24. kolo
21.02.2021 14:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Lionel Messi (© AFP)

Barcelona znovu klopýtla, bod si odvezl Cádiz

Barcelona zažívá velmi negativní sezonu a dnešek nebyl výjimkou. Oproti všem předpokladům totiž na Camp Nou bodoval i Cádiz! Barcelona s ním remizovala jen 1:1 a prožívá nejhorší sezonu v první lize od sezony 2006/2007.

Tohle měl být zápas, na který chtěl Lionel Messi dlouho vzpomínat. Nastoupil totiž k utkání s pořadovým číslem 506 jen v rámci LaLigy, čímž předstihl někdejšího spoluhráče a legendu FCB Xaviho. V Katalánsku dnes panovalo skvělé počasí a vypadalo to na opravdu krásné utkání. Messi od prvních okamžiků hrozil svým pohybem a snažil se zaměstnávat brankáře Ledesmu střelami.

Hrálo se většinou právě na jeho branku, byť v poměrně uctivé vzdálenosti od Ledesmova hájemství. První přímý kop kroutil do jeho brány Messi v deváté minutě a neuspěl jen díky dvojzákroku Ledesmy. Ousmane Dembèlé o pár chvil později na pravé straně parádně nabídl míč do vápna Destovi, který hledal Griezmanna. Nepřesně.

V 17. a 18. minutě Ledesma musel bít na poplach, protože nejprve likvidoval tvrdou ránu Alby a poté jej v podstatě tváří v tvář nepřekonal sám Messi. Griezmannovu obrovskou šanci při brejku tří na dva zablokoval na poslední chvíli vracející se obránce, Destovu nahrávku Messi levačkou nevyužil a napálil jen do rukavic Ledesmy.

Hodně emocí vzbudila 26. minuta, v níž Alba trefil ruku padajícího protihráče ve vápně, ale sudí po nápovědě od VARu penaltu nepískal. Tedy ne tu první. O pár minut později totiž Pedri šikovně píchl míč do vápna a nechal se Carcelénem faulovat. Messi si postavil míč a prosadil se - 1:0.

Po nahrávce Griezmanna sice De Jong dostal míč do sítě podruhé, ale kvůli ofsajdu nemohl být gól uznán. Druhá půle už zdaleka tak hektická nebyla. Na první větší šanci jsme viděli až po hodině hry, kdy Messi pálil jen do brankáře. Argentinská modla spálila také další šanci po nahrávce od Pedriho. A přišel trest. V 89. minutě totiž Lenglet naprosto zbytečně kopl do nohy Sobrina a sudí byl nekompromisní. Míč si postavil Álex Fernández a zkušeně poslal Ter Stegena na opačnou stranu - 1:1.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
valloire

7-0 Messi 5

Reagovat
smazaný uživatel

psychicky narušená FCB

Reagovat
remeslnik

Tam na to všichni ser...

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele