23. kolo
10.02.2018 18:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

CD Leganés - SD Eibar 0:1

Eibar doslova za minutu dvanáct urval tři body na půdě domácího Leganésu. Tomu zlomilo vaz vyloučení Dimitriose Siovase, který musel opustit hřiště šest minut před koncem. V nastaveném čase pak vstřelil jedinou branku utkání hostující veterán Iván Ramis.

Na Estadio Municipal de Butarque se domácí Leganés připravoval na epickou bitvu, protože kdyby porazil svého soupeře, snížil by jeho náskok na jediný bod. Také Eibar měl ale dostatek důvodů k výhře a jedním z těch hlavních byla Evropská liga. Pokud by se hostům povedlo připsat si tři body, ocitli by se za jistých okolností až na šestém místě! A to už byla pořádně lákavá motivace.

Na hostech byla vidět prakticky od začátku. Před brankou Leganés vyslal střelu zkušený útočník Kike García, ale míč vyletěl pouze nad domácí branku. A nepřesně pálil také jeho ofenzivní partner, Charles. Problémy domácí obraně měl dělat také Fabián Orellana, který svou rychlostí přímo vyýval k rychlostním soubojům pomalější beky domácího celku. Ti ale častokrát zdvojovali.

Fabián Orellana vyslal o chvíli později z pravé strany přízemní střelu, kterou musel do rukavic ukrýt brankář Iván Cuéllar. Ten svůj zákrok zvládl a ještě pomohl dlouhým výkopem založit rychlý brejk. Na ten si ale hostující obrana dala velký pozor. S další zajímavou akcí se ukázal Rubén Peña, který hledal před bránou volnějšího Charlese. Toho také našel, jenže Charlesova hlavička poslala míč těsně vedle!

Ani domácí se neštítili pořádně zatopit hostujícímu soupeři, což bylo vidět z rychlého kontru a následné rány Gabriela. Jeho zakončení pořádně protáhlo brankáře Dmitroviće, který balon naštěstí pro Eibar vyrazil. V druhé půli byl třeba menší impuls, změna v kádru. Zranil se totiž domácí útočník Naranjo, kterého vystřídal Nordin Amrabat. O pár minut později si na míč v pokutovém území naběhl Rubén Peña, ale zakončil nepřesně.

Sudí Pablo González byl dost blízko na to, aby správně posoudil možné ofsajdové postavení Charlese. Hru ale nechal plynout, takže mohl vidět, jak Charles prchá za obranu a žene se na Ivána Cuéllara. Domácí brankář si ale poradil a výtečným zákrokem držel svůj celek nad hladinou.

Po hodině hry Raúl García sklepl těsně před hostující brankou míč a vypálil, Dmitrović však nakonec zasahovat nemusel. Dvacet minut před koncem si našel balon ve vápně Takashi Inui a zamířil, jenže brankář Cuéllar se znovu ukázal v pravém světle a bravurně balon vyrazil! Hosté byli v těchto chvílích daleko lepším týmem, ale prorazit obranný val se jim nedařilo.

Povedlo se jim to až v přesilové hře. Pět minut před koncem utkání se totiž po druhé žluté kartě nechal vyloučit obránce Dimitrios Siovas, který musel pod sprchy. A když už se hrála čtvrtá minuta nastavení, hosté se prosadili. Na centr, který zamířil do pokutového území, si naskočil Iván Ramis a rozjásal hostující fandy.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele