24. kolo
20.02.2021 16:15 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Jose Morales (© AFP)

Atlético padlo. Levante si veze z Madridu všechny body

K velkému překvapení došlo na Wanda Metropolitano v Madridu. Levante skolilo dvěma góly aktuálního lídra a situace na čele tabulky se může po víkend zdramatizovat. Svěřenci trenéra Diega Simeoneho tentokrát vyšli střelecky naprázdno a dvakrát inkasovali - nejprve z kopačky Moralese a pak v páté minutě nastavení přidal pojistku De Frutos.

Atlético tak může přijít o část ze svého náskoku a před zápasem Ligy mistrů proti Chelsea je to velké varování.

V 9. minutě si obrana Colchoneros nepohlídala ofsajdovou hranici a Morales se hnal sám na Oblaka. Se situací si však neporadil a balón zamířil těsně vedle. Levante bylo na Atlety dobře připravené a v prvním poločase je do ničeho nepouštělo. Po půlhodině hry pak přichystalo domácím šok. Ztráta balónu na hranici pokutového území vyšla Atlético draho a José Luis Morales pohotovou střelou k tyči zaskočil Oblaka. Levante vedlo v Madridu 1:0 a vedoucí tým LaLigy byl v potížích. Domácí sice zvýšili aktivitu, v držení balónu byli lepší, ale to je tak všechno.

Diego Simeone se rozhodl o přestávce nestřídat a dál pokračovat se zahajovací jedenáctkou. Zlepšení ale nepřicházelo a v 55. minutě konečně nastala změna. Giméneze nahradil záložník Lemar. Atlético sahalo po vyrovnání o čtyři minuty později, když se k volnému přímému kopu postavil Luis Suárez a parádní ranou rozezvonil tyčku. Tlak Colchoneros narůstal a vygradoval v neuznanou branku. Kondogbia sice dopravil balón do sítě, ale kvůli předchozímu faulu Suáreze na Robera nemohl gól platit.

Atlético se pak dostávalo do herní křeče a ne a ne si vytvářet šance. Až ve čtvrté minutě nastavení pálil z voleje po centru Lodiho Thomas Lemar a Cárdenas skvělým zákrokem uhájil Levante vedení. Zákrok to byl klíčový a hned vzápětí se hostům podařilo vstřelit druhý gól. Jorge De Frutos nastartoval rychlé nohy a protože Oblak byl krátce předtím v pokutovém území soupeře, branka zela prázdnotou. Hostující hráč jí neměl problém trefit a tím pečetit senzační vítězství.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Correa

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele