38. kolo
22.05.2022 22:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Rodrigo de Paul (© AFP)

Real Sociedad doma padl, Atlético díky výhře končí třetí

Atlético Madrid zvládlo poslední bitvu tohoto ligového ročníku a vyloupilo San Sebastián. Domácí La Real dokázal pouze korigovat výsledek na konečných 2:1 pro Colchoneros, kteří se díky tomu mohou těšit ze třetího místa. Baskové končí na místě šestém a zahrají si Evropskou ligu.

Real Sociedad věděl, že i kdyby prohrál, pořád to bude stačit na evropské poháry. Ale doma se s tímto poměrně povedeným ročníkem chtěl rozloučit stylově. A co může být stylovější než porážka loňského mistra? Atléticu se letos nepovedlo obhájit titul a navíc se loučil s několika důležitými jmény.

První minuty toho moc nenabídly. La Real hrál spíš opatrně, volil pomalejší přechod do útoku a trvalo mu, než pořádně vyzkoušel slovinského brankáře Oblaka. Dá se říct, že prvních třicet minut se diváci na Anoetě nudili. Pak je ale zvedl ze židle Alexander Sørloth. Norský útočník se prohnal kolem svého strážce do zakončení, které Oblak vyrazil jen před sebe. Nejdřív u něj byl Rafinha, který však kvůli velkému úhlu mířil z bezprostřední blízkosti jen do tyče!

Atlético se směrem dopředu moc nepředvedlo a prakticky celý první poločas hrálo na jistotu bez nějaké větší šance. Další naopak na druhé straně spálil opět Rafinha. Zkušený záložník pronikl s míčem u nohy až na penaltu, odkud se pokoušel Remira obstřelit. S ním ale obstřelil i celou bránu.

Druhých pětačtyřicet minut už naštěstí bylo o něčem jiném. Álex Remiro děkoval dobře postaveným tyčím, když krátce po rozehrávce napálil Matheus Cunha dělovkou břevno! To bylo varování, z něhož si domácí nic nevzali. A tak přišel trest. V 51. minutě do té doby neviditelný Griezmann nahrál De Paulovi, ten si připravil míč na střelu a nádherně ji zakroutil k tyči!

Griezmann sám mohl přidat druhou branku, jenže tváří v tvář Remirovi opět selhal. Gól s pořadovým číslem dva tak měl na svědomí střídající Ángel Correa. Mladému útočníkovi přiklepl míč Koke a Correa ho poslal nechytatelně do sítě. Domácí se dočkali aspoň čestného úspěchu, když Januzajovu dělovku z přímého kopu vyrazil Oblak před sebe a Jon Guridi se hlavou nemýlil - 2:1.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele