17. kolo
23.12.2018 16:15 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Sevilla v oslabení dokázala uhrát bod s Leganésem

Sevilla nakonec vydřela bod z utkání s Leganésem a ještě za něj musí být hodně ráda. Prakticky celý druhý poločas totiž hrála v početním oslabení poté, co se nechal vyloučit Franco Vázquez.

Sevilla byla před utkáním jasným favoritem a od prvních chvil se snažila dostát své pověsti ofenzivně hrajícího týmu. Leganés dobře věděl, že mu favorit nedá moc šancí, a že to minimum bude muset využívat maximálně, pokud chce uspět. To se mu hned povedlo.

Nyom totiž už v páté minutě dostal trošku prostoru na pravém křídle a precizním centrem našel nabíhajícího spoluhráče ve vápně Sevilly. Tím byl záložník Mikel Vesga, kterého nikdo moc nehlídal. Pohodlně tak hlavou překonal brankáře Vaclíka!

Sevilla takový start rozhodně nečekala a snažila se co možná nejrychleji dostat do zápasu. Pořád si ale musela dávat pozor na zadní vrátka. V jedenácté minutě se Jonathan Silva prohnal po straně až k vápnu a povedeným centrem v něm hledal Carrilla. Zkušený argentinský se sice k balonu dostal, ale pod tlakem dokázal balon umístit jen mimo tři tyče!

Ve 29. minutě brankáři Ivánu Cuéllarovi hrubě nevyšla rozehrávka, když přízemním pasem přímo našel pozorného protihráče Wissama Ben Yeddera. Od něj se ale balon odrazil zase zpět k brankáři Leganésu, který tak za svou chybu nezaplatil. Následně Vazquéz po přetaženém rohu vrátil míč do šestnáctky, kde si jej po odrazu našel obránce Sergi Gómez. Jeho zakončení ale Cuéllar dokázal vyrazit!

Trochu kuriózní situace se udála v nastaveném čase první půle. Za protesty směrem k sudímu byl žlutou kartou napomenut Mercado, jenže mnohem horší trest schytal Franco Vázquez. Tomu totiž za stejný prohřešek sudí Hernández udělil přímo červenou kartu! Náhle Seville zatrnulo, protože prohrávala a musela dohrát půlku utkání v oslabení!

Oslabení na hře Seville bylo z počátku druhé půle vidět. Brankář Tomáš Vaclík musel likvidovat pořádnou ránu z kopačky Péreze, zatímco na opačné straně se Ben Yedder neprosadil. Pak se s míčem u nohy snažil prodrat obranou soupeře André Silva, což se mu i povedlo. V poslední chvíli, když se rozhodl pro finální nahrávku, byl ale faulován Bustinzou.

Hráči Sevilly se hnali za srovnáním, ale často na nich byla vidět frustrace z výsledku. Silva například zcela zbytečně poslal k zemi bránícího Omerua a mohl být rád, že viděl jen žlutou kartu. Kolem 70. minuty se nad trávníkem začala vytvářet hodně silná mlha.

Ta komplikovala viditelnost pro hráče i fanoušky. Víc pomáhala Seville. Po Mesově centru totiž naskakující Amadou napálil hlavou tyč! Na opačné straně zase Youssef En-Nesyri rozezvučel břevno! Když už si asi Leganés říkal, že tři body uhraje, přišla minuta jednadevadesátá. Po dalším precizním centru od Roqueho se k hlavičce dostal Ben Yedder a srovnal!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele