3. kolo
31.08.2018 22:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

SD Eibar - Real Sociedad 2:1

Na potřetí to Eibaru vyšlo, i když výhra 2:1 nad baskickým San Sebastianem se nerodila lehce. První tři body do ligové tabulky vystřelil až v poslední minutě zápasu hrdina Charles. Pro Basky to byla první porážka v sezoně.

Eibar potřeboval po dvou prohrách zabrat, ale doma ho čekal těžký soupeř. San Sebastian ze dvou venkovních zápasů získal solidní čtyři body a další chtěl získat i na Municipal de Ipurua.

A hosté začali na Eibaru skutečně lépe a ve 14.minutě, po rychlé akci, fauloval Dmitrović ve vyložené šanci Juanmiho a rozhodčí neměl na výběr. Jasnou penaltu pak bez problému proměnil Willian José a Real Sociedad vedl 1:0. Golman Dmitrović měl navíc štěstí, že viděl jen žlutou kartu, takže mohl dál chytat. Každopádně pro střelce Williana Josého utkání kvůli zranění skončilo a jen o pár minut později přenechal místo Jon Bautistovi. Eibar na nic nečekal a hosty přikoval k vlastnímu vápnu. Ve 26.minutě pak domácí zaslouženě vyrovnali. Arbilla se zbavil svého strážce a poslal balón před branku, kde ho Enrich pustil na Marca Cardonu a ten měl snadnou úlohu. San Sebastianu jakoby po odchodu Josého došla šťáva, Eibaru bylo najednou plné hřiště. Také domácí museli už v prvním poločase sáhnout k prvnímu střídání, ze hřiště odešel Orellana.

Eibar pak na začátku druhého poločasu sáhl ještě ke druhému střídání, ale herní projev to nijak nezvedlo. Naopak, po Juanmiho hlavičce musel tasit pohotový zákrok Dmitrović a Elustondo v ještě větší příležitosti nepochopitelně netrefil před Dmitrovićem branku! Dlouho se pak na hrací ploše nic moc nedělo. Velkou smůlu měl nový muž na trávníku Merquelanz, který si přivodil svalové zranění a záhy musel hrací plochu opustit. Pro San Sebastian to bylo hodně nešťastné, protože už měl vystřídáno.

Utkání v závěru směřovalo k nerozhodnému konci, když v poslední minutě zápasu zmrazil hostující fanoušky Charles. Jordán mu z prava poslal přesný centr a Charles hlavou překonal Rulliho. Eibar se štěstím zvítězil a konečně získal první body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele