LaLiga - preview 23. kola

09.02.2018, 08:12, aktualizováno 12.02.2018, 08:39
Previews
Pondělní dohrávka je na programu ve Španělsku. Debut na lavičce Deportiva si u této příležitosti odbude hráčská legenda Clarence Seedorf, které se jako první postaví Betis...
Deportivo La Coruña - Real Betis  (pondělí 21:00)
Poslední zápas 23. kola LaLigy se odehraje mezi dvěma týmy, které mají jednu společnou věc: špatnou defenzívu. Deportivo La Coruña hodně trpí na inkasované góly v posledních týdnech. V nedávných třech ligových zápasech totiž inkasovali 14 gólů.



Po vyhazovu Cristóbala Parralose se jeho trenérské pozice ujal legendární holandský záložník Clarence Seedorf, pro kterého to bude debut v pondělí večer na Estadio Riazor. "Pokud existují problémy, musíme je řešit společně, abychom se vyhnuli neuspokojivé sezóně. Tým si zaslouží podporu fanoušků, protože máme všichni naději na změnu situace," řekl nový lodivod galicijského klubu.

Deportivo potřebuje zoufale rychle získávat body, protože v současné době ztrácí tři body na první nesestupovou pozici. Navíc v posledních sedmi zápasech dokázali vybojovat pouhé dva body. Nicméně nyní nebudou mít vůbec snadný úkol, protože budou hostit Real Betis. Ten minulý týden doma porazil Villarreal 2:1, ale jejich celkové výsledky jsou jako na houpačce. Momentálně však drží stále 13. pozici.

Na marodce domácích je pouze jediný muž, kterým je Sidnei. Za to hosté nebudou moci počítat se zraněnou trojkou: Joel Campbell, Antonio Sanabria a Zouhair Feddal. Vykartovaný je navíc Antonio Barragán. "Musíme využít slabostí našeho soupeře. Do utkání půjdeme stále se stejnými ambicemi, a to vyhrát," prozradil Quique Setién.
Deportivo La Coruña - pravděpodobná sestava:
Koval - Juanfran, Schär, Albentosa, Luisinho - Borges, Guilherme - Cartabia, Colak, López - Andone
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Adán - Francis, Mandi, Bartra, Durmisi - Guardado, García, Ruiz - Joaquín, Morón, Tello
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.30 - 3.65 - 3.17
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Sevilla FC - Girona FC  (neděle 12:00)
Sevilla má za sebou velmi úspěšnou cestu pohárem, ve kterém se může těšit na finále. Kritika, která v poslední době stíhala trenéra Vincenza Montellu, se tak na chvíli utišila. Znovu ji rozptýlit ale může Girona, která se do Sevilly vypraví již v neděli.

Pokud jste zvyklí pouštět si k jídlu fotbal nebo chcete přispět ke sváteční atmosféře, LaLiga by mohla být ideálním řešením. Nabízí totiž souboj dvou účastníků bojů o poháry. Domácí Sevilla má za sebou skvělé semifinále, které jí zaručilo postup do finále. Zároveň jí ale ubyly síly a v lize se jí moc nedaří. Obou faktorů chce využít Girona, která sice byla pasována na jednoho z favoritů na sestup, ale pere se mnohem statečněji.

Domácí si po první remíze s Leganésem poradili stylově a poměrně jednoznačně porazili svého soka právě před vlastními fanoušky. Góly Correy a Vázqueze stačily týmu trenéra Montelly na postup a mohou se tak nyní těšit na Barcelonu. Do finále zbývá ale ještě hodně času, takže se Montella a jeho spolupracovníci mohou soustředit na Ligu mistrů a LaLigu. Tu přednostně, protože už v neděli se utkají o body s Gironou.

A také proto, že právě v LaLize se zatím taktika italského trenéra moc nevyplácí. Seville nadále patří až šestá příčka, přičemž na čtvrtý Real Madrid ztrácí už šest bodů. Naposledy se navíc Sevilla dočkala nepříjemného debaklu v podobě utkání s Eibarem. Ačkoli to čekal málokdo, Eibar Seville nasázel pět branek! Není divu, že trenér Montella není tak úplně spokojen.

"Vyhráli jsme nad Leganésem a myslím, že jsme ukázali mnohem lepší představení než dříve. Tým se zlepšuje a je na něm vidět snaha, stále lépe se sehráváme. Úplně spokojení být ale nemůžeme, protože v lize se nám nedaří. Naším cílem je samozřejmě mnohem vyšší postavení, rádi bychom opět do Ligy mistrů. Pro to však musíme porážet všechny týmy, bez ohledu na to, kde se v tabulce nacházejí," přidal italský trenér.

Vyzkoušet si platnost svých slov může Montella už v neděli, kdy se na stadionu Ramóna Sáncheze Pizjuána představí Girona. S tou Sevilla hrála zatím jen jednou v rámci nejvyšší soutěže a vyhrála nad ní těsně 1:0. Od té doby ale Girona ušla velký kus cesty a nyní se jí daří obdivuhodně se držet v popředí. Aktuálně sídlí na skvělém devátém místě a právě v boji se Sevillou si může rapidně přilepšit, neboť na ni ztrácí jen dva body.

V minulém kole si celek z Katalánska senzačně poradil s baskickým Bilbaem, kterému vstřelil dvě branky znovuzrozený střelec Cristhian Stuani. Jednalo se o jeho již dvanáctou branku! Hosté přijedou bez karetního hříšníka Pabla Maffea, zatímco domácí nemohou počítat s Nolitem a Éverem Banegou.
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Rico - Layun, Mercado, Lenglet, Escudero - Mesa, N’Zonzi - Navas, Vazquez, Correa - Muriel
Girona FC - pravděpodobná sestava:
Bono - Aday, Juanpe, Bernardo, Ramalho, Mojica - Portu, Pere Pons, Granell, Garcia - Stuani
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.61 - 4.12 - 6.13
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Barcelona - Getafe CF  (neděle 16:15)
Po úspěšném pohárovém vystoupení musí vedoucí Barcelona přesunout soustředění zpět na ligová kolbiště, kde v třiadvacátém kole přivítá na Camp Nou Getafe. K udržení devítibodového náskoku je po sobotní výhře druhého Atlética potřeba naplno bodovat a zároveň tím prodloužit stávající šňůru neporazitelnosti, kterou barcelonští v lize táhnou od prvního kola.

Ve čtvrtek večer katalánský velkoklub suverénně triumfoval na půdě Valencie, kde po těsné domácí výhře ovládl i odvetu a s celkovým skóre 3:0 zaslouženě postoupil do finále Copa del Rey, již pátého za sebou. Závěrečný zápas o trofej však přijde na řadu až 21. dubna, a tak trenér Barcelony Ernesto Valverde hodlá myšlenky na ligový pohár odložit stranou. "Čeká nás zápas plný výzev. Getafe dobře brání a zažívá velmi povedenou sezonu," chválil Valverde na tiskové konferenci letošního nováčka, který se po návratu na prvoligovou úroveň drží s přehledem ve středu tabulky na jedenáctém místě.

"Utkání s Valencií máme ještě v živé paměti, takže musíme být obezřetní a uvědomit si důležitost i duelu s Getafe," pokračoval barcelonský kouč. "Jedná se o tým, který není lehké porazit."

Dobrou zprávou pro Valverdeho je uzdravení letní posily Ousmanna Dembélého, jenž se na trávníku neobjevil již takřka měsíc. "Hodně si od Dembélého slibujeme, pomůže nám svou kvalitou. Cítí se už dobře a postupně jej zase zapracujeme." Chybět naopak budou vykartovaný Samuel Umtiti a také stále zraněný Thomas Vermaelen, zatímco Denis Suárez a André Gomes se navzdory dobrému zdravotnímu stavu nevměstnali na zápasovou soupisku.

Getafe přijíždí na Camp Nou s bilancí čtyř zápasů bez porážky a trenér José Bordalas věří, že jeho svěřenci mají na to, aby šokovali fotbalový svět. "Víme, že nás čeká obzvláště náročný soupeř, ale vždy se snažím hráčům vštípit, že mohou zvítězit."
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.12 - 10.40 - 25.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Celta Vigo - Espanyol Barcelona  (neděle 18:30)
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.89 - 3.59 - 4.59
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Valencia CF - Levante UD  (neděle 20:45)
Valencia hledá cestu z krize v derby a doufá, že proti Levante jí pomůže mimo jiné domácí prostředí. Levante ale není snadným soupeřem, což dokázalo například v minulém kole. Překvapí hosté další slavné jméno?

Valencia se v posledních týdnech opravdu z dobré formy těšit nemůže. Spíše její výkony připomínají nepříjemné pocity strmého pádu, ke kterému zatím, i vinou konkurence, v tabulce nedochází. Valencia má za sebou hned šest zápasů, ve kterých prohrála! Mezi nimi jsou započítány také poslední dva duely v rámci Copa del Rey, v nichž Netopýři narazili na Barcelonu. Té nedali ani jednu branku a se soutěží se těsně před finále loučí.

V LaLize mají mnohem větší šance získat si respekt a vysloužit si příčky evropských pohárů. Ostatně, stále jsou teprve na třetím místě, což vůbec není špatné. Zatímco jejich soupeři za nimi se ale přibližují, první dva týmy tabulky získávají stále větší náskok. Na druhé Atlético Madrid ztrácí Valencia už propastných dvanáct bodů!

Z části za to může také minulé kolo, v němž Valencia opět prohrála. Zuby si vylámala právě na Atléticu, které ji přivítalo doma. K výhře mu stačila jediná trefa, o kterou se v 59. minutě postaral ofenzivní šikula Ángel Correa, Valencia naopak vyšla střelecky opět na prázdno. Před domácím duelem s městským rivalem věří, že klíčem by mohlo být vlastní fanoušci.

Trenér Marcelino k tomu řekl: "V poslední době se nám přestalo dařit především před bránou soupeře a nedáváme tolik branek. Nedaří se nám proto, že jsme ztratili odvahu a chladnokrevnost, která nás dříve zdobila. Tentokrát musíme být mnohem dravější v zakončení. Věřím, že nám k lepšímu výkonu pomohou naši skvělí fanoušci. S nimi jsme vždycky lepší a o krok před soupeřem. Jejich podporu teď navíc potřebujeme ještě víc, než kdy dřív."

Domácí budou postrádat pár hráčů, kteří by jejich kvalitu mohli zvýšit. Ať jsou to Javi Jiménez, Andrea Pereira, Jeison Murillo nebo Ezequiel Garay. Hosté se budou muset obejít bez Álexe Alegríi, Lermy, Raúla Fernándeze a Ivána Lópeze, kteří jsou rovněž zranění. Do hry se jim ale vrací dvojice Chema a Jose Campaňa, která si odpykala své karetní tresty.

Na straně domácích je mimo jiné fakt, že doma s Levante příliš často neprohrávají. Za uplynulých 13 let se Levante neradovalo z výhry na Mestalle ani jednou. Teď by ale mohlo překvapit, neboť se do jeho kádru vrací optimismus. A to zvláště po minulém utkání, které mu vyšlo senzačně. Levante se totiž utkalo s Realem Madrid a ačkoli hned dvakrát prohrávalo, pokaždé dokázali dotáhnout skóre ke končené remíze! Minutu před koncem zajistil Levante bod veterán Pazzini.
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Neto - Montoya, Paulista, Vezo, Gayá - Soler, Parejo, Kondogbia, Guedes - Zaza, Mina
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Oier - Coke, Postigo, Chema Rodriguez, Luna - Lukić, Campaña, Doukouré - Ivi Lopez, Morales, Boateng
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.54 - 4.34 - 6.76
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Villarreal CF - Deportivo Alavés  (sobota 13:00)
Sobotní poledne otvírá ve Španělsku fotbalový duel mezi Villarrealem, který přivítá na Estadio de la Ceramica a Deportivo Alavés. Před 23. kolem LaLigy se tyto dva týmy nachází v diametrálně odlišné situaci. Na Benito Villamarin však Žlutá ponorka podlehla minulý týden 2:1 Realu Betis. To na druhou stranu Alavés v domácím prostředí zdolal 2:1 Celtu Vigo.

Nicméně domácí mančaft bojuje o příčky zaručující až účast v příštím ročníku Ligy mistrů. Nyní ztrácí pouze dva body na čtvrtý Real Madrid, který má však zápas k dobru. Hosté vzhledem ke své současné situaci budou rádi, když se udrží v nejvyšší španělské fotbalové soutěži.

"Jsme blízko zopakovat čtvrtou příčku z před dvěma let. Tato pozice by nám zaručovala postup do Ligy mistrů. Víme, že je obtížné dosáhnout této příčky, ale my si k ní nechceme dveře zavírat. Při pohledu na vývoj v lize a následující zápasy se nyní každá výhra počítá za dvě. My si nemůžeme dovolit doma ztrácet body," prozradil Víctor Ruiz.

Villarreal se musí vypořádat s velkou marodkou, na které je k dnešnímu dni Andrés Fernández, Rúben Semedo, Bruno Soriano, Nicola Sansone a Ramiro Guerra. Nejistý je navíc start Álvara Gonzáleze a Roberta Soriana. Karetní trest si k tomu odpykává Daniele Bobera a Rodri. Baskové se budou muset obejít bez dvojice zraněných svých hráčů: Héctor Hernández a Carlos Vigaray.

Jejich výhra z předchozího týdne byla sedmá v lize a hned čtvrtá v tomto kalendářním roce. "Do tohoto utkání jdeme pro dobrý výsledek. Víme, že Villarreal má kvalitní tým a kombinačně jsou na tom jako Celta. My si však s Abelardem užíváme fotbal a víme, že umíme překvapit favority. Být pět bodů od sestupu je jistá psychologická výhoda a v sobotu jí můžeme ještě vylepšit," řekl před zápasem Ruben Sorbino.
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Asenjo - Gaspar, González, Ruiz, Costa - Trigueros, Fuego, Castillejo - Fornals - Ünal, Bacca
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Aguirregabiria, Ely, Laguardia, Duarte - Gómez, García, Pina, Pedraza - Guidetti, Haddadi
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.74 - 3.62 - 5.66
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Málaga CF - Atlético Madrid  (sobota 16:15)
Asi žádný ze všech víkendových duelů v LaLize nemá před výkopem tak jednoznačně rozdané role jako utkání mezi Málagou a Atléticem. Zatímco forma svěřenců trenéra Diega Simeoneho je na vzestupu, Málaze patří místenka v poslední trojici.

Málaga má před sebou hodně náročné jaro. V něm se totiž pokusí o velmi náročnou misi, se kterou by měl možná problémy i věhlasný agent Ethan Hunt. Zatím patří Málaze pouhých třináct bodů, což jí prozatím stačí na poslední příčku. Celek z Andalusie prožívá hodně špatné období a velmi reálně mu hrozí sestup. Samozřejmě zatím není nic ztraceno, protože dva nejbližší soupeři mají jen o čtyři body více. Mnoho pozitiv ale Málaga letos nenabízí.

Hlavní potíže pak má v útoku, který je bez přehánění docela impotentní. Dosud se totiž její střelci trefili jen čtrnáctkrát, což je zatím nejhorší výkon v celé lize. V obraně to zase tak moc nehoří, minimálně ne tak moc jako u soupeřů. Ofenzivní stránka Málagy je ale mnohem smutnější. Za posledních deset soutěžních duelů se Málaze podařilo prosadit se v pouhých třech zápasech.

Minulé kolo jí mnoho radosti nepřineslo, protože po dvou zajímavě a povzbudivě vypadajících remízách se jí nepovedlo utkání s Las Palmas! Tým, který je známý také jako mužstvo ležící na ostrově, se radoval v devadesáté minutě díky trefě Alena Haliloviće. Problémy v útoku se Málaga snažila vyřešit také na přestupovém trhu.

Do kabiny dorazili hráči jako Isaac Success, Brown Ideye, Samuel nebo Maxime Lestienne, kteří by měli zvýšit kvantitu a snad i kvalitu týmu. Alespoň v to právě Lestienne doufá. Na tiskové konferenci mimo jiné zmínil: "Máme před sebou hodně náročné chvíle, bojujeme o každý bod a já vím, co je mým úkolem zde. Trenér i fanoušci ode mě mohou očekávat maximální nasazení a snahu prát se o body. Věřím, že společně dokážeme Málagu zachránit v první lize," dodal mladý útočník.

Hned první duel ale nebude vůbec nic snadného, protože trápící se celek narazí na jednoho z tradičních velikánů španělské kopané. Na začátku sezony si Atlético Madrid také prošlo určitou krizí a hledáním správného rytmu, ale vše se již zdá být zažehnáno. Aktuálně se mu i díky novým posilám zase daří prohánět první Barcelonu a držet si od ní odstup devět bodů. No, bylo to i horší.

V souvislosti s "produktivitou" útoku Málagy ještě vyniká rozdíl s Atléticem, protože jeho obranná činnost je perfektní. Zatím dostali Colchoneros jen devět (!) branek v lize! Dosud mají na kontě jen jednu porážku a není divu, že občas ztrácející Valencia na třetím místě má na Atléty ztrátu také devět bodů. A to právě díky minulému kolu, v němž si Atlético s Valencií poradilo trefou Ángela Correy.

Trenér Diego Simeone je přesvědčen, že jeho celek to nebude mít v Málaze jednoduché. "Je jasné, že pohled na tabulku nabízí nějaký optimismus, ale zápasy takové věci nevyhrávají. Naopak se musíme o to více snažit, protože nejhorší by bylo podcenění soupeře. Ten se bude snažit vytáhnout a právě na domácí půdě by se mu to mohlo mnohem lépe dařit. Dají do toho všechno," uvědomuje si zkušený trenér.

Trenér Simeone se musí obejít bez obránce Diega Godina a také Stefana Saviće. Domácí budou postrádat Juana Carlose Péreze, přičemž menší zdravotní problémy trápí dvojici Recio a Miguel Torres.
Málaga CF - pravděpodobná sestava:
Roberto - Rosales, Hernandez, Miquel, Ricca - Keko, Recio, Iturra, Castro - Gonzalez, Ideye
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Vrsaljko, Giménez, Hernández, Luis - Vitolo, Gabi, Koke, Carrasco - Griezmann, Costa
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.68 - 3.82 - 1.62
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
CD Leganés - SD Eibar  (sobota 18:30)
Střed tabulky je letos ve španělské La Lize obzvláště vyrovnaný a pořadí jednotlivých klubů snadno kolísá z kola na kolo. V tom třiadvacátém na sebe narazí duo drobných klubů, jimž se v posledních letech úspěšně daří konkurovat bohatší konkurenci, tedy Leganés s Eibarem.

Přestože se Eibar nachází na sedmém místě a Leganés až na dvanáctém, rozdíl mezi oběma mužstvy je pouze tříbodový. Domácí si tak nemohou dovolit tesknit po nedávném vystoupení v ligovém poháru, kde překvapivé triumfy nad Villarrealem a samotným Realem Madrid utnula až prohra v semifinále proti Seville, neboť cesta do pohárové Evropy vede s trochou štěstí i skrze ligu.

To Eibar má nyní na Sevillu výtečné vzpomínky, neboť v minulém kole na domácí půdě baskický celek podal dost možná nejlepší výkon za své dosavadní působení na prvoligové úrovni, když andaluského favorita rozstřílel hned pěti góly. Družina Josého Luise Mendilibara tak přijíždí do Madridu na stadion Butarque ve výtečném rozpoložení a ambicí poskočit v tabulce ještě výše.

Oba tábory čítají početnou řádku zraněných. Domácí kouč Garitano se bude muset obejít bez tria Zaldúa, Dos Santos a Szymanowski, což dává možnost k prosazení hráčům širšího kádru jako Muňoz, García, Gumbau či Guerrero. Eibar při absenci Leóna, Rica, Oliveiry a Enriche pravděpodobně nastoupí v obdobné sestavě jako naposledy proti Seville po vzoru rčení, že vítězná sestava se nemění, ovšem ve hře je i návrat Joana Jordána na špici útoku místo Charlese.
CD Leganés - pravděpodobná sestava:
Cuéllar - Tito, Ezequiel, Siovas, García - Pérez, Gumbau - Gabriel, Amrabat, Ramos - Guerrero
SD Eibar - pravděpodobná sestava:
Dmitrović - Peňa, Arbilla, Ramis, Ángel - Orellana, Diop, García, Inui - Kike, Jordán
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.98 - 3.08 - 2.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Madrid - Real Sociedad  (sobota 20:45)
Klíčový zápas osmifinále Ligy mistrů se nezadržitelně blíží a forma madridského Realu je přitom stále kolísavá. Naposledy tým Zinedina Zidana nedokázal využít ojedinělé ztráty vedoucí Barcelony a po remíze 2:2 se sestupem ohroženým Levante zůstává jeho ztráta na čelo na propastných devatenácti bodech. Další možností, jak výsledkovou krizi odehnat a nepustit v domácí lize alespoň čtvrté místo, je domácí střetnutí s Realem Sociedad.

V posledních dnech světem mediálních spekulací probleskly zprávy o velké letní přestupové rošádě v Madridu, která čítá příchody hvězd typu Edena Hazarda, Mohameda Salaha či Roberta Lewandowského, jim by mimo jiné měl uvolnit místo v kádru Isco. Zidane však něco takového rázně popřel a zdůraznil Iscovu důležitou roli v klubu i v příštích letech. "Chci, aby zde strávil celý zbytek kariéry, a nic se na tom nezmění. Je to špičkový hráč a už to opakovaně ukázal, není vůbec pravda, že jej chceme prodat."

"Každý člen našeho kádru je klíčový," pokračoval francouzský kouč Realu. "Čeká nás ještě spousta zápasů, a tak dostanou šanci úplně všichni. Jestli to tady nemá někdo jednoduché, jsem to já, neboť z těchto hráčů musím vybírat jedenáctku."

Zatímco obhajoba ligového titulu je již takřka najisto ztracena, třetí triumf za sebou v Lize mistrů je stále dosažitelný. První překážkou v cestě za další trofejí bude doposud suverénní Paris Saint-Germain. "Občas se nedaří, jak bychom si představovali, ale víme, kdo jsme, a musíme pokračovat v tvrdé práci a myslet pozitivně," tvrdí Zidane. "Chceme začít sbírat body v La Lize a snížit ztrátu na čelo, aniž bychom už myšlenkami utíkali ke středečnímu zápasu."

Real Sociedad zatím rovněž neprožívá sezonu dle svých představ a nedávnou sérii čtyř porážek za sebou utnul baskický celek až v minulém kole pětigólovou demolicí Deportiva La Coruňa. "Chceme na tomto výsledku z minulého týdne stavět," prohlásil kouč Eusebio Sacristán. "Máme k tomu okamžitou příležitost na velkém pódiu, jakým je Bérnabeu, proti týmu se špičkovými hráči. Musíme se tuto drobnou výhodu pokusit využít."
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Navas - Carvajal, Varane, Ramos, Hernández - Modrić, Casemiro, Kroos - Bale, Benzema, Ronaldo
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Rulli - Odriozola, Elustondo, Moreno, De la Bella - Prieto, Zubeldia, Illarramendi - Oyarzábal, Juanmi, Canales
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.27 - 6.94 - 9.92
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Athletic Bilbao - UD Las Palmas  (pátek 21:00)
Čeká nás masopustní pátek. Noc převleků a kostýmů pro mládež a vůbec všechny, kteří se cítí jako bojovníci. Na San Mamés však v čas výkopu nebude o moc více než 4 stupně Celsia, i přesto se očekává návštěva okolo 40 tisíc fanoušků. Baskové vstupují do tohoto klání v roli obrovského favorita.

Nicméně oba týmy jsou známy pro značné výkyvy ve výkonech, což dělá tento souboj na druhou stranu vyrovnaný. Athletic se snaží najít pohodu a formu, během předchozích čtyř kol totiž zaznamenal tři remízy a jednu prohru, tu ani ne před týdnem. Svěřenci Josého Angela Zigandy budou muset jednoznačně zlepšit svou hru, aby zabránili poklesu formy a propluli současnou turbulencí.

Jejich aktuální 13. pozice rozhodně nesplňuje očekávání před touto sezónou. "Víme, že poslední dva zápasy nebyly dobré. Nyní máme šanci hrát doma, vyhrát a potěšit fanoušky. Náš soupeř hraje podobně jako Betis. Nejsme nervózní, jen někdy musíme být více organizovaní. Nyní máme příležitost k nápravě předchozích zápasů," řekl lodivod domácího celku.

Navíc na marodce je dlouhodobě Iker Muniain a nyní i Mikel Balenziaga. Las Palmas se zlehka zvedá ze dna. Poslední dva domácí zápasy sice vyhrálo nad Valencií a Málagou, ale venkovní bilance je naprosto tristní. Čtyři prohry. Právě proto je tento mančaft z Kanárských ostrovů až na předposlední pozici. Na první nesestupovou příčku nyní před tímto kolem ztrácí bodů pět.

Na seznamu zraněných hosté nemají ani jednoho muže, tudíž mohou jít na svého soupeře v plné síle. "Pokud budeme chtít vyhrát, musíme udělat vše lépe než náš soupeř. Athletic má skvělé hráče na všech postech a musíme mít k celému týmu úctu. Pracujeme neustále na obranných činnostech. Soupeř hraje náročným stylem a já chci po svých hráčích maximum," řekl na předzápasové konferenci Paco Jémez.
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Kepa - Núñez, Martínez, Álvarez - Marcos, García, Rico, Iturraspe, Lekue - Aduriz, Williams
UD Las Palmas - pravděpodobná sestava:
Chichizola - Aguirregaray, Gálvez, Navarro, Macedo - Viera, Peñalba, Etebo - Toledo, Calleri, Gil
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.45 - 4.87 - 7.61
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona22184060:1158
2.Atlético Madrid22147133:949
3.Valencia CF22124642:2640
4.Real Madrid21116445:2139
5.Villarreal CF22114733:2637
6.Sevilla FC22103928:3433
7.SD Eibar2295831:3432
8.Celta Vigo2294939:3231
9.Girona FC2287731:2931
10.Real Betis22931037:4530
11.Getafe CF2278726:2129
12.CD Leganés2185820:2129
13.Athletic Bilbao2269724:2527
14.Real Sociedad22751041:4026
15.Espanyol Barcelona2267919:2925
16.Deportivo Alavés22711419:3222
17.Levante UD22311820:3220
18.Deportivo La Coruña22451324:5117
19.UD Las Palmas22521517:5017
20.Málaga CF22341514:3513

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (586)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele