38. kolo
22.05.2022 20:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Jorge Molina (© AFP)

Granada se ponořila do smutku, po remíze 0:0 s Espanyolem padá do nižší soutěže

"Černého Petra" si v posledním kole vytáhla Granada a doplnila již známé sestupující Alavés s Levante. Granada doma nenašla recept na obranu Espanyolu Barcelona a bezbranková remíza vzhledem k výhrám Mallorcy a Cádizu na záchranu nestačila. Přitom sportovní tragédii mohli odvrátit Jorge Molina, který neproměnil pokutový kop a po něm i Bacca, jenž pro změnu v nastavení orazítkoval tyč!

Nazaríes se tak minimálně na rok s LaLigou loučí a ještě nějakou dobu budou utkání s Espanyolem vstřebávat.

Všechno mohlo být jinak, kdyby alespoň jedna z mnoha šancí skončila gólem. Už ve 4. minutě protáhl Diega Lópeze nepříjemnou přízemní střelou Puertas. Espanyol pomalu vyrovnával hru a po půlhodině vyrukoval se svojí gólovkou. Embarbovu ránu přitom Maximiano vyrazil. V závěrečné pětiminutovce prvního poločasu bylo opět horko před Diegem Lópezem, ale Díaz ani Molina na hostující oporu nevyzráli.

Granada se snažila zachovávat klid, ovšem čas jí kvapem ubíhal a z jiných stadionů nepřicházely dobré zprávy. Nicméně v 71. minutě zahrál v pokutovém území rukou Sergi Gómez a domácí měli k dispozici pokutový kop. Jorge Molina však tíhu okamžiku nezvládl a stoprocentní možnost zahodil střelou vedle.

Domácí neproměněná penalta hodně srazila a ti přišli s možným vyrovnáním až v samotném závěru. Tlak, který si Nazaríes vytvořili, byl drtivý a nakonec bohužel pro fanoušky neefektivní. Střídající Bacca trefil ve třetí minutě nastavení tyčku a po uplynutí dalších dvou minut byl osud Granady zpečetěn.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele