23. kolo
10.02.2018 20:45 CET
5 : 2
(4:0)

Reportáž

Real Madrid - Real Sociedad 5:2

Generálka na veledůležité osmifinále Ligy mistrů se Realu Madrid vyvedla jaksepatří. Již po první půli nebylo o vítězi zápasu s Realem Sociedad pochyb, neboť o přestávce platil stav 4:0 pro domácí. Po změně stran sice baskický celek korigoval nepovedený večer dvěma góly, ovšem nezabránil ani Critianu Ronaldovi, aby dokonal svůj hattrick a postaral se tak o konečný výsledek 5:2.

Tým Zinedina Zidana zápasu dominoval doslova od první minuty, neboť právě tehdy se Lucas Vázquez postaral o nanejvýš brzký průlom skóre. Nedlouho poté následovaly trefy Ronalda, Kroose a znovu Ronalda, jehož třetí trefu po změně stran orámovaly góly střídajícího Jona Bautisty a Asiera Illarramendiho.

Před středeční návštěvou Paris Saint-Germain si tak Real alespoň napravil pošramocené sebevědomí z předešlých ztrát a do úvodního osmifinále Ligy mistrů půjde obhájce trofeje s vysokou výhrou v zádech. Vzhledem k šestnáctibodové ztrátě na čelo v La Lize a již dřívější překvapivého vypadnutí z ligového poháru na úkor Leganésu je právě milionářská soutěž jedinou cestou, jak ještě Bílý balet může zvrátit doposud hrubě nepodařenou sezonu.

Ani s vidinou klíčového zápasu s PSG Zidane přesně dle předzápasových prohlášení svůj tým nijak nešetřil a nasadil silnou jedenáctku, která na nic nečekala a ujala se vedení hned po sedmačtyřiceti vteřinách. Čerstvě třiatřicetiletý Cristiano Ronaldo prchnul po levé straně a perfektním centrem vybídl k zakončení Lucase Vázqueze, jehož hlavička zamířila neomylně k pravé tyči.

Sám portugalský kanonýr posléze sám navýšil náskok domácích, když chladnokrevně uklidil do sítě pas Marcela, a hosté v tu chvíli působili zcela bezradným dojmem. Několik slibných šancí měl na noze Karim Benzema, aktivní Ronaldo orazítkoval tyč, a tak třetí gól večera nakonec připadl Tonimu Kroosovi. Německý středopolař s elegancí sobě vlastní bez přípravy zakroutil Vázquezovu zpětnou přihrávku neomylně do horního růžku branky.

Zatímco domácí gólman Keylor Navas se takřka neměl jak zapojit do hry, jeho protějšek Rulli musel v sedmatřicáté minutě lovit další míč ze sítě. Tentokráte se Real prosadil po Modrićově rohovém kopu, na něj nejvýše vystoupal Ronaldo a razantní hlavičkou stanovil čtyřbrankovou poločasovou demolici.

Teprve za rozhodnutého stavu po změně stran začali hosté vystrkovat růžky, což na úvod druhé půle ukázal Juanmi a jím trefená branková konstrukce. Šestnáct minut před koncem se nakonec Sociedad přece jen dočkal snížení skóre, když Jon Bautista dostal od bohorovné domácí defenzivy až příliš mnoho prostoru a propálil Navase na přední tyči. V osmdesáté minutě pak ale Ronaldo vrátil Realu čtyřbrankové vedení zpět, a to z dorážky po Rulliho nepřesvědčivém zákroku proti ráně střídajícího Balea. Stále ještě zbyl čas na poslední gól utkání z dílny někdejšího hráče Realu Asier Illarramendiho, ovšem jeho trefa na konečných 5:2 již byla pouze kosmetickou úpravou dominantního výkonu domácích.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
boryland

1:2...

1:2.........

1:2..................

Reagovat
smazaný uživatel

ja to pre istotu už ani tipovať nebudem...už som sa tolko krát sklamal v mojom Reale túto sezónu...a koľko tiketov v koši

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

5:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele