24. kolo
19.02.2021 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Sergio Canales (© AFP)

Betis udolal Getafe a dotáhl se na šestý Villarreal

Páteční předehrávka nakonec patřila Betisu, byť to dlouho vypadalo na nerozhodný výsledek. Verdiblancos rozhodli o vítězství až šest minut před koncem z pokutového kopu, který proměnil Borja Iglesias. Chvíli před ním ale penaltu neproměnil Canales.

Na gól se přitom nemuselo čekat dlouho, protože už v 6. minutě vyrobila obrana Getafe hrubici a Lorenovi stačilo z úhlu trefit odkrytou branku. Domácí hráč se přitom dobře zbavil brankáře, ale cíl potom netrefil. Následně přibyly trenérovi Pellegrinimu vrásky na čele, protože už po třinácti minutách musel střídat zraněného Nabila Fékira. Betis však v aktivitě nepolevoval a ránu Guardada musel vyrážet Soria.

Bohužel tempo hry následně opadlo a až do přestávky se nic zajímavého neudálo. To byla určitě škoda, protože oba celky umějí útočit a dokonce si na ofenzivní hře zakládají.

Každopádně v 58. minutě měl Betis další velkou možnost prolomit gólové mlčení, Sergio Canales převzal přihrávku a namířil si to do pokutového území, kde vypálil do připraveného Sorii. Zahanbit se nenechal ani Robles, který byl přeci jenom méně vytěžovaný. Dvacet minut před koncem ale předvedl vynikající zákrok po hlavičce Chakly. Hned vzápětí pak Arambarri těsně netrefil prostor mezi třemi tyčemi.

Rozhodně největší šance zápasu přišla v 76. minutě. Chakla ve vlastním vápně fauloval loktem a nemohlo následovat nic jiného, než pokutový kop. Sergio Canales však selhal a to neuvěřitelným způsobem. Jeho střelu Soria vyrazil a dorážku před odkrytou brankou poslal Canales trestuhodně nad!

Ironií zápasu ale bylo, že Chakla o pár minut později vyrobil další penaltu, tentokrát za přitažení Iglesiase. Reparát za Canalese zvládl právě Borja Iglesias a šest minut před koncem Verdiblancos vedli. V nastaveném čase se nechal zbytečně vyloučit William Carvalho, ovšem vlív na konečný výsledek už to nemělo. Betis zvítězil 1:0 a dotáhl se na šestý Villarreal.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
skreko

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele