24. kolo
20.02.2021 18:30 CET
2 : 0
(0:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Manuel Vallejo (© AFP)

Valencia v nastavení strhla vítězství na svojí stranu

Vydřené tři body, ale naprosto důležité. Valencia si může po sobotním zápase oddechnout, zvítězila a zase se o něco vzdálila sestupovým příčkám. Každopádně výhra nad Celtou Vigo 2:0 se nerodila lehce. Od 64. minuty sice Los Che hráli v početní převaze, ale zdálo se, že to nebude mít žádný efekt. Teprve až ve čtvrté a osmé minutě nastavení udeřili Manuel Vallejo a Kévin Gameiro.

Valencii se letos vůbec nedaří a stále se pohybuje nebezpečně blízko sestupovým příčkám. I z tohoto hlediska byl domácí duel se Celtou Vigo velmi důležitý. Hosté na tom také nejsou kdovíjak dobře.

Až do 22. minuty se na hrací ploše stadionu Mestalla nic zásadního nedělo. Až Daniel Wass dokázal parádní ranou rozvlnit síť, ovšem radost byla kvůli odmávanému ofsajdu zbytečná. Celta Vigo postupně získala větší územní převahu, ale výraznější šance se v prvním poločase nedočkala. Naopak Valencia znovu vystrčila růžky a Lee-Kang byl u balónu později, než vyběhnutý Blanco. Střela na branku nebyla žádná, a tak se není čemu divit, že poločas skončil 0:0.

Jeden z klíčových momentů celého zápasu se odehrál v 63. minutě. Blanco šel opět rychle z branky, ale tentokrát situaci přehnal a za vápnem fauloval Lee Kang-Ina, načež následovala červená karta. Mezi tyče tak musel náhradník Villar, nicméně při následném volném přímém kopu zasahovat nemusel.

Valencia přitápěla pod kotlem, ale Celta Vigo se úspěšně bránila a to až do osudného nastaveného času. Až ve čtvrté minutě nastavení sehráli Los Che fantastickou akci a po výměně balónu mezi Lee Kang-Inem a Vallejem zakončil druhý jmenovaný a poslal Valencii do vedení. Celtě se sen o zisku bodů rozplynul. Během dlouhého nastavení pak ještě přidal druhou trefu Kévin Gameiro, takže Netopýři nakonec zvítězili 2:0.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele