23. kolo
10.02.2018 13:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Villarreal CF - Deportivo Alavés 1:2

Villarreal doma překvapivě padl, protože nestačil na Deportivo Alavés. To si odváží z Estadio de la Cerámica tři body zcela zaslouženě, protože domácího favorita přestřílelo. Do listiny střelců se zapsali Rodrigo Ély a Ibai Gómez, takže snížení Carlose Baccy už na body nestačilo.

Deportivo Alavés získává hodně cenné a hodně překvapivé tři body v boji o záchranu! Přivezlo si je z Villarrealu, kde dokázalo vzdorovat domácímu soupeři a vstřelilo mu o jednu branku víc. Zápas přitom začal hodně vyrovnaně a na obou stranách jsme se dočkali nějaké větší šance. V domácím dresu překvapil rychlým náběhem za obranu Carlos Bacca, zatímco Sergia Asenja vyzkoušel tvrdou ranou John Guidetti.

Urostlý útočník byl ostatně stálou hrozbou pro hráče Žluté ponorky, neboť jeho důraz před bránou znamenal hodně často nebezpečí. Po rohovém kopu domácích se balón odrazil před vápno, kde Manuel Trigueros napřáhl z voleje a pálil těsně mimo! Na konci další akce stál Carlos Bacca, jenže jeho zakončení rovněž nemělo dostatek přesnosti a brankář Fernando Pacheco si s ním poradil.

Když to vypadalo, že se Villarreal dostává do tempa, hosté udeřili. Pouhých pět minut před odchodem do šaten hosté zahrávali rohový kop a Costa vrátil balón hlavou do šestnáctky. Tam jej lehce olíznul obránce Rodrigo Ely, na jehož teč nedokázal brankář Sergio Asenjo dost rychle reagovat a inkasoval!

Domácí věděli, že musí zabrat. Srovnat mohl Manuel Trigueros, který působil především jako střelec hodně aktivním dojmem. Pár minut po změně stran se po rychlé kombinaci dostal až do vápna, jenže i když neměl kolem sebe žádného soupeře, unáhleně pálil nad! O chvíli později dokonce domácí dostali balón do brány, konkrétně se o to postaral Carlos Bacca. Kvůli předcházejícímu ofsajdu ale branka nemohla být uznána.

Místo Rogera Martíneze, který se dnes příliš nechytal, byl do hry v domácím dresu vyslán vysoký útočník Enes Ünal. Právě střídající Ünal se záhy po svém příchodu propracoval k hlavičce v šestnáctce, ale radost z branky mít nemohl. Mířil totiž hodně mimo, i když naskakoval téměř sám! Po hodině hry domácí opět utahovali smyčku kolem soupeřova krku a Bacca pálil z otočky těsně vedle.

A opět to byla situace, z níž Deportivo Alavés vytěžilo maximum. Domácí obrana zaspala, neuhlídala čerstvého Ibaie Gómeze a ten si s nabízenou šancí poradil stylově. Balón zakroutil k tyči a brankář Asenjo znovu kapituloval - 2:0 pro hosty.

Na tuhle trefu ještě dokázala Žlutá ponorka reagovat, když se o pouhých šest minut později prosadil Carlos Bacca. Ránu Gaspara sice Pachecho dokázal ještě vyrazit, ale na dorážku dobíhajícího útočníka už neměl nárok a domácí snížili. Hrdinou se o chvíli později mohl stát střídající Ünal, který však svým zakončením orazítkoval pouze břevno!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele