38. kolo
22.05.2022 20:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Cádizu (© AFP)

Cádiz vyloupil Mendizorrotzu a slaví záchranu

Až v úplně posledním kole si vybojovali setrvání v nejvyšší soutěži hráči Cádizu. Na půdě Deportiva Alavés, jehož osud se před několika týdny naplnil vstřelil jedinou branku Anthony Lozano. Cádiz neměl situaci ve svých rukou a nutně potřeboval jednak zvítězit a také zaváhání Granady v souboji s Espanyolem. Oba faktory se nakonec podařilo naplnit, ale až do úplného závěru to bylo velké drama.

Hosté si nakonec vítězství zasloužili, protože byli o něco aktivnějším a celkově lepším týmem. I když byl průběh prvního poločasu opatrný, přinesl některé střelecké pokusy na obou stranách. To nejdůležitější ale přišlo po změně stran.

V 53. minutě ještě neuspěl ve velké šanci Idrissi, když poslal balón jen do ležícího Sivery. O patnáct minut později pak Idrissi trefil i tyč a nervozita v řadách Los Piratas začala stoupat. Granada v souběžně hraném utkání pak neproměnila penaltu a chvíli nato šel Cádiz do vedení. Carcelén vykouzlil milimetrově přesnou přihrávku na Anthonyho Lozana a ten se zabijáckým instinktem nasměroval hosty k záchraně.

Hodně rozruchu ještě přinesl moment z 87. minuty, po kterém se domácí dožadovali pokutového kopu. Sudí po shlédnutí videa nic takového v záběrech nenašel a hosté si mohli zhluboka oddechnout. V zápase se ještě nastavovalo dlouhých šest minut, během kterých se mohlo stát cokoliv, ale naštěstí pro Cádiz se nic nestalo. A protože Granada pouze remizovala 0:0, mohl začít Cádiz slavit záchranu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele