38. kolo
20.05.2022 21:00 CET
2 : 4
(1:3)

Reportáž

Gonzalo Melero (© AFP)

Levante se s první ligou rozloučilo gólovou podívanou v Madridu

Vallecano doma v posledním kole nejvyšší španělské soutěže padlo se sestupujícím Levante 2:4. O úspěšné rozlučce hostů s LaLigou se rozhodlo už v první půli, kdy padly hned tři jejich branky. Skóre sice v 18. minutě otevřel domácí Álvaro García, ve 26. minutě už však bylo vyrovnáno. Čestné tři body pak klubu z Valencie přinesla vítězná trefa Gonzala Melera ze závěru poločasu.

Oba týmy mohly do zápasu nastoupit zcela uvolněně. Vallecano se nacházelo ve středu tabulky, daleko od pohárů i sestupu. Nováček z Madridu těžil především z výborné domácí formy v úvodu sezony, kdy vyhrál hned v osmi z prvních devíti zápasů na vlastním stadionu. Od Nového roku však Vallecano na domácí ligovou výhru čekalo marně. To Levante už bylo jistým sestupujícím, celek z Valencie doplatil především na velice nepovedený start, když si první výhru připsal až ve 20. kole.

Ani na jedné straně hřiště nebylo hned v úvodu k otevření skóre daleko. Úspěšným střelcem se jako první stal v 18. minutě domácí García, který využil na levém křídle zaváhání obránce. Následně pokračoval až před bránu, kde byl stoprocentní. Odpověď přišla ve 27. minutě, když opět zleva přistál centr na hlavě Melera, jenž hlavou perfektně umístil míč mezi tři tyče. Vyrovnání hostující celek vtáhlo do zápasu a ve 44. minutě připravil José Luis Morales přihrávku přímo před prázdnou bránu pro Rogera Martího. Ještě v nastavení stihl využít zaváhání v rozehrávce a dát další branku Melero. Z hranice šestnáctky nehybného gólmana překonal pokusem umístěným přesně do pravého dolního rohu branky.

Hosté už se radovali ze čtvrté branky, videorozhodčí ovšem odhalil faul předcházející gólové situaci a oslavy přerušil. Domácí si nejen oddechli, dokonce mohli slavit o něco víc. Faul znamenal pokutový kop proti brance klubu z Valencie. Penaltu s přehledem proměnil Sergio Guardiola, a snížil tak ztrátu na jediný gól. V 77. minutě si své dvoubrankové vedení ovšem vzali hosté zpátky díky závaru po standardní situaci. Obráncům se sice podařilo z brankové čáry balon odkopnout, učinili tak ale pouze na vzdálenost dvou metrů, odkud hlavičkoval do sítě Coke. Radamel Falcao se z přímého kopu netrefil a Rayo už se na další odpověď nezmohlo.

Levante se s nejvyšší španělskou soutěží rozloučilo výhrou ve Vallecanu a obsadilo konečnou 19. ligovou pozici. Rayo se umístilo v relativně poklidném středu tabulky.

Autor: Livesport.cz / Antonín Loučka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele