23. kolo
11.02.2018 12:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Sevilla FC - Girona FC 1:0

Poprvé od začátku prosince se Seville podařilo v LaLize před vlastními fanoušky naplno bodovat. Girona přitom už předem představovala velmi nepříjemného protivníka, který už čtyřikrát za sebou neprohrál. Velmi vyrovnaný souboj nakonec rozhodla jedna jediná trefa, o kterou se hned zkraje druhého poločasu postaral Pablo Sarabia.

I v tomto případě, stejně jako na podzim, tak dopadl tenhle zápas nejtěsnějším možným vítězstvím andaluského celku, jenž byl určitě notně povzbuzený o nedávný postup do finále Copa del Rey, na druhou stranu měl daleko méně času na přípravu tohoto střetnutí. Hosté však této skutečnosti nevyužili. A potřetí v řadě venku se jim již bodovat nepodařilo.

Do první větší šance se propracoval ve 23. minutě Pablo Sarabia, který se v šestnáctce uvolnil za soupeřovu obranu, následně se snažil z úhlu překonat hostujícího brankáře Bounoua jemným obloučkem, trefil ovšem pouze boční síť. O chvilku později vypálil po zemi Pizarro, nicméně Bounou na jeho pokus velmi dobře viděl a balón zkrotil do rukavic.

Sevilla pokračovala v honbě za úvodní trefou, po půlhodině hry napřáhl svou pravačkou nebezpečně Muriel, který mířil na bližší tyčku, nicméně kýžený a chtěný prostor o kousek minul. V závěru poločasu poprvé začala vystrkovat růžky také Girona. A po centru Mojicy musel hlavičku Adaye likvidovat až gólman Sergio Rico.

Největší možnost na skórování měl Aday ve 41. minutě. Muriel totiž po standardce zahrál ve vlastním pokutovém území rukou, sudí Santiago Jaime nařídil pokutový kop, kterého se španělský záložník ujal, jenže proti jeho tvrdé pumelici z bílého puntíku fantasticky zasáhl Sergio Rico. A naopak ve 46. minutě na druhé straně udeřili Sevillistas.

Correa našel mezírku v defenzívě Girony, naběhl si do vápna, a jeho střela směřovala do brány. I když balón na brankové čáře stačil zastavit vracející se bek Espinosa, s dorážkou rychle přispěchal Pablo Sarabia. Hosté mohli vyrovnat snad jen v 88. minutě, avšak hlavičkový pokus Portua vychytal znovu perfektně zasahující Sergio Rico.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

i tak dobry vykon

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele