LaLiga - souhrn 3. kola

31.08.2018, 21:56, aktualizováno 02.09.2018, 22:46
Komentáře a souhrny
Barcelona neměla slitování s Huescou a nováčkovi nastřílela osm branek. Sobotní program LaLigy odstartovalo vítězství Celty Vigo nad Atléticem Madrid. Ve večerním duelu pak Real Madrid potvrdil papírové předpoklady a poradil si s Leganésem, byť rozhodl až po přestávce. Sevillské derby vyznělo pro Betis, valencijské přineslo remízu...

Real Betis - Sevilla FC 1:0

02.09.2018 20:45

Góly: 80. Joaquín

Sevillské derby opět patří Betisu. Zelenobílí doma na stadionu Benito Villamarín udolali svého soka jedinou brankou. Tomáš Vaclík inkasoval z kopačky veterána Joaquína až deset minut před koncem. Betis tím vygradoval převahu, kterou měl i zásluhou vyloučení Mesy.

V Andalusii panovala skvělá atmosféra. Sevillské derby je pro region velkou událostí a oba celky si zápas patřičně užily, samozřejmě se šťastným koncem pro domácí Béticos. Zelenobílí byli v úvodu zápasu lepší a po čtvrthodině musel Vaclík tasit první těžký zákrok po střele Moróna. Zahanbit se nenechal ani López, který pro změnu lapil pokus Vázqueze. Pět minut před přestávkou začal stadion Benito Villamarín bouřit. Sergio Canales dostal přesnou přihrávku a pak poslal balón podél Vaclíka do branky. Radost však byla zbytečná, neboť sudí mával ofsajd, který si i nechal potvrdit u videa. Ve 45. minutě měla velkou šanci i Sevilla, ale na Aranův centr před brankou nikdo z hostů nedosáhl.

Betisu patřil úvod prvního dějství, Seville zase začátek druhého poločasu. Po rohovém kopu Banegy hlavičkoval nepřesně na zadní tyči Gabriel Mercado, přitom pozici měl více než dobrou. V 54. minutě si všichni příznivci Betisu opět oddychli, když Navasův centr orazítkoval břevno.

O dvanáct minut později přišel klíčový okamžik zápasu a nutno podotknout, že velmi kontroverzní. Poté, co brankář López povalil na zem Roqueho Mesu, udělil sudí hostujícímu hráči druhou žlutou kartu. Ten přitom do žádného takového střetu nechtěl. Sevillu toto rozhodnutí poškodilo, zvláště když Betis vstřelil deset minut před koncem rozhodující branku. Centr Mandiho si našel na zadní tyči Joaquín a ten hlavou překonal Vaclíka. Stadion Benita Villamarína začal bouřit.

Oslabená Sevilla to měla velmi těžké. Soupeř byl po vstřelené brance v laufu a v nastavení mohl přidat druhý zásah, jenže Joaquín tentokrát minul. Domácí to mrzet nemuselo, Joaquínova branka byla v zápase jediná a znamená, že Andalusii bude minimálně do dalšího derby kralovat Betis.

Více informací k zápasu

FC Barcelona - SD Huesca 8:2

02.09.2018 18:30

Góly: 16. Lionel Messi, 24. Jorge Pulido (vl.), 39. Luis Suárez, 48. Ousmane Dembélé, 52. Ivan Rakitić, 61. Lionel Messi, 81. Jordi Alba, 90. Luis Suárez (pen.) - 3. Juan Camilo Hernández, 42. Álex Gallar

Po dvou kolech měla Huesca na svém kontě čtyři body, teď ovšem utrpěla tvrdý direkt. Barcelona se s nováčkem soutěže příliš nemazlila, a ačkoli hosté ještě po poločase prohrávali na Camp Nou jen o branku, ve druhém poločase inkasovali dalších pět branek. Domácí v jednom utkání skórovali osmkrát naposledy v dubnu roku 2016.

Každopádně Barca do tohoto souboje nevstoupila úplně ideálně. Na zadní tyči Longo sklepl míč hlavou směrem dolů, míč nepříjemně stačil tečovat ještě Hernández, a domácí gólman ter Stegen již nestačil zareagovat. V 16. minutě nicméně jednoznačný favorit tohoto střetnutí srovnal stav, Messi se prodral do vápna a zamířil po zemi přesně k tyčce.

O osm minut později se katalánský celek poprvé dostal do vedení, které už nepustil. Jordi Alba pronikl do šestnáctky, stačil ještě balón udržet na hrací ploše, snažil se od brankové čáry přihrávat na své spoluhráče, nakonec ale ani nemusel, jelikož trefil obránce Jorgeho Pulida a od něj se míč dostal za záda marně se natahujícího brankáře Wernera.

Šest minut před koncem prvního dějství domácí přidali další přesný zásah, zcela nehlídaný Jordi Alba unikl podél levé strany, předložil přihrávku na snad ještě volnějšího Suáreze, a ten pohotově zacílil. Huesca přece ještě stačila snížit stav ve 42. minutě, Moi Gómez ztečoval míč do šestnáctky na Álexe Gallara, jenž z blízkosti snadno prostřelil ter Stegena.

Ve druhém poločase už lovil míč zpoza své brankové čáry pouze Werner. Ve 48. minutě ho překonal Dembélé, jenž přebral kolmici od Suáreze a snadno zamířil ke vzdálenější tyčce, v 52. minutě za šestnáctkou dobře zakombinovali Philippe Coutinho a Messi, z čehož těžil Rakitič, který z voleje poslal svou pumelici tam, kam potřeboval.

Zhruba po hodině hry podruhé v zápase zaúřadoval Messi, jenž si včas naběhnul na průnikovou nahrávku Philippeho Coutinha, a své sólo zakončil podle vlastních představ. Sedmá branka přišla na řadu v 81. minutě, mezi nohy Wernera se trefil Jordi Alba, a ve třetí minutě ještě skóroval z penalty Suárez, jenž byl ve vápně sám faulovaný Wernerem.

Více informací k zápasu

Deportivo Alavés - Espanyol Barcelona 2:1

02.09.2018 16:15

Góly: 57. Borja Bastón, 59. Rubén Sobrino - 42. Léo Baptistão (pen.)

Zatímco Deportivo získalo své první vítězství v novém ročníku LaLigy, neboť díky přesným zásahům Borji Bastóna a Rubéna Sobrina otočilo nepříznivý stav s Espanyolem, jenž vedl po poločase zásluhou proměněné penalty Léa Baptistaa, jeho soupeř naopak utrpěl vůbec svou první porážku. Oba týmy tak v tuhle chvíli mají shodný počet čtyř bodů.

Domácí vstoupili do tohoto utkání poměrně zostra a už ve 3. minutě musel brankář Diego López lovit míč ze své vítěze. Poté, co se k odvrácenému balónu propracoval v šestnáctce Manu García, zamířil z halfvoleje přesně ke vzdálenější tyči, pomohl si ovšem při zpracování rukou, a tak sudí Ignacio Iglesias správně tuhle trefu neuznal.

Další důležitý moment prvního poločasu přišel na řadu v podstatě až v jeho závěru. Laguardia si šestnáctce počínal nedovoleně vůči Davidovi Lópezovi, jehož stáhl za dres k zemi, a nařízen byl pokutový kop. Léo Baptistao si jako exekutor věděl rady, jak s touhle šancí naložit, a nekompromisně zaslal střelu nechytatelně k tyči.

Kdyby zkraje druhého dějství Espanyolu nebyla neuznána branka kvůli ofsajdu Borji Iglesiase, o jejíž neregulérnosti rozhodlo až video, možná by se střetnutí upínalo úplně jiným směrem. Takhle celek z Vitorie-Gasteiz ještě mohl odpovědět a to se mu také podařilo. V 57. minutě se na zadní tyči po dlouhém autovém vhazování prosadil Borja Bastón.

O dvě minuty později pak přišel na řadu klíčový okamžik tohoto souboje. Jony zařadil nejvyšší rychlost, pronikl podél pravé strany, přihrál ve správný okamžik do středu pole na nabíhajícího si Rubéna Sobrina, a ten snadno propálil Diega Lópeze. Barcelonské mužstvo se snažilo alespoň o vyrovnání, jenže žádnou ze svých příležitostí neproměnilo.

Třeba po rohovém kopu střídajícího Piattiho si mohl vlastence zapsat na své konto Rubén Sobrino, jenž se snažil odpálit míč do bezpečí, naštěstí však těsně minul prostor vlastní brány. Deset minut před úplným koncem vyzkoušel pozornost gólmana Fernanda Pacheca střílející Marc Roca, ovšem jeho pokus další změnu skóre jednoduše nepřinesl.

Více informací k zápasu

Levante UD - Valencia CF 2:2

02.09.2018 12:00

Góly: 13. Roger, 33. Roger - 16. Denis Čeryšev, 51. Dani Parejo (pen.)

Derby del Turia na Estadi Ciutat de Valencia vítěze nepoznalo. Valencia na hřišti Levante znovu neuspěla, ale za získaný bod může být ráda, neboť pokaždé dotahovala. Utkání nabídlo spoustu příležitostí na obou stranách a celkem čtyři vstřelené branky.

Zápas začal v dobrém tempu a počáteční bezbrankový stav dlouho nevydržel. Ve 13.minutě předvedl Morales úchvatné sólo od poloviny hřiště, před vápnem pak prostrčil balón na Rogera Martího, který poslal Levante do vedení! Valencia však bleskurychle odpověděla. O tři minuty později přišel parádní Solerův centr na malé vápno a hlavičkující Denis Čeryšev nedal domácímu brankáři žádnou šanci. Netopýři mohli vzápětí otočit, ale centr Gameira poslal Rodrigo jen vedle tyče. Hostující obraně se zase připomněl Morales, tentokrát si na sólo netroufl, ale vypálil a za Netem se otřáslo břevno!

Ve 34.minutě šlo Levante znovu do vedení. Nádherný pas do šestnáctky si zpracoval Roger Martí a i přes dva bránící hráče dostal balón do branky. Levante ovládlo první poločas 2:1 a Valencia musela znovu dotahovat.

Na začátku druhého poločasu mělo Levante velkou příležitost odskočit na rozdíl dvou branek. Diakhaby vyrobil obrovskou chybu, kterou ale Boateng křížnou ranou nepotrestal. Neto výtečně zasáhl nohou a důležitým zákrokem udržel hosty ve hře.

Ti znovu vyrovnali v 52.minutě,kdy sudí nařídil po faulu Toňa na Solera pokutový kop. Dani Parejo ho kopl nechytatelně k tyči, takže derby začínalo "od znovu". Další příležitosti měl Gameiro, jenže Olazábal si pokaždé poradil. Levante si čtvrthodinu před koncem zkomplikovalo život, neboť Coke uviděl druhou žlutou kartu a musel předčasně do sprch.

Valencia v závěru vycítila šanci na výhru a do závěru dala všechno. Rodrigo osm minut před koncem v dobré pozici promáchl a gól Santiho Miny nebyl uznán pro ofsajdové postavení. Domácí se v závěrečných minutách do ničeho nepouštěli a soustředili se jen na ubránění výsledku, což se jim nakonec podařilo. Valencijské derby tak vítěze nepoznalo.

Více informací k zápasu

Real Madrid - CD Leganés 4:1

01.09.2018 20:45

Góly: 17. Gareth Bale, 48. Karim Benzema, 61. Karim Benzema, 66. Sergio Ramos (pen.) - 24. Guido Carrillo (pen.)

Real Madrid znovu nezaváhal a Leganésu doma nastřílel čtyři branky. Hosté se sice v průběhu první půle drželi, ale Real po změně stran spustil palbu a utkání rozhodl ve svůj prospěch. Dvakrát se trefil Karim Benzema a po jedné brance přidali Gareth Bale a Sergio Ramos. Španělský stoper proměnil pokutový kop.

Pro Real to měla být snadná záležitost, obzvláště doma na Santiago Bernabéu. Bílý balet začal hodně aktivně a Leganés jen se štěstím přežil tutovku Asensia, který sice lobem překonal Cuéllara, ale zároveň i branku. V 17. minutě už se Lopeteguiho svěřenci radovali. Ramos odcentroval na Carvajala, který zpětnou přihrávkou našel z voleje pálícího Garetha Bala! Velšský záložník se trefil přesně a Real vedl.

Ne však na dlouho. O šest minut později fauloval ve vlastní šestnáctce Casemiro a sudí nařídil pokutový kop. Guido Carrillo poslal Courtoise na druhou stranu a srovnal stav na 1:1. A ani tento výsledek nemusel dlouho vydržet, Leganés měl na kopačce druhý gól, ovšem Eraso střílel jen doprostřed a tedy do Courtoise. Real opětovně zahrozil až těsně před koncem poločasu, ránu Benzemy ale Cuéllar skvěle nohama vyrazil.

Leganés se na Santiago Bernabéu držel, ovšem jen do 50. minuty. Karim Benzema si dobře naběhl na centr z levé strany a hlavou vrátil vedení na stranu favorita. Celou situaci ještě posuzovalo video, ale rozhodčí dal domácím za pravdu. Real pak utkání zcela ovládl a vstřelil další dva góly. Přesně po hodině hry se zpoza vápna křižnou střelou k tyči prosadil podruhé v zápase Karim Benzema a opět minut později proměnil penaltu po faulu na Asensia kapitán Sergio Ramos. Real Madrid zvítězil nad Leganésem 4:1 a usadil se v čele LaLigy.

Více informací k zápasu

Celta Vigo - Atlético Madrid 2:0

01.09.2018 18:30

Góly: 46. Maxi Gómez, 52. Iago Aspas

Jestliže úspěch v Superpoháru UEFA příznivce Atlética Madrid na úvod nové sezony namlsal, vystřízlivění přichází hned záhy. Po triumfu nad městským rivalem Realem totiž přišla remíza s Valencií, umolousaná výhra nad nováčkem Rayem Vallecano a nyní první ligová porážka na půdě Celty Vigo. Tým Diega Simeoneho tak již po třech kolech ztrácí na čelo La Ligy pět bodů, neboť na stadionu Balaídos byl krátký na um útočného dua Gómez-Aspas.

Úvod utkání přinesl podle očekávání opatrnou podívanou, kterou v první půli oživil pouze Antoine Griezmann nebezpečnou přízemní ranou z hranice pokutového území. Ta prosvištěla těsně vedle pravé tyče. Nic víc sice hosté směrem dopředu nepředvedli, ovšem zároveň se jim úspěšně dařilo držet protivníka na uzdě, a tak se šlo do kabin za bezbrankového stavu.

Po změně stran však diváci čekali na průlom skóre pouhých 42 vteřin. Důvodem byla atypická chyba Diega Godína, jehož podklouznutí beze zbytku využil Maxi Gómez, a uruguayský reprezentační útočník záhy rozhozeného soupeře dorazil asistencí u druhého gólu Aspase, který umístil hlavou do sítě Gómezův nadýchaný centr.

Jakékoli naděje Atlética na zvrat vzaly za své dvacet minut před koncem, když Stefan Savić uviděl za hraní rukou druhou žlutou kartu a hosté šli do deseti. Právě z následného přímého kopu dokonal zkázu madridského klubu třetím gólem večera Gustavo Cabral, avšak po dlouhé analýze videorozhodčího nakonec jeho zásah neplatil kvůli velmi těsnému postavení mimo hru. To však na úspěchu a radosti Celty nic nemění - skalp favorizovaného soupeře a sedm bodů po třech kolech je více než kvalitním vstupem do nového ročníku La Ligy samo o sobě.

Více informací k zápasu

Villarreal CF - Girona FC 0:1

31.08.2018 22:00

Góly: 54. Cristhian Stuani

Hodně nečekaný výsledek přineslo páteční utkání mezi favorizovaným Villarrealem a Gironou. Katalánci na půdě Žluté ponorky senzačně vyhráli 1:0, přestože domácí byli výrazně častěji na balónu. Směrem dopředu byla nebezpečnější Girona, v jejíž prospěch rozhodl v 54. minutě Stuani.

Favoritem zápasu byl jednoznačně Villarreal, ale Girona v minulých kolech ukázala svojí sílu a vědělo se, že i tentokráte bude nepříjemným soupeřem.

Villarreal od začátku častěji držel balón a Girona mu vysokým presinkem otravovala život. První šanci do rozhozené obrany měl Villarreal. Poté, co dostal kolmici do otevřené obrany Moreno, musel zasáhnout brankář Katalánců. Stejný hráč měl pak další možnost ve 33. minutě, ale jeho pokus obstřelit branku skončil těsně vedle a v ochozech to jen zahučelo. Jen o čtyři minuty později stadion ve Villarrealu explodoval radostí, ovšem zbytečnou. Nekompromisní zakončení Ekambiho sice rozvlnilo síť, ale stalo se tak po lehkém ofsajdu. Ještě před koncem prvního poločasu měl Villarreal další dvě šance, střelecké pokusy Cáserese a opět Morena netrefily zařízení.

Girona se v prvním poločase ubránila nájezdům Villarrealu, aby pak sama v 54. minutě udeřila. Po rychlém kontru García šikovně vysunul za obranu Christiana Stuaniho, který poslal Gironu do jednobrankového vedení.

Na tahu byl Villarreal, který se s tímto průběhem nehodlal smířit. Cazorla a Ekambi opět mířili vedle a deset minut před koncem trefil tyčku Pedraza. Girona měla velké štěstí. Závěru zápasu zvládala s bravurou a nevykolejilo jí ani dlouhé, šestiminutové nastavení.

Více informací k zápasu

SD Eibar - Real Sociedad 2:1

31.08.2018 22:00

Góly: 26. Marc Cardona, 90. Charles - 15. Willian José (pen.)

Na potřetí to Eibaru vyšlo, i když výhra 2:1 nad baskickým San Sebastianem se nerodila lehce. První tři body do ligové tabulky vystřelil až v poslední minutě zápasu hrdina Charles. Pro Basky to byla první porážka v sezoně.

Eibar potřeboval po dvou prohrách zabrat, ale doma ho čekal těžký soupeř. San Sebastian ze dvou venkovních zápasů získal solidní čtyři body a další chtěl získat i na Municipal de Ipurua.

A hosté začali na Eibaru skutečně lépe a ve 14.minutě, po rychlé akci, fauloval Dmitrović ve vyložené šanci Juanmiho a rozhodčí neměl na výběr. Jasnou penaltu pak bez problému proměnil Willian José a Real Sociedad vedl 1:0. Golman Dmitrović měl navíc štěstí, že viděl jen žlutou kartu, takže mohl dál chytat. Každopádně pro střelce Williana Josého utkání kvůli zranění skončilo a jen o pár minut později přenechal místo Jon Bautistovi. Eibar na nic nečekal a hosty přikoval k vlastnímu vápnu. Ve 26.minutě pak domácí zaslouženě vyrovnali. Arbilla se zbavil svého strážce a poslal balón před branku, kde ho Enrich pustil na Marca Cardonu a ten měl snadnou úlohu. San Sebastianu jakoby po odchodu Josého došla šťáva, Eibaru bylo najednou plné hřiště. Také domácí museli už v prvním poločase sáhnout k prvnímu střídání, ze hřiště odešel Orellana.

Eibar pak na začátku druhého poločasu sáhl ještě ke druhému střídání, ale herní projev to nijak nezvedlo. Naopak, po Juanmiho hlavičce musel tasit pohotový zákrok Dmitrović a Elustondo v ještě větší příležitosti nepochopitelně netrefil před Dmitrovićem branku! Dlouho se pak na hrací ploše nic moc nedělo. Velkou smůlu měl nový muž na trávníku Merquelanz, který si přivodil svalové zranění a záhy musel hrací plochu opustit. Pro San Sebastian to bylo hodně nešťastné, protože už měl vystřídáno.

Utkání v závěru směřovalo k nerozhodnému konci, když v poslední minutě zápasu zmrazil hostující fanoušky Charles. Jordán mu z prava poslal přesný centr a Charles hlavou překonal Rulliho. Eibar se štěstím zvítězil a konečně získal první body.

Více informací k zápasu

Getafe CF - Real Valladolid 0:0

31.08.2018 20:00

Góly: -

Souboj Getafe s Valladolidem branku nepřinesl. Celkově se hrálo hodně opatrné a taktikou svázané utkání. Největší příležitost měl až čtvrthodinu před koncem střílející Maksimovič, ale ke smůle domácích orazítkoval tyč.

Spokojenější s remízou budou hosté. Valladolid coby nováček soutěže cestoval do Madridu s cílem získat alespoň bod a to se mu podařilo. Getafe mělo mírnější převahu, ale stejně jako soupeř se ani jednou nedokázalo prosadit.

Přitom mělo první vážnější šanci. V 10. minutě tečoval přízemní centr Mata a Masip musel zasahovat. Po půlhodině hry byl blízko vedoucí brance hostující tým. Nejprve po rohovém kopu pálil z první Mayorano a Soría musel k tyči na zem a po něm bezprostředně dorážel Alcaraz, přičemž znovu dobře zasáhl Soría. Více už první poločas nenabídl. V Madridu se hrál poměrně nezáživný fotbal a divákům nezbývalo nic jiného, než doufat, že se to po změně stran zlepší.

Jenomže obraz hry se nezměnil. Getafe hrálo s Valladolidem nadále tuhou bitvu. Až čtvrthodiny před konce přišla velká gólovka v podání domácích. Střela Maksimoviče zpoza vápna orazítkovala tyč. Byl to pěkný fotbalový moment, protože Maksimovič pálil bez přípravy. Trefená branková konstrukce zůstala jedinou velkou možností ve druhém poločase. Getafe si s Valladolidem rozdělilo body za nezáživnou remízu 0:0.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona330012:29
2.Real Madrid330010:29
3.Celta Vigo32105:27
4.Levante UD31116:44
5.Sevilla FC31114:24
6.Espanyol Barcelona31114:34
 Athletic Bilbao21104:34
8.Real Sociedad31115:54
9.Getafe CF31112:24
10.Atlético Madrid31112:34
11.Deportivo Alavés31112:44
 Girona FC31112:44
13.Real Betis31111:34
14.SD Huesca31116:114
15.SD Eibar31023:53
16.Real Valladolid30210:12
17.Valencia CF30213:52
18.Villarreal CF30121:31
19.CD Leganés30124:81
20.Rayo Vallecano20021:50
Zbývající zápasy
01.09. 18:30Rayo Vallecano - Athletic Bilbao

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (362)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele