17. kolo
21.12.2018 21:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Alavés po dlouhé době uspěl a prodloužil trápení Realu Sociedad

Hráči Deportiva Alavés se po překvapivě vydařeném začátku dostali do útlumu a čtyřikrát v řadě nevyhráli, nyní si ale přivezli tři body ze San Sebastianu. Tamní Real Sociedad také nevstoupil do sezóny špatně, čtyři prohry v řadě ho ovšem sráží jen těsně nad sestupovou hranici.

Sociedad vstoupil do utkání aktivněji, šance však přicházely na straně Alavésu. Nejprve se Jony dostal za obranu, jenže si příliš předkopl míč a Moyá mu jej sebral. Po chvíli už se hosté radovali, to když Bastón přesným centrem našel Jonathana Calleriho, jenž hlavou umístěnou do protipohybu nedal brankáři nejmenší šanci.

Domácí Sociedad se do žádné tutové šance nedostal, nejnadějněji vypadala střela Thea Hernándeze, kterou Pacheco vyrazil na rohový kop. Na Anoetě nemohla v poločase panovat spokojenost, jelikož San Sebastian počtvrté v řadě prohrál první půli, a to poměrem 0:1.

V poločase druhém se domácí celek dále hnal za kýženým vyrovnávacím gólem. Oyarzabalův centr propadl přes celé vápno, jenže odtamtud pálil Januzaj přímo do připraveného Pacheca. Právě belgický záložník odcentroval na Williana Josého, který jen těsně minul prostor mezi třemi tyčemi.

Další světélko naděje svitlo domácím po 66 minutách. Maripán zahrál v pokutovém území rukou, sudí ale po konzultaci u videa penaltu nenařídil. Udeřit mohli zčistajasna i hosté, konkrétně Calleri mohl přidat svou druhou trefu, tentokrát byl ale v minisouboji úspěšnější Moyá.

Poté, co na hřiště přišel šestnáctiletý debutant Barrenetxea, se mohli jeho spoluhráči radovat. Hodně blízko brance byli po centru z pravé strany, který nejprve před odkrytou branou hlavou netrefil Oyarzabal a po něm promáchnul i Willian José. Za pískotu fanoušků tedy domácí smutnili, zatímco Alavés se dostal na průběžnou pátou pozici.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, youtube.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele