3. kolo
02.09.2018 12:00 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Levante UD - Valencia CF 2:2

Derby del Turia na Estadi Ciutat de Valencia vítěze nepoznalo. Valencia na hřišti Levante znovu neuspěla, ale za získaný bod může být ráda, neboť pokaždé dotahovala. Utkání nabídlo spoustu příležitostí na obou stranách a celkem čtyři vstřelené branky.

Zápas začal v dobrém tempu a počáteční bezbrankový stav dlouho nevydržel. Ve 13.minutě předvedl Morales úchvatné sólo od poloviny hřiště, před vápnem pak prostrčil balón na Rogera Martího, který poslal Levante do vedení! Valencia však bleskurychle odpověděla. O tři minuty později přišel parádní Solerův centr na malé vápno a hlavičkující Denis Čeryšev nedal domácímu brankáři žádnou šanci. Netopýři mohli vzápětí otočit, ale centr Gameira poslal Rodrigo jen vedle tyče. Hostující obraně se zase připomněl Morales, tentokrát si na sólo netroufl, ale vypálil a za Netem se otřáslo břevno!

Ve 34.minutě šlo Levante znovu do vedení. Nádherný pas do šestnáctky si zpracoval Roger Martí a i přes dva bránící hráče dostal balón do branky. Levante ovládlo první poločas 2:1 a Valencia musela znovu dotahovat.

Na začátku druhého poločasu mělo Levante velkou příležitost odskočit na rozdíl dvou branek. Diakhaby vyrobil obrovskou chybu, kterou ale Boateng křížnou ranou nepotrestal. Neto výtečně zasáhl nohou a důležitým zákrokem udržel hosty ve hře.

Ti znovu vyrovnali v 52.minutě,kdy sudí nařídil po faulu Toňa na Solera pokutový kop. Dani Parejo ho kopl nechytatelně k tyči, takže derby začínalo "od znovu". Další příležitosti měl Gameiro, jenže Olazábal si pokaždé poradil. Levante si čtvrthodinu před koncem zkomplikovalo život, neboť Coke uviděl druhou žlutou kartu a musel předčasně do sprch.

Valencia v závěru vycítila šanci na výhru a do závěru dala všechno. Rodrigo osm minut před koncem v dobré pozici promáchl a gól Santiho Miny nebyl uznán pro ofsajdové postavení. Domácí se v závěrečných minutách do ničeho nepouštěli a soustředili se jen na ubránění výsledku, což se jim nakonec podařilo. Valencijské derby tak vítěze nepoznalo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele