24. kolo
21.02.2021 18:30 CET
3 : 2
(3:1)

Reportáž

Estadio El Alcoraz (© AFP)

Huesca v první půli přejela Granadu třemi góly a nakonec zvítězila

Celkem pět branek a vítězství domácí Huescy bylo k vidění na El Alcorazu. Hosté sice rychle vedli, ale ještě v první půli je smetla ofenzivní lavina a dvoubrankovou ztrátu už do konce zápasu nedohnali.

Pro Granadu je to po čtvrtečním úspěchu v Evropské lize proti Neapoli velké zklamání, naopak radost mají v Huesce, která si v boji o záchranu polepší.

V 9. minutě se poprvé změnilo skóre. Domingos Quina si ve vápně navedl balón na pravačku a parádní ranou k tyči nedal Llorentemu žádnou šanci. Granada vedla El Alcorazu 1:0. Vedení ale netrvalo dlouho. Už za šest minut šel brankář Rui Silva do souboje, načež místo balónu trefil protihráče a následovala penalta. Mir zvolil razantní střelu k tyči a při vší smůle orazítkoval tyč.

Huesca si musela na vyrovnání počkat a po neproměněné penaltě se lidově řečeno zdravě naštvala a po zbytek prvního poločasu předvedla ofenzivní uragán. Ve 32. minutě využil sražené střely Dani Escriche a zblízka napálil balón do sítě - 1:1. Za chvíli Rico prodloužil rohový kop za sebe a zblízka hlavou otočil výsledek Jorge Pulido. Aby toho nebylo málo, tak se Huesca prosadila do poločasu ještě jednou. Na další rohový kop si tentokrát naskočil Rafael Mir a zajistil domácím už dvoubrankový náskok.

Granada sáhla o přestávce ke změnám a zpátky do hry jí měly vrátit příchody Machíse a Moliny. Po hodině hry pak skutečně došlo ke kontaktnímu gólu. Machís se výborně uvolnil na levé straně a milimetrově přesným centrem našel před brankou skórujícího Alberta Sora. Granada byla zpátky a na vyrovnání měla ještě víc jak půlhodiny.

Tempo hry v závěru trochu opadlo a Granada si vyloženou šanci už nevytvořila. Naopak znovu mohla odskočit Huesca, ale ránu Siovase brankář vyrazil. V závěru byla Granada už hodně frustrovaná, což se projevilo nebezpečným zákrokem Sáncheze, po kterém sudí vytáhl červenou kartu. To už běželo nastavení a za těchto okolností si Huesca náskok pohlídala.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele