3. kolo
01.09.2018 18:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Celta Vigo - Atlético Madrid 2:0

Jestliže úspěch v Superpoháru UEFA příznivce Atlética Madrid na úvod nové sezony namlsal, vystřízlivění přichází hned záhy. Po triumfu nad městským rivalem Realem totiž přišla remíza s Valencií, umolousaná výhra nad nováčkem Rayem Vallecano a nyní první ligová porážka na půdě Celty Vigo. Tým Diega Simeoneho tak již po třech kolech ztrácí na čelo La Ligy pět bodů, neboť na stadionu Balaídos byl krátký na um útočného dua Gómez-Aspas.

Úvod utkání přinesl podle očekávání opatrnou podívanou, kterou v první půli oživil pouze Antoine Griezmann nebezpečnou přízemní ranou z hranice pokutového území. Ta prosvištěla těsně vedle pravé tyče. Nic víc sice hosté směrem dopředu nepředvedli, ovšem zároveň se jim úspěšně dařilo držet protivníka na uzdě, a tak se šlo do kabin za bezbrankového stavu.

Po změně stran však diváci čekali na průlom skóre pouhých 42 vteřin. Důvodem byla atypická chyba Diega Godína, jehož podklouznutí beze zbytku využil Maxi Gómez, a uruguayský reprezentační útočník záhy rozhozeného soupeře dorazil asistencí u druhého gólu Aspase, který umístil hlavou do sítě Gómezův nadýchaný centr.

Jakékoli naděje Atlética na zvrat vzaly za své dvacet minut před koncem, když Stefan Savić uviděl za hraní rukou druhou žlutou kartu a hosté šli do deseti. Právě z následného přímého kopu dokonal zkázu madridského klubu třetím gólem večera Gustavo Cabral, avšak po dlouhé analýze videorozhodčího nakonec jeho zásah neplatil kvůli velmi těsnému postavení mimo hru. To však na úspěchu a radosti Celty nic nemění - skalp favorizovaného soupeře a sedm bodů po třech kolech je více než kvalitním vstupem do nového ročníku La Ligy samo o sobě.

Autor: Martin Kantor / goal.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Assassin11

pekne celta, atletico 0 strel na branku

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele