LaLiga - souhrn 17. kola

21.12.2018, 21:22, aktualizováno 23.12.2018, 20:31
Komentáře a souhrny
Atlético Madrid před vlastními fanoušky přetlačilo Espanyol a dotáhlo se na vedoucí Barcelonu, ta ovšem zareagovala triumfem nad Celtou. Sevilla potřetí ze čtyř zápasů pouze remizovala. Tentokrát zachraňovala bod na půdě Leganésu. Betis bral ze souboje s Eibarem jen bod, baskické derby v San Sebastianu vyznělo vítězně pro Alavés. Valencia vydřela v dramatu s Huescou vítězství v nastaveném čase...

Rayo Vallecano - Levante UD 2:1

23.12.2018 18:30

Góly: 23. Toño (vl.), 67. Raúl de Tomás - 60. Rubén Rochina

Fotbalisté Vallecana v posledním zápase tohoto roku dokázali porazit Levante 2:1 a trochu zlepšili své vyhlídky na záchranu. Rayo zůstává nadále předposlední, avšak manko na nesestupové pozice stáhlo na rozdíl tří bodů. Tři body týmu vystřelil ve druhém poločase Raúl De Tomás.

Rayo v tomto zápase potřebovalo nutně zabrat a kde jinde dát svým fanouškům dárek, než na domácím stadionu. Utkání s Levante nebylo v žádném případě jednoduché, ale Vallecano ho nakonec zvládlo a oživilo své naděje na záchranu.

Diváci museli na první branku zápasu čekat do 23. minuty, tedy do doby, než se jako první prosadili domácí borci. Moreno si z hostujících hráčů udělal doslova tréninkové kužely a následně předložil balón před prázdnou branku, kde Toňo jen nastavil kopačku!

Rayo vedlo 1:0 a klidně mohlo své vedení ještě zdvojnásobit. Raúl De Tomás se ocitl sám před brankářem Olazábalem, jenomže v šanci trestuhodně selhal. Na druhé straně neuspěl Rochino, jehož vynikajícím zákrokem vychytal Dimitrievski. Ve 44. minutě zahodil poslední šanci prvního poločasu Moreno a Olazábal nakonec nemusel ani zasahovat.

Vallecano si neslo do šaten hubený náskok, o který zhruba po hodině hry přišlo. Rubén Rochina si seběhl na zpětnou přihrávku a přesnou střelou srovnal na 1:1. Jenomže hosté se z vyrovnání dlouho neradovali. Olazábal při další akci Raya vyrážel balón před sebe a Raúl De Tomás dorážkou rozhodl o vítězství Raya 2:1.

Více informací k zápasu

CD Leganés - Sevilla FC 1:1

23.12.2018 16:15

Góly: 5. Mikel Vesga - 90+1. Wissam Ben Yedder

Sevilla nakonec vydřela bod z utkání s Leganésem a ještě za něj musí být hodně ráda. Prakticky celý druhý poločas totiž hrála v početním oslabení poté, co se nechal vyloučit Franco Vázquez.

Sevilla byla před utkáním jasným favoritem a od prvních chvil se snažila dostát své pověsti ofenzivně hrajícího týmu. Leganés dobře věděl, že mu favorit nedá moc šancí, a že to minimum bude muset využívat maximálně, pokud chce uspět. To se mu hned povedlo.

Nyom totiž už v páté minutě dostal trošku prostoru na pravém křídle a precizním centrem našel nabíhajícího spoluhráče ve vápně Sevilly. Tím byl záložník Mikel Vesga, kterého nikdo moc nehlídal. Pohodlně tak hlavou překonal brankáře Vaclíka!

Sevilla takový start rozhodně nečekala a snažila se co možná nejrychleji dostat do zápasu. Pořád si ale musela dávat pozor na zadní vrátka. V jedenácté minutě se Jonathan Silva prohnal po straně až k vápnu a povedeným centrem v něm hledal Carrilla. Zkušený argentinský se sice k balonu dostal, ale pod tlakem dokázal balon umístit jen mimo tři tyče!

Ve 29. minutě brankáři Ivánu Cuéllarovi hrubě nevyšla rozehrávka, když přízemním pasem přímo našel pozorného protihráče Wissama Ben Yeddera. Od něj se ale balon odrazil zase zpět k brankáři Leganésu, který tak za svou chybu nezaplatil. Následně Vazquéz po přetaženém rohu vrátil míč do šestnáctky, kde si jej po odrazu našel obránce Sergi Gómez. Jeho zakončení ale Cuéllar dokázal vyrazit!

Trochu kuriózní situace se udála v nastaveném čase první půle. Za protesty směrem k sudímu byl žlutou kartou napomenut Mercado, jenže mnohem horší trest schytal Franco Vázquez. Tomu totiž za stejný prohřešek sudí Hernández udělil přímo červenou kartu! Náhle Seville zatrnulo, protože prohrávala a musela dohrát půlku utkání v oslabení!

Oslabení na hře Seville bylo z počátku druhé půle vidět. Brankář Tomáš Vaclík musel likvidovat pořádnou ránu z kopačky Péreze, zatímco na opačné straně se Ben Yedder neprosadil. Pak se s míčem u nohy snažil prodrat obranou soupeře André Silva, což se mu i povedlo. V poslední chvíli, když se rozhodl pro finální nahrávku, byl ale faulován Bustinzou.

Hráči Sevilly se hnali za srovnáním, ale často na nich byla vidět frustrace z výsledku. Silva například zcela zbytečně poslal k zemi bránícího Omerua a mohl být rád, že viděl jen žlutou kartu. Kolem 70. minuty se nad trávníkem začala vytvářet hodně silná mlha.

Ta komplikovala viditelnost pro hráče i fanoušky. Víc pomáhala Seville. Po Mesově centru totiž naskakující Amadou napálil hlavou tyč! Na opačné straně zase Youssef En-Nesyri rozezvučel břevno! Když už si asi Leganés říkal, že tři body uhraje, přišla minuta jednadevadesátá. Po dalším precizním centru od Roqueho se k hlavičce dostal Ben Yedder a srovnal!

Více informací k zápasu

Valencia CF - SD Huesca 2:1

23.12.2018 12:00

Góly: 25. Dani Parejo, 90+4. Cristiano Piccini - 72. Juan Camilo Hernández (pen.)

Den před Štědrým dnem nadělili fotbalisté Valencie svým nepříliš spokojeným fanouškům parádní dárek v podobě vítězství nad poslední Huescou, které se však nerodilo vůbec lehce. Zápas směřoval k remíze, která by byla pro Netopýry ztrátou, avšak ve třetí minutě nastavení rozhodl z poslední akce zápasu Cristiano Piccini.

Valencia byla na Mestalle favoritem, avšak hosté byli odhodláni domácí výběr zaskočit a získat důležité body. Zatímco Valencia se z nejhoršího dostala, Huesca je stále poslední, navíc příčky zaručující záchranu se jí vzdalují.

Domácí byli ve vyrovnané partii lehce aktivnější a po dvaceti minutách se ujali vedení. Po kombinaci ve vápně nepříliš dobře zakončoval Daniel Parejo, ovšem přesouvající se Santamaría už nedokázal na jeho střelu zareagovat. Huesca mohla takřka okamžitě odpovědět, na zadní tyči zakončoval Cucho, brankáře Neta ale překonat nedokázal. Netopýři mohli několikrát v zápase vedení navýšit, ale v brance Huescy stál výtečný Santamaría, takže veškeré nebezpečné akce končily právě u něho. Nejprve se nejvýše do vzduchu vyšrouboval Garay, jeho hlavičku zasáhl rovněž hlavou Mina a Santamaría předvedl vynikající zákrok. V nastavení pak zhatil další tutovku Rodrigo, takže Valencia si do přestávky hýčkala "jen" jednobrankový náskok.

Huesca se nemohla střelecky chytit ani po změně stran. V 55. minutě hlavičkoval těsně vedle Hernández a to bylo pro Valencii velké varování. I domácí byli v zakončení nepřesní, například Dani Parejo mířil z volného přímého kopu rovněž těsně vedle. Střela Solera o minutu později už byla přesnější a zasáhnout musel pozorný Santamaría.

Vedení Valencie nakonec vydrželo do 72. minuty, kdy v domácím vápně došlo k penaltovému zákroku. Cucho Hernández poslal Neta na druhou stranu a proměněnou penaltou srovnal na 1:1.

Zaskočená Valencia vypadla z tempa a Huesca dokonce mohla s trochou štěstí i vyhrát, ale Longo svůj samostatný únik na Neta nedotáhl do zdárného konce. Hosté ještě reklamovali faul, ale druhá penalta se v jejich prospěch nepískala. V 90. minutě pak Huesca znovu vystrčila růžky a Ferreiro z přímáku orazítkoval břevno!

Osud si nakonec s Huescou zle "zašpásoval", protože z úplně poslední akce zápasu Valencia udeřila a strhla vítězství na svou stranu. Domácí dokázali udržet balón v šestnáctce, kde se do něho vší silou opřel Cristiano Piccini a Santamaría byl tentokrát krátký. Los Che získali důležité tři body a alespoň na Vánoce potěšili své ne úplně spokojené fanoušky. Huesca zůstává přikována na dně ligové tabulky.

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - Real Valladolid 1:1

22.12.2018 20:45

Góly: 45. Aritz Aduriz (pen.) - 90+2. Óscar Plano

Málo vídaná penalta v podání Aritze Adurize nakonec Bilbau tři body za vítězství nepřinesla. Valladolid srovnal na konečných 1:1 až ve třetí minutě nastavení, kdy se trefil Óscar Plaňo. Obecně můžeme utkání na San Mamés zhodnotit jako nepříliš záživné.

První poločas diváky rozhodně nebavil, na druhu stranu přinesl první gólový okamžik utkání.V poslední minutě prvního poločasu pálil v pokutovém území Muniain a Keko evidentně zahrál rukou, za což si od hlavního arbitra zápasu vysloužil jednak žlutou kartu a především byl nařízen pokutový kop. Aritz Aduriz pak předvedl něco, co se na takto vysoké úrovni příliš nevidí. Penaltu zahrál z kroku a jeho risk naštěstí pro Bilbao vyšel.

Baskové chtěli ve druhém poločase zápas co nejdříve pojistit druhou brankou, ale v koncovce se jim nedařilo. V 65. minutě naopak zahrozil Valladolid, ale střela Óscara Plaňa byla nepřesná. První poločas se nakonec od toho druhého zas tak moc nelišil. Už už to vypadalo, že Baskové nejtěsnější náskok udrží, když v nastavení Valladolid zničehonic vyrovnal. K Óscaru Plaňovi trochu se štěstím doputoval balón na malé vápno, odkud ho hostující fotbalista poslal do sítě. Celá situace na první pohled zaváněla ofsajdem, jenomže o ten se nejednalo, protože jeden z hráčů Athleticu se zapomněl za brankovou čarou.

Valladolid srovnal takřka z jediné výraznější šance, navíc už v nastaveném čase a z Baskicka si odváží bod.

Více informací k zápasu

FC Barcelona - Celta Vigo 2:0

22.12.2018 18:30

Góly: 10. Ousmane Dembélé, 45. Lionel Messi

Na čele španělské ligy se nic nemění. Barcelona doma v poklidu porazila Celtu Vigo 2:0 a nadále jí patří první místo. Katalánci si už v průběhu prvního poločasu vypracovali dvoubrankový náskok, který až do závěrečného hvizdu kontrolovali. Stejně jako proti Levante se prosadili Dembélé a Messi.

Počáteční stav 0:0 na Camp Nou dlouho nevydržel. Přesně v 10. minutě našel Alba přihrávkou na hranici pokutového území Messiho, jehož střelu brankář sice Blanco vyrazil, nicméně přímo na kopačky dorážejícího Ousmana Dembélého. Francouzský křídelník procedil balón mezi Blancovýma nohama, takže Barcelona rychle vedla 1:0. Barcelona se následně nikam nehrnula a trpělivou hrou si na svojí šanci počkala. Přišla ve 22. minutě, kdy opět zafungovala spolupráce Messiho s Dembélém a Blanco musel znovu zasahovat. Neuspěl ani Rakitić, jehož dorážku zpacifikoval Araujo.

Hosté tolik aktivní směrem dopředu nebyli, přesto měl ter Stegen práci, když ho zaměstnal svým střeleckým pokusem Gómez. Před koncem prvního poločasu zasadila Barcelona Celtě druhý úder. Piqué přenesl balón dlouhým centrem na levou stranu hřiště, odkud Alba okamžitě poslal přihrávku do otevřené obrany nabíhajícímu Messimu a pak už Blanco stihl jen pokleknout a vzápětí lovit balón ze sítě.

Celta byla v těžké pozici, ale flintu do žita ještě v žádném případě neházela a na začátku druhého poločasu se pokusila svojí hru oživit střídáním, dohnat na Camp Nou dvoubrankové manko se ovšem skoro rovná zázraku. Po hodině hry navíc mohlo být definitivně rozhodnuto, ale Suárez ve vyložené šanci poslal balón mimo. Barcelona měla příležitosti odskočit už na rozdíl tří branek, ale v koncovce si vedla až příliš laxně. Místo toho mohli hosté v 79. minutě zápas zdramatizovat kontaktní brankou. Piqué nejprve srazil Mazáňovu střelu na rohový kop a z něho to následně ve vápně Barcelony pořádně hořelo. Ter Stegen však neinkasoval.

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - Espanyol Barcelona 1:0

22.12.2018 16:15

Góly: 56. Antoine Griezmann (pen.)

Atletico Madrid urvalo tři body za těsné vítězství 1:0 po gólu, který tým trenéra Simeoneho vsítil z pokutového kopu. Velký favorit tohoto utkání se na výhru natrápil a Espanyol byl minimálně vyrovnaným soupeřem.

V úvodu první půle se katalánský celek rychle osmělil a v 17. minutě mohl Espanyol jít do vedení. López výborně vystoupil z obrané řady a založil akci, na jejímž konci zkusil Iglesias šikovně přehodit gólmana Oblaka. Ten však celou situaci viděl přímo před sebou a nádherným zákrokem vytěsnil střelu Iglesiase.

Atletico bylo v koncovce zcela bezzubé a mohlo na to velice záhy doplatit. Ve 29. minutě se do střely nártem opřel Baptistao a Oblak se musel vytasit s dalším úspěšným zákrokem. V závěru poločasu se připomněl Griezmann, jehož pokus vyrazil López nad branku, první půle skončila výsledkem 0:0.

Do druhé půle šly oba celky v nezměněných sestavách. Průběh hry se však stále neměnil a domácí celek si stále nedokázal získat herní převahu na svou stranu, což nelibě nesla část fanoušku a z tribun byl slyšet občasný pískot. V 55. minutě přišel dar od hráčů Espanyolu, jelikož zavinili faul, který správně rozhodčí posoudil jako nedovolený zákrok a nařídil pokutový kop. K němu se postavil Griezmann, který nedal Lópezovi nejmenší šanci a uklidil míč do sítě.

Simeonemu se po tomto gólu zajisté muselo ulevit. Jeho svěřenci si i nadále zahrávali a nedokázali hru uklidnit a převzít jakoukoliv iniciativu. Avšak také Espanyol byl z penalty vykolejen a ačkoliv se snažil s výsledkem ještě něco udělat, výraznější ohrožení brány Oblaka to nepřineslo. Druhý poločas tak skončil a Atletico si vedení již uhlídalo.

Více informací k zápasu

Real Betis - SD Eibar 1:1

22.12.2018 13:00

Góly: 21. Tonny Sanabria - 72. Fabián Orellana (pen.)

Betis se prozatím na páté místo neposune, rozhodla o tom domácí remíza 1:1 s Eibarem. Béticos si sice v prvním poločase vytvořili náskok, ale po změně stran dovolili svému soupeři vyrovnat a v dalším průběhu už se skóre nezměnilo.

Utkání začalo pěkně zhurta a šance byly k vidění na obou stranách. Nejprve unikl do dobré příležitosti Joaquín a stačilo najít jen volného Sanabriu, který by zakončoval do prázdné branky. Joaquínovi však centr nesedl a Riesgo ho schoval v rukavicích. Na druhé straně zase postupoval sám na Paua Lópeze Fabián Orellana, s balónem byl však v úhlu a López jeho pokus kryl. Fabián Orellana měl pak ještě jednu tutovku, ze které ale tentokrát přestřelil!

Eibar své možnosti nevyužil a Betis to zakrátko potrestal. Ve 21. minutě rozjel akci Lo Celso, Tello pak na malém vápně nezazmatkoval a střílenou přihrávkou ještě posunul na Antonia Sanabriu, jenž trefil odkrytou brankou a zajistil Betisu vedení. Ve 34. minutě byl Sanabria blízko druhé brance, ale přihrávku Canalese ve skluzu nedokázal trefit.

Antonio Sanabria mohl zvýraznit své jméno na začátku druhého poločasu, kdy měl další velkou možnost na skórování. Opět totiž nechybělo moc, aby se k němu dostal pas Tella, který zmařil výborným obranným zákrokem Arbillá. V 55. minutě zase zkusil překvapit Riesga zkušený Joaquín, jenž kroutil balón rovnou z rohového kopu do branky, ale hostující brankář se nachytat nedal. Betis zahazoval a Eibar mohl trestat. Po hodině hry spálil největší příležitost Eibaru Sergi Enrich. Před ním už totiž zívala prázdná branka, ale Enrich ji trefit nedokázal.

Hosté stupňovali svůj tlak a po další ráně Kikeho Garcii se musel předvést Pau López. O vyrovnání nakonec rozhodl poměrně sporný okamžik. Sudí ve vápně viděl prohřešek, Feddal zatahal za dres Ramíreze, a rozhodl se odpískat přísný pokutový kop. Fabián Orellana pak s velkou dávkou štěstí penaltu proměnil. Kopl ji sice bídně, ale Lópezovi prošel balón pod tělem, takže se čtvrthodinu před koncem začínalo znovu od začátku.

Na stadionu Villamarín to však ještě nebylo vše. Oba týmy měly další velké možnosti, jak utkání rozhodnout. Neprve vyrazil López nebezpečnou pumelenici Jordána a krátce nato netrefili branku Canales a Kike García. Betis rozhodnout ve svůj prospěch nestihl a po remíze 1:1 mu v tabulce LaLigy patří šesté místo, v těsném závěsu za pátým Alavésem. Eibar je třináctý.

Více informací k zápasu

Real Sociedad - Deportivo Alavés 0:1

21.12.2018 21:00

Góly: 11. Jonathan Calleri

Hráči Deportiva Alavés se po překvapivě vydařeném začátku dostali do útlumu a čtyřikrát v řadě nevyhráli, nyní si ale přivezli tři body ze San Sebastianu. Tamní Real Sociedad také nevstoupil do sezóny špatně, čtyři prohry v řadě ho ovšem sráží jen těsně nad sestupovou hranici.

Sociedad vstoupil do utkání aktivněji, šance však přicházely na straně Alavésu. Nejprve se Jony dostal za obranu, jenže si příliš předkopl míč a Moyá mu jej sebral. Po chvíli už se hosté radovali, to když Bastón přesným centrem našel Jonathana Calleriho, jenž hlavou umístěnou do protipohybu nedal brankáři nejmenší šanci.

Domácí Sociedad se do žádné tutové šance nedostal, nejnadějněji vypadala střela Thea Hernándeze, kterou Pacheco vyrazil na rohový kop. Na Anoetě nemohla v poločase panovat spokojenost, jelikož San Sebastian počtvrté v řadě prohrál první půli, a to poměrem 0:1.

V poločase druhém se domácí celek dále hnal za kýženým vyrovnávacím gólem. Oyarzabalův centr propadl přes celé vápno, jenže odtamtud pálil Januzaj přímo do připraveného Pacheca. Právě belgický záložník odcentroval na Williana Josého, který jen těsně minul prostor mezi třemi tyčemi.

Další světélko naděje svitlo domácím po 66 minutách. Maripán zahrál v pokutovém území rukou, sudí ale po konzultaci u videa penaltu nenařídil. Udeřit mohli zčistajasna i hosté, konkrétně Calleri mohl přidat svou druhou trefu, tentokrát byl ale v minisouboji úspěšnější Moyá.

Poté, co na hřiště přišel šestnáctiletý debutant Barrenetxea, se mohli jeho spoluhráči radovat. Hodně blízko brance byli po centru z pravé strany, který nejprve před odkrytou branou hlavou netrefil Oyarzabal a po něm promáchnul i Willian José. Za pískotu fanoušků tedy domácí smutnili, zatímco Alavés se dostal na průběžnou pátou pozici.

Více informací k zápasu

Girona FC - Getafe CF 1:1

21.12.2018 19:30

Góly: 85. Bernardo Espinosa - 61. Ángel Rodríguez

Getafe pokračuje ve skvělých výsledcích i nadále a z Girony si odváží bod za remízu 1:1. Girona si i přes herní převahu opět nepřipsala 3 body, a tak na výhru čeká již tři zápasy v řadě.

Úvod prvního poločasu patřil domácímu celku z Girony. Ve 13. minutě přišel z vnějšího nártu Porra centr, jenž našel hlavu Stuaniho, kterého vychytal brankář Soria. To byl na dlouhou dobu jediný vážný okamžik prvního poločasu, během kterého se i Getafe snažilo udržet na polovině soupeře, avšak bez žádné vyložené šance. Tu naopak vyprodukovala domácí Girona v samotném závěru poločasu. Ve 42. minutě si zaběhl za obranu Getafe Portu a běžel sám na bránu. Porta v nadějné pozici nejprve vychytal skvělý Soria a následnou dorážku zablokoval obránce Antunes. První poločas skončil 0:0 a ačkoliv měli ze hry o něco více domácí, gól nedali.

Začátek druhé půle měl velice podobný průběh jako v té první. Bylo to však hostující Getafe, které mohlo jít nečekaně do vedení, když v 54. minutě přišel střílený centr z kopačky Foulquiera, jenž si málem do vlastní sítě srazil domácí Ramalho.

Domácí se opět tlačili do zakončení nejen ze hry, ale také pomocí centru ze standardní situace. V 60. minutě přišel centr od domácího Garcii na hlavu Espinosy, jehož opět vychytal Soria. O minutu později přišla ojedinělá akce hostujícího Getafe. Na levé straně hřiště měl dostatek času Antunes, jenž přesným centrem našel ve vápně zcela neobsazeného Angela Rodrígueze a ten nedal domácímu Bounouvi nejmenší šanci. Getafe se tak zcela nečekaně ujalo vedení.

Girona se na nepříznivý stav snažila reagovat střídáním a do hry poslala čerstvého Fernandeze a Lozana. Tlak domácích sílil a v 85. minutě přišla standardní situace, která přinesla nádherný centr do vápna, kde si naskakovala smečka domácích hráčů. Z nich se nejvýše odrazil Espinosa a prudkou hlavičkou umístil míč od země do branky Getafe - 1:1.

Domácí tým byl povzbuzen a snažil se stále urvat všechny tři body na svojí stranu. V nastaveném čase přišla ještě poslední šance domácích, když Portu hlavičkou mířil jen do boční sítě. Stav utkání již zůstal nezměněn a i přes převahu domácích si Getafe odváží cenný bod.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona17114248:1937
2.Atlético Madrid1797125:1234
3.Sevilla FC1795330:1732
4.Real Madrid1692524:1929
5.Deportivo Alavés1784519:1728
6.Real Betis1775520:1926
7.Getafe CF1767418:1325
8.Valencia CF17410315:1422
9.Girona FC1757518:2022
10.Levante UD1764728:3222
11.Celta Vigo1756628:2621
12.Real Valladolid1756616:1921
13.SD Eibar1756621:2521
14.Espanyol Barcelona1763818:2421
15.Real Sociedad1754818:2019
16.CD Leganés1747616:2019
17.Athletic Bilbao17210516:2416
18.Villarreal CF1636717:2115
19.Rayo Vallecano17341017:3213
20.SD Huesca17151115:348
Zbývající zápasy
03.01. 21:30Villarreal CF - Real Madrid

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (219)

Přidat komentář
h8_sfatto

nejvyrovnanější liga světa = nejlepší

Reagovat
LokoLFC

už se těšim na zápas Eibar Girona, to bude svátek fotbalu

Reagovat
Phillipinho

Tomu rozumim, Mendilibarovo Eibar jsou docela bohove, obzvlaste na Ipurue, kde jim napriklad takovy Real madrid absolutne nedokaze klast odpor. Jenom skoda, ze uz spolu neuvidis kombinovat Enriche a Lunu, tak aspon v prilozenym videu se muzes mrknout jak drive skorovali.

https://mobile.twitter.com/gayporn_addict/status/872524610738294784?lang=cs

Reagovat
valloire

bude to furt vo parník někde jinde než Cardiff - Brighton

Reagovat
Hristo Stoichkov

Svátek fotbalu byl Liverpool se City. Sice se tam nic kromě naprosto zbytečný penalty nestalo, ale to tempo, to bylo prostě neskutečný. Báječná atmosféra a v Anglii se o tom mluvilo týden před i po zápase. Jednalo se prý o souboj dvou nejlepších světových týmů

Reagovat
valloire

jo tempo....to je důležitý. Pak přijede pěší Real s Barcelonou a nejlepší světový týmy se pakujou ze soutěže.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Protože nemají zimní pauzu a upřednostňují ligu před LM

Reagovat
valloire

ano, správně, vyhrát Ligu mistrů je dobrý, ale PL to není

Reagovat
smazaný uživatel

Jsi opravdu tak hloupý?

Reagovat
Baronne

Reagovat
smazaný uživatel

Ak si z tohto nepochopil ironiu tak hats off :)

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Nesmysl

Reagovat
Whitemedia

Tak když on se ten váš bývalý ofenzivní mág zrovna v tom zápase rozhodl, že City nebudou hrát fotbal a prostě to jen odbrání..

Reagovat
Whitemedia

no prostě z toho udělal zápas, jako jste měli třeba letos vy s Atléticem.. absolutně nekoukatelné, to vydrželi dokoukat jen fanoušci Atlética, Barcelony a pak teda ještě úplní šílenci..

Reagovat
X-bano-X

Ze si trafil prave tie timy co hraju paradny futbal

Reagovat
smazaný uživatel

4 kluby a pak tejden nic

Reagovat
smazaný uživatel

Spíš TOP 3. Sevillu tam ještě nemůžeš počítat

Reagovat
smazaný uživatel

Co to dnes ten Betis predvadzal? Nech sa na mna nikto nehneva, ale doma predviezt takyto vykon proti Eibaru? Mozu ist do riti. Niektori hraci by si mali uvedomit , ze nemaju na to hrat za Betis a malo by si ro uvedomit aj vedenie.

Reagovat
smazaný uživatel

Eibar jsou sedláci...

Reagovat
DrQQ

Momentálne lepší ako madridskí šľachtici. :-)

Reagovat
smazaný uživatel

DarkGuard

Reagovat
valloire

to jo, ale vzaly vidle a sudlice a vyprášili nám kožich

Reagovat
smazaný uživatel

Z obou stran pěkný zápas. Jako předvánoční mač, kdy už byla půlka hráčů poněkud přežraná z cukroví, které celému týmu napekla Rakitičova manželka, to bylo naprosto ideální. I přes to línější tempo hromada zajímavých momentů a akcí, které nevyšly třeba o krok, protože jsme to dnes sympaticky často zkoušeli na jednoduché protiútoky..

Reagovat
LAM

Troll

Reagovat
smazaný uživatel

1. polocas zajimavy, druhy naprosto zbytecny, klasicka udrzba, i messi delal dost chyb ale zase MVP, zaridil oba goly, byl u vseho nebezpecneho z nasi strany

Reagovat
LAM

Jeden z nejhorších druhejch poločasů na CN co pamatuju.Letošní naše hra na CN v lize je obrovská nuda a naprostej nezájem.Opravdu ten fotbal pod Valverdem je dost často nekoukatelnej a to i v domácích zápasech kdy jsme dřív vždy dost bavili.

Dneska lituju lidi na stadionu za ten otřesnej druhej poločas.Jediný pozitivuv jsou tři body a snad po svátcích budou výkony vypadat jinak i když pod Valverdem asi ne.

Reagovat
ADM

Barcelona lost only 5 games in 2018, their lowest number of losses in a calendar year since 2012.

Ousmane Dembélé this season: 22 games, 10 goals, 5 assists. Directly involved in a goal every 96 minutes

4 Liga clean sheets in a row for the first time since December 2017/January 2018

Messi now has 398 League Goals

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

jeden z nejlepších ligovejch hráčů všech dob

Reagovat
Hristo Stoichkov

Adurizova penalta boží

Reagovat
el Principito

Reagovat
smazaný uživatel

druhý polčas riadna grcka...ešte že tam messi buchol do polčasu poistku...šťastné a veselé všetkým...

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern hral krasny a ucinny futbal i so zdanlivo nekreativnou zalohou Xabi, Vidal, Muller. No ale to ho trenoval Pep.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Everyone knows I like Valverde (especially for the way he managed the team in his 1st 6 months last season). The team won the League with beautiful (imo) performances away at Villarreal, Valencia & Madrid. But I'm very disappointed in his work this season.

I gave him the benefit of the doubt at the end of last season because I don't believe you should expect to win a treble or even compete for one with Paulinho, Denis, Gomes as your main substitutes. But as much as I hate this board, they've given him a fantastic squad this season.

I said it before, this is the 1st time since 2015 that Barca have a squad at the level of Messi's ambitions. It seems that the more you give Valverde, the more he gets confused. It seemed it was more of a problem than a blessing when Dembele came back from injury last season. Wtf

Barca's failure in the UCL stems from awful away games in the UCL where Messi gets outnumbered & pushed back. Barca wont win a big UCL away game this season without Arthur. Those Spurs & Inter game actually gave me hope (finally) & somehow Valverde's killing that hope.

He's disrupting Arthur's flow & interactions with his teammates by not keeping him consistently on the pitch. Arthur (coming from Brazil & being so young) needs continuity. Not for him, but for us!!! HOW CAN YOU BENCH A PLAYER THAT WANTS THE BALL VS A TEAM THAT WANTS THE BALL?

Arturo's been great (I think we can all agree that he's been better than Rakitic) & yet we all knew he was gonna be subbed. HOW WAS PAULINHO BENCHING RAKITIC BUT VIDAL CANT??? HOW IS BUSI COMING OFF & NOT RAKITIC? Its honestly tiring & embarrassing.

That asymmetrical 442 wont work with Rakitic as a Right Midfielder. He's slow & not even above average technically (bar long balls). Vidal is mobile, aggressive, strong & technically better. Rakitic cant hold his own vs Celta, you think he'll cut it vs the big teams in Europe?

And no this is not 2015 when Rak was much more mobile & had Messi constantly on the wing to help him. And this time Valverde has options, not Gomes/Denis/Paulinho. And if there is indeed a pact between Valverde & Rakitic, then f*ck them both. Giving up meritocracy for mediocrity.

Next subject: this is why I wanted Suarez gone this summer. He himself admitted that he shouldnt have played as much last season & still plays 90 min in a dead game when his knee has been acting up. Our very own Cristiano Ronaldo needs to pump up his stats. Why does it bother me?

Because knowing that Messi walks at the end of this dead games, having 2 inactive players vs a team that likes the ball will more often than not result in this weird kinda game where Barca (!!!!!) defend with 8 with 0 pressing & playing on the counter. Why didnt Cou sub Suarez??

I dont even know who to blame, knowing how powerful Suarez is in the dressing room. Another player that has privileges much bigger than what he actually is. Rakitic & Suarez, the untouchables. No matter how they play, no matter how they feel, no matter the tactical needs.

Messi will win us the League as long as there is some kind of structure in the team (which there will be under Valverde). And in the UCL the big guns (Messi & Suarez) will run & fight. For that they need to be fit & rested (unless Roma 2.0 will happen). But also we need to learn to control games, as we did at Spurs & Inter. For that we NEED Arthur. Rakitic & Vidal should be fighting for a place, not Vidal & Arthur. And honestly at the moment it's a no contest. Anyways I hope Valverde goes this summer & takes Rakitic with him.

How can you start at home vs Celta with Vidal & Rakitic? How can the fans sing "being a Barca fan is the best thing there is" while we're chasing shadows vs Celta at home? And then the fans & players talk about "obsession for the UCL". Lots of work to do to even sniff that cup.

Im not obsessed with being right. Valverde was great for most of last season. I always try to understand manager decisions. And just like Luis Enrique in 2017/2018, I can't understand most of Valverde's decisions this season. Arthur saved his job at Spurs & now he's benching him.

Anyways time for Christmas. This team/squad has a very high ceiling (unlike last season), let's see if Valverde will allow them to reach it. Playing Rakitic as a fixed started should be a crime, let alone playing him as a right midfielder in a 442.

I love this club more than anything. I wouldn't say this if I didnt believe it. I honestly believe Valverde is shooting himself in the foot by being so blindly loyal towards Rakitic. He *almost* brings nothing to the table. Honestly. I wish he did, but he doesnt.

Bohužel nemůžu jinak než s naprostou většinou názorů v této analýze souhlasit, pomyslným vrcholem trápení byl včerejší druhý poločas, který byl z naší strany úplně hrůzostrašný.

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Rattlesnake

Reagovat
alcantara

Velmi som zvedavy napr. na takeho Suareza na jar. Ako s tym Ernesto nalozi, tak sa bude mat Opakovat dokola tie iste chyby je kazdopadne strasne hlupe.

Reagovat
Hristo Stoichkov

U Suáreze to je “pouze” o tom, aby hrál rozumný minuty, nehrál dvakrát týdně plnou minutáž, šetřil síly i koleno v nedůležitých zápasech... Myslím, že by tu roli i dokázal pochopit, pokud by pořád patřil ke klíčovým hráčům v důležitých chvílích, s čímž problém nemám. Ale jak už bylo řečeno - pokud tam s Messim chodí celý zápas pěšky, těžko se dá hrát nějaký atraktivní fotbal. Tohle jde úplně jednoznačně za Valverdem. Munir je nejspíš na odchodu, takže v létě asi budeme muset sehnat novou “9”, ideálně se schopností zaskočit na křídle.

Reagovat
valloire

ne každej je Zidane, aby mu to dokázal vysvětlit

Reagovat
Hristo Stoichkov

https://pbs.twimg.com/media/DukYtHNWsAUvsbL?format=jpg&name=small

Mně stačí, že od setkání Zidana s Messim se černá magie vydala tím správným směrem

Reagovat
valloire

to není černá magie, ale umění bejvalý legendy fotbalu....Zidane by občas Suareze posadil a posadil by i Messiho, někdo by mu měl taky vysvětlit, že před LM by se měl pošetřit na max výkon. Ale to je váš boj.

Reagovat
ADM

Suarez nonstop v +2 metrovom offside bol vcera krasny ukaz

Reagovat
Baronne

Nejlepší byl u toho prvního gólu

Reagovat
smazaný uživatel

vždyť to udělal v dané situaci dobře

Reagovat
Baronne

Udělal, ale vypadal vtipně, jak tam stál jak šmoula , ale tohle je jeho věčnej problém, v ofsajdu je půlku zápasu, protože neběhá.. Víš proč neběhá? Protože má pohmožděný koleno a minutáž jak píča.

Reagovat
patas92

Reagovat
13

Viděl jsem Barcu v lize poprvé od Clasica a překvapilo mě jak to skřípe.

Reagovat
smazaný uživatel

Krásně napsané. Od koho to je?

Reagovat
Hristo Stoichkov

MoRosement na twitteru, na Barcu jeden z nejzajímavějších zdrojů.

Reagovat
Visca el barca

smutný.

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle tu už říkáme rok v kuse.

Reagovat
Mercury

Reagovat
celeb

V podstate suhlasim, podobne veci som tu pisal uz davnejsie (a zdaleka nie len ja).

Akurat sa mi nepaci, ako sa neschopnost Ernesta predstavit si zostavu bez Ivana obracia na hate voci Rakiticovi. Ja som na nho zvykol nadavat minulu sezonu, ked hraval velmi zle (od jeho zostrihu vlasov). A aj ked tuto sezonu stale nedosiahol na svoj top s pred 2-3 rokov, kvalita jeho vykonov sa zdvihla. Samozrejme, ako tu pisem po 100. krat - pri svojej extremnej minutazi (Barca + repre) za 2018 jeho vykony ani nemozu byt lepsie - ale to je problem trenera, nie jeho! Beriem ho ako 100% profesionala, bezproblemoveho hraca a klubistu. Rozhodne by som ho z Barcy nevyhanal, stale je to najkvalitnejsia nahrada za Busqa na CM (kde by mali castejsie rotovat) a pri rozumnej minutazi by bol urcite platnejsi aj na na pravej strane zalohy.

Samozrejme pri 433 by som v zalohu chcel vidiet Arthur - Busq - Vidal, ale koli tomu nebudem hejtovat Ivana, rozhodne si to od fans nezasluzi.

Reagovat
el Principito

Reagovat
smazaný uživatel

It seems that the more you give Valverde, the more he gets confused.

Ja umrem :D toto ho brutal vystihuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Trapné. Opět jenom o Rakitičovi a kecy o posazení Arthura na lavičku hovadina, je po zranění a v základu hrál jeden zápas ze tří, v dalších dvou odehrál hodinu. Jaká tragédie! Tyhle rádoby analýzy, které se zakládají jenom na posledních pěti zápasech a nic jiného je nezajímá, jsou zlo.

Reagovat
technecium

Obvykle jsi na facku, ale zrovna to s tím zraněním Arthura je celkem trefné

Reagovat
roman1978

je pěkné, že se s tím všichni shodují. já to tvrdím již více než rok.

jo aha, dva tupci jsou proti.

Reagovat
technecium

OT: Dostal jsem vstupenky na zápas s Valladolidem před Lyonem. Bude tedy zápas na 100 % v sobotu, nebo je možný, že bude už v pátek?

Reagovat
2miguel1

My sme snad nikdy nehrali v piatok

Reagovat
technecium

A ví se, kdy bude definitivně potvrzený termín?

Reagovat
smazaný uživatel

Tá radosť Valencie po výhre nad poslednou Huescou akoby vyhrali EL

Reagovat
smazaný uživatel

Na druhej strane, zrejme zachránili Marcelina pred vyhadzovom.

Reagovat
Phillipinho

Piccini hrdina

Reagovat
Mass

Tak když dáš vítěznej gól 10 vteřin před koncem, tak to vždycky potěší.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevidel som ten konec, ale takéto víťazstvo Valencia potrebovala ako sol.

Reagovat
Ed_Hazard

Valencia si za tým šla skroo celý zápas. Pri troške šťastia by Huesca vyfasovala 3-4 góly...

Reagovat
Visca el barca

Nejsmutnější na tom je, že i já jako laik jsem včera trefil všechna střídání a cca minutáž. Ten tým má x možností jak se dá poskládat. A Ernesto paličatě si jede jen to svoje.

Reagovat
smazaný uživatel

A vychadza mu to !

Reagovat
Hristo Stoichkov

Gratulace, já čekal Denise

Reagovat
2miguel1

Všetko mu vychadza. Včera bol Rakitič nas najlepsi hrač, takze uz som si 100% isty, ze hejt je uz len na zaklade zaujatosti

Reagovat
Ed_Hazard

Nórsky Messi chytá formu. Znova golaso

Reagovat
smazaný uživatel

Neni to žádný norský Messi

Reagovat
smazaný uživatel

Proč ne?

Reagovat
Mateo16

Messi je argentinsky Odegaard

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
ADM

Pozeram ze Ode uz 20 rokov. To mal Messi hattrick v suchom triku proti Realu.

Reagovat
smazaný uživatel

Messi bol v jeho veku vyhlaseny najlepsim hracom La Ligy.

Reagovat
Mateo16

a ? to je niake meradlo ? To ma Eibar za par minut

Kolko dal golov Messi v Eredivisie ? a sme doma.

Reagovat
dextroza_m

Reagovat
valloire

Reagovat
Hristo Stoichkov

Vždyť vám ani nestojí za to, abyste se naučili správně psát jeho jméno. To je jasný znamení, že mu sami nevěříte

Reagovat
valloire

já ne

Reagovat
smazaný uživatel

Do toho Martin

Reagovat
Kixi Syhimour

Kdo navrhoval dresy Leganesu? Mít logo na zadku je brilantní počin

Reagovat
Israha

Takže Sevilla stejně jako loni dojede na mizerné venkovní zápasy se slabšími. Už to chvílemi vypadalo, že to Machín změní, ale nestalo se. A druhak se ukazuje, jak klíčoví pro jejich hru jsou Banega se Sarabiou. Oba chyběli a najednou ten tým, co přejel Real, konkuroval Barceloně, atd., dostával herně na prdel od Leganés. Škoda...z top 4 za chvíli zase bude jen okoukané top 3 (pokud tedy příliš nefandím Solarimu ).

Reagovat
Phillipinho

Oni musi ten kadr v zime doplnit. Mezi zakladni sestavou a nahradniky je dost propastni rozdil. Staci, aby vypadnul ze sestavy vinou zraneni nebo karet jeden z trojice Banega, Sarabia, Vazquez a hned je problem.

Reagovat
Israha

Pravda. Tam jediný náhradník, co má adekvátní kvalitu, je Promes. Ostatní jsou o level níž, takoví Nolito s Navasem už jsou úplně vyčichlí. A nad zoufalostí Mesy (který asi má být alternace za Banegu) kroutím hlavou už hodně dlouho.

Reagovat
Mateo16

Prilis moc veris RM , FCB a Atleticu. Zapasy vonku su celkom hardcore, staci pozriet tabulku zapasov vonku RM. Remiza proti Leganes vonku nie je az taka katastrofa

Reagovat
smazaný uživatel

Na druhou stranu, kdyz jsem v lete psal, ze Gomez je za ty drobny, Co prisel skvela posila, tak se rozjela hromada komentu, ze ten hrac je nekopa a prumerak K nicemu a on patri letos mezi nejlepsi stoperi ligy a drzi defenzivu Sevilly S prstem v nose.

Reagovat
Israha

Jop, souhlas. Právě obranu mají jako jedinou linii pokrytou dost dobře i na lavičce, a ta "základní" stoperská trojice Gomez-Kjaer-Carrico je super.

Reagovat
ratusek

každý rok pořád dokola

Reagovat
Baronne

Letos je ale s Leganes schopnej prohrát kdokoliv i doma

Reagovat
Switchback

Europe's top five leagues in 2018-19:

Most goals - Messi

Most assists - Messi

Most dribbles - Messi

Most chances created - Messi

Most free-kicks scored - Messi

Most key passes per 90 mins - Messi

Most goals from outside the box - Messi

He missed three weeks through injury.

Reagovat
ADM

Ale hej. Taka kariera by mi stacila.

Reagovat
smazaný uživatel

V golech ho ještě může dát Ronaldo má na to dva zápasy a potřebuje 4 góly aby ho dorovnal.

Reagovat
valloire

skvělý, ale až na jaře zase vyhučí Barca v LM, může si to dát na zeď

Reagovat
valloire

kromě toho je to pitomost, falešný statistiky za účelem glorifikace, to by vám šlo...tím netvrdím, že je to tvá práce, ale někde jsi to bezmyšlenkovitě opsal co?

Reagovat
drussbarb

Falešné čísla.

Ptám se tedy, pokud ty čísla jsou pravdivé, znamená to něco pro posledního spravedlivého, tebe?

Reagovat
valloire

jenom podotýkám že to není pravda a to jsem si vyjel jenom tu nejdůležitější položku a zbytek jsem nezkoumal, jinak to znamená to, že je ve výborné formě na podzim

Reagovat
Switchback

kdo má víc?

Reagovat
Switchback

první 4 infa jsou správně, pak už jsem nekoukal

Reagovat
valloire

Nejdůležitější statistika je samozřejmě key passes.

Reagovat
drussbarb

?

Reagovat
valloire

co? a neni?

Reagovat
drussbarb

Já nevím,co je pro tebe nejdůležitější.

Taky nevím,kdy si děláš srandu.

Prosím toto neber jako lichotku, ale připomínáš mi jednoho tiskového mluvčího

Reagovat
valloire

já zase nevím do jaký míry tu čteš diskuze, protože jestli ano, měl bys přece vědět, že důležitější statistika než key passes neexistuje

Reagovat
drussbarb

Opravdu mi jen připomínáš

Reagovat
valloire

Bože...myslíš že zrovna pro mě je nej key passes? Nevytáhly se tu, protože měl Leoš nějaký horší statistiky než CR? Musím to psát zrovna tobě tahle polopatě? To je otázek co?

Reagovat
drussbarb

Mě ale nezajímá,co se tu psalo jindy.

Reaguju na to,co tu píšeš ty.

A je to furt stejná písnička, "ale oni si začali se psaním hovadin, takže tu budu trollit."

Reagovat
valloire

no jistě, já jenom uvádím web do rovnováhy a skoro vždycky pouze reaguju na ty nesmysly

Reagovat
drussbarb

Smajlík na konci nemůže ubrat množství jedu, co tu šíříš především ty.

Reagovat
Generalní Gladiator

pátý taky, dnes mnohem vyšší múr než kdy dříf, a vobrofský golmany je schopnej překonávat jen messoš

Reagovat
valloire

s 9,15 m....jsou borci, co i ze 7 m

Reagovat
Switchback

Góly: Leo 15, druhej Mbappe a Piatek 13

Asistence: Leo 10, Eden 9

Dribbling: Leo a Neymar 4.3

můžeš si to dodělat

Reagovat
Generalní Gladiator

taky tomu nevěřím, vo tohle se musí podělit minimálně tři hráči, jeden to nikdy nemůže zvládnout

Reagovat
Visca el barca

Frenkie si prý vybral Barcu

Reagovat
ADM

Pred 3 tyzdnami si vybral PSG.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Takhle to bohužel zatím nestojí. Ale pokrok tam určitě je, Barca je ochotna splnit finanční požadavky Ajaxu (70 mega) i samotnýho hráče, Abidal měl schůzku s agentem, kde si vyjasnili pozice. Klíčový podle mě bude sportovní plán, který mu dokážou nabídnout.

Reagovat
Visca el barca

Já to trochu přehnal, aby se chytlo co nejvíc lidí Každopádně to vypadá hodně nadějně. Bylo by dobré to domluvit co nejdřív ať si v klidu dohraje sezonu v Ajaxu a my nemusíme řešit jak mic vyletí v LM

Reagovat
Ed_Hazard

Moc nevyletí, nakoľko tvrdo dopadne už v 8finále

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

to by mě zajímalo, kolik culés pojmenovalo po De Jongovi i vánočního kapra

Reagovat
Generalní Gladiator

já chytnul a zařízl rakitiče, mám rád líné a lehce zatučněné kapříky, od kterých vím co čekat, a kteří mě nemají čím překvapit

Reagovat
smazaný uživatel

2/10

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
technecium

Reagovat
valloire

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
technecium

Reagovat
Gazdo

Prave som videl nejaky zostrih Alexandre Pata ked bol este mladsi. Ty vole to mohol byt taky utocnik ze by vsetci cumeli. Ja nechapem co sa stalo. Ano po zraneni stratil troslu rychlosti ale v nihe to stale bolo. Skoda s trochu inou mentalitou mohol byt najlepsia 9

Reagovat
Gazdo

Inak vsetkym stastne a vesele aj madridisti

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

https://talksport.com/football/464254/ivan-rakitic-barcelona-most-underrated-superstar-football/

trochu vánočního počtení pro hejtry...ale když vezmu v potaz vnímání hry hejtrů, tak vlastně to ani číst nemusí, stačit bude asi nadpis

Reagovat
smazaný uživatel

Drž už hubu. Ty jsi hejtr Malcoma, Arthura, Dembeleho, Vidala už i De Jonga, nikoho to ale nezajimá.

Vykuř mu pero třeba, ale už drž hubu Klokanitiči.

Reagovat
smazaný uživatel

slušný meltdown

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Hristo Stoichkov

Veselé Vánoce i tobě

Reagovat
valloire

už se zase perou

Reagovat
smazaný uživatel

Panove z PD sekce, nehlede na klub kterymu fandite, uzijte si svatky a vsechno nejlepsi do novyho roka.

Reagovat
patas92

Reagovat
Hristo Stoichkov

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Visca el barca

stejně je vtipný jak tu spolu trávíme tolik času a ani nevíme jak vypadáme

Reagovat
Visca el barca

tenhle tu měl bejt.

Reagovat
Jordi Alba

Vymyslet někdy sraz. Buď jako fandové Barcelony nebo pro všechny z PD, ale jak tam nějaký koště rozjede téma Rakitič, tak ho příště nebrat.

Reagovat
technecium

V Praze

Reagovat
drussbarb

To by bylo horší než třídni sraz po 30ti letech

Reagovat
valloire

ten byk celkem dobrej, akorát ty baby ztučněly, my, chlapy, se držíme

Reagovat
dextroza_m

ChlapY jako páni? :-)

Reagovat
valloire

jasně

Reagovat
Jordi Alba

Tak se pozvou ty 3 normální lidi tady a bude to.

Reagovat
drussbarb

Jenže pozveš tři normální a přijdou tři dementi

Nebo pozveš kohokoliv a místo Vala například přijde 15ti letý puboš s permanentní erekcí

Reagovat
valloire

ty časy již pominuly....

Reagovat
technecium

Reagovat
patas92

Já vypadám dobře. Jestli ti to teda pomůže

Reagovat
valloire

Přimloudlej horník ze šachty, což jsou v Ostravě všichni, přece nemůže nějak vypadat. Natož dobře.

Reagovat
technecium

Že tohle vypustí dedek na plinach

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

já ti dám dědka cucáku, že ti bude stodola malá

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
patas92

Haha cype

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Palcohonič

Reagovat
alcantara

Reagovat
-Carles-

Reagovat
2miguel1

stastne a vesele vsetkym z PD sekcie

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
alcantara

Pekne vianoce/slnovrat vsetkym normalnym, nenormalnym a Klokanometovi

Reagovat
valloire

za slunovrat neb se zapomíná, co by se mělo spíš slavit....

Reagovat
smazaný uživatel

A pak to tu nema v pr..

Reagovat
valloire

co to? vyžvejkni se normálně

Reagovat
smazaný uživatel

je sice strasne hezky, jmenovat nesvary a zle aspekty doby, to jo..ale co s tim..myslet si, ze to vyresi strana a vlada?(jakakoliv), to asi ne, takze kde hledat smysl toho vseho pachteni? v "slusnych" lidech, v pitome luze, sam v sobe, v matce prirode, vsechno marny, prach a popel? odpoved je prave v tech jeslickach, pravym smyslu Vanoc

Reagovat
valloire

A takhle....no když na to potřebuješ Vánoce. Já jezdím pravidelně do přírody, protože tam je podstata. Vánoce jsou sice myšlenkou hezký, ale taky pokrytecký. Všichni se snaží chovat dobře a přitom přes rok na to serou. A nehledě na to, že pravej smysl těchhle dnů je právě oslava slunovratu. Narození Krista se sem přidalo, aby se ten pohanskej zvyk potlačil. Takže co? Ježíšek se velmi pravděpodobně narodil jindy. Blbý co?

Reagovat
smazaný uživatel

no co pohanstvi bylo, ale to ze se narodil Kristus 25tyho je proste fakt, vsechno ostatni je propaganda..to ze to melo potlacit slunovrat?ale kdeze, tehda bylo krestanstvi v mensine, a takovy ambice tomu davaji vselijaci ideologove modernich dejin, kterym se to hodi do kramu..ostatne pohani slavili kazdou chvili neco, takze narodit se Kristus jindy tak by to zas hodili na jinou pohanskou blbost...ale hlavne, o presnym datumu vanocni poselstvi prece vubec neni!

Reagovat
valloire

Slavil se slunovrat a nějak se příklon ke křestanství nedařil, ač to pak už bylo ve státním zájmu. Takže se to udělalo takhle.

Reagovat
smazaný uživatel

S nim se nehádej, on “ví všechno” a přitom nic.

Reagovat
valloire

Ano, vím fšechno. Je to břímě a úděl, ale já si nestěžuju. Vůbec nic nevíš ty a několikráte ti to bylo napsáno a dokázáno.

Reagovat
smazaný uživatel

Já vím všechno o všem a o všech.

Reagovat
valloire

jo, a ještě jsi falešnej šéf

Reagovat
smazaný uživatel

Ja jsem ten nejpravější.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Tak PSG má vážný zájem přivést na hostování s opcí Weigla, což podle mě signalizuje jak to, že jsou realisticky z boje o Frenkieho, tak i to, že ten problém s FFP vzhledem k příští sezóně nemusí být úplně malicherný.

Naopak situace s de Ligtem je daleko pesimičtější. Všichni důležití členové vedení se odmítají zúčastnit aukce, kterou připravil Raiola. Tedy, že vítězem bude ten, kdo dá Matthijsovi nejvyšší plat a slušně namaže i Mina. S cenou pro Ajax (cca 70 mega) nemají problém žádní vážní zájemci. Navíc panuje obava z toho, co bude Mino vyvádět, pokud Matthijs nebude alespoň na hraně základu, což v konkurenci Piquého, Umtitiho a Lengleta nebude nic jednoduchýho. A v neposlední řadě nechtějí Matthijsovi dát mnohem vyšší plat než Frenkiemu, což by mez nima mohlo způsobit určitý rozkol.

Pochopitelná situace a v tomto zcela stojím za vedením, za nějakých nesmyslných podmínek bych se MdL vzdal. Máme tři špičkový stopery (až se dá Umtiti dohromady) a najít nějakýho mladýho, který se bude učit od Piquého (nebo dát šanci Chumimu) či sehnat někoho zkušenýho na záskok a ještě si na nástupce Piquého trpělivě počkat je podle mě mnohem lepší řešení, než si nechat utéct Frenkieho.

Reagovat
Ed_Hazard

Na mediapart je článok platený, tak len výcuc z bieleho webu

http://www.merengues.cz/clanky/mediapart-psg-zrejme-bude-muset-zaplatit-170-milionu-eur-10589

Reagovat
Hristo Stoichkov

Jo, podobný souhrn jsem právě zaznamenal a kroky PSG dosvědčují, že to nemusí být úplně mimo.

Reagovat
Mateo16

Tomu neverim

Reagovat
Ed_Hazard

A Raiolu by som hodil niekam do diery a nechal ho tam zhniť. Neskutočné, aké praktiky zaviedol do futbalu. Je mi z toho čuráka na zvracanie.

Ak ej to pravda, tak vaše vedenie

Reagovat
Hristo Stoichkov

Nevidím to tak černobíle, pro hráče to je ideální agent, který jim dokáže vybojovat úžasný podmínky a ještě si u toho namastit vlastní kapsu. Navíc i tlačit na vedení, pokud jeho klienti nejsou v dobrý situaci v klubu. Pro kluby samozřejmě zlo, ale to už si musí zvážit každý z nich před spoluprací s ním. Dokud bude zastupovat skvělý hráče, může si diktovat podmínky.

Reagovat
Visca el barca

Za čím stojí taková proměna v chování našeho vedení. To vše tak změnil Abidal? Protože se mi ty naše kroky líběj

Reagovat
Hristo Stoichkov

Nejenom Abidal, celkově sportovní úsek šel hodně nahoru, Abi to “pouze” zastřešuje. Podle mě na tom má hlavní podíl i omezení vlivu Segury, což byl největší vřed.

Reagovat
valloire

Když dáváš 70% na platy, tak to nepůjde donekonečna navyšovat.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Taky jedna z podstatných věcí.

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli má za agenta Riaolu, tak největší šance na jeho získání vidím u Juventusu (pokud po něm půjdou). Nedvěd má přeci jenom s Riaolou vřelé vztahy.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Uvidíme, zatím si nedokážu představit, že Juve vysype cca 70 mega za devatenáctiletýho stopera.

Reagovat
Mateo16

Ach jo

Zaloha PSG - Verratti, Draxler, AdM , Rabiot , Lass + dve francuzske decka , to je cista tragedia.

Rabiot , Lass odchadzaju, Decka nepocitam, Verratti ma nevyrovnane vykony , Draxler ani neni CM a AdM dost casto hra na kridle

Ich niaky Weigl nevytrhne z biedy oni potrebuju min este 2 hracov do zalohy

Reagovat
Hristo Stoichkov

Samozřejmě, že v záloze mají obrovský problémy a to, že se to snaží plácat nějakou hostovačkou s relativně nízkou opcí (vzhledem k potenciálu hráče) u nerozehranýho Weigla je pro mě jasný znak toho, že ty spekulace s problémy ohledně FFP nemusí být úplně mimo. Proč by jinak nešli na trh, tak jak to měli vždy ve zvyku, a nevyřešili tím svý problémy?

Reagovat
vilp

A koho bys čekal, že v zimě dotáhnou?

Reagovat
Hristo Stoichkov

Ani tak přivést, jako se spíš reálně zajímat. Jinak Weiglovi celkem věřím, Tuchel ho může zvednout.

Reagovat
vilp

Mně se nikdy moc nelíbil. Každopádně ten zájem tady vypadá dost jasně... sám Tuchel chce hráče, kterého dobře zná.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Viděl si už ten Lyon?

Reagovat
vilp

Ještě ne, napsal bych.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Nevíš, co je zač ten Todibo z Toulouse? Spekuluje se o něm snad u všech velkoklubů, vzhledově je podobný Varanovi, vysoký, silný, prý s dobrou rozehrávkou. V létě mu končí smlouva a bude tak zadarmo, což každýho láká. A Matthijs je v luftu, už se spekuluje o 90 mega (asi i s Raiolou), od toho rychle pryč, z toho bude pěkná prasárna. Já už si začínám myslet, že nakonec Raiola svlíkne United, kteří jsou se stopery v naprosto zoufalý situaci. Naopak Frenkie blízko Barce, ačkoliv měl i lepší finanční nabídky. Cena 60-70 mega, což by bylo super

Reagovat
vilp

O něm slyším poprvé. Frenkie se ukáže na Bernabéu a ještě se o něj popereme, doufám, ten přestup je pořád daleko. Odkud čerpáš? 90 je slušný úlet, jak to má na starost Raiola, tak už mě Matthijs nezajímá, to radši proti AS omrknu toho Pepeho z Porta.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Fernando Polo z Mundo Deportivo, ohledně Barcy velmi slušný zdroj. Mám takový tušení, že přestup Frenkieho (snad) nabírá rychlý obrátky, hlavním důvodem podle mě může být i situace Matthijse, kterýho jsme chtěli, ale složitě se hledaly různý cesty, jak by se daly ufinancovat oba dealy. Tím, že jsme se vzdali MdL, vzrůstá šance pro Frenkieho. Podpořil to i Frenkieho agent, který to chc zkompletovat co nejdřív, aby se mohl soustředit na jaro v Ajaxu. S tím Militaem je spojována spousta velkoklubů, to bude taky slušný oříšek, sehnat kvalitního stopera je zájem všech velkoklubů.

Reagovat
vilp

Dík. U něj to bude jednodušší (pokud skrz peníze nepodepíše novou smlouvu), stačí složit výkupku, Brazilec si vždycky vybere Real nebo Barcelonu, navíc u toho může být velkou výhodou Iker.

Reagovat
Hristo Stoichkov

To je pravda, tam může být jediným problémem to, pokud nebude chtít leštit lavičku, což bude v Barce či Realu nehledě na výkonnost. Navíc to je naprosto neprověřený hráč, který stál před pár měsíci 5 mega, to jenom dokládá, do jakých zhovadilostí se tady seriózně pouštíme a vedení Barcy/Realu se to evidentně platit nechce, resp. hledá další varianty. Na léto chceš stopera, Hazarda a Icardiho?

Reagovat
vilp

Mně by asi stačil Hermoso (za 8 mega) místo Valleja zatím, takže spíš Frenkie než drahý stoper, protože mu hodně věřím a těm obráncům ne. Jinak v době, kdy chodí CB za 80, se těch 50 dá, že byl před půlrokem za pakatel neřeším, teď je (nebo po sezoně může být) ověřený Evropou a záleží jen na tom, jestli je fakt tak dobrý, nebo ne. Jako Mbappé. Hazard a Icardi určitě, velkou výhodu vidím v tom, že se k sobě hodně hodí, Eden má takový typ hroťáká rád a Maurito poslední zápasy už mívá pravidelně přes 30 doteků za zápas, co jsem koukal. To je tak krásných 300 mega. A s takovým útokem bych chtěl samozřejmě i Pochettina, aby toho nebylo málo.

Reagovat
Generalní Gladiator

jsou nějaké zprávy. že má o de jonga real zájem? v tom dvojzápase může de jong oslnit tak,že po něm flo půjde, zálohu jste měli pořešenou na desetiletí dopředu,ale nějak se to začalo rozpadat..snad se zaměříte na hazarda a icardiho a zbytek nebude čas

Reagovat
Hristo Stoichkov

Ne, o zájmu Realu o Frenkieho nikdo seriózně nemluví, Real se tam zmiňuje spíš za zvyku, jako tomu bývá i v opačných případech. Naopak Barca na tom přestupu pracuje minimálně půlrok, možná i dýl, předtím nebyla reálná šance ho přivést. Nedokážu si představit, že by se Florentino najednou probral a hráč mu spadnul do klína. U něj to není pouze o penězích, je to kluk z vesnice, který se nějaký čas zdráhal jít i do Ajaxu

Reagovat
Generalní Gladiator

pro floa není nic problém, ten duel může dost změnit,mě spíš uklidnuje snaha flo jít po útočnících. Příchod de jonga by znamenal odchod rakitiče ne? Defacto by se zaplatit z jeho ceny, rabiot zadarmo, odchod rafinha,denis, prachy musej být i na de ligta doprčic.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Od Frenkieho ruce pryč, tam podle mě nemáte šanci. Myslím, že už jsme se o tom bavili před pár týdny, možná i měsíci. Pochettino je člověk, kterýho bych ve vaší kůži vyplatil zlatem a ještě mu nasypal balík - s náskokem nejlepší trenér, kterýho si u vás dovedu představit. I proto si strašně přeju, ať ho nějakým způsobem přesvědčí United a budete mít na několik let po srandě Jinak se Solarim si nedovedu představit, že se ta situace nějak razantně zlepší. Valverde sice není špičkový trenér, ale má velkou výhodu v tom, že umí řešit krizový situace, klíčoví hráči za ním stojí a má parádní kádr, na Solarim nevidím fakt nic, navíc to angažmá mu tak nějak spadlo z nebe, ani neví jak... Poche má úžasný schopnosti, hráči se pod ním zlepšují, nepotřebuje meganákupy a dovede soupeřit se City či Liverpoolem s kádrem, který rozhodně není špičkový, resp. si hráče na tu úroveň musel dostat sám.

Vaše záloha je dost podivná, ale řešíte z 90% jenom útok, což se mi moc nezdá, je tam strašně otazníků. Nedáváte góly, což podle mě není problém pouze trojky vepředu, ale i tý středový. Letos bude asi ideální čas rozbít duo Kroose s Modrićem a jít po nějakým jiným typu hráče. Kovačiće bych se nebál pustit (pokud nebude mít prostor na DM), Chelsea je pořád schopná za něj vysázet slušný ranec. Pamatuju, že už kdysi jsme se bavili o tom, že pro mě to náhrada za Luku není, chybí mu kreativita a ofenzivně je to teda ještě (mnohem) horší, než jsem čekal. Na DMku by se mi líbil, ideálně místo Casemira.

Viděl si už aspoň nějaký highlights Ferlanda Mendyho? Jinak z toho osmifinále mám docela obavu a doufám, že Lyon zrovna nebude na vrcholu jejich obvyklý sinusoidy. Podobně si myslím, že Ajax je schopen s váma odehrát dva velmi slušný zápasy, bude to hodně zajímavý.

Reagovat
vilp

Chtěl bych vidět Valverdeho bez Messiho, který dá skoro každý zápas gól a ještě vytvoří minimálně tři čtyři šance. Sice vás moc nesleduji, ale nemyslím si, že by na tom byl o tolik líp než Solari. S Pochem souhlas, chtěl bych ho moc, naopak Sarri v mnoha ohledech zklamal, jen má teda velkou zásluhu na tom, jak se Hazard zlepšil. Třeba finálku má letos imho lepší než u nás Özil (akorát mu chybí pětadvacetiletý Cristiano) a když v repre vidím Mertense, tak to určitě není náhoda. Na Mendyho jsem nekoukal. U zálohy těžko říct, proč střeďáci nechodí víc dopředu, v tom tkví hlavní problém. Kroos se k těm svým střelám skoro nedostane. Já to asi svedu na trenéra, hrajeme pragmaticky a bojácně. Do toho nám strašně chybí Isco a samozřejmě i James. Jeho návrat bych bral a z dalších produktivních záložníků možná toho Eriksena, kterému končí smlouva 2020. Matea nějak zahrnout do přestupu Edena.

Reagovat
Hristo Stoichkov

James by určitě pomohl, takový hráč vám chybí hodně, jelikož dokáže zařídit góly z ničeho, což je vlastnost, kterou jste ztratili a odchod Cristiana to ještě umocnil. Navíc dokáže zastoupit na několika postech a v Bayernu přesvědčil, že i z větší hloubky dokáže být nebezpečný a produktivní.

S Pochem je u tebe znát posun, tenkrát si mi tvrdil, že o něm přesvědčený nejsi, jelikož nic nevyhrál, to je k němu strašně tvrdý vzhledem k tomu, jakou má finanční konkurenci. Mně na něm vadí jenom to, že je to podělaný Perico

Eriksena jsem tě taky viděl kritizovat, koukám že ses hezky posunul a nedivím se, je to vzhledem ke smlouvě jedna z mála kvalitních reálných možností. Otázkou je, o kolik slabší bude bez Pocheho, rozhodně to není další Luka a Barca mu asi seděla víc.

Reagovat
vilp

O Pochem si myslím pořád to stejné, ale je to nejlepší možnost. Navíc Spurs nejsou Florentinův Real, klidně by mohl vyhořet a kdyby přišel v létě místo Lopeho, bylo by to dost složité i pro něj.

Reagovat
Eichel

On by im ale dosť mohol pomôcť, hlavne pod Tuchelom by mohol ísť znova hore

Reagovat
vilp

Tak o tom, že chce Tuchel záložníka k Verrattimu už v zimě, se mluví docela dlouho. A Raiola už je vážně oficiálně jeho agent? To je pěkný.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Oficiálně pořád asi ne, ale ten přestup bude mít pod kontrolou a už se o něm mluví snad v každý spekulaci o jeho přestupu.

Reagovat
pingla

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele