38. kolo
22.05.2022 17:30 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Elche (© AFP)

Elche porazilo na závěr sezony Getafe 3:1

Vítězně se rozloučilo se sezonou Elche, které doma přehrálo 3:1 Getafe. V samotném utkání už o nic zásadního nešlo, přesto výhra domácí fanoušky jistě potěší. Brankáře Soriu postupně překonali Olaza a dvakrát Kike Pérez. Vidět byl i český záložník Jakub Jankto, jenž ale utkání vinou zranění nedohrál.

Oba celky už měly dávno zajištěnou záchranu a tak už o nic nešlo. Domácí se chtěli pochopitelně před vlastními fanoušky předvést a to se jim zásluhou tří branek podařilo.

Elche začalo aktivně a už v 10. minutě na sebe upozornil asi nejznámější hráč domácích Javier Pastore. Jeho střela totiž orazítkovala břevno. Následně se na hrací ploše nic nedělo až ve 33. minutě vstřelilo Getafe vedoucí gól. Prsty v něm měl český záložník Jakub Jankto, který nezištnou přihrávkou připravil branku pro Enese Ünala. Vedení Azulones trvalo jen krátce. O pět minut později se Elche podařilo srovnat a znovu u toho byl Jakub Jankto - tentokrát v negativním slova smyslu. Od Jankta se totiž odrazil balón přímo na Lucase Olazu a od něho zase do branky.

První poločas skončil remízou a dvě branky padly i po změně stran, ale chvíli to trvalo. Po hodině hry sahalo Getafe po vedení, které by dost možná změnilo průběh celého zápasu. V 66. minutě se dostal až před brankáře Gonzalo Villar a Casilla předvedl skvělý zákrok. V závěru utkání se do třetice zapsal Jakub Jankto a bohužel pro českého fanouška smolně, protože si přivodil zranění a musel odstoupit ze hřiště. Jankto pak jen sledoval z lavičky, jak Elche získává utkání ve svůj prospěch.

V 84. minutě se střelou z první prosadil Kike Pérez a stejný hráč v nastavení pečetil výsledek gólem na 3:1. Fidel si pohlídal ofsajdovou past a pak přihrál lépe postavenému Pérezovi do gólové příležitosti.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nula, a není co řešit???

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele