17. kolo
21.12.2018 19:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Girona FC - Getafe CF 1:1

Getafe pokračuje ve skvělých výsledcích i nadále a z Girony si odváží bod za remízu 1:1. Girona si i přes herní převahu opět nepřipsala 3 body, a tak na výhru čeká již tři zápasy v řadě.

Úvod prvního poločasu patřil domácímu celku z Girony. Ve 13. minutě přišel z vnějšího nártu Porra centr, jenž našel hlavu Stuaniho, kterého vychytal brankář Soria. To byl na dlouhou dobu jediný vážný okamžik prvního poločasu, během kterého se i Getafe snažilo udržet na polovině soupeře, avšak bez žádné vyložené šance. Tu naopak vyprodukovala domácí Girona v samotném závěru poločasu. Ve 42. minutě si zaběhl za obranu Getafe Portu a běžel sám na bránu. Porta v nadějné pozici nejprve vychytal skvělý Soria a následnou dorážku zablokoval obránce Antunes. První poločas skončil 0:0 a ačkoliv měli ze hry o něco více domácí, gól nedali.

Začátek druhé půle měl velice podobný průběh jako v té první. Bylo to však hostující Getafe, které mohlo jít nečekaně do vedení, když v 54. minutě přišel střílený centr z kopačky Foulquiera, jenž si málem do vlastní sítě srazil domácí Ramalho.

Domácí se opět tlačili do zakončení nejen ze hry, ale také pomocí centru ze standardní situace. V 60. minutě přišel centr od domácího Garcii na hlavu Espinosy, jehož opět vychytal Soria. O minutu později přišla ojedinělá akce hostujícího Getafe. Na levé straně hřiště měl dostatek času Antunes, jenž přesným centrem našel ve vápně zcela neobsazeného Angela Rodrígueze a ten nedal domácímu Bounouvi nejmenší šanci. Getafe se tak zcela nečekaně ujalo vedení.

Girona se na nepříznivý stav snažila reagovat střídáním a do hry poslala čerstvého Fernandeze a Lozana. Tlak domácích sílil a v 85. minutě přišla standardní situace, která přinesla nádherný centr do vápna, kde si naskakovala smečka domácích hráčů. Z nich se nejvýše odrazil Espinosa a prudkou hlavičkou umístil míč od země do branky Getafe - 1:1.

Domácí tým byl povzbuzen a snažil se stále urvat všechny tři body na svojí stranu. V nastaveném čase přišla ještě poslední šance domácích, když Portu hlavičkou mířil jen do boční sítě. Stav utkání již zůstal nezměněn a i přes převahu domácích si Getafe odváží cenný bod.

Autor: Lukáš Vladyka / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele