LaLiga - souhrn 23. kola

09.02.2018, 22:51, aktualizováno 12.02.2018, 23:00
Komentáře a souhrny
Real Betis v pondělní dohrávce vykradl La Coruñu. Barcelona se nedokázala prosadit proti Getafe a zapisuje si pouze bod za bezbrankovou remízu, body si dělil také druhý barcelonský celek s Celtou. Sevilla se po výhře nad Gironou posunula na šestou pozici, Valencia si splnila povinnost. Atlético díky rychlému startu odváží body z Málagy. Real Madrid si zastřílel proti Realu Sociedad, Villarreal na domácí půdě překvapivě podlehl Alavésu. Athletic doma nevyhrává a nepovedlo se mu to ani tentokrát...

Deportivo La Coruña - Real Betis 0:1

12.02.2018 21:00

Góly: 54. Loren Morón

Real Betis udělal další krok blíže k příčkám zaručujícím účast v evropských soutěžích. Na půdě Deportiva, které bojuje o záchranu, musel o výhru bojovat až do konce. Hned na úvod se Betis prezentoval velice pohlednou akcí. Běžela 5. minuta, když se po levé straně mihl kolem obránců Joaquín, který ve vápně natáhl k zajímavé střele.

Tu však vychytal domácí gólman a hned ze startu zachránil svůj tým od pohromy. O pár minut později se hosté dopustili velké chyby v rozehrávce, nepřesnost zachytil Zakaria Bakkali a zpoza vápna pálil na branku. Jeho střela jen těsně lízla zadní tyč. Další hezká akce. V 25. minutě se domácí fanoušci už málem radovali. Po rohovém kopu zůstal před Antoniem Adánem míč, ke kterému se jen marně natahovali hráči Deportiva.

V posledních minutách před koncem poločasu se k několika po sobě následujícím akcím dostali znovu domácí, ale největší z nich byla hozena, když jeden z hostitelů pálil jen doprostřed, kde čekal nachystaný brankář. Pravdou je, že hosté diktovali tempo hry, ale La Coruňa měla více šancí ke vstřelení branky. Do šaten tedy šly oba týmy za bezbrankového skóre.

Stejně tak jako v první půli měl i v té druhé na úvod jasnou příležitost Joaquín. Ten sice v 51. minutě centroval na přední tyč, ale míč putoval do branky, který musel narychlo vyrážet domácí strážce tyčí. Hned o tři minuty později se hosté konečně zaradovali. Z levé strany přišel přízemní centr, na který si šikovně naběhl Loren Morón, ten nedal z bezprostřední blízkosti Rubénovi nejmenší šanci.

Dvacet minut před koncem se Deportivo pustilo do rychlého brejku. Z velkého úhlu pálil Florin Andone a jen nastřelil tyč. K odraženém míči se ještě dostal Federico Cartabia, jeho pokus už lapil brankář. La Coruňa se tlačila do útoku a jednoznačně chtěla vyrovnat průběžný výsledek. K Celsovi Borgesovi se dostal míč v pokutovém území a ten pálil pohotově z otočky, branku však netrefil.

Běžela již první minuta nastavení a toto byla pro domácí už několikátá vyložená šance. V téže minutě ve skluzu zakončoval na poslední chvíli Andone, ale ani ten branku netrefil.

Více informací k zápasu

Valencia CF - Levante UD 3:1

11.02.2018 20:45

Góly: 17. Santi Mina, 65. Luciano Vietto, 89. Dani Parejo (pen.) - 18. Sergio Postigo

Další zápas nejvyšší španělské fotbalové soutěže, který byl ovlivněný dvěma chybami rozhodčího. Chyby to navíc byly zcela klíčové a rozhodly o osudu tohoto zápasu. Na úvod se v 12. minutě představil Santi Mina. Ten si šikovně naběhl na centr do pokutového území, ale jeho tvrdá hlavička minula jen těsně břevno. O pět minut později se stejný muž z podobné situace prosadil.

Tentokrát po rohovém kopu z levé strany. Ten poslal do vápna Dani Pareja a míč si opět našel Mina, který poslal svůj tým do vedení. Nicméně Levante o minutu později snížilo. Rohový kop zahrálo nakrátko, balon poslal José Campaña, který uviděl zcela volného Sergia Postiga. Během prvního poločasu měli domácí opticky něco navrch, stejně tak jako větší počet šancí.

Do druhé půlky vstoupila Valencia opět aktivně a chtěla zvrátit osud zápasu ve svůj prospěch. V 65. minutě se to Netopýrům povedlo. Ti zahráli rychlou akci, po které přišla první střela, se kterou si poradil Oier Olazábal. Míč však jen vyrazil před sebe a vyražený míč dorazil do sítě Luciano Vieto. Musíme však jedním dechem dodat, že těsně před touto brankou se prosadili rovněž hráči Levante.

Při zakončení si však Postigo zřejmě pomohl faulem, proto branka nemohla být uznána. O tom, jestli fauloval či ne, se budou vést ještě dlouho diskuze. Hosté se pokusili udělat něco s vývojem zápasu, čímž otevřeli o něco více obranu, čehož začali domácí využívat k rychlým protiútokům. Minutu před koncem řádné hrací doby byl Zaza ve vápně faulován a rozhodčí nařídil pokutový kop.

Rozhodčí stejně, jako při neuznaném gólu Levante nemůže mít zcela čisté svědomí. Zahrání penalty se ujal Parejo, který se nemýlil a poslal svůj tým do vedení 3:1. To už bylo vše, co se v tomto utkání stalo a Valencia si na konto připisuje další tři body.

Více informací k zápasu

Celta Vigo - Espanyol Barcelona 2:2

11.02.2018 18:30

Góly: 32. Maxi Gómez, 80. Maxi Gómez - 10. Léo Baptistão, 87. Gerard Moreno

Remízový zápas, který mohou brát domácí jako za ztrátu, protože právě oni byli celkově lepším týmem. Iniciativy se v úvodu zápasu ujala domácí Celta Vigo, ale v 10. minutě z první šance Espanyolu padla rovněž první branka. Léo Baptistão unikl z rychlého protiútoku celé obraně a svůj únik s přehledem zakončil. Blízko vyrovnání byl o čtvrt hodiny později Maximiliano Gómez.

Po centru poslal hlavičkou z pravé strany míč do pokutového území Hugo Mallo. Tam číhal právě Gómez, ale s jeho pokusem si poradil dobře postavená Diego López. Ve 32. minutě bylo vyrovnáno. Další centr z pravé strany, ale tentokráte ho zužitkoval Gómez. Ten hlavičkou o zem překonal hostujícího brankáře. Běžela 38. minuta a v další šanci opět Gómez.

Ten pálil zleva ve vápně, ale jeho přízemní pokus na zadní tyč vychytal skvěle chytající López. Do šaten šly tedy oba týmy po první půli za nerozhodného stavu 1:1. V 65. minutě musel vytáhnout fantastický zákrok López. Znovu proti hlavičkovému pokusu Gómeze. Deset minutek před koncem se přeci jen domácí podruhé v tomto zápasu prosadili a ujali se vedení.

Emre Mor přihrál Gómezovi, který si poradil ve šestnáctce proti několika obráncům, následně nedal gólmanovi nejmenší šanci. Tři minuty před koncem zápasu bylo však znovu vyrovnáno. Gerard Moreno se odhodlal k dalekonosné střele, což se nakonec ukázalo jako správné rozhodnutí. Musíme navíc poznamenat, že se jednalo teprve o druhou střelu na branku Espanyolu.

To už bylo v závěru utkání vše. Oba dva týmy si tedy musely rozdělit po jednom bodu a pravdou je, že ten má pro Espanyol více než hodnotu zlata za to, co v zápase předvedl. Dvě střely na branku a dva góly. Tomu se opravdu říká vytěžit z minima maximum.

Více informací k zápasu

FC Barcelona - Getafe CF 0:0

11.02.2018 16:15

Góly: -

FC Barcelona nečekaně zaváhala 0:0 s Getafe. Atletico tedy už ztrácí na lídra LaLigy sedm bodů. Snad všichni fanoušci domácího celku počítali s opakováním výsledku z minulých ročníků, ale již během prvního poločasu se museli vyrovnat s realitou. Hosté sestavili extrémně těsný obranný bok, na který svěřenci Ernesta Valverdeho nenalezli recept.

Barça měla v celém průběhu utkání velkou výhodu v držení míče. Po půlhodině byla tato statistika 82% pro Barcelonu a 18% pro Getafe. Překvapivě se na Camp Nou odehrála první nebezpečná šance až v 42. minutě a na svědomí ji měli hosté. Ángel Rodríguez se řítil na posledního obránce, ale svou střelou branku minul. Těsně před přestávkou dopravil míč do sítě Luis Suárez, ale jeho gól pro ofsajd neplatil.

I když optickou převahu měli domácí, tak se během úvodních 45. minut do žádné větší šance nedostali. Po změně stran se Barcelona snažila vytvářet výraznější příležitostí, ale jejich odvážnější hra umožnila rovněž hostům více protiútoky. V 58. minutě se sám před brankářem objevil Suárez, ale branku minul. Při absenci nápadů v útoku přišel na hřiště v 62. minutě Ousmane Dembélé a Andrés Iniesta.

Ti nahradili místy neviditelného Philippeho Coutinha a Paca Alcácera. V 78. minutě se do zakončení po rohovém kopu dostal hlavičkou Yerry Mina, ale jeho pokus rovněž skončil mimo tři tyče. Ani v závěru se domácí neprosadili, stejně jako hosté, kteří vydřeli na horké barcelonské půdě velice cenný bod.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - Girona FC 1:0

11.02.2018 12:00

Góly: 46. Pablo Sarabia

Poprvé od začátku prosince se Seville podařilo v LaLize před vlastními fanoušky naplno bodovat. Girona přitom už předem představovala velmi nepříjemného protivníka, který už čtyřikrát za sebou neprohrál. Velmi vyrovnaný souboj nakonec rozhodla jedna jediná trefa, o kterou se hned zkraje druhého poločasu postaral Pablo Sarabia.

I v tomto případě, stejně jako na podzim, tak dopadl tenhle zápas nejtěsnějším možným vítězstvím andaluského celku, jenž byl určitě notně povzbuzený o nedávný postup do finále Copa del Rey, na druhou stranu měl daleko méně času na přípravu tohoto střetnutí. Hosté však této skutečnosti nevyužili. A potřetí v řadě venku se jim již bodovat nepodařilo.

Do první větší šance se propracoval ve 23. minutě Pablo Sarabia, který se v šestnáctce uvolnil za soupeřovu obranu, následně se snažil z úhlu překonat hostujícího brankáře Bounoua jemným obloučkem, trefil ovšem pouze boční síť. O chvilku později vypálil po zemi Pizarro, nicméně Bounou na jeho pokus velmi dobře viděl a balón zkrotil do rukavic.

Sevilla pokračovala v honbě za úvodní trefou, po půlhodině hry napřáhl svou pravačkou nebezpečně Muriel, který mířil na bližší tyčku, nicméně kýžený a chtěný prostor o kousek minul. V závěru poločasu poprvé začala vystrkovat růžky také Girona. A po centru Mojicy musel hlavičku Adaye likvidovat až gólman Sergio Rico.

Největší možnost na skórování měl Aday ve 41. minutě. Muriel totiž po standardce zahrál ve vlastním pokutovém území rukou, sudí Santiago Jaime nařídil pokutový kop, kterého se španělský záložník ujal, jenže proti jeho tvrdé pumelici z bílého puntíku fantasticky zasáhl Sergio Rico. A naopak ve 46. minutě na druhé straně udeřili Sevillistas.

Correa našel mezírku v defenzívě Girony, naběhl si do vápna, a jeho střela směřovala do brány. I když balón na brankové čáře stačil zastavit vracející se bek Espinosa, s dorážkou rychle přispěchal Pablo Sarabia. Hosté mohli vyrovnat snad jen v 88. minutě, avšak hlavičkový pokus Portua vychytal znovu perfektně zasahující Sergio Rico.

Více informací k zápasu

Real Madrid - Real Sociedad 5:2

10.02.2018 20:45

Góly: 1. Lucas Vázquez, 27. Cristiano Ronaldo, 34. Toni Kroos, 37. Cristiano Ronaldo, 80. Cristiano Ronaldo - 74. Jon Bautista, 83. Asier Illarramendi

Generálka na veledůležité osmifinále Ligy mistrů se Realu Madrid vyvedla jaksepatří. Již po první půli nebylo o vítězi zápasu s Realem Sociedad pochyb, neboť o přestávce platil stav 4:0 pro domácí. Po změně stran sice baskický celek korigoval nepovedený večer dvěma góly, ovšem nezabránil ani Critianu Ronaldovi, aby dokonal svůj hattrick a postaral se tak o konečný výsledek 5:2.

Tým Zinedina Zidana zápasu dominoval doslova od první minuty, neboť právě tehdy se Lucas Vázquez postaral o nanejvýš brzký průlom skóre. Nedlouho poté následovaly trefy Ronalda, Kroose a znovu Ronalda, jehož třetí trefu po změně stran orámovaly góly střídajícího Jona Bautisty a Asiera Illarramendiho.

Před středeční návštěvou Paris Saint-Germain si tak Real alespoň napravil pošramocené sebevědomí z předešlých ztrát a do úvodního osmifinále Ligy mistrů půjde obhájce trofeje s vysokou výhrou v zádech. Vzhledem k šestnáctibodové ztrátě na čelo v La Lize a již dřívější překvapivého vypadnutí z ligového poháru na úkor Leganésu je právě milionářská soutěž jedinou cestou, jak ještě Bílý balet může zvrátit doposud hrubě nepodařenou sezonu.

Ani s vidinou klíčového zápasu s PSG Zidane přesně dle předzápasových prohlášení svůj tým nijak nešetřil a nasadil silnou jedenáctku, která na nic nečekala a ujala se vedení hned po sedmačtyřiceti vteřinách. Čerstvě třiatřicetiletý Cristiano Ronaldo prchnul po levé straně a perfektním centrem vybídl k zakončení Lucase Vázqueze, jehož hlavička zamířila neomylně k pravé tyči.

Sám portugalský kanonýr posléze sám navýšil náskok domácích, když chladnokrevně uklidil do sítě pas Marcela, a hosté v tu chvíli působili zcela bezradným dojmem. Několik slibných šancí měl na noze Karim Benzema, aktivní Ronaldo orazítkoval tyč, a tak třetí gól večera nakonec připadl Tonimu Kroosovi. Německý středopolař s elegancí sobě vlastní bez přípravy zakroutil Vázquezovu zpětnou přihrávku neomylně do horního růžku branky.

Zatímco domácí gólman Keylor Navas se takřka neměl jak zapojit do hry, jeho protějšek Rulli musel v sedmatřicáté minutě lovit další míč ze sítě. Tentokráte se Real prosadil po Modrićově rohovém kopu, na něj nejvýše vystoupal Ronaldo a razantní hlavičkou stanovil čtyřbrankovou poločasovou demolici.

Teprve za rozhodnutého stavu po změně stran začali hosté vystrkovat růžky, což na úvod druhé půle ukázal Juanmi a jím trefená branková konstrukce. Šestnáct minut před koncem se nakonec Sociedad přece jen dočkal snížení skóre, když Jon Bautista dostal od bohorovné domácí defenzivy až příliš mnoho prostoru a propálil Navase na přední tyči. V osmdesáté minutě pak ale Ronaldo vrátil Realu čtyřbrankové vedení zpět, a to z dorážky po Rulliho nepřesvědčivém zákroku proti ráně střídajícího Balea. Stále ještě zbyl čas na poslední gól utkání z dílny někdejšího hráče Realu Asier Illarramendiho, ovšem jeho trefa na konečných 5:2 již byla pouze kosmetickou úpravou dominantního výkonu domácích.

Více informací k zápasu

CD Leganés - SD Eibar 0:1

10.02.2018 18:30

Góly: 90+4. Iván Ramis

Eibar doslova za minutu dvanáct urval tři body na půdě domácího Leganésu. Tomu zlomilo vaz vyloučení Dimitriose Siovase, který musel opustit hřiště šest minut před koncem. V nastaveném čase pak vstřelil jedinou branku utkání hostující veterán Iván Ramis.

Na Estadio Municipal de Butarque se domácí Leganés připravoval na epickou bitvu, protože kdyby porazil svého soupeře, snížil by jeho náskok na jediný bod. Také Eibar měl ale dostatek důvodů k výhře a jedním z těch hlavních byla Evropská liga. Pokud by se hostům povedlo připsat si tři body, ocitli by se za jistých okolností až na šestém místě! A to už byla pořádně lákavá motivace.

Na hostech byla vidět prakticky od začátku. Před brankou Leganés vyslal střelu zkušený útočník Kike García, ale míč vyletěl pouze nad domácí branku. A nepřesně pálil také jeho ofenzivní partner, Charles. Problémy domácí obraně měl dělat také Fabián Orellana, který svou rychlostí přímo vyýval k rychlostním soubojům pomalější beky domácího celku. Ti ale častokrát zdvojovali.

Fabián Orellana vyslal o chvíli později z pravé strany přízemní střelu, kterou musel do rukavic ukrýt brankář Iván Cuéllar. Ten svůj zákrok zvládl a ještě pomohl dlouhým výkopem založit rychlý brejk. Na ten si ale hostující obrana dala velký pozor. S další zajímavou akcí se ukázal Rubén Peña, který hledal před bránou volnějšího Charlese. Toho také našel, jenže Charlesova hlavička poslala míč těsně vedle!

Ani domácí se neštítili pořádně zatopit hostujícímu soupeři, což bylo vidět z rychlého kontru a následné rány Gabriela. Jeho zakončení pořádně protáhlo brankáře Dmitroviće, který balon naštěstí pro Eibar vyrazil. V druhé půli byl třeba menší impuls, změna v kádru. Zranil se totiž domácí útočník Naranjo, kterého vystřídal Nordin Amrabat. O pár minut později si na míč v pokutovém území naběhl Rubén Peña, ale zakončil nepřesně.

Sudí Pablo González byl dost blízko na to, aby správně posoudil možné ofsajdové postavení Charlese. Hru ale nechal plynout, takže mohl vidět, jak Charles prchá za obranu a žene se na Ivána Cuéllara. Domácí brankář si ale poradil a výtečným zákrokem držel svůj celek nad hladinou.

Po hodině hry Raúl García sklepl těsně před hostující brankou míč a vypálil, Dmitrović však nakonec zasahovat nemusel. Dvacet minut před koncem si našel balon ve vápně Takashi Inui a zamířil, jenže brankář Cuéllar se znovu ukázal v pravém světle a bravurně balon vyrazil! Hosté byli v těchto chvílích daleko lepším týmem, ale prorazit obranný val se jim nedařilo.

Povedlo se jim to až v přesilové hře. Pět minut před koncem utkání se totiž po druhé žluté kartě nechal vyloučit obránce Dimitrios Siovas, který musel pod sprchy. A když už se hrála čtvrtá minuta nastavení, hosté se prosadili. Na centr, který zamířil do pokutového území, si naskočil Iván Ramis a rozjásal hostující fandy.

Více informací k zápasu

Málaga CF - Atlético Madrid 0:1

10.02.2018 16:15

Góly: 1. Antoine Griezmann

Byl to souboj nejhoršího útoku a zároveň nejlepší obrany LaLigy. A v podstatě se ukázalo, že statistická čísla u Málagy a Atlética nelžou. Zatímco domácí se už potřetí v řadě nedokázali střelecky prosadit, hosté udrželi nulu vzadu, a to za ně navíc už v první minutě skóroval Antoine Griezmann. I nadále tak Los Rojiblancos pokračují ve stíhání Barcelony.

Vstup do utkání se madridskému celku vydařil náramně, prakticky ihned po úvodním hvizdu sudího Josého Sáncheze se ujali vedení, a to až do konce nepustili. Po autovém vhazování Vrsaljka se míč následně dostal za šestnáctku, kde ho tvrdě napálil Saúl, od záložníka Keka se pak odrazil do cesty Griezmannovi, jenž z blízkosti zkušeně zacílil.

Málaga se snažila srovnat stav v 17. minutě, to když Rosales rozehrál přímý volný kop centrem na zadní tyčku, kam si nabíhal Ideye, nicméně ten hlavou z brankového území o kousek bránu minul. Jinak však toho první poločas moc nenabídl. Po rohových kopech mohli náskok navýšit snad jen Hernández s Diegem Costou, ani jeden z nic ale neuspěl.

Zkraje druhého dějství andaluský klub znovu svého soupeře potrápil ze standardky, konkrétně to byl Rosales, jenž má v reportéru zahrávat tyto situace, z dálky zakroutil balón přes zeď a tlačil svou střelu pod břevno, výtečně si ovšem počínal brankář Oblak. V 62. minutě se osmělil rovněž En-Nesyri, avšak jeho pokus byl opravdu hodně nepřesný.

Atlético se směrem dopředu nehrnulo, a čím více se blížily závěrečné minuty tohoto střetnutí, tím více se soustředilo na bránění nejtěsnějšího možného rozdílu mezi oběma týmy. Když už se vydalo do útoku, tak v podstatě jen z brejků. Jeden z nich založil Fernando Torres, který pak přihrával na Correu, ten si ale balón špatně zpracoval, a tak z celé akce nezbylo nic.

Jinak se potvrdilo, že se domácí v ofenzívě dlouhodobě neskutečně trápí. Jejich protivník vlastně ani nemusel vynaložit nějaké větší úsilí, aby dokráčel ke třem bodům i s hubeným kontem zaznamenaných gólů. Pokud Málaga opravdu brzy nenajde správnou útočnou alchymii, bude její osud a pád do nižší ligy jistojistě zpečetěn.

Více informací k zápasu

Villarreal CF - Deportivo Alavés 1:2

10.02.2018 13:00

Góly: 77. Carlos Bacca - 40. Rodrigo Ely, 71. Ibai Gómez

Villarreal doma překvapivě padl, protože nestačil na Deportivo Alavés. To si odváží z Estadio de la Cerámica tři body zcela zaslouženě, protože domácího favorita přestřílelo. Do listiny střelců se zapsali Rodrigo Ély a Ibai Gómez, takže snížení Carlose Baccy už na body nestačilo.

Deportivo Alavés získává hodně cenné a hodně překvapivé tři body v boji o záchranu! Přivezlo si je z Villarrealu, kde dokázalo vzdorovat domácímu soupeři a vstřelilo mu o jednu branku víc. Zápas přitom začal hodně vyrovnaně a na obou stranách jsme se dočkali nějaké větší šance. V domácím dresu překvapil rychlým náběhem za obranu Carlos Bacca, zatímco Sergia Asenja vyzkoušel tvrdou ranou John Guidetti.

Urostlý útočník byl ostatně stálou hrozbou pro hráče Žluté ponorky, neboť jeho důraz před bránou znamenal hodně často nebezpečí. Po rohovém kopu domácích se balón odrazil před vápno, kde Manuel Trigueros napřáhl z voleje a pálil těsně mimo! Na konci další akce stál Carlos Bacca, jenže jeho zakončení rovněž nemělo dostatek přesnosti a brankář Fernando Pacheco si s ním poradil.

Když to vypadalo, že se Villarreal dostává do tempa, hosté udeřili. Pouhých pět minut před odchodem do šaten hosté zahrávali rohový kop a Costa vrátil balón hlavou do šestnáctky. Tam jej lehce olíznul obránce Rodrigo Ely, na jehož teč nedokázal brankář Sergio Asenjo dost rychle reagovat a inkasoval!

Domácí věděli, že musí zabrat. Srovnat mohl Manuel Trigueros, který působil především jako střelec hodně aktivním dojmem. Pár minut po změně stran se po rychlé kombinaci dostal až do vápna, jenže i když neměl kolem sebe žádného soupeře, unáhleně pálil nad! O chvíli později dokonce domácí dostali balón do brány, konkrétně se o to postaral Carlos Bacca. Kvůli předcházejícímu ofsajdu ale branka nemohla být uznána.

Místo Rogera Martíneze, který se dnes příliš nechytal, byl do hry v domácím dresu vyslán vysoký útočník Enes Ünal. Právě střídající Ünal se záhy po svém příchodu propracoval k hlavičce v šestnáctce, ale radost z branky mít nemohl. Mířil totiž hodně mimo, i když naskakoval téměř sám! Po hodině hry domácí opět utahovali smyčku kolem soupeřova krku a Bacca pálil z otočky těsně vedle.

A opět to byla situace, z níž Deportivo Alavés vytěžilo maximum. Domácí obrana zaspala, neuhlídala čerstvého Ibaie Gómeze a ten si s nabízenou šancí poradil stylově. Balón zakroutil k tyči a brankář Asenjo znovu kapituloval - 2:0 pro hosty.

Na tuhle trefu ještě dokázala Žlutá ponorka reagovat, když se o pouhých šest minut později prosadil Carlos Bacca. Ránu Gaspara sice Pachecho dokázal ještě vyrazit, ale na dorážku dobíhajícího útočníka už neměl nárok a domácí snížili. Hrdinou se o chvíli později mohl stát střídající Ünal, který však svým zakončením orazítkoval pouze břevno!

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - UD Las Palmas 0:0

09.02.2018 21:00

Góly: -

Mizerná forma Athleticu nebere konce a budoucnost kouče Zigandy již v Bilbau musí být notně nahnutá. Naposledy baskický klub uhrál na domácí půdě po bezkrevném výkonu pouze bezbrankovou remízu proti Las Palmas a s bilancí čtyř remíz a jedné porážky se nadále potácí v dolní polovině tabulky. To hosté naopak mohou slavit vůbec první čisté konto z hřiště soupeře po téměř dvouleté odmlce a také již sedmý bod z posledních čtyř kol, díky čemuž se naplno vrátili do boje o záchranu.

Celé utkání se mohlo odvíjet podstatně jinak, kdyby platila brzká trefa Yeraye Álvareze, jenž výtečnou ranou z voleje poslal míč po přímém kopu do sítě. Rozhodčí však kvůli spornému postavení Mikela Rica tuto branku neuznali a utkání sklouzlo k velmi nezáživné podívané, která za celou první půli nenabídla ani jednu střelu mezi tři tyče. Snad nejzajímavějším momentem tak byl tah nového kouče hostí Paca Jémeze, jenž stáhl zaskočeného Hérnana Toleda již po půlhodině hry a nahradil jej Tanou.

Ani po změně stran se hra obou mužstev zázračně nezlepšila, byť alespoň přibyly přesnější střelecké pokusy na obou stranách. Uzdravivší domácí gólman Kepa Arrizabalaga si umně dokázal poradit s nebezpečnou ranou Nacha Gila, zatímco jeho protějšek Leandro Chichizola nakonec zasahoval hned pětkrát.

Vůbec největší příležitost připadla v závěrečných minutách Iňakimu Williamsovi, jenž v úniku z mírného úhlu volil místo přihrávky volnému Aduritzovi do prázdné branky vlastní zakončení, jež pod tlakem bránícího hráče nedokázal přes vyběhnuvšího Chichizolu procpat. Athletic tak zůstává až na třináctém místě a v příštím kole na půdě Atlética Madrid navíc budou klubu z Bilbaa scházet vykartovaní Aduriz s Raúlem Garcíou.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona23185060:1159
2.Atlético Madrid23157134:952
3.Valencia CF23134645:2743
4.Real Madrid22126450:2342
5.Villarreal CF23114834:2837
6.Sevilla FC23113929:3436
7.SD Eibar23105832:3435
8.Real Betis231031038:4533
9.Celta Vigo2395941:3432
10.Girona FC2387831:3031
11.Getafe CF2379726:2130
12.CD Leganés2285920:2229
13.Athletic Bilbao23610724:2528
14.Real Sociedad23751143:4526
15.Espanyol Barcelona2368921:3126
16.Deportivo Alavés23811421:3325
17.Levante UD23311921:3520
18.UD Las Palmas23531517:5018
19.Deportivo La Coruña23451424:5217
20.Málaga CF23341614:3613

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (500)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele