17. kolo
22.12.2018 20:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Adurizova penalta z kroku vítězství baskům nepřinesla

Málo vídaná penalta v podání Aritze Adurize nakonec Bilbau tři body za vítězství nepřinesla. Valladolid srovnal na konečných 1:1 až ve třetí minutě nastavení, kdy se trefil Óscar Plaňo. Obecně můžeme utkání na San Mamés zhodnotit jako nepříliš záživné.

První poločas diváky rozhodně nebavil, na druhu stranu přinesl první gólový okamžik utkání.V poslední minutě prvního poločasu pálil v pokutovém území Muniain a Keko evidentně zahrál rukou, za což si od hlavního arbitra zápasu vysloužil jednak žlutou kartu a především byl nařízen pokutový kop. Aritz Aduriz pak předvedl něco, co se na takto vysoké úrovni příliš nevidí. Penaltu zahrál z kroku a jeho risk naštěstí pro Bilbao vyšel.

Baskové chtěli ve druhém poločase zápas co nejdříve pojistit druhou brankou, ale v koncovce se jim nedařilo. V 65. minutě naopak zahrozil Valladolid, ale střela Óscara Plaňa byla nepřesná. První poločas se nakonec od toho druhého zas tak moc nelišil. Už už to vypadalo, že Baskové nejtěsnější náskok udrží, když v nastavení Valladolid zničehonic vyrovnal. K Óscaru Plaňovi trochu se štěstím doputoval balón na malé vápno, odkud ho hostující fotbalista poslal do sítě. Celá situace na první pohled zaváněla ofsajdem, jenomže o ten se nejednalo, protože jeden z hráčů Athleticu se zapomněl za brankovou čarou.

Valladolid srovnal takřka z jediné výraznější šance, navíc už v nastaveném čase a z Baskicka si odváží bod.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele