LaLiga - preview 38. kola: Poslední zápas pro Valencii a Celtu

20.05.2022, 08:59, aktualizováno 22.05.2022, 08:49
Previews
Álvaro Negredo (© AFP)
V posledním kole španělské ligy se rozhoduje o třetím sestupujícím, v ohrožení jsou Cádiz, Mallorca a Granada. Ve hře zůstává i sedmá příčka zaručující Konferenční ligu, o tu bojují Villarreal s Athleticem a oba týmy čekají těžké venkovní zápasy...
Elche CF - Getafe CF  (neděle 17:30)
Elche uteklo hrobníkovi z lopaty a do posledního duelu sezony jde s vědomím, že je zachráněné. To ale neznamená, že nebude o co hrát. Na Estadio Manuel Martínez Valero totiž dorazí Getafe, které má stejný počet bodů jako domácí.

Elche se dokázalo zachránit v první lize, i když to ještě před pár týdny vypadalo všelijak. V minulém kole si dokonce díky výsledkům svých konkurentů mohlo dokonce dovolit i prohrát. Duel s Celtou Vigo mu nevyšel a počet porážek v řadě se zvýšil už na číslo tři, ale záchrana je přesto jistá. Tým trenéra Francisca by rád doma konečně protrhl smůlu zvanou vstřelený gól. Už ve třech posledních duelech vyšel vždycky střelecky naprázdno.

Tentokrát se proti němu postaví Getafe, které z Madridu přijede v o poznání lepší formě. Minule se mu dokonce povedlo remizovat vez branek i s Barcelonou. Prohrálo pouze dva duely z posledních deseti a také Getafe má záchranu jistou. Celý souboj bude pikantní i proto, že oba týmy od sebe dělí jen skóre, které nyní mírně favorizuje právě 14. Getafe.
Elche CF - pravděpodobná sestava:
Badia - Palacios, Roco, Bigas, Olaza - Gumbau, Marcone, Pastore - Milla, Morente - Carrillo
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - Suárez, Dakonam, Yokuşlu, Cuenca, Olivera - Aleñá, Arambarri, Maksimovic - Ünal, Mayoral
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.16 - 2.97 - 2.70
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Deportivo Alavés - Cádiz CF  (neděle 20:00)
Alavés už dávno sestoupil a před vlastními fanoušky se na Estadio Mendizorrotza bude minimálně na rok loučit s první ligou. Cádiz naopak hraje o všechno a navíc nemá situaci tak úplně ve svých rukou. Minimálně hosté tedy do utkání dají maximum.

Cádiz se nachází v nezáviděníhodné situaci. Karty jsou rozdány jasně - Cádiz má na kontě 36 bodů, což je stejně jako 18. Mallorca. Ta se v posledním kole utká s Osasunou, takže Cádiz si může gratulovat ke snazšímu soupeři. Musí ale v posledním utkání získat větší počet bodů než Mallorca, protože při současném stavu by se zachránila Mallorca. Cádiz s ní totiž má horší vzájemné zápasy.

Minulé kolo Cádiz zvládl skvěle, protože uhrát bod s úřadujícím šampionem z Realu, to není k zahození. Pořád to ale nemusí stačit. Výhodou je, že Alavésu vlastně už o moc nejde. Momentálně poslední tým ligové tabulky už dávno přišel o možnost se zachránit a těšit ho může snad jen domácí forma. Doma totiž prohrál jen 7 utkání z osmnácti. Už tři poslední duely zde vyhrál.
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Navarro, Laguardia, Lejeune, Duarte - Pons, Loum - Méndez, De la Fuente, Rioja - Joselu
Cádiz CF - pravděpodobná sestava:
Ledesma - Carcelen, Hernandez, Fali, Espino - Sobrino, Fernandez, Alcaraz, Idrissi - Perez, Negredo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.52 - 3.77 - 1.85
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Granada CF - Espanyol Barcelona  (neděle 20:00)
Granadě pořád hrozí, že se příští rok zúčastní až druhé ligy. Kolo před koncem má ale jednu nespornou výhodu - všechno záleží na ní a nemusí se ohlížet na zápasy soupeřů. Katalánskému Espanyolu už zdánlivě o nic nejde.

Granada své fanoušky zrovna moc nešetří a povahy se slabším srdcem to mají obzvlášť těžké. Granada spustila sérii několika dobrých výsledků, které ji vzdálily od pásma sestupu a už v minulém kole si mohla zajistit záchranu. Jenže prudký příval nadšení jejích fanoušků zastavil Real Betis, který Granadu porazil 2:0 a zase ji trochu usadil na zem.

Momentálně to vypadá tak, že pokud se Granada nechce ohlížet na zápasy Cádizu a Mallorky, tak musí nad Espanyolem vyhrát. Což se jí ale doma povedlo jen dvakrát za posledních 12 let. Tým trenéra Aitora Karanky se připravuje bez Torrenteho, Nevy a Rochiny, zatímco Espanyolu schází největší hrozba. Elitní střelec Raúl de Tomás totiž bude chybět kvůli karetnímu trestu a jeho dosavadních 17 ligových branek dostatečně ukazuje, že bez něj to Espanyol bude mít hodně těžké.

Espanyolu se nedávno nevyhnula výměna trenéra, když Vicenteho Morena nahradil Luis Blanco. V premiéře si nevedl špatně, Espanyolu se povedlo remizovat s Valencií. Celkově se Espanyolu docela daří a na to, že prohrál jen za posledních deset utkání pětkrát, je současná třináctá příčka dobrý výsledek. O záchranu se navíc už bát taky nemusí.
Granada CF - pravděpodobná sestava:
Maximiano - Quini, Duarte, Diaz, Arias - Collado, Gonalons, Milla - Suárez, Molina, Puertas
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
López - Cabrera, López, Gómez, Sánchez - Melendo, Herrera, Darder - Ribaudo, Puado, Embarba
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.46 - 4.69 - 7.66
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
CA Osasuna - RCD Mallorca  (neděle 20:00)
V Pamploně je sice domácí Osasuna, ale tentokrát bude většina očí pozorovat primárně Mallorcu. Hosté totiž musí za každou cenu vyhrát, aby se zachránili. Pokud by to zvládli, nemuseli by se ohlížet na souběžně hraný duel Alavésu s Cádizem.

Mallorca potřebuje v posledním kole bodovat naplno. V tuto chvíli je sice až na 18. místě, ale od 17. Cádizu ji dělí jen skóre. A to je docela zásadní, protože při rovnosti bodů by se nakonec ze záchrany radovala právě Mallorca! Má totiž s Cádizem lepší vzájemné zápasy, takže má situaci vlastně ve svých rukou. Musí ale porazit Osasunu, což už se několikrát v sezoně ukázalo jako hodně náročný úkol.

A to přesto, že Osasuna už poslední týdny jede tak nějak na půl plynu. Už pětkrát v řadě svěřenci trenéra Arrasateho nevyhráli, ale pořád čerpají z dobrého podzimního výkonu a usadili se na skvělé deváté příčce. Nahoru už nemůžou, Athletic je až příliš daleko. Ale mohou si pořád ještě pohoršit, takže ani Osasuna utkání nevypustí. Navíc ji favorizuje právě domácí prostředí, protože Mallorca na stadionu El Sadar od roku 2009 nevyhrála.
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Herrera - Cruz, David García, Unai García, Vidal - Oier, Torres, Brašanac - R. García, Budimir, Ávila
RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Reina - Olivan, Raillo, Valjent, Maffeo - Costa, Battaglia, Sevilla, Sánchez - Muriqi, Rodriguez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.39 - 3.41 - 2.29
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Barcelona - Villarreal CF  (neděle 22:00)
Ve španělské LaLize zbývá zodpovědět několik otázek a jednou z nich je i účast Villarrealu v Evropské konferenční lize. Žlutá ponorka nemá nic jistého a pokud nevyhraje na Camp Nou, může stávající sedmou příčku ztratit a v příští sezoně evropských pohárů chybět. Rozdíl mezi Villarrealem a osmým Athletic Clubem činí pouhý bod. Co se týče Barcelony, ta už má své jisté a bude se chtít s domácími fanoušky rozloučit co nejlepším způsobem.

Barcelona skončí v sezoně 2021/2022 na druhém místě, to už je jasné. Zda je to pro ní úspěch, či nikoliv, záleží na posouzení klubového vedení nebo fanoušků. Katalánci ale nevstupovali do sezony s růžovými vyhlídkami a v jednu chvíli to dokonce vypadalo, že je ohroženo umístění v první čtyřce. To se nakonec nestalo a Barcelona v první sezoně bez Lionela Messiho s předstihem vybojovala druhé místo v soutěži. Hůře se bude hodnotit vystoupení v evropských pohárech, tady je nutno si přiznat velký propadák. Vyřazení už ve skupině Ligy mistrů a neschopnost přejít přes Eintracht Frankfurt v Evropské lize jsou nepříjemnou kaňkou.

Po příchodu trenéra Xaviho se věci zlepšili a Barcelona už v tuto chvíli zase čtyři zápasy v řadě neprohrála. V minulém kole sice nevyzrála na defenzívu Getafe, nicméně sérii bez porážky remízou 0:0 natáhla.

Barcelona se v neděli rozloučí s domácími fanoušky v zápase s Villarrealem, se kterým má výrazně lepší vzájemnou bilanci. Katalánci prohráli se Žlutou ponorkou naposledy v sezoně 2008! Od té doby Villarreal převážně prohrává a stejně tomu tak bylo i listopadovém utkání na Estadio de la Cerámica (3:1).

"Jet na Camp Nou je vždycky těžké, ale pokud máte příležitost bojovat za své cíle, tak se na to musíte připravit a předvést dobrý výkon. Nejdůležitější je se spolehnout sami na sebe. Musíme dělat svojí práci a neměli bychom o výsledku spekulovat, protože se nám to nemusí vyplatit. Musíme jít a zvítězit," nabádal kouč Emery.

Villarreal sice letos dokráčel do semifinále Ligy mistrů, ale v domácí sezoně poměrně často ztrácel a nyní se musí strachovat. Hosté mají pořád situaci ve svých rukou, nicméně vyhrát na Camp Nou se u nich ukazuje být dlouhodobě tvrdým oříškem. Svěřenci Unaie Emeryho už mohli mít v této otázce hotovo, ale minulé kolo s Realem Sociedad vůbec nezvládli a porážkou 1:2 si situaci výrazně zkomplikovali.

Barcelona se v závěru sezony potýká s rozsáhlou marodkou a v neděli jí budou chybět Eric Garcia, Nico Gonzalez, Sergi Roberto, Sergino Dest, Gerard Pique a Pedri. Pochybnosti panují i nad startem Memphise Depaye. V nejsilnějším složení nebude ani Villarreal a Emery bude jmenovitě postrádat Gerarda Morena, Alberta Morena a Juana Foytha. Nejisté jsou pak starty Arnauta Danjumy a Yeremiho Piny.
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Ter Stegen - Alvés, Araujo, Lenglet, Alba - Gavi, Busquets, F. de Jong - Dembélé, Aubameyang, Torres
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Rulli - Gaspar, Albiol, P. Torres, Estupiňan - Chukwueze, Capoue, Parejo, Coquelin - Lo Celso, Dia
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.14 - 4.05 - 3.22
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Sociedad - Atlético Madrid  (neděle 22:00)
V posledním kole dojde také na zajímavé měření sil mezi Realem Sociedad a Atléticem Madrid. Oba celky už mají své jisté a tak o nic zásadního nepůjde. Snad jen hosté mohou ještě poskočit na třetí místo, které je v konečném zúčtování spíše kosmetickou záležitostí. Atlético má také svému soupeři co oplácet, letos se s ním utkalo dvakrát a ani jednou nezvítězilo.

Atlético se už v pátek dozvědělo o ztrátě Realu Betis a tím pádem bylo jeho umístění v první čtyřce zpečetěno. Atleti si i v příští sezoně zahrají Ligu mistrů, na což jsou fanoušci od příchodu Diega Simeoneho prakticky zvyklí.

Závěr sezony nebyl ze strany Colchoneros zas takovou hitparádou, na druhou stranu klub splnil to, co potřeboval a před posledním zápasem na Anoetě může být v klidu. Mnozí fanoušci se zápasu s Realem Sociedad obávali. Atletico dlouho nemělo zaručenou účast v Lize mistrů a jet v posledním kole do Baskicka nebylo nic příjemného. Koneckonců souboje s "La Realem" nejsou letos pro Atlety vůbec dobré. Už v prvním zápase na Wanda Metropolitano urval Real bod za remízu 2:2 a v lednu doma zvítězil v rámci Copa del Rey 2:0.

Atlético před týdnem remizovalo se Sevillou 1:1 a v posledním kole by rádo získalo pro fanoušky vítězství, které by potvrdilo třetí místo za tradičními giganty Realem Madrid a Barcelonou. Na šestém místě pro změnu zůstane Real Sociedad. Baskové se poměrně dlouho ucházeli o umístění v první čtyřce, ale postupem času z tohoto boje odpadli a nakonec jsou rádi, že si zajistili Evropskou ligu. Poháry byly pro tým trenéra Imanola Alguacila hlavním předsezonním cílem a ten se podařilo naplnit.

"La Real" před nedávnem ukončil čtyřzápasové čekání na vítězství, když doma porazil jasně Cádiz 3:0. Na tento výkon navázal i minulý týden ve Villarrealu, kde trochu překvapivě zvítězil 2:1 a definitivně si zajistil evropské poháry pro příští rok.

I v posledním zápase se Baskové potýkají s rozsáhlou marodkou a v neděli večer nebudou moci využít služeb Mikela Oyarzabala, Nacha Monreala, Carlose Fernándeze, Andera Barrenetxeu a zřejmě i Josebu Zalduu.

V kompletním počtu nebude ani loňský mistr. Diego "Cholo" Simeone musí oželet starty Renana Lodiho, Sime Vršaljka a Joaa Félixe a Thomase Lemara.
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Remiro - Gorosabel, Zubeldia, Le Normand, Rico - Merino, Zubimendi, Illarramendi - D Silva - Isak, Sorloth
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Savić, Gimenez, Reinildo - Llorente, De Paul, Kondogbia, Koke, Carrasco - Correa, Griezmann
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.83 - 3.19 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Sevilla FC - Athletic Bilbao  (neděle 22:00)
Už jen dvě cesty vedou pro Athletic Club do Konferenční ligy. V posledním zápase sezony musí buďto bezpodmínečně vyhrát na půdě Sevilly a zároveň doufat, že Villarreal nezvítězí na Camp Nou, nebo alespoň bodovat v případě barcelonské výhry. Pokud totiž budou mít na konci sezony Villarreal a Athletic Club stejný počet bodů, rozhodne o sedmém místě vzájemná bilance a tu mají lepší Baskové.

Athleticu tak půjde o všechno, zatímco Sevilla už může ligu v klidu dohrát. Konkurenční Betis už jí v tabulce nepředběhne, a tudíž ani nepřipraví o Ligu mistrů. Sevilla ještě může poskočit na třetí příčku, ale potřebovala by také souhru jiných výsledků, v tomto případě pomoc Realu Sociedad proti Atléticu Madrid. A ještě o jednu zajímavou statistiku mohou Colchoneros usilovat, s šestnácti nerozhodnými výsledky jsou v tuto chvíli remízovým králem. Dorovnat je ještě mohou Getafe nebo Cádiz.

Sevilla byla na dlouhou dobu jediným vážným soupeřem Realu Madrid v boji o titul, ale závěr sezony se jí nepovedl. Dalo by se říci, že její pád stále pokračuje, protože ani v minulém kole se nepodařilo počtvrté v řadě zvítězit. "Chceme odehrát dobrý zápas proti týmu, který ještě usiluje o Evropu. Chceme zakončit sezonu dobře a s pocitem, že jsme odvedli v těžkém roce skvělou práci," prohlásil na tiskovce Julen Lopetegui. Domácí trenér si pochvaloval, že jeho tým znovu skončil do čtvrtého místa a tím se kvalifikoval do nejprestižnější klubové soutěže s názvem Liga mistrů.

Athletic naposledy porazil Osasunu 2:0 a udržel naději na sedmou příčku. Tu sice nemá ve svých rukou, ale jelikož Villarreal hraje na Barceloně, nejsou šance na Konferenční ligu vůbec malé. Prvním předpokladem je vyhrát v Seville a to samo o sobě nebude jednoduché. Hosty může hřát fakt, že loni se jim to podařilo. Výhru 1:0 na stadionu Ramóna Sáncheze Pizjuána vystřelil v poslední minutě Iňaki Williams. První letošní duel v Bilbau ale pro změnu ovládla nejtěsnějším výsledkem Sevilla.

Sevilla nebude moci doma nasadit to nejsilnější už jen proto, že scházejí Nemanja Gudelj, Fernando a Suso. Posledně jmenovaný se dokonce neobjevil na trávníku od loňského listopadu! Pokud jde o Athletic, tam budou chybět Nico Williams a Raúl García.
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Bounou - Acuňa, Carlos, Koundé, Navas - Rakitić, Torres, Delaney - Lamela, En-Nesyri, Gomez
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Simon - Berchiche, Martinez, Alvarez, De Marcos - Muniain, Garcia, Vencedor, Berenguer - Williams, Villalibre
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.59 - 3.22 - 3.05
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Valencia CF - Celta Vigo  (sobota 17:30)
Valencia nevyhrála ligový duel od půlky března a poslední šanci má v sobotu. Na stadion Mestalla zavítá k odpolednímu mači Celta Vigo, která svého sobotního soka v tabulce předskočila. Vede ale jen o bod, takže porážka nepřipadá v úvahu.

Valencia patří opět k velkým zklamáním letošního ročníku LaLigy. Populárnímu a vždy ambicióznímu celku se ani tato sezona nepovedla a trenér José Bordalás zklamal. Nedostal totiž Valencii do pohárů a propast mezi nimi a současným postavením Valencie opět narostla. Od sedmého místa dělí Valencii už jedenáct bodů.

Nevydařenou sezonu mohla Valencia zdánlivě zachránit, pokud by se jí povedlo zvednout nad hlavu pohár pro vítěze Copa del Rey. Jenže ve finále padla a radoval se Real Betis, takže ani tahle slabá náplast se nekonala. Příznivci "Netopýrů" tak dál jen nostalgicky vzpomínají na roky, kdy jejich milovaný klub účinkoval v Lize mistrů.

Když se Valencii povedlo v lize vyhrát naposledy, tak se psala polovina března. Od výhry nad trápícím se Elche ale Valencia opět upadla do útrpného stereotypu a výš ji nevytáhl ani portugalský křídelník Guedes, který minimálně po individuální stránce zažívá skvělou sezonu. Domácí prostředí taky není pro "Netopýry" oporou, protože na Mestalle uhráli jen 23 bodů za 18 utkání! Pouze čtyři týmy v celé lize mají doma horší bilanci než Valencia.

Bordalásovi neulehčuje poslední ligový duel ani počet absencí. Mimo hru jsou Alderete, Gabriel Paulista, Guillamón a dost možná i Duro. I Celtu ale pronásledují četná zranění a v tomto utkání se budou týkat Nolita, Cerviho, Malla či Beltrána. K tomu musíme připočíst vykartovaného Tapiu a samozřejmě i Minu, který byl odsouzen ke čtyřletému vězení a je vyřazen z kádru až do odvolání.

Jinak ale Celta prožívá poměrně solidní sezonu. Trenér Eduardo Coudet by s ní mohl dokonce za jistých okolností dosáhnout až na deváté místo. K tomu ale musí Osasuna ztratit a hlavně Celta musí porazit Valencii. Vzhledem k tomu, že prohrála jen dvě z posledních pěti utkání, by ale mohla mít šanci.
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Cillessen - Correia, Foulquier, Comert, Diakhaby, Gayá - Soler, Račić, Moriba - Guedes, Gómez
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Dituro - Vazquez, Aidoo, Araújo, Galán - Solari, Veiga, D. Suarez, Méndez - Galhardo, Aspas
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.68 - 3.46 - 2.76
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Madrid - Real Betis  (pátek 21:00)
Real Madrid se loučí s úspěšnou sezonou LaLigy na stadionu Santiago Bernabéu v duelu s Realem Betis, v němž vlastně ani jednomu o moc nejde. Real Madrid končí jako jasný vítěz ligy a Betis zase ztratil možnost dostat se do Ligy mistrů.

"Bílý balet" je už dlouho korunovaným králem LaLigy a trenér Carlo Ancelotti si může gratulovat k vytvoření dalšího rekordu v počtu ovládnutých šampionátů. LaLiga říká jeho Realu pane a to zcela zaslouženě. V této sezoně se očekávala mohutná ofenziva Atlética coby loňského vítěze, ale na Real jeho městský rival absolutně neměl. Ancelotti udělal z Realu mašinu plnou sebevědomí, která ztrácela rychlost jen sporadicky.

Většinou, když o nic zrovna nešlo, jako třeba v minulém kole. Real už měl výhru LaLigy jistou a tak mu ani remíza s Cádizem zase tak moc vadit nemusela. Merengues sice šli do rychlého vedení, když se po pěti minutách prosadil téměř nevyužívaný Mariano Díaz, ale ještě do konce první půle srovnal Rubén Sobrino.

Od posledního kola si španělský mistr slibuje maximálně tak vylepšení svých statistik, které jsou i tak impresivní. Real se s osmdesáti vstřelenými góly pyšní nejlepším útokem ligy, pod což se velkou měrou postaralo duo Karim Benzema a Vinícius Júnior. Má ale taky druhou nejlepší obranu španělské elitní ligy, neboť dostal jen 31 branek a lepší je v tomhle směru jen Sevilla, jež dostala o jedinou branku méně.

Trenér Carlo Ancelotti doufá, že se jeho svěřenci rozloučí s ligovou scénu výhrou. "Máme za sebou skvělý ročník, který teď budeme chtít důstojně zakončit. Teď ještě není čas uvažovat o finále Ligy mistrů, čeká nás domácí utkání s Realem Betis. A my jej chceme vyhrát, protože to je naše myšlení - chceme vyhrávat neustále. Náš soupeř má skvělý útok a už několikrát ukázal své schopnosti, takže ho nesmíme podcenit."

Ancelottiho tým se před utkáním připravoval bez Marcela, Balea a taky bez Alaby. V kádru soupeře zase svalové zranění nepustí do hry brankáře Brava, ale zpátky na trávníku se může objevit Montoya.

Béticos měli na dosah skvělou sezonu, protože ještě do minulého kola hráli o kvalifikaci do Ligy mistrů. Ta se nyní stane jen snem, protože Sevilla si minule rozdělila body s Atléticem a tím zpečetila fakt, že Betis se příští sezonu podívají maximálně do Evropské ligy. Na Santiago Bernabéu vyhráli Verdiblancos jen dvakrát za posledních 15 let.
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Carvajal, Nacho, Militão, Mendy - Kroos, Camavinga, Modrić - Rodrygo, Benzema, Vinícius
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Silva - Bellerin, Pezzella, Gonzalez, Moreno - Rodriguez, Carvalho - Canales, Fékir, Juanmi - Iglesias
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.53 - 4.94 - 5.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Rayo Vallecano - Levante UD  (pátek 21:00)
Rayo Vallecano vyhrálo naposledy nad Barcelonou a pak nedokázalo na tenhle úspěch navázat. Jeho sezona ale vychází nad očekávání dobře a zakončit ji budou chtít svěřenci trenéra Andoniho Iraoly vítězstvím nad již sestupujícím Levante.

Rayo je příjemným překvapením sezony, protože do posledního zápasu jde z dvanáctého místa. Musí se ještě ohlížet za sebe, protože od Espanyolu jej dělí jen jeden bod, ale i kdyby se posunulo až na třinácté místo, tak to pořád bude úspěch. Tým, který mnozí tipovali na sestup, si dokázal připsat už 42 bodů.

A trenér Iraola je na své svěřence patřičně hrdý. "Když se podívám na tabulku, cítím velkou hrdost. Dokázali jsme v této sezoně neuvěřitelné věci a to jen díky tomu, že všichni táhneme za jeden provaz. Teď je před námi ještě poslední kolo a jsem moc rád, že hrajeme doma. Máme šanci se s našimi skvělými fanoušky rozloučit výhrou a doufám, že se nám to podaří," doplnil v rozhovoru pro klubový web.

Proti Levante budou domácí jasným favoritem a to i proto, že Levante už vlastně postrádá většinu své motivace. Po předminulém kole totiž dostal jistotu sestupu, když ho v hodně emotivním utkání deklasoval Real Madrid. Levante dostalo šest gólů a bylo jasné, že na záchranu jeho letošní snahy stačit nebudou. Nestačilo mu ani to, že minule porazilo poslední Deportivo Alavés.
Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Dimitrievski - Balliu, Maras, Catena, F. Garcia - Valentin, Comesaña - Hernandez, Trejo, A. Garcia - Nteka
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Primo - Son, Vezo, Duarte, Saracchi - Cantero, Campaña, Malsa, Morales - Bardhi, Marti
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.84 - 4.11 - 4.17
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Real Madrid37267480:3185
2.FC Barcelona372110668:3673
3.Atlético Madrid37208963:4268
4.Sevilla FC371716452:3067
5.Real Betis371971162:4064
6.Real Sociedad371711939:3562
7.Villarreal CF3715111161:3756
8.Athletic Bilbao3714131043:3555
9.CA Osasuna3712111437:4947
10.Celta Vigo3712101543:4146
11.Valencia CF3710151246:5345
12.Rayo Vallecano371191737:4642
13.Espanyol Barcelona3710111640:5341
14.Getafe CF378151432:3839
15.Elche CF371091837:5139
16.Granada CF378131644:6137
17.Cádiz CF377151534:5136
18.RCD Mallorca37991934:6336
19.Levante UD377111947:7432
20.Deportivo Alavés37872231:6431

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (226)

Přidat komentář
Raul=Real

Alaba dalsie problemy, Militao z formy...to bude zaujimave na Pool

Reagovat
smazaný uživatel

[Di Marzio] Mbappe is now close to stay in PSG and renew his contract.

https://i.imgur.com/1Tx7J1Z.gif

Reagovat
AlevsakNevadi

telenovela esmeralda 680 diel. Tak ale on sa realne rozhoduje medzi tym ci chce mat peniaze alebo aj realne nieco dokazat vo futbale, pricom Real mu neponuka oriesky a kofolu za zapas. Nechapem ako môze rozmyslat nad PSG.

Reagovat
misinho7

tak rolu tam hraje isto aj rodina..a asi im ide o peniaze...ale ak Perez nanho cakal a teraz tak otoci tak snad uz v zivote sa onho nepokusi a zavrie mu totalne dvere...len skoda ze sa potom nesnazil viac o Haalanda

Reagovat
zasranej malíř

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
smazaný uživatel

PSG mu nabizi nechutny prachy a moc. Rodina chce, aby zustal. Tlaci na nej francouzska fotbalova federace a Macron. Tlaci na nej sejkove z Kataru. Chlapec to ma tezky.

Reagovat
misinho7

ma to tazke..ale ked raz dal slovo...ale chapem ze penizky su penizky...

Len ma stve potom situacia u nas. Teda Perez setril tie prachy za tie roky. Som zvedavy co spravi v toto leto ak teda nepride. Neviem koho by sme do utoku kupovali ziadna hviezda v dobrom veku ma nenapada..

Reagovat
smazaný uživatel

Nkunku. Nikdo jiny me nenapada. Ale hracu z Bundesligy se bojim.

Reagovat
misinho7

No ale on nie je RW nie? Stale si myslim ze este nema ten status hviezdy aky by Floro chcel teda ak to berieme v toto leto ako nahradu za Mbappeho a prichod posily pre nove Bernabeu

Ale hej inac tam nie je moznost. Vsetko uz "stary" ako Salah, Mane ci Lewa. A potom nerealne ako napr Foden(ale ten je LW cize to je zbytocnost).

Este tu niekto spominal Gnabryho ale ten tiez neviem. Asi moze tie prachy investovat do inych pozicii, utok je na tom dobre len to RW. Rodrygo ide ale riadne hore, tak mozno ani nebude nikoho treba.

Reagovat
Gazdo

Foden by podla mna zahral lepsie na RW ako LW ale je nevykupitelny a on sam by asi nesiel

Reagovat
janinho

podla mna by stiahol Gnabryho a urcite by siel po Salahovi

Reagovat
misinho7

Salah podla mna nema veru dobry vztah k Realu a tiez ten vek uz nehra v jeho prospech..

Reagovat
janinho

chcel 500k tyzdenne a ak by ich dostal tak sa vztah rychlo napravi

pozri ako pekne sa tu dari Thiboootovi a to musel mat dlho traumu z 92:48

Reagovat
Gazdo

Nkunku je famozny ale u vas by dopadol ako Odegaard. Vy na neho nemate poziciu a ked tak tak jedine namiesto benzina a aj to len mozno a hlavne je Benz v sucasnej forme neposaditelny

Reagovat
misinho7

ak je pravda ze sa dohodol s nami(ale nepodpisal) a teraz otoci tak je to debil.. akoze som zvedavy co mu tam PSG dalo ale asi tie spravy o tom ze tam bude zachvilu "prezidentom" nesu daleko od pravdy

Reagovat
Kixi Syhimour

Takže na finále LM tu nebudeš?

Reagovat
smazaný uživatel

Ma se rozhodnout v nedeli. Uvidime.

Reagovat
smazaný uživatel

Kazdopadne svyho slibu dostojim. Potencialne rip ja, ale co se da delat.

Reagovat
Gazdo

Ale teoreticky si povedal ze zmazes ucet nie ze tu uz nikdy nebudes vystupovat pod inym menom nie?

Reagovat
smazaný uživatel

"Pokud neprijde, tak si tady smazu ucet a uz se tu nikdy neobjevim".

Smazu si ucet a imp se tu uz nikdy neobjevi. Mozna se tu ale objevi jeho bracha. Kdo vi. ¯\_(ツ)_/¯

Reagovat
misinho7

ale specifikoval si obdobie kedy nepride? stale moze prist o 5 rokov, cize teoreticky by si mal cakat az do konca jeho kariery a potom teda zmazat/nezmazat ucet

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm, to me nenapadlo, ale mas pravdu no.

Reagovat
Gazdo

My zijeme na slovensku a mali sme tu 12 rokov Ficovych slubov a slovickarenia citime sa v tom ako ryby vo vode

Reagovat
patas92

Nebyl by jsi z vás jediný, co tu má "bráchu"

Reagovat
JM

*bys

Reagovat
patas92

pravda

Reagovat
smazaný uživatel

Mbappe hovoril, ze sa rozhodnutie oznami pred pripojenim sa k FRA repre v juni. Ziadne, ze v nedelu sa ma rozhodnut.

Reagovat
smazaný uživatel

Ta zprava o nedeli je ze vcerejska. V nedeli rano to ma oznamit v televizi v nejakym poradu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tyden Jaromira Soukupa?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne. Vychytavky Ladi Hrusky.

Reagovat
misinho7

Reagovat
Ed_Hazard

?

Reagovat
Kixi Syhimour

S někým od Barcelony se vsadil, že pokud Mbappé do Realu opravdu nepřijde, tak si smaže účet.

Reagovat
Ed_Hazard

Impe, kurva, dufam ze si mal cik cik domcek.

Reagovat
Jordi Alba

Zatím bych to tak neprožíval, minimálně do neděle bude všude 150 zpráv, jak buď už podepsal Realu, nebo jak mu PSG nabízí půlku Paříže a Tahiti k tomu. Samozřejmě drtivá většina bude klasická nepodložená blbost.

Reagovat
misinho7

tak ale ked v nedelu vravel ze nemusi byt najlepsi strelec PSG tak imp mal pravdu ze z tych reci uz bolo jasne ze ide do realu..taktiez aj tie spravy ze uz ma dohodu...naozaj mu muselo PSG cez tyzden zacat ponukat snad vsetko

Reagovat
Jordi Alba

Tak určitě mu nabízí nějakej přepal, ale on je v situaci, kde bych ty kluby taky prostě natahoval o prachy. Tak či tak bude pro jednu stranu zmrd, přitom to rozhodování taky asi nebude jednoduchý, jedna věc je hrát za svůj vysněnej klub, ale pokud by se rozhodl zůstat v nejlepším klubu ve svý zemi, za větší prachy spolu s útokem Messi a Neymar, kde už jenom tou smlouvou by jim dal najevo, že on je tady to číslo jedna..Ono to vypadá hrozně jednoduše, ale ne každej by chtěl opustit přátelé, rodinu, všechno a ještě za to mít míň peněz. A nějaký kecy o tom, že v obou klubech si vydělá na 30 životů dopředu ať si prosím místní vidláci nechají.

Reagovat
misinho7

tak ale tu ide o to ze minule leto uz chcel odist ku nam a PSG teda neprijalo ponuku..a potom vraj sa naozaj ustne dohodol s Realom...a proste celu dobu to natahoval, kedze nepodpisal s PGS a vsetko smerovalo k tomu ze pojde k nam a on otoci par dni pred podpisom?

Perez taktiez cele tie roky nanho cakal a pracoval na tom, ine prestupy nechal tak a nakoniec sa nanho ten borec vyjebe. Ja viem ze to nie je lahke, urcite to musia byt sialne tlaky, rodina, psg, katar dokonca aj Macron...ale tak zas nech nerobi z nas debilov a povie to skor ...este mu aj fanusici na Bernabeu skandovali ked u nas hralo PSG .. po tomto bude verejny nepriatel c.1, Messi bude oproti nemu nas milacik

Reagovat
smazaný uživatel

Dolezite slovicko v tomto celom je "vraj". Neviem, aka bola dohoda s Perezom, nevieme, co Mbappe Realu komunikoval, takze tieto sudy si treba nechat az ked bude jasne, co sa stane/stalo.

Reagovat
Gazdo

Nahodou to Kylian zvlada este v pohode lebo ten tlak na neho musi byt enormny

Reagovat
Gazdo

Tak ale na Tahiti by ma nalakali uz kvoli Dutch van der Lindemu

Reagovat
smazaný uživatel

A pak vyleze na povrch, že ve skutečnosti podepíše City

Reagovat
zasranej malíř

Toni Rüdiger officially confirms his decision to leave Chelsea on a free transfer.

Rüdiger has already signed a four year deal with Real Madrid. Medical tests also completed [in England] days ago.

He’s gonna be announced as new Real Madrid player after the UCL final

-Fabrizio Romano

Tak snad alespoň tohle vyjde

Reagovat
Kenneth

Nejotravnejsi prestupova saga ever. At se klidne zakope v Parizi, ale at uz je konecne jasno...

Reagovat
AlevsakNevadi

Neymar bol horší, a tie jeho trapné pokusy s Bartom o návrat boli ešte horšie.

Ale zase stále to riešili len novinári a očividne športový novinár si môže napísať čo chce , pretože zodpovednosť tam neexistuje.

Reagovat
Eichel

Reagovat
Gazdo

Budes mi chybat

Reagovat
smazaný uživatel

A rikal vubec kdy si ho zrusi? Muze to udelat treba za x let

Reagovat
misinho7

Mbappé dal Perezovi slovo, ale teď je pravděpodobné, že Kylian si bude dělat posměch z Realu Madrid, když zůstane v PSG. (Gianluca Di Marzio)

No tak po tomto ak to teda tak dopadne.. verim ze ich znova dostaneme v LM a znova vyradime..pripadne ze tu LM snad nikdy nevyhraju. To uz Barcelone budem viac priat.

Reagovat
Fumetsu

Nejlepší byl ten výsměch fanoušků Realu za Haalanda a nakonec ostrouhaj úplně stejně.

Teď kolik se objeví lidí "co hi v Realu stejně nechtěli".

Reagovat
misinho7

to ale snad nemozes porovnavat...vy ste si to s Haalandom sami nejako domysleli(teda Visca a LAM ci kto) ale tu s Mbappem to bolo dost relevatne, sak uz minule leto chcel prestupi ked to PSG zamietlo..a teraz vsetky tie spravy kde naozaj sa cakalo ze ide ku nam..

...ale hej, vlastne Mbappe z nas spravi kktov..

Reagovat
Fumetsu

Tak se aspoň shodneme, že teď jsem za kokoty všichni i když my to v tom přestupáku určitě ještě nějak vyšperkujem.

Reagovat
misinho7

no som zvedavy na vase prestupy...a ak nepride Mbappe tak aj na nase

Reagovat
Fumetsu

Tak u nás jsou důležitý hlavně odchody. Zbavit se odpadu. I když nerad tak za těch 80M+ bych přežil i odchod FdJ. Dotáhnout klidně toho Lewu a pořešit Dembeleho.

Reagovat
AlevsakNevadi

preboha Lewu nie, má 34 rokov odhaduje sa na 50mega prestupová čiastka, to preboha nemôže dávať zmysel nikomu. útok je relatívne stabilný a Ansu bude v podstate posila na nový ročník.

V prvom rade by mali riešit LB / RB prípadne alternatívu na DM alebo kreatívne CM ak by konečne začali dávať FDJ na DMko.

Reagovat
Fumetsu

To jakože odehrajeme sezonu s jedním hroťákem nebo jak. Real jasně ukázal jaký rozdíl dokáže udělat hráč s čichem na góly a který to umí vzít na sebe. Je hezké, že je zpátky ale hroťák to neni. Depay pokud neodejde což si nemyslím tak taky neni typologicky hrot a lordové při vší úctě taky nejsou úplně hráči co rozhodujou každej druhej zápas.

Reagovat
AlevsakNevadi

to je možno pravda ale súčasná barcelona nemoze dat 50 mega za 34 rocneho hraca ktorý navyše chce 3 ročnú zmluvu.

útok je najmenší problém barcelony momentálne stále tam máš auba, memphisa a bw ako zálohu. nie je to ideál ale tam to fakt netlačí.

Reagovat
Eichel

Aj Ferrán môže zahrať na hrote.

Reagovat
Fumetsu

Asi nema cenu řešit jestli si myslíš, že je ferran hroťák xd Úplně jsi nepochopil myšlenku.

Reagovat
Eichel

Reagovat
Gazdo

Preboha nie Lewu

Reagovat
Kluivert9

Pravda, nejde to porovnávat... my Haalanda brali jako sen, vy Mbappého jako jistotu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kluivert9

Karma je zdarma.

Reagovat
Kixi Syhimour

[Eurosport] Real Madrid now sees the signing of Mbappé as almost impossible. PSG will give a €300M signing bonus and €100M net salary to the player according to sources close to Mbappé and his family

Co já vím, jak moc je to důvěryhodné, ale ta představa takového podpisového bonusu

Reagovat
misinho7

v tom PSG su blazni....na toto Perez nikdy nepristupi...a necudujem sa ze rodina Mbappeho tlaci aby ostal..

Za tych 400 mozme posilnit kader na kritickych miestach a jebat na Mbappeho.

Reagovat
Ed_Hazard

Ak sa na nas vykasle, tak tym specati fakt ze Realu nikdy nebol hodny. Dvere by som mu po tomto zatvoril uz natrvalo Len z principu. Nech sype aj 200 golov za sezonu.

Reagovat
Čenda

Zase klid. Si představ, že dostaneš 300mil.ecek na dřevo. To fakt ani nejde odmítnout.

Reagovat
Ed_Hazard

Ide. Podobnú situáciu som zažil (keď odpočítam zopár núl ). Som v práci, v ktorej som byť chcel aj napriek tomu, že v bývalej som mal lepší plat. A naspäť by som nemenil. Prachy proste nie sú všetko.

Reagovat
Čenda

Takze si to evidentně nepochopil. 7 a půl miliardy, hrube připočítáno. Jen tak, za podpis. Kamo. Přestaň dělat pózu. Skočil bys tom tak rychle jako kdokoli jinej tady. Těch pár šušňů snad nemůžeš myslet vážně.

Reagovat
DreamTeam

Není důvod po tom skákat. Však si to tak jako tak vydělá časem a k ničemu takovou částku mít na kontě nepotřebuje.

Reagovat
Čenda

Reagovat
Gazdo

Jedna vec je prachy a druha vec su take prachy

Reagovat
Ed_Hazard

Nekazte mi to.

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Čenda

aha, tos mel říct na začátku, sorry.

Reagovat
Čenda

to mam přesně na mysli.

Reagovat
smazaný uživatel

Nikdy jsi ho nechtěl

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
JM

Finanční Fair Play FTW

Reagovat
Thorrin

WTF?

Reagovat
smazaný uživatel

At se treba udavi tema penezma, jestli se fakt rozhodne zustat. Ale hezky si s nama vytira prdel, stejne jako Erling s Barcou

Mozna to asi za to trpeni nestoji, mame precejenom Viniho ktery ma za sebou top sezonu, Karim by jeste 1-2 dokazal zustat na top urovni, a Rodrygo se neskutecne rozjel v zaveru. Otazka je, co Asensio a pripadne backupy kdyz se nekdo z tech 3 zrani?

Reagovat
misinho7

Real Madrid odstúpi od Mbappého, ak zostane v PSG. Klub pôjde za inými cieľmi a zlepší káder. Madrid chce otvoriť nové Bernabéu so skvelým tímom. [José Félix Díaz]

Tak isto by sa niekto cez leto kupil a posililo by sa poriadne. Ide len o to kto do utoku no, na to RW hlavne

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna utok neni nase top priorita, kdyz mame brazilske pusky

Reagovat
smazaný uživatel

Ale backup by to chtelo

Reagovat
misinho7

no myslim si ze vcelku je, na LW je dlhodobo Vini, hrot Karim ale ten ma tak uz podla mna max rok-dva na top urovni a na RW je Rodrygo je zlepeny Rodrygo ale stale ma este co robit..cize tam by som bral nejaku top posilu..a Asensia poslat prec

Reagovat
smazaný uživatel

Nojo ten Karim jeste sezonu dve da s prstem v nose, ale najit hrotaka to bude kumst

Reagovat
Gazdo

Ako sorry ale za 300 mega podpis by som to bral aj ja. Ved nema 30 rokov a stale za styri pat rokov moze vypadnut z pariza v najlepsom futbalovom veku a bude zahojeny on aj sidlisko na ktorom zije… uplne do pohody

Reagovat
smazaný uživatel

Na co bude dalsich par miliard navic vlastne? Kdyz uz si ted muze koupit co chce zajima me to, jako obycejneho, pracujiciho danoveho poplatnika

Reagovat
misinho7

tak..aj ked mas vela stale chces viac..vzdy tak je a bude...je jedno ze ma 200m napr..chce mat 500m alebo este viac..aj ked realne uz si co za to kupit, ale proste preco nemat viac

Reagovat
smazaný uživatel

To uz ty penize musi tim padem ubyvat na vyznamu tim padem?

Reagovat
misinho7

no ale to je bezna ludka vlastnost..stale chces mat viac, cim viac mas tym viac chces si povie ze teraz si moze v pohode kupit nejake dalsi 3 jachty, 4 obrovske domy a 10 aut tak by si kupil z kazdeho tak o jedno menej.. aj ked realne uz su mu tie veci "nanic"

Reagovat
smazaný uživatel

Nemuzu hodnotit vzhledem k tomu, ze jsem nikdy miliardar nebyl a asi ani nebudu, jenom me asi zajima jake to je, i kdyz jsou jine veci, o ktere bychom se meli zajimat a resit

Ale neco na tom je, jak rikas

Reagovat
Jordi Alba

Díky tadytomu myšlení "chudších" ti "bohatší" právě bohatnou.

Reagovat
2miguel1

Toto ja ale nepochopim, v Reale by mu naložili tiez a hrat za Real Madrid je nieco ine ako v PSG. On už je zahojeny na 10 generacii teraz, nehovoriac o tom, ze Messi Ney Mbappe maju ine peniaze z reklam, z futbalu maju vreckove. Chcel som ho vidiet v LL, lepsie by bolo ich poražat s Mbappem v zostave

Reagovat
Kenneth

U Realu se psalo o bonusu kolem 60-70 mega plus plat 40 mio netto. Tahle nabidka od PSG je uplne jina dimenze.

Reagovat
2miguel1

Aj to je strasna palka, toto neverim, ze by robilo dobrotu v kabine. Vyhrali ste ligu, ste vo finale LM, az tak ho nepotrebujete. Ja ho chcem v LL lebo potom by bola aj Barca nutena ist este na vyssie obratky

Reagovat
Gazdo

A hlavne ti hraci za to nestoja. Nikto za to nestoji. Pozrime sa co Pariz a City davaju za hracov a aj tak tu LM stale nevyhrali. Pariz ma u seba najlepsieho hraca na svete (dokonca ma takych co boli najlepsimi na svete troch) a aj tak nic nedokazu spravit. City ma KdB a aj tak vypadli niekolko rokov za sebou (az na to finale minuly rok ale tam ich zase timovo porazila Chelsea). Radsej zostavit dobry tim za tie prachy ako ich dat jednemu a okolo postavit priemerakov

Reagovat
Kenneth

Zacinam mit pocit ze Mbappe do Realu nikdy ani nechtel, ale vyuzil jen zajmu Realu, aby PSG podojil co to jde.

Reagovat
smazaný uživatel

Pocit na zaklade z prstu vycucanych sprav na internete

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Ako moze takejto hluposti niekto verit

Reagovat
LAM

Tak píše se že Real nabízí přestupovou bonus kterej může dosáhnout až 130 mega

Reagovat
Ángel di María 22

Ten Mbappe. No jako, tlak je to obrovskej, ale porad to PSG bude jako zlata klec pro nej. Smlouva na mnoho let a jiste nevykoupitelnej. A navic kdo si ho pak s tim platem bude moct dovolit..

Jak jsem rikal od zacatku, uplne bych pochopil, kdyby treba nesel k nam, ale aspon zvolil City nebo nakej jinej klub v TOP lize. Ale zakopat se v PSG, kde bude pravidelne 15 kol pred koncem dohravat nudnou ligu a v LM to beytak poserou, to proste opravdu ambicioznim hracum ani za ty prachy stat nemuze.

Pokud tam zustane, tak doufam, ze uz po nem nikdy nepujdem.

Reagovat
JM

Reagovat
Kokesh

Spekuluje se o tří leté smlouvě, kdy mu bude 26 let. To je pořád krásný věk na přestup nejlepšího hráče světa....

Jeho zájem hrát v RM je evidentní, o tom se snad ani nedá spekulovat. Samozřejmě je to stále mladý kluk a každý na světě dělá chyby, ale ať mi nikdo neříká, že to natahoval takhle do konce záměrně...pokud byl pár měsíců zpátky rozhodnutý přestoupit, nemůže ho nějaký ten milion navíc přece zvyklat, rodina nerodina.

Stále skálopevně věřím v jeho přestup, ale celá ta sága je už směšnější než sága Griezmann, a to už je co říct..

Reagovat
smazaný uživatel

Ja si nemyslim, ze s nama nejak zamerne vyjebal. Budu si stat za svym, ze jeste minulou nedeli mel vyrazne nakroceno k nam. Z tech jeho slov to bylo evidentni. Ale od te doby se neco zmenilo, PSG mu nabidlo hory doly a evidentne se jim povedlo ho zvyklat. Na tech zpravach, ze mu nabidli slovo v prestupech hracu, vyberech treneru atd. asi neco bude. Byt je to teda nesmirne absurdni a vylozene trapny, ze se klub takhle vohne pro jednoho hrace.

Reagovat
romeo351

Hlavně pokud tyhle privilegia PSG opravdu nabízí a stvrdí je, tak tím zcela vylučují ten vysněný úspěch v Evropě. A Mbappe by o tohle neměl stát ani žádat.

Stejně je to beztak blbost

Reagovat
vilp

Akorát za tři roky to pak bude ze strany PSG úplně stejný.

Reagovat
zasranej malíř

Courtois;Carvajal;Militao;Nacho;Mendy;CKM;Vini Jr.;Benzema;Rodrygo

Reagovat
Ed_Hazard

Aha, my hráme dnes zápas Doteraz som si myslel, že si sem postol tvoju ideánu 11tku (i ke´d zvláštnu) na budúcu sezónu

Reagovat
CHONG

Stává se z toho solidní komedie. Je sice top, ale už je tak otravné, že si skoro přeju, aby zůstal v těch ropných hovnech, které ideálně příští rok zase vyřadíme z LM. Každopádně je vidět, jak je to zoufale vedený paklub, když z dvacetiletého kluka udělají de facto prezidenta klubu kvůli tomu, aby ho udrželi Každopádně jsem zvědavý, po kom půjdeme

Reagovat
Kluivert9

Stejně jste ho nechtěli...

Reagovat
smazaný uživatel

Uz si to pripravuju.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
CHONG

Chtěli, ale hrát za Real je výsada, pokud o tom vůbec musíš přemýšlet, tak prostě nechoď

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Usama Bin Dembélé

Reagovat
Eichel

Reagovat
EaP

Presne ako píšeš . Hrať za Real alebo Barci nemá byť o financiách ale o tom, že tam jednoducho hrať chceš lebo sú to dva najlepšie kluby sveta. To isté v podstate Bayern. Nemá zmysel púšťať sa do takých operácii ak tam ten hráč chce ísť len na základe financií. Nedostávajú 1000 eur ale milióny. Kedysi Ronaldinho mal lepšiu ponuku z United ale aj tak sa rozhodol pre Barcu a napísal históriu. A podľa mňa o tom ten futbal má byť. Aj nás doviedol Bartomeu do týchto stavieb len vďaka tomu, že dotiahol hráčov ktorí ak by nedostali na účet to, čo chceli by neprišli. Už nikdy viac. Ak má Mbappe trocha rozumu, tu ponuku od PSG nevezme.

Reagovat
Keboto

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Čenda

pekne a presne.

Reagovat
misinho7

Reagovat
Rudnevs

Cista pravda

Reagovat
Hyrax

Reagovat
mistr129

Reagovat
patas92

Po Haalandovi...oh, wait

Reagovat
JM

Ten už je v Barce...oh, wait

Reagovat
rave

Salah ještě stále nepodepsal novou smlouvu, Liverpool opakovaně odmítl jeho platové požadavky. Pokud Mbappe v neděli vyhlásí, že zůstává, tak bude Salah první, komu bude zvonit telefon.

Reagovat
romeo351

Taky už mě to dřív napadlo. Real Salaha ale nepotřebuje. Paradoxně by to ale v globálu pomohlo Liverpoolu

Reagovat
rave

No úplně by to Liverpoolu vytrhlo trn z paty. Není nic lepšího, než když ti odejde nejproduktivnější hráč posledních 4 sezón, který má i přes současný výpadek formy v lize 22+13. Neříkám, že by ho výhledově nedokázali aspoň částečně nahradit, ale to je prostě hloupost. Salah by byl v La Lize zvíře.

Reagovat
romeo351

Salah má výborné čísla i přes to skromné jaro, ale roste z něj strašný egoista. Nároky na novou smlouvu… Klopp zrovna takto tým neskládá, není to jeho styl. Pokud chce tým dál držet na špici s nejvyššími ambicemi musí jej prokysličovat.

Real ať prvně probudit Hazarda. Nevěřím, že by se tam Salah přiblížil své top formě.

Reagovat
Jordi Alba

Levante 7. nejvíce skórující tým a sestup, to je dobrej masakr tohleto. Škoda, že jich inkasovali s přehledem nejvíc.

Reagovat
Xavi

Jn. je jich škoda.

Reagovat
smazaný uživatel

Marcelo.

Legenda. Diky za vsechno.

Reagovat
Ángel di María 22

Reagovat
Kenneth

Od doby kdy prisel sem zacal pravidelneji sledovat Real.

Kazdopadne jeho odchod jeste neni jisty nebo? Spekuluje se o rocnim prodlouzeni.

Reagovat
Ed_Hazard

A Bale je pre mna stale nepochopitelny pripad. Takto sa jeho kariera u nas skoncit nemala

Reagovat
Kyrill

Mela idealne skoncit o sest let driv.

Reagovat
messi80

Pred 4 rokmi strelil krásny gól vo finále lm a ty píšeš že mal odísť pred 6 rokmi

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Ed_Hazard

@FabrizioRomano

Many players are prepared to leave Barcelona this summer. Xavi now confirms he’s spoken with some of them to communicate the intention to sell #FCB

❌ Riqui Puig, Umtiti, Mingueza and Braithwaite are not in Barça plans.

Xavi confirms: “Yes, I spoke with them and others”.

Puig?

Reagovat
Gazdo

No jo nedostava pod nim priestor a Xavi aj ked predtym ako nastupil vravel ze patri k jeho fanusikom tak mozno na treninku nepredvadza to co by Xavi cakal. Bohvie. Kazdopadne snad ho teda ked uz predame tak si tam dame nejaku dolozku o spatnom odkupe

Reagovat
rave

Riqui se nedokázal prosadit už pod třetím trenérem. Já jsem mu vždycky fandil, ale on prostě momentálně nemá na to, aby pravidelně nastupoval, a není to žádný dříč, co by se dokázal poprat o místo. Jeho setrvání ztratilo s příchodem Pedriho smysl.

Reagovat
el Principito

Reagovat
Kluivert9

Nejspíš do Valencie s doplatkem za Solera.

Reagovat
Eichel

Ono je vtipné, že my vlastne nevieme, či na to ten chlapec má alebo nie. Tam musí byť nejaký problém v kabíne, pretože jeho proste nik nestavia. Ak už nastúpil nehral zle a talent určite má, ale tým ako tých minút má máličko tak pôsobil strašne premotivovane. Ktovie, čo sa tam pokazilo... Ale je to zvláštne keďže pod Xavim si fakt kopli snáď už všetci mladíci, čo v Barcelone za niečo stoja.

Reagovat
blaugrana

ze na to nema sa vie davno, len bol tvrdohlavy a hral s Laporrom golf

Reagovat
celeb

Reagovat
celeb

on mal akurat vyborne znamosti, tatka znameho fotbalistu a dobreho kamarata Raya Hudsona, ktoreho komentovanie o Barce bolo casto len Puigovi a ako je mozne, ze taky genialny hrac nehra. Neratali s nim traja treneri ... cize bude chyba v treneroch. Ako on ma svoje pozitiva, ale tych negativ je ovela viac. Smerom dozadu je totalne k nicomu, dodrziavanie pokynov a pozicna hra takisto nula, fyzicka hra nula, pressing nula.

Utlejsi Denis Suarez s nasobnym hypom na socialnych sietach

.

Vhodny hrac na stiedanie do 2. polcasu proti slabsim superom, kedy svojou pohyblivostou a niekdy dobrym/rychlym posuvanim lopty vie byt uzitocny. Psychicky labilny, par prehratych subojov ho vie doslova vypnut. Vynasal z kabiny a jeho oblubenost bola ocividna viac krat, kedy sa z golu radujuci hrac obratil od neho a bezal slavit s ostatnymi.

Tolko tento nikdy nerozvinuty 'megatalent'. Osobne si myslim, ze by mal ostat v La Lige, pripadne nech ide za Mourinhom do ri...ma. Aj ked aj tam si myslim, ze bude smutny z fyzickej hry v zalohe v SeriiA.

Tak ako Roberto nema v Barce co hladat, akurat na rozdiel od neho je aspon rychly a nesmradi v klube tak sialene dlho.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Mbappe vypada jako hotova vec. Neuveritelny.

Reagovat
Ed_Hazard

Ja zatiaľ vidím iba kanonádu protichodných tvrdení

Reagovat
Ed_Hazard

„Je koniec. Kylian Mbappé osobne informoval Florentina Péreza, že zostáva v PSG.” [Mario Cortegana]

Reagovat
Kluivert9

Aspoň na Fanta diskuzi se občas ukaž

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

a už sa nevracaj

Reagovat
teenz

Ze zrovna impovi tohle pise takovej dement jako ty, neuveritelny.

Reagovat
Registrujisejenproto

Reagovat
Kenneth

On a jeho postizeny bratr LAM.

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Registrujisejenproto

Zrovna ty

Reagovat
Eichel

Reagovat
Ed_Hazard
Reagovat
vilp

* Mbapp€

Reagovat
teenz

Nadruhou stranu. Byt v jeho pozici a dostat takovy nesmysly, tak taky o tom uvazuju. Byt Ronaldo nebo Messi je jedna vec, mit tolik penez za nic je vec druha. V lize za krale, LM nemaji sanci s tou utocnou trojici (navic jsem zvedavej na tu atmosferu po vsech tech nabidkach ze muze rozhodovat i o sekretarce).

Reagovat
vilp

Ale jestli dal Florentinovi slovo a ten se pak kvůli němu vysral na Haalanda, tak je to bezcharakterní čůráček. Ať si z těch zlatých cihel v Paříži postaví klidně palác, hvězda.

Reagovat
Ed_Hazard

Jop, toto som myslel nizsie. Ak dal Perezovi slovo, resp sa vopred dohodli na nieco a teraz to porusil, tak je nemyslitelne aby po nom v buducnosti znova siel. To sa na Pereza proste nepodoba.

Reagovat
Eichel

a dobre by spravil. Ak s Perézom a Realom vyjebal, tak by si to mal Real zapamätať a vykašlať sa na neho. Tak ako sa Barca mala vykašlať na Neymarove snahy o návrat. Hrať za tieto kluby má byť česť a výsada. A kluby by mali mať svoju hrdosť.

Reagovat
vilp

Jinak prostě těžký, když pro ten klub neplatí žádná pravidla. Jak Mia Khalifa s Leonardem vyhrožovali tomu rozhodčímu po vypadnutí z LM, tak to taky úplně vyšumělo. Strašně odporný klub.

Reagovat
One-Real

Já byl pesimista už několik týdnů. Každopádně s Realem šikovně vyběhli, a člověk by rád viděl, kdyby se mu tímto ty dveře zavřely. Nikdo by neměl být víc než klub, nebyl to ani Iker, ani Sergio, nebo třeba Ronaldo. Celý to "Mbappé kemp" byla pěkná komedie, a kdo ví kdo v tom rozhodnutí měl největší slovo.

Reagovat
Ed_Hazard

A ak je pravda aj to, ze sme sa vysrali na Haalanda a zamerali sa na Mbappeho, tak ja byt Perez, vyseriem sa uz definitovne nanho. Potahal si cely Madrid za nos a to by nemalo zostat bez bez odozvy. Samozrejme je treba si pockat este na blizsie informacie co sa vlastne stalo. Ale ako uz pisal Chong, ak chces za nas hrat, tak potom nie je o com. Ak ta ukecaju na prachy, tym padom si ukazal co ti je prednejsie....a Real to ocividne nie je.

Reagovat
One-Real

Chtěli jsme ho 4x (v mladým věku, přestup z Monaca, loni, letos), čistě finančně nejvyšší nabídka v historii klubu (signing fee, plat, reklamní práva), a stejně nic. Nemyslím si, že o větší peníze/pozici v klubu (vybuduj si svoje vlastní PSG) šlo prioritně jen jemu, ten tlak ze strany okolí tam musel bejt šílenej, takže bych primárně nevinil jeho. Spíš mi jde o to, že s finanční silou PSG atd,.nepůjde bojovat jinak, než definitivním zavřením dveří a zavedením příkladu.

Reagovat
vilp

Taky jsem to nebral jako jistotu, jednat se mohlo od ledna a furt nic nebylo jistý, plus to vedení PSG jsou psychopati. Přiznám se, že jsem chtěl Mbappého hodně i z toho důvodu, aby jim tím trochu spadlo ego.

Reagovat
One-Real

to je právě ten důvod, proč bych ho u nás už nechtěl vidět (realisticky si myslím, že za pár let to nikoho nebude zajímat, a stejně by se u naprostý většiny vítal s otevřenou náručí), Real, kromě splněnýho snu, tradice, všeho kolem klubu, nabídl i rekordní finanční podmínky, a stejně to nestačilo,.. do budoucna se s tím nedá bojovat jinak, než zavřít dveře

Reagovat
JM

Já nějak té pohádce o lásce k Realu a splnění snu jít ve šlépějích CR7 nevěřím. Měl možnost splnit si sen a přece když člověk po něčem touží, tak nekouká doprava doleva a jde si za svým hlava nehlava. Spíš to šikovně využil, aby od PSG dostal modré z nebe.

Souhlasím, že by měl za ním Real udělat už napořád tlustou čáru a jít dál.

Reagovat
Whitemedia

To je úplně šílený, co si PSG může dovolit nabídnout.

Reagovat
Ed_Hazard

Hlavne je zarazajuce, ze trhaju na cucky cele to FFP. Pre nich fakt neplatia ziadne pravidla.

Reagovat
JM

Snad tady to všechno jenom urychlí vznik Superligy. Bez PSG a UEFY. Pro dobro fotbalu.

Reagovat
romeo351

Tohle naopak je krok proti superlize…

Reagovat
alcantara

Dobre rano Vypalit cely ten klub do tla.

Reagovat
CHONG

Co k tomu říct, po té letošní sezóně (vypadnutí z LM, chování Násera a Leonarda, bučení vlastních fanoušků atd.) se tomu jeho rozhodnutí fakt divím, myslel jsem, že definitivně pochopil, do jakejch hoven to vlastně spad... Nicméně je to dospělý, svéprávný člověk a na své rozhodnutí má právo, tak nám nezbývá, než to respektovat. Na druhou stranu pokud měl s Realem ústní dohodu (byť samozřejmě právně nezávaznou a nevynutitelnou) a tu porušil, tak bych byl opravdu rád, kdyby se mu tím dveře do Realu nadobro zavřely... No a teď se pojďme porozhlédnout, kam investovat penízky za ušetřený přestupový bonus

Reagovat
Ed_Hazard

Gundogan alebo Bernardo a Nkunku.

Reagovat
vilp

Reagovat
teenz

Ani jednoho Flo chtit nebude. Max Nkunku.

Reagovat
Kluivert9

A ještě jedna taková nepodstatná věc... setrvání Mbappeho v Paříži zřejmě znamená ztrátu zájmu o Dembeleho

Reagovat
LeonardoUžoa

To je jkby post Di Maríi

Reagovat
roman1978

Ale madristi poslední dva roky říkali

Reagovat
CHONG

Smích přes slzy

Reagovat
Kluivert9

To sedí spíš na některé z Vás Plány a sny se některým, kteří poslední 2 roky nečekali na nic jinýho (zdravím misinha) zhroutili jak domeček z karet... A ta přetvářka, jak jste teď všichni strašně nad věcí, je na tom úplně to nejlepší

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
CHONG

Všichni jsme ho chtěli, všechny nás to asi mrzí, ale nikdo z nás se z toho předpokládám nezhroutí (řeči o snech jsou fakt hodně nadnesené ), i bez něj jsme vyhráli ligu a dostali se do finále LM, prostě jedeme dál Na druhou stranu vy si můžete připsat třetí letošní úspěch, nejdřív jste vyhráli EC, pak jste vypadli s pozdějším vítězem EL a teď Real nepřivedl Mbappého

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
roman1978

To vůbec ale vůbec nijak nesouvisí s problémy, ve kterých barca je.

Mbape do bílého zla byl tady prezentován jako tutovka. Mbape chce do Madridu, mbape přijde za 180 mega, podle mbapeho vyjádření je vlastně už dávno podepsán, když nepřijde za 180 mega, tak příští rok zadara atd atd atd.

Piču

Reagovat
LeonardoUžoa

Nezmínit Mallorcu 2022

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Messiáš

Reagovat
technecium

JAsná věc

Reagovat
roman1978

Reagovat
roman1978

misinho7

26.08.2021 21:59

#

BREAKING: Kylian Mbappé JE novou posilou Realu Madrid‼️

ZDROJ: Jose Felix Diaz

Ajajaj tak snad 

[reagovat]

imp

26.08.2021 22:24

#

Nasser Al-Khelaifi: "Real Madrid's bid for Mbappé is accepted, the transfer closes tomorrow."

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

[reagovat]

Kokesh

26.08.2021 22:26

#

Tak vítej, chlapče.  

[reagovat]

vilp

26.08.2021 22:45

#

Chudák Mbappé neví, kam přišel.  Kdo tam dokáže využít jeho pohyb? Momentálně asi jen Karim.

[reagovat]

valloire

26.08.2021 23:11

#

tak jsme toho katarskýho nasera asi nasrali...holt Real Madrid CF není nějakej klup vod moře 

[reagovat]

CHONG

26.08.2021 23:14

#

A to ještě Pérez prodloužil všechny hráče s mega výkupkama, aby se nám PSG nemohlo pomstít, jedině, že by chtěli Balea, Isca nebo Marcela 

[reagovat]

valloire

27.08.2021 06:48

#

jj, žádnej amatér jako ti v tom klupu vod moře 

Reagovat
CHONG

Jsme hodní kluci, aspoň jsme ti do toho podzimu života přichystali nějakou radost...l

Reagovat
roman1978

Podzim života

Reagovat
smazaný uživatel

imp

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Reagovat
Messiáš

Reagovat
Gazdo

Reagovat
blaugrana

neto, dani, umtiti, langle, mingueza, dfj, bus, puig, adama, luuk, brajt...rozluckova zostava

Reagovat
LAM

A kde? Sestava má být:

Stegen-Alba, Lenglet, Araujo, Alves-Sergio, FDJ, Gavi-Ferran, Auta, Adama

Snad se nebude moc bránit a půjde o pěknej fotbal.

Reagovat
blaugrana

to bolo len moje prianie...a prehrame

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Visca el barca

Jinak Dembelé neprodlouží. Mbappe teď dostane vše co chce a opět nám ty kurvy vezmou dalšího hráče.

Reagovat
2miguel1

Nech si ho berú! Ten hrač stoji za hovno. On nema mentalitu, ze ich to vobec napadlo tahat tohto hlupaka do Barcy

Reagovat
el Principito

Reagovat
Rattlesnake

Dani šel na párek...

Reagovat
LAM

Jsme lepší, ale Alves asi neví že má i bránit. U toho gólů byl jako kde?

Jinak Araujo je parádní, ale mít okolo sebe Lengleta a Alvese........

Reagovat
Switchback

Adama pěkná nahrávka Konec sezóny celkem tragédie

Reagovat
2miguel1

4 prehry doma v lige pod Xavim je uz celkom dost

Reagovat
blaugrana

Keby sa tak dal Ferran reklamovat.

Reagovat
SunFells

Reagovat
CHONG

Barca hezky zakončila

Reagovat
smazaný uživatel

Opet se ukazalo ze Kokotomet a roman1978 jsou nejhorsi fanousci sveho klubu, delaji ostudu Barcelone, a oba jsou naprostej odpad nejen eurofotbalu, ale i cele cules fanbase. Ubohy socky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele