24. kolo
21.02.2021 21:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Athleticu (© AFP)

Athletic se rozešel s Villarrealem smírně

Asi očekávanou a nutno říci, že nic neřešící remízou skončil duel mezi Athleticem Bilbao a Villarrealem. Pro oba celky je to v tuto chvíli ztráta. Bilbao zůstává ve středu tabulky a ani na postavení Villarrealu se nic nezmění, s tím rozdílem, že jeho náskok na šestém místě se po víkendu ztenčil na jeden bod.

Zvláštní večer prožil především trenér Marcelino, současný kouč Basků u Žluté ponorky úspěšně působil a teď prahnul po jejím skalpu. Bilbao válí na jiných frontách, ale v LaLize to zatím není úplně ono. S horšími výsledky se posledních několik týdnů potýká i Villarreal.

Domácí začali na San Mamés lépe a nechybělo moc, aby projektil Raúla Garcíi skončil mezi třemi tyčemi. O chvíli později už musel Asenjo zasahovat, když z hranice šestnáctky vypálil Unai López. Baskové své možnosti nevyužili a vzápětí přišel trest. Gerard Moreno se dostal k odraženému balónu a z ideální pozice utaženou ranou poslal Villarreal do vedení.

Bilbao se okamžitě snažilo o odpověď, ale vyrovnání se dočkalo až na sklonku prvního poločasu. Berchicheho střílený centr prošel až na zadní tyč, kde vše z pohledu Bilbaa uzavřel do prázdné branky Álex Berenguer. Zajímavé bylo, že Žlutá ponorka měla častější držení balónu, ale ve střelbě byli pilnější domácí, takže poločasová plichta se jeví jako spravedlivý výsledek.

Obdobně se pokračovalo i ve druhém poločase. Vyrovnaná partie zprvu šance nepřinášela, až v 68. minutě se pokusil překvapit Asenja Berenguer, ale neuspěl. Ještě nebezpečnější byla Williamsova hlavička, při které Asenjo předvedl fantastický zákrok. Remíza nebyla pro ani jeden tým dobrým výsledek a závěr zápasu přinesl několik zajímavých příležitostí. Pět minut před koncem zazdil velkou šanci Iker Muniain a v nastavení se Villarreal dožadoval pokutového kopu za obranný zákrok Martíneze v pokutovém území. Vše proběhlo zcela v souladu s pravidly, penalta se nekopala a duel nakonec skončil 1:1.

Villarreal tak zůstává na šestém místě, ovšem náskok před Betisem už činí pouze jeden bod. Bilbao je v tabulce desáté.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele