17. kolo
22.12.2018 18:30 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Barcelona bez potíží zvítězila 2:0

Na čele španělské ligy se nic nemění. Barcelona doma v poklidu porazila Celtu Vigo 2:0 a nadále jí patří první místo. Katalánci si už v průběhu prvního poločasu vypracovali dvoubrankový náskok, který až do závěrečného hvizdu kontrolovali. Stejně jako proti Levante se prosadili Dembélé a Messi.

Počáteční stav 0:0 na Camp Nou dlouho nevydržel. Přesně v 10. minutě našel Alba přihrávkou na hranici pokutového území Messiho, jehož střelu brankář sice Blanco vyrazil, nicméně přímo na kopačky dorážejícího Ousmana Dembélého. Francouzský křídelník procedil balón mezi Blancovýma nohama, takže Barcelona rychle vedla 1:0. Barcelona se následně nikam nehrnula a trpělivou hrou si na svojí šanci počkala. Přišla ve 22. minutě, kdy opět zafungovala spolupráce Messiho s Dembélém a Blanco musel znovu zasahovat. Neuspěl ani Rakitić, jehož dorážku zpacifikoval Araujo.

Hosté tolik aktivní směrem dopředu nebyli, přesto měl ter Stegen práci, když ho zaměstnal svým střeleckým pokusem Gómez. Před koncem prvního poločasu zasadila Barcelona Celtě druhý úder. Piqué přenesl balón dlouhým centrem na levou stranu hřiště, odkud Alba okamžitě poslal přihrávku do otevřené obrany nabíhajícímu Messimu a pak už Blanco stihl jen pokleknout a vzápětí lovit balón ze sítě.

Celta byla v těžké pozici, ale flintu do žita ještě v žádném případě neházela a na začátku druhého poločasu se pokusila svojí hru oživit střídáním, dohnat na Camp Nou dvoubrankové manko se ovšem skoro rovná zázraku. Po hodině hry navíc mohlo být definitivně rozhodnuto, ale Suárez ve vyložené šanci poslal balón mimo. Barcelona měla příležitosti odskočit už na rozdíl tří branek, ale v koncovce si vedla až příliš laxně. Místo toho mohli hosté v 79. minutě zápas zdramatizovat kontaktní brankou. Piqué nejprve srazil Mazáňovu střelu na rohový kop a z něho to následně ve vápně Barcelony pořádně hořelo. Ter Stegen však neinkasoval.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
boryland

4:1............Leo 2,Luis,Couts..............

Reagovat
valloire

6-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele