24. kolo
21.02.2021 16:15 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Alexander Isak (© AFP)

Real Sociedad díky Isakovi zdemoloval Alavés čtyřmi góly

Real Sociedad především díky skvělému Alexanderu Isakovi naprosto rozebral obranu Alavésu a nasázel mu čtyři góly. Jen švédský hrot se sám o sobě postaral o hattrick.

V prvních momentech to na zas takovou jízdu La Realu rozhodně nevypadalo. Domácí sice šli do utkání v lepší formě a na jejich pohybu bylo znát, že se pokouší dostat svého soka na kolena, ale finální fáze jim vůbec nevycházela. Viděli jsme plno nepřesností a chvílemi to vypadalo, jako by nikdo z domácích nebyl ochoten vzít na sebe odpovědnost střelce.

Půlhodina byla pryč, když se začalo konečně něco smysluplného dít. La Real zvýšil četnost nahrávek a dostal se i ke střele. Teprve třetí střelu na bránu proměnil Alexander Isak ve vedoucí branku a z domácích opadla nervozita. Oceňovaný mladý útočník si naběhl do vápna na krásný pas od Merina a z voleje jej poslal do sítě - 1:0.

Dostat gól do šatny je vždycky nepříjemná záležitost a nutno říct, že i Alavés tenhle defekt viditelně poznamenal. Zato La Real mohl hrát uvolněně a brzy následovaly další trefy. Ve 49. minutě si svou jedenáctou ligovou trefu připsal opět Isak, který dostal krásnou průnikovou nahrávku do vápna a před Pachecem stihl dloubnout do míče.

Dneska to prostě bylo jeho utkání. Mladý Švéd po hodině hry sprintoval před bránu, kam se míč dostal po ose Silva - Oyarzabal. Pak už rodákovi ze Solny nic nebránilo zkompletovat hattrick - 3:0.

Alavés se v obraně ani ofenzivě vůbec nechytal a schytal naopak ještě jednu trefu. David Silva s míčem u nohy prakticky nejde zastavit, dnes opět nahrál do volného prostoru a připsal si další asistenci. Cristian Portugués si naběhl za obranu a efektním obloučkem přehodil vybíhajícího Pacheca.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele