23. kolo
11.02.2018 20:45 CET
3 : 1
(1:1)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Dvě chyby sudího Medié Jiméneze rozhodly valencijské derby

Další zápas nejvyšší španělské fotbalové soutěže, který byl ovlivněný dvěma chybami rozhodčího. Chyby to navíc byly zcela klíčové a rozhodly o osudu tohoto zápasu. Na úvod se v 12. minutě představil Santi Mina. Ten si šikovně naběhl na centr do pokutového území, ale jeho tvrdá hlavička minula jen těsně břevno. O pět minut později se stejný muž z podobné situace prosadil.

Tentokrát po rohovém kopu z levé strany. Ten poslal do vápna Dani Pareja a míč si opět našel Mina, který poslal svůj tým do vedení. Nicméně Levante o minutu později snížilo. Rohový kop zahrálo nakrátko, balon poslal José Campaña, který uviděl zcela volného Sergia Postiga. Během prvního poločasu měli domácí opticky něco navrch, stejně tak jako větší počet šancí.

Do druhé půlky vstoupila Valencia opět aktivně a chtěla zvrátit osud zápasu ve svůj prospěch. V 65. minutě se to Netopýrům povedlo. Ti zahráli rychlou akci, po které přišla první střela, se kterou si poradil Oier Olazábal. Míč však jen vyrazil před sebe a vyražený míč dorazil do sítě Luciano Vieto. Musíme však jedním dechem dodat, že těsně před touto brankou se prosadili rovněž hráči Levante.

Při zakončení si však Postigo zřejmě pomohl faulem, proto branka nemohla být uznána. O tom, jestli fauloval či ne, se budou vést ještě dlouho diskuze. Hosté se pokusili udělat něco s vývojem zápasu, čímž otevřeli o něco více obranu, čehož začali domácí využívat k rychlým protiútokům. Minutu před koncem řádné hrací doby byl Zaza ve vápně faulován a rozhodčí nařídil pokutový kop.

Rozhodčí stejně, jako při neuznaném gólu Levante nemůže mít zcela čisté svědomí. Zahrání penalty se ujal Parejo, který se nemýlil a poslal svůj tým do vedení 3:1. To už bylo vše, co se v tomto utkání stalo a Valencia si na konto připisuje další tři body.

Autor: David Kvapil / marca.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele