17. kolo
22.12.2018 13:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Betis jenom remizoval s Eibarem 1:1

Betis se prozatím na páté místo neposune, rozhodla o tom domácí remíza 1:1 s Eibarem. Béticos si sice v prvním poločase vytvořili náskok, ale po změně stran dovolili svému soupeři vyrovnat a v dalším průběhu už se skóre nezměnilo.

Utkání začalo pěkně zhurta a šance byly k vidění na obou stranách. Nejprve unikl do dobré příležitosti Joaquín a stačilo najít jen volného Sanabriu, který by zakončoval do prázdné branky. Joaquínovi však centr nesedl a Riesgo ho schoval v rukavicích. Na druhé straně zase postupoval sám na Paua Lópeze Fabián Orellana, s balónem byl však v úhlu a López jeho pokus kryl. Fabián Orellana měl pak ještě jednu tutovku, ze které ale tentokrát přestřelil!

Eibar své možnosti nevyužil a Betis to zakrátko potrestal. Ve 21. minutě rozjel akci Lo Celso, Tello pak na malém vápně nezazmatkoval a střílenou přihrávkou ještě posunul na Antonia Sanabriu, jenž trefil odkrytou brankou a zajistil Betisu vedení. Ve 34. minutě byl Sanabria blízko druhé brance, ale přihrávku Canalese ve skluzu nedokázal trefit.

Antonio Sanabria mohl zvýraznit své jméno na začátku druhého poločasu, kdy měl další velkou možnost na skórování. Opět totiž nechybělo moc, aby se k němu dostal pas Tella, který zmařil výborným obranným zákrokem Arbillá. V 55. minutě zase zkusil překvapit Riesga zkušený Joaquín, jenž kroutil balón rovnou z rohového kopu do branky, ale hostující brankář se nachytat nedal. Betis zahazoval a Eibar mohl trestat. Po hodině hry spálil největší příležitost Eibaru Sergi Enrich. Před ním už totiž zívala prázdná branka, ale Enrich ji trefit nedokázal.

Hosté stupňovali svůj tlak a po další ráně Kikeho Garcii se musel předvést Pau López. O vyrovnání nakonec rozhodl poměrně sporný okamžik. Sudí ve vápně viděl prohřešek, Feddal zatahal za dres Ramíreze, a rozhodl se odpískat přísný pokutový kop. Fabián Orellana pak s velkou dávkou štěstí penaltu proměnil. Kopl ji sice bídně, ale Lópezovi prošel balón pod tělem, takže se čtvrthodinu před koncem začínalo znovu od začátku.

Na stadionu Villamarín to však ještě nebylo vše. Oba týmy měly další velké možnosti, jak utkání rozhodnout. Neprve vyrazil López nebezpečnou pumelenici Jordána a krátce nato netrefili branku Canales a Kike García. Betis rozhodnout ve svůj prospěch nestihl a po remíze 1:1 mu v tabulce LaLigy patří šesté místo, v těsném závěsu za pátým Alavésem. Eibar je třináctý.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele