LaLiga - preview 3. kola

31.08.2018, 08:23, aktualizováno 02.09.2018, 08:57
Previews
Vrcholem nedělního programu LaLigy bude sevillské derby mezi Betisem a FC. Ještě předtím se Huesca pokusí o zázrak na hřišti Barcelony, Alavés přivítá na svém hřišti Espanyol a už od 12 hodin v dalším derby Levante hostí Valencii...
Levante UD - Valencia CF  (neděle 12:00)
Svoje "Derby del Turia" uvidí Valencia. Levante na svém stadionu Ciudad de Valencia přivítá slavnějšího městského rivala a bude chtít proti němu prodloužit úspěšnou domácí neporazitelnost. Valencia naposledy uspěla na Levante před dlouhými sedmi lety!

"Derby bude atraktivní zápas a já doufám, že ho rozhodneme v náš prospěch," prohlásil sebevědomě obránce domácího UD Toňo. Levante vstoupilo do sezony senzační výhrou na půdě Betisu Sevilla 3:0, ale výsledek následně nepotvrdilo a doma nechalo všechny body Celtě Vigo (1:2).

Ve třetím kole na Ciudad de Valencia zavítá konkureční Los Che. Valencia na hřišti Levante neuspěla téměř sedm let. Naposledy zde vyhrála v lednu 2012 v rámci Copa del Rey. Ligová výhra je pak ještě o dva měsíce starší.

Valencia je letos považována za jednoho z kandidátů na příčky zaručující Ligu mistrů. Los Che pak pomýšlí na ještě větší mety a rádi by v boji o titul prohnali Real Madrid, Barcelonu nebo Atlétiko Madrid. Vstup do sezony se však Marcelinovo svěřencům nepovedl. Domácí remíza s Atlétikem Madrid by ještě šla, porážka na Espanyolu ale nikoliv. Netopýři by tedy první tři body rádi získali na půdě městského rivala. "Uděláme všechno možné, abychom derby vyhráli. Doufejme, že to bude dobrý zápas. Vzpomínám si, že minulý rok to byla skvělá show a že oba celky hrdě bránily název města. Doufejme, že to takhle bude ještě mnoho dalších let," těší se na zápas kouč Valencie Marcelino.

Pro Valencii to bude náročná sezona, neboť bude muset soupeřit na vicero frontách. Vedle domácí ligy a poháru jí čeká skupina Ligy mistrů a v ní těžcí protivníci Juventus Turín, Manchester United a švýcarští Young Boys Bern.

Levante se v derby musí obejít bez Armanda Sadika a Mosese Simona. Jedinou ztrátu Valencie zase představuje Francis Coquelin.
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Olazábal - Toňo, Pier, Postigo, Coke - Bardhi, Campaňa, Doukouré, Jason - Martí, Morales
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Neto - Piccini, Paulista, Garay, Gayá - Soler, Kondogbia, Parejo, Guédes - Moreno, Mina
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.32 - 3.55 - 2.26
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Deportivo Alavés - Espanyol Barcelona  (neděle 16:15)
Nedělní odpoledne bude ve Španělsku patřit Deportivu Alavés s barcelonským Espanyolem, jež ve Vitórii čeká vzájemný duel od 16:15. Oba celky čekal na úvod sezony nelehký los, s nímž si lépe poradil katalánský klub, jenž nejprve vyválčil bod ve Vigu a následně doma zaskočil rovněž favorizovanou Valencii. Tým kouče Rubiho je tak ve výtečné formě, kterou hodlá podpořit dalším triumfem.

Situace domácího celku vypadá na papíře podstatně hůře, neboť s jediným bodem a skóre 0:3 okupuje příčky na hraně sestupu a stále čeká na vůbec první gól v novém ročníku La Ligy. Prohra s obhájcem titulu z Barcelony však není žádnou ostudou a v druhém kole Alavés vybojoval na domácí půdě bezbrankovou remízu s ambiciózním Betisem, na které kouče Abelardo hodlá stavět a dost možná postaví totožnou základní jedenáctku. Pomoci s vytouženým přísunem branek by měla letní posila Jonathan Calleri, jenž by se mohl dočkat debutu v novém působišti, kde bude soupeřit o místo s Bastónem, Sobrinem a Guidettim.

Také Espanyol na poslední chvíli posiloval a na hostování získal z Malagy Roberta Rosalese. Ten však ještě nedělní zápas nestihne, byť se již zapojil v novém klubu do tréninkového procesu. Na každý pád však ani kouč Rubi nemá důvod sahat do sestavy, která si před týdnem překvapivě poradila s Valencií dvoubrankovým rozdílem a po kvalitně dohraném závěru loňské sezony i neméně vydařené přípravě pokračuje ve výtečných výkonech i na úvod nového ročníku. Zatímco Rubi má vyjma zmíněného Rosalese k dispozici kompletní kádr, domácím bude scházet duo Ely-Pina.
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Martín, Laguardia, Maripán, Duarte - Gómez, Manu, Wakaso, Jony - Sobrino, Bastón
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Diego López - J. López, David López, Hermoso, Didac - Granero, Roca, Darder - Baptistao, Iglesias, García
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.05 - 3.12 - 2.67
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Barcelona - SD Huesca  (neděle 18:30)
Barcelonu čeká ve třetím kole španělské nejvyšší soutěže na první pohled snadná práce. Huesca na Camp Nou v historii vždycky vyhořela a nejinak by tomu mělo být i nyní. Nováčka soutěže však není radno podceňovat. Huesca v úvodních dvou kolech přemožitele nenašla a navíc v Katalánsku nebude mít vůbec co ztratit.

Favorit zápasu je jasný. Barcelona naposledy sehrála s Huescou deul v roce 2014 a pro celek z Aragónu to bylo nemilé setkání. Na Camp Nou schytala ostudnou porážku 1:8 a vysoko prohrála i v domácím zápase.

Od Barcelony se toho jako každý rok hodně čeká. Svěřenci Ernesta Valverdeho sice získali v prvních dvou kolech plný počet bodů, herně však úplně nepřesvědčili. Platí to i o prvním zápase s Alavésem, který sice Katalnci ovládli 3:0, ale dlouho drželi jen jednobrankový náskok. Ve Valladolidu pak ofenzíva Barcy šetřila nápady a hosté vyhráli nejtěsnějším rozdílem. Při vší úctě Alavés, Valladolid a ani Huesca nejsou týmy, které by měly Barcelonu prověřit, na katalánský velkoklub čekají těžší soupeři.

V pátek španělského mistra neminul losovací ceremoniál Ligy mistrů. Vítěz několika ročníků (naposledy v roce 2015) se v základní skupině utká s Tottenhamem, PSV Eindhoven a Interem Milán.

Huesca cestuje na sever Španělska v dobré náladě. Z prvních dvou zápasů vyválčila čtyři body a svým způsobem má před zápasem s Barcelonou splněno. Nováček soutěže nemá co ztratit, na Camp Nou může jenom překvapit.

Hostům hraje do karet jeden fakt a sice, že proti Barce nastoupí v nejsilnějším složení. Barcelona pak bude stále postrádat Sergiho Sampera, Denise Suáreze i brankařskou dvojku Jaspera Cillessena. To by však neměl být problém, neboť v brance bude stát spolehliby Marc-André ter Stegen.
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
ter Stegen - Alba, Umtiti, Piqué, Roberto - Rakitič, Busquets, Coutinho - Dembélé, Messi, Suárez
SD Huesca - pravděpodobná sestava:
Werner - Miramón, Pulido, Etxeita, Luisinho - Gallar, Musto, Melero, Gómez - Longo, Hernández
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.07 - 15.10 - 40.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Betis - Sevilla FC  (neděle 20:45)
Boj o Sevillu a tím pádem celou Andalusií vypukne na stadionu Beníto Villamarín, někdejší stánek Manuela Ruize de Lopery. Betis si znovu brousí zuby na FC Sevillu. Po loňské sezoně je stále neoficiálním králem Andalusie, neboť jako poslední dokázal sevillské derby ovládnout. Fanoušci obou táborů se mají na co těšit, minulou sezonu totiž v obou zápasech padlo dohromady těžko uvěřitelných dvanáct branek!

Loňská sezona byla z pohledu "Derbi Sevilliano" hodně divoká. Především zápas na půdě FC Sevilly nabídl osm branek a výhru Beticos 5:3. V odvetě se střelecká divočina opakovala, ale skončila smírem 2:2, takže posledním týmem, která sevillské derby ovládl byl Betis. Celkově byla sezona Betisu v LaLize úspěšnější, což dosvědčilo konečné páté místo a přímá kvalifikace do základních skupin Evropské ligy.

Betis do nového ročníku LaLigy nevstoupil ideálně. První zápas byl doma zostuzen od Levante, když prohrál nečekaně 0:3. Ofenzíva Béticos pak vyšla na prázdno i ve druhém kole na Alavésu, ale tentokrát z toho byl výsledek 0:0. Každopádně po dvou kolech jeden bod je pro loňský pátý tým zklamání. Vedení však zareagovalo a do ofenzívy pořídilo argentinskou naději Giovaniho Lo Celsa z Paris Saint-Germain.

Na sezonu stále zbrojí i konkurenční FC Sevilla. Ta ze Spartaku Moskva přivedla Quincyho Promese. Jinak Los Rojiblancos vstoupili do sezony o poznání lépe. V lize deklasovali Vallecano a pak remizovali s Villarrealem. Sevilla si rovněž zahraje základní skupinu Evropské ligy. Kvalifikací prošla hladce, v šesti zápasech inkasovala jen jednou a to v maďarské Újpesti. Svěřenci Pabla Machína se ve skupině utkají s Krasnodarem, Standardem Lutych a tureckým Akhisarem. Zatímco Betis má ve skupině AC Milán, Olympiakos a lucemburský Dudelange.

Sevilla má za loňskou sezonu Betisu co oplácet, na druhou stranu Los Rojiblancos se na stadionu Benito Villamarín daří. Je to neuvěřitelná statistika, ale Betis doma nad FC Sevillou zvítězil naposledy v dubnu 2006, tedy před více než dvanácti lety!

Kouč domácích Quique Setién by měl mít k dispozici kompletní kádr. Otázník se vznášel jen nad Williamem Carvalhem. Na druhé straně je situace také jasná, Pablo Machín se musí nadále obejít bez zraněného Sergia Escudera i Ibrahima Amadou.
Real Betis - pravděpodobná sestava:
López - Feddal, Bartra, Mandi - Firpo, Guardado, Carvalho, Francis - Inui, Morón, Canales
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Vaclík - Mercado, Kjaer, Gómez - Navas, Banega, Mesa, Arana - Sarabía, Silva, Vázquez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.84 - 3.48 - 2.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Celta Vigo - Atlético Madrid  (sobota 18:30)
V sobotu v podvečer se otevřou brány stadion Balaídos, aby uvítaly nadšené domácí příznivce. Kromě toho, že Celta zatím produkuje vcelku atraktivní fotbal, táhne fanoušky na stadion jméno soupeř. Dorazí totiž Atlético Madrid v čele s nejednou hvězdou.

Colchoneros zatím zase tak nepřesvědčují o tom, že by se měli reálně prát s Barcelonou či Realem Madrid o první místo. Začátek sezony jim především po herní stránce ještě úplně nesedí, i když výsledky nejsou špatné. V prvním kole Atlético jelo do Valencie, kde se střetlo s domácími Netopýry, a odvezlo si alespoň bod za remízu 1:1.

V minulém kole se jim dařilo víc, i když proti Rayu Vallecano se Atlético až nečekaně trápilo. Územní převahu sice tým trenéra Diega Simeoneho měl, ale dlouho nemohl najít recept na dobře fungující obranu nováčka. Až po hodině hry rozhodl o vítězi utkání Francouz Antoine Griezmann, který zase jednou vzal odpovědnost na sebe.

A trenér Simeone by si přál, aby se hra Atlética zvedla. "Hrajeme sice dobře a jsme dominantní, ale dělá nám problémy dostávat se do zakončení. A v něm pak nejsme příliš efektivní. Na těchto dvou věcech chceme pracovat, protože právě efektivita je klíčem k větším úspěchům. Možná změníme několik věcí, které jsme nedělali úplně správně v prvních dvou duelech. Přístup týmu se mi ale velmi zamlouvá a věřím, že dosáhneme v této sezoně velkých věcí."

Argentinský stratég, který je považován za jednoho z největších strůjců soudobých úspěchu Atlética, musí řešit několik vážných věcí. Především jsou to absence obránce Juanfrana a také záložníka Vítola. Kromě toho se Atlético jako již tradičně musí poprat s vysokými očekáváními fanoušků, kteří s renomovanými posilami plánují útok na titul.

Celta Vigo by neměla v těchto plánech představovat výraznější trhlinu, neboť s ní Atlético umí hrát. Posledních pět duelů v řadě hráči Atlética vyhráli a Celtě moc nepomáhá ani domácí prostředí. Za dlouhých patnáct let vyhrála Celta na stadionu Balaídos nad Atléticem jen dvakrát!

Celta je na tom bodově úplně stejně jako Atlético. Pod vedením nového trenéra Mohameda byla Celta tak trochu záhadou, ale v prvních utkáních už začala ukazovat náznaky své kvality. Otevírací duel nového ročníku musela proti Espanyolu Barcelona dotahovat, ale vše se ctí zvládla a připsala si bod. Mnohem lepší pocity pak museli mít fanoušci po minulém kole LaLigy.

V něm se Celta střetla s Levante a od začátku ukazovala, že má jasně navrch. Do kabin odcházela za stavu 2:0, který jí zaručily branky Sista a Gómeze. Závěrečná korekce domácích z penalty už měnila pramálo. Celta v utkání ukázala kvalitu i organizovanost a potvrdila, že letos plánuje vyšší příčky.

Celtu téměř žádná absence netrápí a kádr se připravuje kompletní. Je v něm dokonce i uzdravený obránce Facundo Roncaglia, který už se stihl dát do pořádku. A právě zkušený argentinský mluvil před dalším kolem s novináři ohledně své formy a vyhlídek mužstva v nové sezoně.

"Osobně se cítím velmi dobře, vše je v pořádku a jsem připraven do hry. Uvidíme, jaké plány bude mít trenér Mohamed. V kabině vládne velmi dobrá a přátelská atmosféra, ale zároveň chceme být ambiciózní a dopřát našim fanouškům parádní zápasy. Už proti Atléticu nás čeká velkolepé utkání, které pro nás bude hodně náročné. Všichni se ale na tak velké zápasy velmi těšíme, je to příležitost se ukázat."
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Alvarez - Roncaglia, Araujo, Cabral - Hugo Mallo, Lobotka, Beltran, Alonso - Aspas, Sisto - Gomez
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Juanfran, Savić, Godin, Hernandez - Correa, Rodri, Saul, Lemar - Griezmann, Costa
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.09 - 3.68 - 1.79
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Real Madrid - CD Leganés  (sobota 20:45)
V sobotu večer krátce před devátou začne svou cestu za dalším vítězstvím Real Madrid. Na populárním stadionu Santiaga Bernabéua přivítá Leganés, kterému se naopak v nové sezoně příliš nedaří.

Real Madrid prošel přes léto zásadními změnami a kdekdo byl zvědav, jak si s nimi královský klub poradí. Zatím se zdá, že i když aura kolem hvězdy typu Cristiana Ronalda stále teprve opadává, nově nastavený směr funguje. Tým trenéra Julena Lopeteguiho předvádí konzistentní fotbal, který upřednostňuje poněkud jiné atributy, než když se po hřištích proháněla portugalská ikona. Výsledky to však má.

Real Madrid bez Ronalda a Zidana nabízí zase něco jiného. Je kreativnější, více prostoru mají hráči s fotbalovou fantazií jako Isco nebo Asensio. Více odpovědnosti cítí také Karim Benzema, kterému se zatím pod vedením trenéra Lopeteguiho velmi daří. A do centra dění se dostává také Gareth Bale, který se vždy ocital spíše ve stínu portugalské hvězdy. Real měl navíc štěstí na poměrně snadné protivníky.

V prvním kole nového ročníku porazil o dvě branky Getafe a naposledy se mu dařilo ještě lépe. Dezorientovanou Gironu popravil Benzema a spol. i přesto, že outsider vedl jako první. Nakonec se ale fanoušci Bílého baletu dočkali debaklu Girony a skóre 4:1. A záložník Isco věří, že i bez Ronalda čeká Real vítězná sezona.

"Samozřejmě je to vždycky ztráta, když tým opustí jednak trenér a jednak taková osobnost. Jsme ale profesionálové a na změny jsme zvyklí. Věřím, že tým je dostatečně silný a že má co nabídnout. Naše ambice ani hlad po trofejích odchodem Ronalda nijak netrpí, pořád se maximálně snažíme o ty nejvyšší mety. V týmu panuje velmi dobrá nálada a každý z nás chce být vždy na sto procent připraven."

Real Madrid s Leganésem přirozeně nesehrál zase tolik utkání, převážně kvůli zařazení Leganésu v nižších soutěžích. V LaLize Leganés vyzval Bílý balet k tanci čtyřikrát, ale neuspěl ani jednou. Jedinou výhru si připsal v rámci Copa del Rey v lednu tohoto roku, kdy jej právě na Santiago Bernabéu porazil 2:1.

Ani letos se Leganésu zatím nedaří. Hned v prvním kole Leganés nestačil na domácí Athletic Bilbao a z Baskicka odjížděl bez bodů. V minulém kole se už hráči prezentovali mnohem lépe. Ačkoli proti Realu Sociedad San Sebastian doma prohrávali po dvaceti minutách už o dvě branky, nevzdali se. Výsledkem byly dva góly Nabila El Zhara, který vybojoval pro mužstvo cennou remízu. A za ni byl trenér Mauricio Pellegrino přirozeně moc rád.

"Je pravda, že začátek utkání nám nevyšel a zaspali jsme. Soupeř potrestal několik našich chyb a celkově první půle nestála z naší strany za moc. O to víc jsem na hráče hrdý za to, jak se postavili ke zdánlivě prohranému utkání. Nevzdali jsme se, několik střídání oživilo naši hru a po změně stran jsme předvedli, že umíme hrát dobrý fotbal. Teď se potřebujeme učit, jak se vyhnout chybám z první půle," dodává Pellegrino.

Pokud jde o absence, ani jeden z trenérů nemusí mít zase tak obtížnou volbu. V dresu hostí možná nenastoupí pouze duo Jonathan Silva a Michael Santos, které má menší zdravotní potíže. Trenér Julen Lopetegui má naopak velmi silný tým, ve kterém neschází žádný z pilířů. Zdravotní obtíže musí překonávat jen obránce Jesús Vallejo.
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Navas - Carvajal, Nacho, Ramos, Marcelo - Isco, Casemiro, Kroos - Bale, Benzema, Asensio
CD Leganés - pravděpodobná sestava:
Cuellar - Juanfran, Munoz, Siovas, Garcia - Perez, Gumbau - El Zhar, Eraso, Rolan - Carrillo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.15 - 8.83 - 20.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Getafe CF - Real Valladolid  (pátek 20:00)
Getafe se v minulém kole dokázalo vrátit na vítěznou vlnu a bude v ní chtít pokračovat. Páteční předehrávka 3. kola LaLigy na Coliseum Alfonso Perez zavede Real Valladolid, který by rád po dlouhé době na půdě Getafe bodoval.

První ze tří pátečních zápasů elitní španělské ligy začne v Getafe. Sem Real Valladolid opravdu nerad jezdí, protože výsledky, které si odtud přiváží, nejsou příliš povzbudivé. Se třemi body na kontě se zpět domů vracel jen jednou za posledních deset let! V souboji s Getafe většinou platí, že domácí tým bere body, na což bude Getafe spoléhat také nyní.

První kolo se Getafe moc nepovedlo, neboť narazilo na mnohem silnější Real Madrid. Domácí prostředí mu ale svědčí, což potvrdilo v minulém kole. Díky dvěma gólům doma porazilo Eibar a jeho hra působila velmi organizovaně. Druhou branku měl na svědomí zkušený střelec Jorge Molina, který měl po utkání přirozeně velkou radost.

"Byl to skvělý zápas. Jsem moc rád za to, že jsem se trefil a mohl si užít ovací fanoušků, i když nejdůležitějším je vždycky to, zda vyhraje mužstvo jako celek. Proti Eibaru jsme všichni odevzdali maximum a to se vždycky vyplatí. Je ale zapotřebí v tom pokračovat, takže se chceme plně soustředit na dalšího protivníka. S Valladolidem to nebude snadné, ale věříme, že podpora našich fanoušků pro nás bude další motivací navíc."

Valladolidu se příliš nedaří a největší potíže má především v ofenzivní fázi. Za dva duely nedal nováček soutěže ještě ani jednu branku a logicky si nepřipsal ani jednu výhru. Poprvé remizoval s Gironou a naposledy se mu do cesty postavila Barcelona. Ta sice nepůsobila tak dominantním dojmem, ale ani úsilí Valladolidu na body nestačilo.

Přesto, že podle mnohých dělal největší potíže favoritovi utkání špatný stav trávníku, nedá se Valladolidu upřít snaha bojovat. Především v ofenzivě ale bude muset přidat, pokud chce zdolat Getafe. Jména jako Daniele Verde, Óscar Plano, Enes Ünal či Duje Čop jsou zajímavou směsí, leč trochu nesehranou.
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - Suarez, Djené, Bruno, Antunes - Portillo, Maksimovic, Arambarri, Amath - Angel, Molina
Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Masip - Moyano, Kiko Olivas, Calero, Nacho - Borja, Alcaraz - Anuar, Toni, Óscar Plano - Enes Ünal
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.99 - 3.21 - 4.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Villarreal CF - Girona FC  (pátek 22:00)
Villarreal se v těchto prvních týdnech trápí a stále nedokáže najít optimální rytmus. První dva duely nové sezony mu nevyšly a v pátek večer bude mít šanci na reparát. Ten se pokusí složit na Estádio de la Cerámica proti Gironě.

Žlutá ponorka stále nemůže najít ideální rychlost a na začátku nové sezony se pořád trápí. Tým trenéra Javiera Callejy nefunguje herně ani výsledkově a poslední srpnové dny tráví na 13. místě LaLigy. Za první dva zápasy dala Žlutá ponorka jen jediný gól a ani ten jí v prvním utkání nestačil na body. Druhé kolo se Villarrealu povedlo o trochu lépe, ale i z utkání proti Seville chtěli hráči vytěžit více.

Souboj dvou přímých konkurentů v boji o pohárové příčky a navíc střet dvou velmi ofenzivně laděných týmů nepřinesl ani jednu branku, na čemž musí trenér Calleja v současné chvíli pracovat. Na polovině soupeře si jeho hráči až příliš často neví rady a působí hodně rozpačitým dojmem. Naposledy si o mnoho lépe nevedl ani střídající Carlos Bacca, na kterého Calleja hodně spoléhá.

Kolumbijský veterán je ale odhodlán ukázat svou cenu. "V těchto fázích sezony je hodně snadné kritizovat věci a vidět je černě, ale faktem je, že tým se hodně změnil a chce to čas, než si vše sedne. Potřebujeme se sehrát, pochopit trenérovu vizi a získat opět zápasový rytmus. Je tu skvělý tým, hodně ambiciózní projekt a chceme cílit na nejvyšší posty. Věřím, že po jednom dobrém utkání se vše otočí k lepšímu."

Villarreal s Gironou už několik utkání sehrál a kupodivu není zase takovým expertem na katalánský celek. Ve čtyřech doposud hraných utkáních mezi první a druhou nejvyšší soutěží se oba týmy radovaly z výhry dvakrát. Při poslední návštěvě Villarrealu se opět dařilo více Gironě, která si odvezla zpět domů velmi příjemný výsledek 2:0.

S tímto trendem bude chtít Žlutá ponorka za každou cenu něco udělat. Ani Gironě se totiž v současné chvíli moc nedaří. První duel dokázala uhrát na remízu s Valladolidem, což bylo pro fanoušky namlsané z minulé sezony nepříliš pozitivní. V minulém kole se ale situace ještě zhoršila, když Girona na vlastní půdě dostala čtyři branky od Realu Madrid!

Na to hodlá trenér Eusebio Sacristán reagovat. "Nemáme za sebou moc povedené utkání a jsem si toho vědom. Udělali jsme několik závažných chyb po taktické stránce a Real Madrid prostě takové chyby umí trestat. Do příštího utkání udělám nějaké změny a věřím, že budou ku prospěchu celého týmu. Věřím, že proti Villarrealu si dáme větší pozor a budeme také v útoku nebezpečnější," přeje si trenér Sacristán.
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Asenjo - Gaspar, Gonzalez, Ruiz, Pedraza - Trigueros, Caseres, Cazorla - Fornals - Moreno, Ekambi
Girona FC - pravděpodobná sestava:
Bono - Porro, Bernardo, Juanpe, Muniesa - Garcia, Timor, Granell - Portu, Stuani, Borja Garcia
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.52 - 4.51 - 6.73
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SD Eibar - Real Sociedad  (pátek 22:00)
Eibaru se hrubě nedaří a ve dvou prvních kláních nového ročníku se mu nepovedlo bodovat ani jednou. Další šanci dostane před vlastními fanoušky, neboť na stadion Municipal de Ipurua zavítá baskický Real Sociedad San Sebastian.

Eibar do nové sezony nastoupil ve velmi špatném rozpoložení. Tým, který se postupme času stal hodně náročným soupeřem téměř pro každého, má velké problémy se střelbou branek. Ve dvou duelech se mu to povedlo jen jednou a ani střelba obecně nepatří k jeho silným stránkám. Když k tomu připočteme slabší obranu, která v prvních zápasech působí velmi neorganizovaně, máme výsledek.

Eibar oba první duely prohrál a v tuto chvíli je na předposledním místě tabulky se skóre 1:4. Nejprve nestačil na Huescu a následně se mu nepovedlo ani minulé kolo. Tři body si doma připsalo jednoznačně lépe hrající Getafe a Eibaru zbyly opět oči pro pláč. Problémy v obraně jsou evidentní a vidí je také brankář Marko Dmitrović.

V rozhovoru pro oficiální stránky klubu uvedl: "V posledním utkání se nám nedařilo prakticky nic a naše komunikace v zadních řadách nebyla dobrá. Dělali jsme zbytečné chyby a občas to vypadalo, jako když spolu hrajeme poprvé. Z menší části to je způsobeno také nesehraností na začátku ligy a věřím, že postupem času tento aspekt eliminujeme. Nezbývá nám, než se zamyslet nad příčinami a příští utkání se těchto chyb vyvarovat."

Alespoň trochu by Eibaru mohlo pomoci vědomí, že hraje na vlastním hřišti. Tam se mu totiž často daří a speciálně v soubojích s Realem Sociedad to platí. Na Estadio Municipal de Ipurua vyhrál baskický soupeř naposledy v roce 2007 a od té doby si domů příliš bodů nevozí.

Domácí se musí obejít bez dvojice zkušených opor Iván Ramis a Pedro León, která je zraněna. Na straně Basků jsou mezi zraněnými Adnan Januzaj, Diego Llorente, Mikel Merino a Miguel Ángel Moyá. Eibar už ve třech posledních utkáních v rámci LaLigy inkasoval vždy alespoň dvě branky, což je pro Real Sociead dobrá zpráva.

Baskové zvládli překvapivě dobře hned úvodní kolo a ze hřiště Žluté ponorky si odvezli tři body. Naposledy jim to zase tak dobře nešlo. Nad Leganésem sice velmi rychle vedli dokonce už o dvě branky, jenže druhá půle patřila jednoznačně domácím. Nabil El Zhar díky dvěma gólům srovnal na konečných 2:2.

Obránce Raúl Navas po utkání sdělil: "Za naše výkony se musíme omluvit, protože jsme si nechali dobře rozehrané utkání proklouznout mezi prsty. Zbytečně jsme spoléhali na vedení a přestali hrát. Soupeř toho využil a my se musíme naučit, že tento přístup se nikdy nevyplácí. Věřím, že v příštím kole si povedeme lépe."
SD Eibar - pravděpodobná sestava:
Dmitrović - Pena, Olivera, Arbilla, Angel - Jordan, Escalante, Diop, Orellana - Enrich, Kike
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Rulli - Zaldua, Aritz, Moreno, Theo - Zubeldia, Illarramendi, Zurutuza - Oyarzabal, José, Juanmi
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.10 - 3.25 - 2.54
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Real Madrid22006:16
2.FC Barcelona22004:06
3.Sevilla FC21104:14
4.Espanyol Barcelona21103:14
5.Athletic Bilbao21104:34
 Real Sociedad21104:34
 SD Huesca21104:34
8.Celta Vigo21103:24
9.Atlético Madrid21102:14
10.Levante UD21014:23
11.Getafe CF21012:23
12.CD Leganés20113:41
13.Villarreal CF20111:21
14.Real Valladolid20110:11
15.Valencia CF20111:31
16.Girona FC20111:41
17.Deportivo Alavés20110:31
 Real Betis20110:31
19.SD Eibar20021:40
20.Rayo Vallecano20021:50
Zbývající zápasy
01.09. 18:30Rayo Vallecano - Athletic Bilbao (zápas odložen)

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (656)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele