LaLiga - souhrn 24. kola

19.02.2021, 22:57, aktualizováno 22.02.2021, 22:51
Komentáře a souhrny
Luuk de Jong (© AFP)
Atlético Madrid překvapivě podlehlo Levante a na městského konkurenta Real, jenž zvítězil ve Valladolidu, má k dobru už jenom tři body. Sevilla vyhrála v Pamploně, naopak další zaváhání zaznamenala Barcelona, která se rozešla smírně s Cádizem. Real Sociedad zvládl derby s Alavésem, naopak Villarreal remizoval na půdě jiného baskického celku Bilbaa. Další tři body přidal na konto Betis...

CA Osasuna - Sevilla FC 0:2

22.02.2021 21:00

Góly: 19. Diego Carlos, 49. Luuk de Jong

Sevilla si po nešťastném zápase s Borussií Dortmund spravil chuť a v pondělní dohrávce LaLigy zvítězila v Pamploně nad Osasunou 2:0. Rojiblancos si rozdělili góly do obou poločasů. Nejprve je poslal do vedení Diego Carlos a krátce po změně stran zvyšoval Luke de Jong.

Svěřenci trenéra Julena Lopteguiho potřebovali zareagovat na porážku v Lize mistrů a na půdě Osasuny tak učinili. Domácí toho zas tolik nepředvedli, byť měli první výraznější příležitost.

Osasuna mohla jít do vedení, kdyby po centru Rubéna Garcíi přesněji hlavičkoval Oier. Kapitán domácích byl ve vzduchu úplně sám a tohle rozhodně volalo po gólu. Sevilla kontrovala volejem Munira, který skončil v náruči brankáře Herrery. V Pamploně vydržel nerozhodný výsledek jen do 19. minuty, než otevřel skóre zápasu Diego Carlos. Precizní balón mu od rohového praporku poslal na hlavu Jordán a zakončení Carlose bylo precizní - 1:0 pro Sevillu.

Bohužel tempo hry po první brance trochu opadlo. Sevilla se za každou cenu nepouštěla do útoků a Osasuna spíše působila neškodně. Na další zajímavé okamžiky se muselo čekat do druhého dějství.

Na jeho začátku zasadili Andalusané Osasuně druhou ránu a tím v podstatě duel rozhodli. Ve 49. minutě se Sevilla zmocnila balónu ve středu hřiště a po Munirově centru z pravé strany se na přední tyči prosadil Luke de Jong - 2:0. Ani po druhé brance se domácí neprobrali a až do závěrečného hvizdu sváděli se Sevillou marnou bitvu. Zvýšit náskok mohl ještě po rychlé akci "Papu" Gómez, ovšem jeho ránu do horního rohu Herrera vyrazil. Sevilla vyhrála v Pamploně 2:0 a pojistila si stávající postavení v první čtyřce, které znamená Ligu mistrů.

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - Villarreal CF 1:1

21.02.2021 21:00

Góly: 44. Álex Berenguer - 16. Gerard Moreno

Asi očekávanou a nutno říci, že nic neřešící remízou skončil duel mezi Athleticem Bilbao a Villarrealem. Pro oba celky je to v tuto chvíli ztráta. Bilbao zůstává ve středu tabulky a ani na postavení Villarrealu se nic nezmění, s tím rozdílem, že jeho náskok na šestém místě se po víkendu ztenčil na jeden bod.

Zvláštní večer prožil především trenér Marcelino, současný kouč Basků u Žluté ponorky úspěšně působil a teď prahnul po jejím skalpu. Bilbao válí na jiných frontách, ale v LaLize to zatím není úplně ono. S horšími výsledky se posledních několik týdnů potýká i Villarreal.

Domácí začali na San Mamés lépe a nechybělo moc, aby projektil Raúla Garcíi skončil mezi třemi tyčemi. O chvíli později už musel Asenjo zasahovat, když z hranice šestnáctky vypálil Unai López. Baskové své možnosti nevyužili a vzápětí přišel trest. Gerard Moreno se dostal k odraženému balónu a z ideální pozice utaženou ranou poslal Villarreal do vedení.

Bilbao se okamžitě snažilo o odpověď, ale vyrovnání se dočkalo až na sklonku prvního poločasu. Berchicheho střílený centr prošel až na zadní tyč, kde vše z pohledu Bilbaa uzavřel do prázdné branky Álex Berenguer. Zajímavé bylo, že Žlutá ponorka měla častější držení balónu, ale ve střelbě byli pilnější domácí, takže poločasová plichta se jeví jako spravedlivý výsledek.

Obdobně se pokračovalo i ve druhém poločase. Vyrovnaná partie zprvu šance nepřinášela, až v 68. minutě se pokusil překvapit Asenja Berenguer, ale neuspěl. Ještě nebezpečnější byla Williamsova hlavička, při které Asenjo předvedl fantastický zákrok. Remíza nebyla pro ani jeden tým dobrým výsledek a závěr zápasu přinesl několik zajímavých příležitostí. Pět minut před koncem zazdil velkou šanci Iker Muniain a v nastavení se Villarreal dožadoval pokutového kopu za obranný zákrok Martíneze v pokutovém území. Vše proběhlo zcela v souladu s pravidly, penalta se nekopala a duel nakonec skončil 1:1.

Villarreal tak zůstává na šestém místě, ovšem náskok před Betisem už činí pouze jeden bod. Bilbao je v tabulce desáté.

Více informací k zápasu

SD Huesca - Granada CF 3:2

21.02.2021 18:30

Góly: 31. Daniel Escriche, 39. Jorge Pulido, 44. Dimitri Foulquier (vl.) - 8. Domingos Quina, 59. Alberto Soro

Celkem pět branek a vítězství domácí Huescy bylo k vidění na El Alcorazu. Hosté sice rychle vedli, ale ještě v první půli je smetla ofenzivní lavina a dvoubrankovou ztrátu už do konce zápasu nedohnali.

Pro Granadu je to po čtvrtečním úspěchu v Evropské lize proti Neapoli velké zklamání, naopak radost mají v Huesce, která si v boji o záchranu polepší.

V 9. minutě se poprvé změnilo skóre. Domingos Quina si ve vápně navedl balón na pravačku a parádní ranou k tyči nedal Llorentemu žádnou šanci. Granada vedla El Alcorazu 1:0. Vedení ale netrvalo dlouho. Už za šest minut šel brankář Rui Silva do souboje, načež místo balónu trefil protihráče a následovala penalta. Mir zvolil razantní střelu k tyči a při vší smůle orazítkoval tyč.

Huesca si musela na vyrovnání počkat a po neproměněné penaltě se lidově řečeno zdravě naštvala a po zbytek prvního poločasu předvedla ofenzivní uragán. Ve 32. minutě využil sražené střely Dani Escriche a zblízka napálil balón do sítě - 1:1. Za chvíli Rico prodloužil rohový kop za sebe a zblízka hlavou otočil výsledek Jorge Pulido. Aby toho nebylo málo, tak se Huesca prosadila do poločasu ještě jednou. Na další rohový kop si tentokrát naskočil Rafael Mir a zajistil domácím už dvoubrankový náskok.

Granada sáhla o přestávce ke změnám a zpátky do hry jí měly vrátit příchody Machíse a Moliny. Po hodině hry pak skutečně došlo ke kontaktnímu gólu. Machís se výborně uvolnil na levé straně a milimetrově přesným centrem našel před brankou skórujícího Alberta Sora. Granada byla zpátky a na vyrovnání měla ještě víc jak půlhodiny.

Tempo hry v závěru trochu opadlo a Granada si vyloženou šanci už nevytvořila. Naopak znovu mohla odskočit Huesca, ale ránu Siovase brankář vyrazil. V závěru byla Granada už hodně frustrovaná, což se projevilo nebezpečným zákrokem Sáncheze, po kterém sudí vytáhl červenou kartu. To už běželo nastavení a za těchto okolností si Huesca náskok pohlídala.

Více informací k zápasu

Real Sociedad - Deportivo Alavés 4:0

21.02.2021 16:15

Góly: 41. Alexander Isak, 49. Alexander Isak, 62. Alexander Isak, 73. Cristian Portu

Real Sociedad především díky skvělému Alexanderu Isakovi naprosto rozebral obranu Alavésu a nasázel mu čtyři góly. Jen švédský hrot se sám o sobě postaral o hattrick.

V prvních momentech to na zas takovou jízdu La Realu rozhodně nevypadalo. Domácí sice šli do utkání v lepší formě a na jejich pohybu bylo znát, že se pokouší dostat svého soka na kolena, ale finální fáze jim vůbec nevycházela. Viděli jsme plno nepřesností a chvílemi to vypadalo, jako by nikdo z domácích nebyl ochoten vzít na sebe odpovědnost střelce.

Půlhodina byla pryč, když se začalo konečně něco smysluplného dít. La Real zvýšil četnost nahrávek a dostal se i ke střele. Teprve třetí střelu na bránu proměnil Alexander Isak ve vedoucí branku a z domácích opadla nervozita. Oceňovaný mladý útočník si naběhl do vápna na krásný pas od Merina a z voleje jej poslal do sítě - 1:0.

Dostat gól do šatny je vždycky nepříjemná záležitost a nutno říct, že i Alavés tenhle defekt viditelně poznamenal. Zato La Real mohl hrát uvolněně a brzy následovaly další trefy. Ve 49. minutě si svou jedenáctou ligovou trefu připsal opět Isak, který dostal krásnou průnikovou nahrávku do vápna a před Pachecem stihl dloubnout do míče.

Dneska to prostě bylo jeho utkání. Mladý Švéd po hodině hry sprintoval před bránu, kam se míč dostal po ose Silva - Oyarzabal. Pak už rodákovi ze Solny nic nebránilo zkompletovat hattrick - 3:0.

Alavés se v obraně ani ofenzivě vůbec nechytal a schytal naopak ještě jednu trefu. David Silva s míčem u nohy prakticky nejde zastavit, dnes opět nahrál do volného prostoru a připsal si další asistenci. Cristian Portugués si naběhl za obranu a efektním obloučkem přehodil vybíhajícího Pacheca.

Více informací k zápasu

FC Barcelona - Cádiz CF 1:1

21.02.2021 14:00

Góly: 32. Lionel Messi (pen.) - 89. Álex (pen.)

Barcelona zažívá velmi negativní sezonu a dnešek nebyl výjimkou. Oproti všem předpokladům totiž na Camp Nou bodoval i Cádiz! Barcelona s ním remizovala jen 1:1 a prožívá nejhorší sezonu v první lize od sezony 2006/2007.

Tohle měl být zápas, na který chtěl Lionel Messi dlouho vzpomínat. Nastoupil totiž k utkání s pořadovým číslem 506 jen v rámci LaLigy, čímž předstihl někdejšího spoluhráče a legendu FCB Xaviho. V Katalánsku dnes panovalo skvělé počasí a vypadalo to na opravdu krásné utkání. Messi od prvních okamžiků hrozil svým pohybem a snažil se zaměstnávat brankáře Ledesmu střelami.

Hrálo se většinou právě na jeho branku, byť v poměrně uctivé vzdálenosti od Ledesmova hájemství. První přímý kop kroutil do jeho brány Messi v deváté minutě a neuspěl jen díky dvojzákroku Ledesmy. Ousmane Dembèlé o pár chvil později na pravé straně parádně nabídl míč do vápna Destovi, který hledal Griezmanna. Nepřesně.

V 17. a 18. minutě Ledesma musel bít na poplach, protože nejprve likvidoval tvrdou ránu Alby a poté jej v podstatě tváří v tvář nepřekonal sám Messi. Griezmannovu obrovskou šanci při brejku tří na dva zablokoval na poslední chvíli vracející se obránce, Destovu nahrávku Messi levačkou nevyužil a napálil jen do rukavic Ledesmy.

Hodně emocí vzbudila 26. minuta, v níž Alba trefil ruku padajícího protihráče ve vápně, ale sudí po nápovědě od VARu penaltu nepískal. Tedy ne tu první. O pár minut později totiž Pedri šikovně píchl míč do vápna a nechal se Carcelénem faulovat. Messi si postavil míč a prosadil se - 1:0.

Po nahrávce Griezmanna sice De Jong dostal míč do sítě podruhé, ale kvůli ofsajdu nemohl být gól uznán. Druhá půle už zdaleka tak hektická nebyla. Na první větší šanci jsme viděli až po hodině hry, kdy Messi pálil jen do brankáře. Argentinská modla spálila také další šanci po nahrávce od Pedriho. A přišel trest. V 89. minutě totiž Lenglet naprosto zbytečně kopl do nohy Sobrina a sudí byl nekompromisní. Míč si postavil Álex Fernández a zkušeně poslal Ter Stegena na opačnou stranu - 1:1.

Více informací k zápasu

Real Valladolid - Real Madrid 0:1

20.02.2021 21:00

Góly: 65. Casemiro

Boj o titul se ve Španělsku dramatizuje. Real Madrid totiž dokázal ve Valladolidu zvítězit nejtěsnějším rozdílem a přiblížit se prvnímu místu na tři body. Výhru Realu vystřelil brazilský záložník Casemiro.

Real Madrid už v týdnu čeká důležitý souboj osmifinále Ligy mistrů proti Atalantě Bergamo a v sobotním zápase ve Valladolidu se musel obejít bez několika klíčových opor. Chyběli například Benzema, Hazard nebo Sergio Ramos. Především na lavičce náhradníku měl Zidane spoustu neznámých mladíků.

Ale povinnost hostům velela zvítězit. Byli to však domácí, kteří si po sedmi minutách vypracovali první velkou gólovku. Po chybné rozehrávce následovala nebezpečná rána, kterou Courtois vyrazil a vzápětí si poradil i s dorážkou Janka. Valladolid tyhle šance mrzely celý zápas. Bílý balet pak převzal iniciativu a místy měl až drtivou převahu v držení balónu. Ve 23. minutě dokonce proměnil samostatný únik Mariáno Díaz, ale gól nebyl kvůli ofsajdu uznán. Útočník Realu měl ten večer velkou smůlu, protože ani jeho druhá branka ve 30. minutě neplatila. Opět byl na vině ofsajd. Real stupňoval svůj tlak, ale stále se nemohl prosadit. Casemiro hlavičkoval po rohovém kopu nad a na druhé straně si musel poradit s tvrdou ranou Courtois.

Poločasový výsledek 0:0 vyhovoval především Valladolidu, ovšem dalo se očekávat, že Real se s tím nebude chtít smířit. V 56. minutě měl Valladolid další loženku a opět ji neproměnil. Fabián Orellana zakončoval z oblasti penaltového puntíku a Real mohl děkovat belgického brankáři Courtoisovi.

V utkání nakonec padla jen jedna branka a tu vstřelil po hodině hry záložník Casemiro. Toni Kroos poslal do vápna dlouhý balón a Brazilec hlavičkou rozhodl. Valladolid měl ještě na vyrovnání čas, ale šance, které měl předtím, už si vytvořit nedokázal. Určité vzrušení přinesl zákrok Nacha v pokutovém území, po kterém se penalta nepískala a nic dalšího už se nestalo.

Více informací k zápasu

Valencia CF - Celta Vigo 2:0

20.02.2021 18:30

Góly: 90+4. Manuel Vallejo, 90+8. Kévin Gameiro

Vydřené tři body, ale naprosto důležité. Valencia si může po sobotním zápase oddechnout, zvítězila a zase se o něco vzdálila sestupovým příčkám. Každopádně výhra nad Celtou Vigo 2:0 se nerodila lehce. Od 64. minuty sice Los Che hráli v početní převaze, ale zdálo se, že to nebude mít žádný efekt. Teprve až ve čtvrté a osmé minutě nastavení udeřili Manuel Vallejo a Kévin Gameiro.

Valencii se letos vůbec nedaří a stále se pohybuje nebezpečně blízko sestupovým příčkám. I z tohoto hlediska byl domácí duel se Celtou Vigo velmi důležitý. Hosté na tom také nejsou kdovíjak dobře.

Až do 22. minuty se na hrací ploše stadionu Mestalla nic zásadního nedělo. Až Daniel Wass dokázal parádní ranou rozvlnit síť, ovšem radost byla kvůli odmávanému ofsajdu zbytečná. Celta Vigo postupně získala větší územní převahu, ale výraznější šance se v prvním poločase nedočkala. Naopak Valencia znovu vystrčila růžky a Lee-Kang byl u balónu později, než vyběhnutý Blanco. Střela na branku nebyla žádná, a tak se není čemu divit, že poločas skončil 0:0.

Jeden z klíčových momentů celého zápasu se odehrál v 63. minutě. Blanco šel opět rychle z branky, ale tentokrát situaci přehnal a za vápnem fauloval Lee Kang-Ina, načež následovala červená karta. Mezi tyče tak musel náhradník Villar, nicméně při následném volném přímém kopu zasahovat nemusel.

Valencia přitápěla pod kotlem, ale Celta Vigo se úspěšně bránila a to až do osudného nastaveného času. Až ve čtvrté minutě nastavení sehráli Los Che fantastickou akci a po výměně balónu mezi Lee Kang-Inem a Vallejem zakončil druhý jmenovaný a poslal Valencii do vedení. Celtě se sen o zisku bodů rozplynul. Během dlouhého nastavení pak ještě přidal druhou trefu Kévin Gameiro, takže Netopýři nakonec zvítězili 2:0.

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - Levante UD 0:2

20.02.2021 16:15

Góly: 30. José Luis Morales, 90+5. Jorge de Frutos

K velkému překvapení došlo na Wanda Metropolitano v Madridu. Levante skolilo dvěma góly aktuálního lídra a situace na čele tabulky se může po víkend zdramatizovat. Svěřenci trenéra Diega Simeoneho tentokrát vyšli střelecky naprázdno a dvakrát inkasovali - nejprve z kopačky Moralese a pak v páté minutě nastavení přidal pojistku De Frutos.

Atlético tak může přijít o část ze svého náskoku a před zápasem Ligy mistrů proti Chelsea je to velké varování.

V 9. minutě si obrana Colchoneros nepohlídala ofsajdovou hranici a Morales se hnal sám na Oblaka. Se situací si však neporadil a balón zamířil těsně vedle. Levante bylo na Atlety dobře připravené a v prvním poločase je do ničeho nepouštělo. Po půlhodině hry pak přichystalo domácím šok. Ztráta balónu na hranici pokutového území vyšla Atlético draho a José Luis Morales pohotovou střelou k tyči zaskočil Oblaka. Levante vedlo v Madridu 1:0 a vedoucí tým LaLigy byl v potížích. Domácí sice zvýšili aktivitu, v držení balónu byli lepší, ale to je tak všechno.

Diego Simeone se rozhodl o přestávce nestřídat a dál pokračovat se zahajovací jedenáctkou. Zlepšení ale nepřicházelo a v 55. minutě konečně nastala změna. Giméneze nahradil záložník Lemar. Atlético sahalo po vyrovnání o čtyři minuty později, když se k volnému přímému kopu postavil Luis Suárez a parádní ranou rozezvonil tyčku. Tlak Colchoneros narůstal a vygradoval v neuznanou branku. Kondogbia sice dopravil balón do sítě, ale kvůli předchozímu faulu Suáreze na Robera nemohl gól platit.

Atlético se pak dostávalo do herní křeče a ne a ne si vytvářet šance. Až ve čtvrté minutě nastavení pálil z voleje po centru Lodiho Thomas Lemar a Cárdenas skvělým zákrokem uhájil Levante vedení. Zákrok to byl klíčový a hned vzápětí se hostům podařilo vstřelit druhý gól. Jorge De Frutos nastartoval rychlé nohy a protože Oblak byl krátce předtím v pokutovém území soupeře, branka zela prázdnotou. Hostující hráč jí neměl problém trefit a tím pečetit senzační vítězství.

Více informací k zápasu

Elche CF - SD Eibar 1:0

20.02.2021 14:00

Góly: 33. Daniel Calvo

Ryze záchranářský duel byl v sobotu odpoledne k vidění na stadionu Manuela Martíneze Valera v Elche. Los Franjiverdes zvítězili po jediném gólu Daniela Calva 1:0 a bodově se na svého soupeře dotáhli.

Zejména pro Elche bylo utkání nesmírně důležité. Domácí prostředí a přímý konkurent v boji o záchranu byly tou největší motivací. Samotný zápas ale začal opatrně s absencí gólových situací.

Prakticky půlhodinu se na hrací ploše nic důležitého nedělo, až ve 33. minutě odcentroval do vápna Barragán a Daniel Calvo dobře umístěnou hlavičkou poslal Elche do vedení. Uvnitř vápna zůstal trestuhodně neobsazený. Bohužel šlo o jediný světlejší okamžik prvního poločasu.

Takticky svázané utkání zrovna dvakrát nebavilo a nic na tom nezměnila ani druhá půle. Nejvýraznější okamžik nastal po hodině hry, kdy z druhé vlny Josan netrefil balón ideálně a ten pak doskákal těsně vedle branky.

Eibar měl na vyrovnání spoustu času, ale směrem dopředu vlastně nic pořádného nevymyslel. Elche se v závěru bez potíží ubránilo a získalo důležité tři body, které budou v boji o záchranu třeba. Domácí tým sice zůstává v sestupových vodách, ale už má stejný počet bodů jako Eibar.

Více informací k zápasu

Real Betis - Getafe CF 1:0

19.02.2021 21:00

Góly: 84. Borja Iglesias (pen.)

Páteční předehrávka nakonec patřila Betisu, byť to dlouho vypadalo na nerozhodný výsledek. Verdiblancos rozhodli o vítězství až šest minut před koncem z pokutového kopu, který proměnil Borja Iglesias. Chvíli před ním ale penaltu neproměnil Canales.

Na gól se přitom nemuselo čekat dlouho, protože už v 6. minutě vyrobila obrana Getafe hrubici a Lorenovi stačilo z úhlu trefit odkrytou branku. Domácí hráč se přitom dobře zbavil brankáře, ale cíl potom netrefil. Následně přibyly trenérovi Pellegrinimu vrásky na čele, protože už po třinácti minutách musel střídat zraněného Nabila Fékira. Betis však v aktivitě nepolevoval a ránu Guardada musel vyrážet Soria.

Bohužel tempo hry následně opadlo a až do přestávky se nic zajímavého neudálo. To byla určitě škoda, protože oba celky umějí útočit a dokonce si na ofenzivní hře zakládají.

Každopádně v 58. minutě měl Betis další velkou možnost prolomit gólové mlčení, Sergio Canales převzal přihrávku a namířil si to do pokutového území, kde vypálil do připraveného Sorii. Zahanbit se nenechal ani Robles, který byl přeci jenom méně vytěžovaný. Dvacet minut před koncem ale předvedl vynikající zákrok po hlavičce Chakly. Hned vzápětí pak Arambarri těsně netrefil prostor mezi třemi tyčemi.

Rozhodně největší šance zápasu přišla v 76. minutě. Chakla ve vlastním vápně fauloval loktem a nemohlo následovat nic jiného, než pokutový kop. Sergio Canales však selhal a to neuvěřitelným způsobem. Jeho střelu Soria vyrazil a dorážku před odkrytou brankou poslal Canales trestuhodně nad!

Ironií zápasu ale bylo, že Chakla o pár minut později vyrobil další penaltu, tentokrát za přitažení Iglesiase. Reparát za Canalese zvládl právě Borja Iglesias a šest minut před koncem Verdiblancos vedli. V nastaveném čase se nechal zbytečně vyloučit William Carvalho, ovšem vlív na konečný výsledek už to nemělo. Betis zvítězil 1:0 a dotáhl se na šestý Villarreal.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Atlético Madrid23174245:1655
2.Real Madrid24164442:1952
3.Sevilla FC23153534:1648
4.FC Barcelona23145450:2247
5.Real Sociedad24118541:2041
6.Villarreal CF24813333:2537
7.Real Betis241131032:3836
8.Levante UD24710734:3331
9.Granada CF24861029:4130
10.Athletic Bilbao23851033:2729
11.Celta Vigo2478929:3629
12.Valencia CF2469930:3227
13.CA Osasuna24671122:3325
14.Cádiz CF24671121:4025
15.Getafe CF24661217:3024
16.Deportivo Alavés24571220:3822
17.SD Eibar24491119:2721
18.Elche CF2249920:3121
19.Real Valladolid24491122:3521
20.SD Huesca243101121:3519

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (154)

Přidat komentář
AjaxFans

Getafe

Reagovat
CHONG

Loňské vyřazení pořád bolí?

Reagovat
AjaxFans

To neé.Ale za ty věčné simulace ........Moje sympatie nemají.

Reagovat
CHONG

Věčné? Ty sleduješ Getu pravidelně nebo sazíš na jednu kartu v podobě toho výstupu Nyoma proti vám?

Reagovat
Whitemedia

Neměj mu to za zlé. Já jsem si ze zápasů se španělskými týmy v LM taky odnesl jen to, že se borci válí i po sebemenším doteku a následně neustále obklopují rozhodčího.. Sevilla v téhle sezoně, předtím Valencia fakt ale brutálně uválená.. prostě peklo, ale jinak ty týmy neznám, takže jen první dojem

Reagovat
Gazdo

V spanielsku je to bezne to nie je ziadny prvy dojem. A vlastne by som povedal ze je to uz tak nejak vseobecne bezne vo futbale. Uz ani PL nie je ta tvrda sutaz ako si este niektori stale myslia. Uz aj tam sa pada jedna radost. Je mi z toho zle

Reagovat
twelwer

Je to fakt nudne ked kazdu chvilku len niekto lezi, a hned sa postavi a bezi k rozhodcovi .... Z kontaktneho sportu je takmer nekontaktny.

Reagovat
Gazdo

Ono clovek ked vidi potom to mma alebo box alebo len posrany hokej a alebo rugby tak je mu z toho strasne na grcanie

Reagovat
Psy_cho

V NBA by fotbalista nepřežil 5 minut, pořad by se svíjel na zemi po sebemenším kontaktu.

Reagovat
PH8

Třeba Messi nebo Lahm by v NBA asi nevydřeli no.

Reagovat
Mass
Reagovat
Psy_cho

Odpadali by od nich jako pingpongové míčky, tahat za ruce se v basketu nesmí, ale o to více se hraje tělem.

Reagovat
PH8

Promiňte, ale co to tady Vy 2 plácáte? Fotbal se naopak v posledních letech hraje agresivněji, mnohem víc se zapojují ruce, ramena, přetlačování a hrubá síla. S tím samozřejmě souvisí i to, že ti, kteří té síly tolik nemají a jsou spíš techničtí, tak v soubojích padají i při menším kontaktu.

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Psy_cho

Fotbal se hraje nečistě, samé držení, tahání a přistrkávání při volných kopech je příšerné, samé debaty s rozhodčími, debatní kroužky po každém druhém písknutí. Pořád se válejí, jako by jim šlo o život. A VAR nic.

Reagovat
valloire

Reagovat
Gazdo

no chapes to?

Reagovat
Jordi Alba

To je hrozně blbý srovnání.

Ve fotbale je problém to, že když tě zfauluju na penaltu, přičemž to bude to malej dotek kvůli kterému nemáš důvod jít k zemi, nicméně podle pravidel na penaltu, tak pokud nespadneš, tak na to rozhodčí prostě sere video nevideo.

Reagovat
Psy_cho

I to může být důvod.

Reagovat
Gazdo

Neviem, ja som v tomto asi iny. Pre mna je to proste blbe ospravedlnenie ze pokial nepadnem tak sa nepiska. A pokial je to tak maly dotyk ze ti vobec nebrani dalej v pohybe tak by sa to nemalo piskat vobec. Viditelne zakroky sa piskaju. A mna vytaca to ako sa ty hraci zvijaju pri sebemensom pohybu nejakej casti tela k ich hlave pritom sa ich to ani nemusi dotknut atd. Akoze obhajovat simulacie s tym ze pokial nesimulujem tak sa nepiska tak s tym na mna nechod

Reagovat
Jordi Alba

blbe ospravedlnenie..Takže se tam má člověk nechat celej zápas trošku pokopávat, protože proč ne ? Ty pravidla můžou bejt sebe víc blbý, ale když už tam jsou, tak ať z toho není cirkus a nějak se to podle nich řídí. Já tu neobhajuju simulace, ale pravidla.

Reagovat
Gazdo

Tak ano obaja vieme ze ti ktori rozhoduju momentalne su nahovno. Preco sudi nepiska faul kym sa nepada, preco VAR ked uz je vo futbale taketo situacie tiez neriesi atd. A ty si reagoval na moj prispevok kde sa ja navazam do simulacii a zacal si obhajovat futbalistov cize ano v podstate obhajujes simulacie

Reagovat
Jordi Alba

Obhajovat fotbalisty v porovnání s MMA zápasníky.

Reagovat
Gazdo

Prepac ale po takom dotyku (najlepsie v okoli lica len) sa yhodit s krikom na zem je odporne a aj keby to porovnam s krasokorculiarkou ktora padne na hubu na lad tak je to proste nechutne. Ale asi ukoncime tuto debatu

Reagovat
smazaný uživatel

5 zápasů bez gólu

Reagovat
Pharrell

Betis 2 penalty

Reagovat
CHONG

Museli to pojistit, když Soria první chytil...

Reagovat
Pharrell

Hm

Reagovat
smazaný uživatel

kde se tam vzala ta parodie na stopera? zapnu to na půl hodiny a týpek zaviní 2 zbytečný penalty během 10 minut bylo jak sledovat III.třídu

Reagovat
2miguel1

Getafe su prakticky vzdy darovane body Realu. Ako Espanyol tak Getafe by nechybalo

Reagovat
smazaný uživatel

Přestali dávat branky a vždy udělají aspoň jeden kiks jako dnes hráč č. 4 Kondogia.. Zpracoval míč přímo pro soupeře. A když netrefí nic jiného než střed brány, kdes stojí brankář, tak titul nebude zřejmě ani letos.

Reagovat
Luis_Figo

Levante!! parada, naskok sa znizuje :) len to dnes ukopat, som zvedavy

Reagovat
REPLIKATOR

Atlético ten titul ještě projebe

Reagovat
smazaný uživatel

Dalo se čekat, že jim bude docházet dech

Reagovat
AC Sparta Praha good

teď už nebudou hrát proti Levante, tak se to snad otočí zpátky

Reagovat
smazaný uživatel

Posledné štyri zápasy, sedem bodov v p...

Reagovat
Elliasson

Zápasy s Levante jsou pro nás častěji těžké. Áááááááááá, bolí to!!!

Reagovat
Phillipinho

Dopredu asi neni co tymu vycitat, navic ted zlobi Covid a marodka. Ale s touhle obranou z poslednich nekolika zapasu, se na titul bohuzel pomyslet neda...snad pomuze navrat Lemara a hlavne Trippiera.

Reagovat
kaja900

co by jsme my dali za vaší marodku my máme dneska na lavičce kromě Isca jen hráče z béčka

Reagovat
pantondavo

Poďme to zdramatizovat!

Reagovat
smazaný uživatel

Celkom sa mi pozdava Arribas, je docela nadejny, mal tam nejake pekne momenty a rozumne nabehy do priestorov a ponuka sa na gol.

Do dalsej sezony na prave kridlo by som stiahol Brahima, Kuba, Arribas hostovanie, Vazquez pustit zadarmo, Asensio predat ten je uplne zbytocny. Bilancia na RW Brahim, Kubo, cash za Asensia, usetrene peniaze na Vazquezov plat. Posilnili by sme a zarobili. Za mna ideal.

Reagovat
duffman.sk

Pochybujem ze by Asensia predali. V RM ma stale auru dalsej velkej hviezdy z Castille, ktora uz uz musi prerazit

Reagovat
Kenneth

Asensio ale nikdy v Castille nehrál. Je to odchovanec Mallorcy.

Reagovat
kubys

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Gazdo

Reagovat
smazaný uživatel

Asensio nepatri do zakladnej zostavy. Je to protekcny hype bez cisiel hrac ktory nebrani, v ofenzive o nicom. Ten ma tak max. na Valenciu. Nechapem ludi ktori mu veria aj po rokoch nic nehrania.

Reagovat
smazaný uživatel

Další expert z čobolstanu. Bravo za tvé znalosti

Reagovat
valloire

drtivé vítězství Realu Madrid

Reagovat
Al Capone

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Ako hral vcera prosim vas Lee Kangin ?

Reagovat
Phillipinho

Nevidel jsem, ale Twitter experti na La Ligu psali, ze nejlepsi hrac Valencia a obecne moc nikdo nechape, proc hraje tak malo a Gracia protlacuje radeji tragedy typu Cheryshev nebo Blanco..

Reagovat
smazaný uživatel

Diky za odpoved.

Kangin vraj nechce podpisat novu zmluvu a zacal sa on zaujimat Man City. Hned by som ho skusil do Barcelony. Na MS 20 sa javil vyborne.

Reagovat
Mass

Álex Blanco úplně neviditelnej včera, Cherysev je marnej už dýl.

Reagovat
smazaný uživatel

Zahrál skvěle, žel od začátku sezóny je to teprve podruhý. V předchozích zápasech to od něj bylo fakt špatný. Teď mu pomohlo, že Vale byla dost u balonu a nemusel tolik bránit, protože v defenzivní fázi je na facku.

Reagovat
Mass

Mně se dost líbil, pořád běhal, nabízel se, skvělá přihrávka na gól, za kterou by byl rád i Messi. Ten rozdílovej hráč. Za mě MOTM (a ne kopyťák Vallejo). Jen ta žlutá za vztekání mě překvapila, chlapec chytá španělský manýry

Reagovat
LAM

Stegen-Dest, Lenglet, Piqué, Alba-Sergii, De Jong, Pedri-Griezmann, Messi, Den Bělé.

Chápu stoperskou dvojici, jelikož není ještě Araujo a Umtiti není po tý dlouhý pauze jistej, ale Sergio měl sedět(největší brzda Barci kterej dlouhodobě ukazuje, že má už jen na slabý týmy). Trincao měl dnes hrát v základu místo Dembeleho.

Reagovat
smazaný uživatel

Nechcem to tu veľmi spamovať, ale nutne by som potreboval respondentov na môj dotazník k diplomovke. V diplomovke riešim vzťah futbalu a cestovného ruchu. Dotazník je hlavne určený pre futbalových fanúšikov. Tak ak mi to vyplníte, budem veľmi povďačný. Časovo vám to zaberie tak do 10 minút. Díky moc.

https://www.survio.com/survey/d/V2Y4P8W3O0G6L2A0M

Reagovat
smazaný uživatel

Hotovo

Reagovat
smazaný uživatel

dikes

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
smazaný uživatel

Atleticu mozno ostanu len oci pre plac. Zidane ma lepsiu obranu ako Simeone. Dalej sa mi zda, ze Felix zapada do priemeru. Nedokaze doplnat Suareza.

Reagovat
Registrujisejenproto

Klauncelona

Reagovat
smazaný uživatel

Stáhli jsme náskok Atlética o další bod

Reagovat
smazaný uživatel

Cádiz dostal za posledních 5 zápasů 17 gólů a my mu dáme doma jeden a ještě z penalty. S takovým zakončováním si nezasloužíme nic

Reagovat
LAM

Tak Cádiz si nezasloužil už vůbec nic. 81:19 držení míče, 21:3 na střely

Letos si tuhle sezonu blbec vyžene do konce. Titul tipuju Real. Ti mají že ZZ z prd. Le kliku.

Reagovat
smazaný uživatel

tak tak, hlavně né vy

Reagovat
misinho7

tebe sa o tej klike musi aj snivat...nj barca hraje totalne uzasny futbal, vsade top class hraci uplne ina liga ako si naposledny spominal..ale kde je potom ten problem ze to tak vyzera posledne roky ako to vyzera

Reagovat
Kokesh

"Na světě jsou pouze dvě jistoty - držení míče a počet střel" prohlásil v 21. století expert Eurofotbalu LAM.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Když člověk odečte penaltu, tak jsme si i přes tolik zakončení nedokázali vytvořit nějaký větší šance, což je dlouhodobý problém.

Reagovat
misinho7

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Ed_Hazard

Ty vole to co je za vikend?

Vcera prvy gol atletom Hermoso (OG) a golom na 2:0 ich pochoval v 95min de Frutos. Dnes v 89. min vyrovnanie proti Barce Alex Fernandez. Vsetko odchovanci Realu, Alex je este inak Nachov brat ak sa nemylim

Reagovat
Hristo Stoichkov

De Frutos není odchovanec Realu.

Reagovat
Ed_Hazard

Ospravedlnujem sa - tak hrac ktory hraval za Castillu ale nevysiel z mladeznickych struktur RM. Aj tak je to epic

Reagovat
drussbarb

Ať jde Klement do Slavie, Trpišovský jej jmenoval jako měj hráče Barcy. Klidně zadarmo

Reagovat
smazaný uživatel

Přes Kúdelu by si nekopl.

Reagovat
RadekVonCZE

Klement?

Reagovat
roberos

To je vidět co je Trpišovský za trénera . Lenglet je nejslabší stopér co hrál za Barcu a koeman ho tam bude cpát pořád! Kurva

Reagovat
Bakary3

Tak on ho Trpisovsky zmiňoval pred vic nez rokem, kdy byl i tady dost chvalenej.

Reagovat
patas92

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
MadMrJacky

Lenglet šel hodně dolů po odchodu Valverdeho. Do té doby to byl dost spolehlivý stoper.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

Tak on Lenglet pod Valverdem a pod Setienem/Koememem je úplně jiný hráč.

Reagovat
drussbarb

Jmenujte jednoho hráče Barcy, kterého byste bral do Slávie. LENGLET

Reagovat
Bakary3

Tak třeba by do týmu prostě nechtěl hráče, kterýmu musí uzpůsobovat taktiku - takže v obecný rovině Messiho vynechal.. Nebo prostě řekl Messiho, protože ho netřeba zmiňovat, všichni ví, že je skvělej.

Že má přehled a umí ze sebe vystříknout a ocenit i jiný jméno než Messi, na tom nevidím nic špatnýho.

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli si ta Barcelona nemyslí, že hrajou rugby nebo americkej fotbal. Tam se taky nesmí přihrávat dopředu, ale jen dozadu. A co to chtějí po Griezmannovi ? Hroťáka on nikdy nikde nehrál to hrát neumí. Vždy hrával podhrot. Už aby toho Koemana vyhodili.

Reagovat
roberos

Griezmann na Barcu nemá - takovej dřevák v útoku Barcy dlouho nehrál. On je brejkař měl zůstat v atleticu.

Reagovat
smazaný uživatel

V americkém fotbalu se nesmí prihravat dopředu?

Reagovat
kilobyte

Odborník

Reagovat
PH8

Vlastně má pravdu. Dopředu smíš přihrát jen jednou a pak musíš na zem

Reagovat
Mass

Reagovat
Tombull

každopádně Koeman ,jak jsem ho bránil,začínám si myslet,že nebude ten pravý.Takový Riqui měl hrát od začátku a Minguezu bych klidně zkusil v záloze,toho bosenskýho lenocha by strčil do kapsy.

Reagovat
smazaný uživatel

Tam Koeman sestavu asi neurčuje. Tam to asi bude podobné jako ve Spartě.

Reagovat
PH8

Jako že Vrba neurčuje sestavu ve Spartě?

Reagovat
kilobyte

Sestavu přece určuje DK a posílá ji smskou.

Reagovat
PH8

A hráčům rovnou napíše jestli mají chodit nebo už ne

Reagovat
Aldeano

Reagovat
kilobyte

Ale někteří si od něj smsky blokli, takže tam vydrží. Třeba Trávník a na Ben Haima neměl ani číslo.

Reagovat
PH8

A u Mandjecka to chodilo rovnou právníkovi

Reagovat
smazaný uživatel

Paradni vikend.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten hrac Cadizu co dal gol je bracha naseho Nacha? Lol, tak to dela ten vysledek jeste lepsi.

Reagovat
REPLIKATOR

Cirkus Nou Camp

Reagovat
Kenneth

Uz jste vyrazili Kloppa?

Reagovat
Ranoth

nikdy

Reagovat
smazaný uživatel

10/10 Kennethov.

Reagovat
CHONG

Ještě štěstí, že Alavés vyrazil Machína, hrozně jim to kazil.

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Visca el barca

Lenglet nás letos obral už o dost bodů. Clasico taky rozhodl. Bayern přes něj dal asi 4 góly. Tohle je fakt na tribunu. Je to lempl. Ať hraje radši Mingueza.

Reagovat
roberos

taky to říkám to pořád

Reagovat
Eichel

Reagovat
PH8

Nevíte jak vypadají jednání s Messim o nové smlouvě?

Reagovat
smazaný uživatel

Vedeni: Dame ti 200 milionu rocne.

Messi: Malo.

Vedeni: Ok, dalsi jednani v patek.

Reagovat
roberos

Musíš se podívat na to kolik Messi klubu vydělá a to je jednou tolik než má plat. Jenom ročně se prodá 2 mil. jeho dresů atd.

Reagovat
PH8

To sice jo. Ale musíš to brát tak, že se jedná z velké části o fanoušky Barcelony, kteří si prostě kupují dres nejlepšího/nejoblíbenějšího hráče. Kdyby šel Messi pryč, tak třeba 300 tisíc z těchto 2 milionů lidí si koupí dres Messiho v Man City, 200 tisíc si nekoupí nic 1,5 mil. si koupí prostě jiného hráče Barcelony (čísla jsou vycucaná z prstu).

Reagovat
kilobyte

Proč teda vedení škemralo u hráčů, aby si nechali snížit platy?

Reagovat
valloire

podle mě se z těch dresů zaplatí

Reagovat
smazaný uživatel

omyl, uz je davno zaplaceny

Reagovat
drussbarb

Messi říkal, že jinde mu nabízeli víc, takže?

Reagovat
smazaný uživatel

Messi v rozhovoru říkal, ze se o svy budoucnosti rozhodne až na konci sezóny. Takže minimálně do doby, než budeme mít nový vedení, žádný jednání nebudou..

Reagovat
kilobyte

Messimu začali chybět konce v repre, tak začal končit v Barceloně.

Podle mě tam zůstane do konce života.

Reagovat
stas87

Ako to je v Spanielsku s podporou Barcelony a Realu mimo Katalansko a Kastiliu? Komu sa viac praje v takej Asturii ci Galicii alebo Murcii?

Reagovat
messi80

Je to približne vyrovnané..vacsinou majú tí fanúšikovia svoj klub plus jedného favorita z dvojice Barca real, aj keď to samozrejme nie je pravidlo.

Reagovat
valloire

Bejvalo to, že s přehledem Real. Jak je to teď, přesně nevím, ale asi stejně Real.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ono to aj dáva zmysel, mediálny priestor má jednoznačne väčší Real. Čím nehodnotím že je to zlé proste v Madride robia tú prezentáciu klubu o mnoho lepšie ako v Barcelone.

Rovnako aj Cris je predsa len viac mediálne preflaknutý ako Leo, Xavi s Iniestom nech boli akokoľvek skvelí hráči neťahali pozornosť ako Ramos napr.

Reagovat
Visca el barca

Tyhle pseudo předtuchy.

Reagovat
valloire

tak mimo Katalánsko ti Barceloně moc lidí fandit nebude, to je logický, že budou spíš přát Realu...kromě toho jsou na to ankety

Reagovat
Visca el barca

Vždyť si ve Španělsku nikdy nebyl.

Reagovat
valloire

Musím bejt ve Španělsku nato, abych věděl že sekundární klub nadpoloviční většiny lidí je Real? A kdybych tam byl, tak bych to věděl líp? Protože bych se bavil s místníma a dělal anketu nebo co?

Reagovat
roman1978

bílé zlo je i na druhém místě v samotném katalánsku. ve španělsku je to jasná jednička. teda jen co se počtu fandů týče.

Reagovat
valloire

jasná věc

Reagovat
Jordi Alba

Podle mě má pravdu, nebude to tolik jako dřív, ale určitě převládá v tomhle Real.

Reagovat
valloire

já mám vždycky pravdu

Reagovat
Jordi Alba

Oba víme, že ne.

Reagovat
valloire

já myslím, že víš, že jo...ale samozřejmě to nemůžeš přiznat

Reagovat
Jordi Alba

Já bych to i přiznal, ale prostě ne.

Reagovat
valloire

neser

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ako vraví messi80

V Galicii majú v piči oboch mi to tam príde, tí si riešia svoje veci, také Baskicko to je Barcelona, ten stred španielska vnútrozemie skôr pre Real rovnako aj ostrovy. Andaluzia je tak 65 na 35 pre Barcu mám ten pocit.

Hlavne u dôchodcov to je tak keď je republikán tak Barcelona keď monarchista tak Real...

Reagovat
Visca el barca

No počkej byl jsem na Mallorce a tam to byla všude jasná Barcelona.

Reagovat
valloire

Reagovat
CHONG

Já mám teda trochu opačnou zkušenost, Andalusie - Real a Baleáry - Barcelona.

Reagovat
smazaný uživatel

Čo som sa motal/pracoval v andaluzii (cadiz, sevilla, cordoba, granada) tak mi to prišlo úplne opačne, aj kolegovci viac priali Barcelone.

Keď sme chodili na ostrovy tak v baroch bolo na Real plno aj keď vyhrali ligu tak bolo plno bielej v Palme.

Reagovat
CHONG

Zajímavé, v Almérii a Málaze jsem zase slyšel samé ódy na Real a naopak na Mallorce i Menorce jenom merch s Barcelonou a když jsem se ptal na Real, koukali na mě, jak kdybych po nich chtěl služební Rolls-Royce.

Reagovat
Sergi Samper

Mě třeba hodně překvapilo kolik lidí v Barceloně fandí Realu, za jeden večer jsem narazil snad na 3 bary kde se fandilo Realu, ale třeba jsem měl jen štěstí

Reagovat
fefo

Osobna skusenost z barov pocas zapasov la ligy; je to tak pol na pol. Vzdy ludia jasali ked dala gol barcelona alebo real a rovnako aj nadavali, resp jasali ked gol dostali. Bol som (okrem teda Madrid a Barcelona) 2x Andaluzia, Valencia, Mallorca. Na mallorke barman spieval hymnu barcy pri nastupe a stretlo sa to s miernou nevolou Nikde som nevidel ziadne ocividne fandenie a naopak.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, já jsem zase na Mallorce zažil barmana, který byl ortodoxní madridista a vypadal jak Abelardo

Reagovat
smazaný uživatel

kanary - barca

Reagovat
PH8

Do **** to je zase sezona. Eibar na hraně sestupu. Bilbao stejně daleko k sestupu jako k pohárům.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele