38. kolo
21.05.2022 17:30 CET
2 : 0
(1:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Radost hráčů Valencie (© AFP)

Valencia na závěr sezony porazila Celtu Vigo

Alespoň v posledním kole si vítězstvím 2:0 nad Celtou Vigo spravila chuť Valencia. "Netopýři" skončí v sezoně 2021/2022 nejhůř na desátém místě, což samozřejmě není důvodem k radosti. Vítěznou rozlučku s Mestallou zařídil svojí brankou Maxi Gómez, druhý zásah obstarali vlastencem sami hosté.

Stadion Mestalla neměl v letošní sezoně příliš důvodů k radosti a tak alespoň v posledním kole se fanoušci dočkali tříbodového vítězství. Valencia tím zároveň ukončila osmizápasové čekání na tříbodový zisk.

Teprve páté domácí vítězství se rodilo už po čas prvního poločasu. Valencia do něho vstoupila výrazně aktivněji, nicméně zajistit si dokázala jen hubený náskok. Přitom už šance ze 13. minuty výrazně zaváněla gólem, ale Maxi Gómez na trestuhodně minul branku. Stejný hráč si vše vynahradil ve 28. minutě, když Marcos André vracel balón před branku a Gómez ho hrudí dopravil do sítě!

Celta Vigo mohla do šaten srovnat, jenomže Nolito zazdil neuvěřitelnou gólovku. Z malého vápna zakončoval do ležícího Doménecha, který stačil jen natáhnout nohy před sebe. To mohla Valencia ještě potrestat, kdyby Diakhaby nehlavičkoval jen těsně nad.

Valencia si hýčkala náskok a po hodině hry ho zdvojnásobila. Kombinaci na polovině hřiště a následný rychlý úprk zakončil úspěšně Néstor Araujo - 2:0. Po druhé brance už to měla Celta Vigo složité a navíc Valencia byla v defenzivě velice pozorná. A pokud domácí něco propustili, byl na místě Dómenech jako v případě střely Suáreze.

Celestes potřebovali vstřelit kontaktní gól, ale to se jim nepovedlo. Když pak sudí ukončili šestiminutový nastavený čas, mohla se Valencia začít radovat z vítězství.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele