mazánek, kterého má. Osobní situace je diametrálně odlišná než minulý rok, to je prostě blbost. Ostatně se o tom ani nepíše

Reagovat
AlevsakNevadi

s tym lewom si snad robite srandu. 34 rocny hrac co chce 3 rocnu zmluvu a bayern za neho chce 50 mega. Barcelona fakt nie je v pozicii ze si toto primarne moze dovolit ak nema poriadne lb/rb a zaroven nahradu na dmko.

to co si napisal ze in :D zlahka 200 mega co barcelona realne nema, kedze ide sa brat dalsi uver na platy k 30.06.

Reagovat
Eichel

Reagovat
Messiáš

Soler nedává smysl, pokud neodejde De Jong. Pořád budeme mít Gaviho a Nica, záložníka bych nekupoval, pokud by se nejednalo o nějakej šílenej swap deal s Valencií, kde ona vezme náš odpad protivýměnou nebo se San Sebastianem (Zubimendi) či Wolves (Neves). Obojí je ale spíš variantou, pokud odejde De Jong, což si osobně nepřeju.

Raphinha bude mnohem složitější po nesestupu Leedsu a netuším v čem je lepší Azpilicueta než Dest. Christensen jakkoliv měl špatnou sezonu, tak je poměrně jistej. Tudíž doufám, že by to mohlo znamenat i konec pro Lengleta. Špičkový stoper by však měl být nějvětší prioritou.

Vůbec bych nedivil, kdyby se do Áčka rovnou prosadil Pablo Torre

Reagovat
Eichel

Kedy si naposledy videl hrať Azpiho? Ja len tak, keď ti príde ideálny na RB v štvorčlennej obrane v základe Barcelony. A Kessiého? Keď si myslíš, že je to hráč na single pivot?

Reagovat
Gazdo

Asi ho tam nevidel nikdy

Reagovat
2miguel1

Azpi si to uhra uplne v pohode, oproti Destovi proste brani lepsie. Kessie je zviera, spolu s Frenkiem si to mozu hrat vzdu, Pedri nech vymysla. A absolutne tu nechapem ten nezaujem o Lewu. Bavime sa o top2-3 hraca na svete a on ma stavbu tela na 3 sezony uplne v pohode. My mozeme byt len radi, ze chce ist do tohto bordelu a vyzera to, ze aj ciatka bude pod 40m€

Reagovat
Visca el barca

akorát to chce fakt křídlo místo Dembelého.

Reagovat
Eichel

Azpi fyzicky skutočne nemá na to aby hral prvé RB v tíme, ktorý chce vyhrať ligu. Je to univerzál, zahrá ti v zásade kdekoľvek, ale momentálne hrá najlepšie RCB v trojčlennej obrane, pretože tam nemusí byť taký agilný a zamaskuje sa jeho fyzický deficit. On by bol fajn squad player a persóna do kabíny avšak určite nemá na to hrávať pravidelne na kraji štvorčlennej obrany. Ešte keď Barcelona očakáva od krajných bekov ofenzívu nadstavbu, ktorú on proste nijak nedodá. A to, že bráni lepšie ako Dest je jasné, ale to len hovorí o tom, ako kvalitný je Dest. Ja by som Desta v pohode predal, ak by to znamenalo príchod kvalitného RB do základu. Čo sa týka Kessiého tak ten hráva dosť často skôr CM než CDM. Určite je defenzívne schopnejší ale nie je to žiaden Rodri, Bus, či Fabinho. To proste nie je. Ak by hral double pivota s FDJ tak ouk, avšak po prvé, FDJ tu asi už po lete nebude a po druhé nehráme na 4-2-3-1 s doublom, ale na 4-3-3 so single pivotom. A čo sa týka Lewu... Lewa je úžasný hráč, jeden z najlepších na svete... teraz si zober, má Barcelona vyhodiť cca 40-50m na prestup, 30m ročne na mzdu za 34 ročného hráča ak: Stegen nepodáva presvedčivé výkony a potrebuje kokurenciu, keďže Neto odchádza a Pena má zmluvu už len na rok a možno sa nám na to vyserie, nehovoriac o tom, že nevieme, či na to má; pravý bek je Dest, ktorý bol majoritnú časť sezóny zranený a keď nebol, nehral nič extra, na lavičke mu chrbát stráži 42513 ročný Dani a za nimi je niekde Roberto, ktorý je skrz naskrz totálne priemerný hráč, ktorý naviac rok nehral futbal; na stopéra ti chýba niekto do základu k Araujovi a skutočne to nemôže byť starý Piqué a nedôrazný Eric; na LB máš Albu, ktorý má tiež svoj vek a výkyvy formy a za ním nie je absolútne nik, tam proste nie je back up; na CDM máš Busa, ktorý fyzicky nestíha a za neho znova nie je náharada 1 k 1 na to, čo hrá a z RW ti odíde Dembelé, ktorý proste nepredĺži a budeš potrebovať aj nejaký back up, pretože Adama odíde, Ferrán bude zrejme hrať v základe na LW a Fati nevieš, ako bude zdravý... a ty sa pozrieš na toto všetko, čo ti horí a povieś si.. tak super, švacnem celý môj rozpočet na Lewu a veď ten zbytok zalepím Alonsom a Azpim a dakým bez zmluvy a ono to pôjde. Kde sme len toto videli? Aaaaa.. Nespravil to Juventus, keď svoje prachy hodil na Ronalda a zálohu polepil Ramseym bez zmluvy, Rabiotom bez zmluvy a podobne? A ako to dopadlo? To sa fakt nevieme poučiť z chýb druhých? Ak majú voľných 100 mega, tak nech vezmú Gayu, nech vezmú RB do základu, nech vezmú Zubimendiho, nech skúsia na hosťovačku s opciou aj Rocu.. ale nech to nelepia hráčmi, ktorý majú 33+ a ešte nesedia do systému, ktorý doteraz Xavi hral. A Alonso a Azpi skutočne nie sú hráči do štvorčlennej obrany.. a vlastne ani Christensen.

Reagovat
technecium

Reagovat
Gazdo

Dakujem nemam chut to moc vypisovat

Reagovat
AlevsakNevadi

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
2miguel1

Napiš mi dobreho RB momentalne dostupneho. Hakimi TAA Reece. Viac ich neni. Mazraoui je ok, ale ten pojde do Bayernu a je odskusany len v Ajaxe. Neporovnavajme Lewu a CR do Juve. Ciastka za Lewu bude okolo 30m€. Lewa je zaruka 30+ golov a zas nemozeme mat len mladych perspektivnych. My teraz nemame na drahe prestupy, alezas sme Barcelona, my musime aspon hrat o pohare, Lewa je na to tranzitne obdobie 2-3 rokov idealna volba. Ten bordel po Bartomeu sa musi vyriesit, skor Lewovi sa cudujem co nejde do lepsieho klubu momentalne.

Reagovat
Eichel

Mukiele, Livramento, Lamptey, Castagne, Pereira, Frimpong, Walker-Peters, Celik, Maehle, Atal... viem si predstaviť kopec hráčov, ktorý by mi v štvorčlennej obrane na RB odohrali lepšiu sezónu, než Azpi. Ono to skutočne nie je tak, že sú len hentí traja a potom je zbytok na jednej úrovni... a to porovnanie je absolútne akurátne... tvoj problém je, že bordel po Bartovi chceš zalepiť 34 ročnou drahou hviezdou a párom starších, priemerných futbalistov bez zmluvy... človek by si myslel, že culés sa po spasiteľoch ako Griez, Cout, či Dembelé preberú... Ten tím ti fakt nespraví jeden svetový hráč.

Reagovat
2miguel1

Esteze o tom rozhoduju Alemany s Laportom, vy neviem ci to podla fotbal managera vyberate tie mena. Pre Azpiho hra velku rolu, ze je odskusany z velkoklubu, dalsie plus jazyk, ze vzdy chape, co od neho trener chce. Dest vyslovene nechape ani pozicnu hru Barcy, u spominanych hore by to bol tiez podla mna problem. Pokial nechceme fakt kvalitu Hak/TAA/Reece, tak Azpi je zas idealna volba na 3 roky. Nieje to ziadne terno, no uhra si to a je jedno ci v 3-4 clennej obrane. Porovnavat Lewiho s Griezzom ci Dembelem je zas mimo misu. Na Dembeleho sa len pozreš a šipiš, ze to bude problem, Griezz sa zas hodi vsade,len nie do Barcy. Mozes byt kludny, top 2-3 hrac na svete, ktory hra hrot, ktory je nauceny na hru vo velkoklube, ktory je nauceny pracou v Bayerne, sa uplne bez problemov presadi v Barce. My potrebujeme ustalit vysledky aj ked sme v bordeli po Bartomeu, my si nemozeme dovolit Arsenal/AC ze teraz padneme do priemeru niekolko rokov, lebo ver mi, ze Lewa nechce ist do Arsenalu, toto si nemozeme dovolit

Reagovat
Eichel

Ono je zbytočné sa baviť s niekým, kto Kessiého ani Azpiho nevidel očividne roky hrať tu nemá zmysel pokračovať v žiadnej debate.. užívaj si štvorčlennú obranu Alonso-Araujo-Christensen-Azpi moc ti ju prajem. Určite to bude na titul, lebo, čo by Lewa sám nespravil. Prajem pekný deň

Reagovat
2miguel1

Tak ja mam rovnaky nazor ako Alemany, ty podla tu odbornikov na slovo vzatych. Pekny den aj tebe

Reagovat
Rudnevs

Co ten Joao Felix? Stane sa z neho druhy Goretzka s tymi svalami?

Reagovat
smazaný uživatel

Prohra se žlutou ponorkou? Navíc doma? Proboha, kde udělal geniální Xavi chybu?

Reagovat
Nuno čomes

Byl jsem na stadionu a byl to nekoukatelný hnus. Všichni hráči už na dovolené. Dembele za 100 je totální výsměch všem fandům (i když těch moc nemají, drtivá většina jsou turisti a v kotli měli tak 100 lidi), proč si drží Busquetse a Albu vážně nechápu, ti už mají po všem. de Jong taky totálně nemastný neslaný. A Traore, toho podepsal kdo, vždy pro takový klub s historií je to docela ostuda. Popravdě to je to jediné, co ten klub teď má + ještě legendu na lavičce, otázka je, jak schopný bude.

Vůbec nechápu třeba Lewu nebo kohokoliv, proč by tam chtěl jít. Ale jako na dohrání kariéry za nesmysl peněz, oželí atmosféru a fanoušky, s výborným jídlem a pitím, moře kousek, to zase proč ne

Reagovat
Eichel

Za Busquetsa v tom tíme nie je náhrada a aj keď De Jong hral v Ajaxe pivota, tak v Barcelone ho ako pivota nevnímajú. On proste musí hrať, lebo pozícia pivota je dôležitá a nik iný tam nie je. Alba je stále obstojný a znova.. za neho v tom kádri nie je cover. Jediný cover by bol Baldé, ktorý je z Bčka a ani tam nijak neexceluje a prípadne tam vieš hodiť Desta, ktorý býva stále zranený a navyše ak ho dáš na LB tak na druhej strane ti behá Dani Alves. Traoré prišiel preto, lebo je to odchovanec a potrebovalo sa rozšírenie kádra v ofenzíve. Prišiel na pol roka na hosťovačku a zas odíde. Očividne ten klub má v srdci, nestálo to takmer nič, zvýšilo to konkurenciu v útoku... Iná vec by bola keby prišiel na stálo. A pri Lewovi ti vysvetlí chlapec nado mnou, že tam rád pojde lebo samozrejme vystriela titul alebo také niečo, netuším no..

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, Alba má tak po všem, že za poslední dvě sezony udělal 8+27

Reagovat
2miguel1

Albu by som este nechal sezonu dve, dokonca aj Piqueho by som nechal dohrat poslednu sezonu no toho Busquetsa, tam uz jednoducho musime bez neho hrat.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele