La Liga souhrn - 11. kolo

03.11.2007, 21:56, aktualizováno 04.11.2007, 23:05
Komentáře a souhrny
Sevilla ve šlágru kola nedala šanci Realu Madrid a i nadále stoupá tabulkou. Prohry Realu využila ke snížení ztráty na jediný bod Barcelona, která si poradila s Betisem, a také Villarreal, jenž ve velkém dramatu uspěl na hřišti Atlétika. Vítěznou premiéru si na lavičce Valencie odbyl Ronald Koeman, jeho tým si z Mallorky veze výhru 2:0. První vítězství v sezóně zaznamenalo Levante.

RCD Mallorca - Valencia CF 0:2

03.11.2007 20:00

Góly: 45. Fernando Morientes, 62. Fernando Morientes

Valencie se po dvou porážkách v řadě zvedla a vyhrála na Mallorce 2:0, v tabulce se posunula na čtvrtou pozici.

Domácí byli po celé utkání aktivnější, vytvořili si i brankové příležitosti, využít je však nedokázali. Naopak hosté byli neuvěřitelně produktivní a nakonec si z Baleárských ostrovů odvezli tři body, bylo to již páté vítězství Valencie na cizím hřišti v této sezoně La Ligy - tým z východního pobřeží Španělska suverénně vede tabulku venkovních zápasů. Ostrovanům nepomohla ke gólu ani do tohoto zápasu velice produktivní trojice Guiza, Arango, Ibagaza

Do sestavy Los Ches se dostal po delším zranění Manuel Fernandez. Potvrdila se tak domněnka, že pod trenérem Koemanem bude dostávat portugalský středopolař mnohem více šancí než dosud. Na levé straně zálohy nastoupil poprvé v sezoně od začátku Vicente Rodriquez..

Valencia musela již ve druhé minutě střídat, stoper Alexis špatně došlápl a poranil si kotník. Na hřiště místo bývalého hráče Getafe šel Miguel, který překvapivě nenastoupil v základní sestavě. Portugalský obránce nastoupil na svůj obvyklý post krajního obránce, do středu obrany se k Helguerovi posunul Caneira. První vlaštovku na domácí branku vyslal v deváté minutě Vicente, brankář Lux neměl se slabou střelou problémy. V 16. minutě přišla první střela domácího mužstva, ránu Ibagazy z voleje vyrazil Hildebrand a následně do bezpeční uklidil Helguera.

Ve 36. minutě přišla další střela na branku hostí a znovu to byl Ibagaza, který značně protáhl Hildebranda. Ve 43. minutě střílel těsně mimo branku domácí záložník Gutiérrez. Branku viděli diváci na stadionu Son Moix až v samém závěru prvního poločasu, z pravé strany odcentroval Miguel, na zadní tyči si na centr, který možná už byl za čárou, počkal kanonýr Morientes a s klidem dopravil míč do odkryté branky – 0:1.

Mallorca vstoupila do druhého poločasu o poznání aktivněji než do prvního, v 48. minutě si Gutiérrez pohrál s Helguerou, jenže dostal se do velkého úhlu a Hildebrand jeho střelu vyrazil na roh. V 56. minutě pálil po pěkné individuální akci Daniel Guiza těsně nad branku hostujícího mužstva. V 62. minutě se Valencie snad poprvé za poločas dostala na půlku Mallorky a hned z toho byla branka, po levé straně pronikl Silva, naservíroval Morientesovi parádní přihrávku a bývalý střelec Realu Madrid vstřelil svůj druhý gól v utkání – 0:2.

Deset minut před koncem vytáhl proti střele Aranga z dvanácti metrů brankář Timo Hildebrand to nejlepší ze svého repertoáru. Hned o minutu později se musel činit německý brankář znovu, i tentokráte svůj tým podržel. V samém závěru už Valencie nedovolila drama a v poklidu dovedla zápas do šťastného konce.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - Real Madrid 2:0

03.11.2007 22:00

Góly: 19. Seydou Keita, 21. Luís Fabiano

Lídr soutěže Real Madrid nedokázal ani po třetí v sezóně porazit Sevillu a poprvé za tento ročník La Ligy nevstřelil ani gól. Naopak Sevilla potvrdila, že na domácí půdě se jí začíná znovu dařit a po dobrém výkonu zaslouženě získala tři body.

Real nastoupil ve stejné sestavě, jaká mu přinesla úspěch na hřišti Valencie, a začátek zápasu naznačil, že bude tak i hrát. Ovšem útočné otěže třímal ve svých rukou domácí tým. Střely Fabiana a Poulsena zlikvidoval Casillas, na druhé straně se po pěkném průniku neprosadil Robinho. O chvíli později pálil mimo Van Nistelrooy, a tak udeřilo na druhé straně. Po útoku Sevilly z pravé strany se k odraženému míči dostal v 19.minutě Keita a krásnou střelou zpoza velkého vápna vymel Casillasovu levou šibenici. Než se Real vzpamatoval, Sevilla udeřila za dvě minuty podruhé. Kanoutého tvrdou střelu po samostatném průniku vyrazil Casillas jen před sebe, Metzelder přišel pozdě a Luis Fabiano pohodlně doklepl do prázdné branky. Byl to celkově třináctý gól brazilského útočníka za svůj klub v této sezóně.

Sevilla se za vítězstvím hnala usilovněji, hrála agresivněji a s větším nasazením. Hráči Bílého baletu se s tímto pojetím hry nedokázali vyrovnat, čemuž vypovídá tristní poměr střel obou mužstev, když Real zamířil mezi tyče pouze jednou. Hra záložní řady byla dobře pokryta sevillských středem. Guti navíc neměl patrně svůj den a jeho přihrávky na útočníky nebyly tak přesné jako jindy.

S postupem minut ubyly příležitosti.a hra získala na tvrdosti, ještě v první půli museli být vystřídáni stoper Fazio a krajní bek Crespo, kterému roztrhl tvář loktem Diarra, ovšem jeho prohřešek rozhodčímu ušel. Stejně polemický byl i jeho zákrok na Navase v pokutovém území, kdy píšťalka rozhodčího Izquierda zůstala rovněž němá. Do konce poločasu se toho příliš neudálo.

Do druhé půle nastoupil Real s cílem otočit nepříznivý stav. Nicméně v 51.minutě dostal druhou žlutou kartu a následně červenou kartu jako vždy před svým bývalým publikem nervózně hrající Sergio Ramos. Tímto zbytečným vyloučením přišel Bílý balet definitivně o šanci zvrátit zápas. Po průniku Raúla a zásahu Dragutinoviče udělil rozhodčí pouze žlutou kartu kapitánovi Realu za simulování.

Utkání mělo poté vyrovnaný průběh, Sevilla si hrála svoje, Real k ničemu nepouštěla a ještě vyrážela do nebezpečných brejků vedených zejména Capelem, Alvesem a Navesem. Žádná z těchto akcí však gól nepřinesla. Během zápasu se také značně jiskřilo, rozhodčí Izquierdo rozdal deset žlutých karet.

Trenér Schuster stáhl Gaga a nahradil ho Torresem, aby zabránil útočit Seville do tříčlenné obrany. Ani pozdější nahrazení Raúla Balboou a Van Nistelrooye Baptistou nezůstala zúročena. Na druhé straně měl největší šanci Luis Fabiano po pasu Diego Capela. Sevilla nakonec žádný zvrat nepřipustila a tak vítězství zůstalo na stadionu Sáncheze Pizjuána. Kouč Bílého baletu Schuster tak má znovu o čem přemýšlet. Jeho tým přesto zůstává i do dalšího kola v čele La Ligy.

Více informací k zápasu

CA Osasuna - Getafe CF 0:2

04.11.2007 17:00

Góly: 80. Pablo Hernández (pen.), 82. Esteban Granero

V utkání Osasuny Pamplona s Getafe se dlouho shcylovalo k remíze, z penalty pak ale poslal hosty do vedení Pablo Hernandez, druhý gól přidal Granero. V domácí základní sestavě se tentokrát neobjevil Jaroslav Plašil. Místo něj hrál Héctor Font, nechyběl ani střelec Dady. Getafe rozehrálo duel s dvojicí forwardů Kepa a Uche, na lavici tak nyní byl Manu del Moral, na pravý kraj obrany se po zranění vrátil Cortés. Hosté se díky této výhře dostali ze sestupové zóny. Zápas začali fotbalisté v předměstí Madridu lépe, závar před domácí brankou řešil až gólman Ricardo. Osasuna odpověděla o deset minut později, když po dlouhém pasu Fonta střílel Juanfran, ale Abbondanzieri zakročil.

Po půlhodině hry střílel po přihrávce Ucheho nad hostující Kepa. Na druhé straně hlavičkoval po trestném kopu Puňala do spojnice tyče a břevna Vela, stejně se vedlo chvilku před poločasem i Dadymu, který trefil břevno. Ve čtvrté minutě druhé půle opět zaútočili hosté. To Margairaz přiťukl míč na Juanfrana, ale i jeho vychytal Abbondanzieri. Klíčové okamžiky přišly v 80. minutě. Uche byl ve vápně sražen Cruchagou a pokutový kop proměnil Pablo Hernandez. Brzy přidali hosté i pojistku, když akci Manu del Morala proměnil Granero.

Více informací k zápasu

Racing Santander - Espanyol Barcelona 1:1

04.11.2007 17:00

Góly: 55. Mohamed Tchité - 90. Raúl Tamudo (pen.)

Racing ztratil tři body v duelu s Espanyolem až v samém závěru, a to i přesto, že hosté dohrávali o deseti. Trenér katalánského klubu Ernesto Valverde nechal odpočívat trojici ofenzivních fotbalistů, Rieru, De la Penu a Tamuda. Na výkonu Los Pericos to bylo citelně znát, nakonec to však byl právě střídající kapitán Tamudo, jenž zajistil Espanyolu alespoň bod.

V sedmé minutě měl jako první šanci domácí útočník Tchite, jehož střela skončila těsně vedle tyče hostující branky. Santander byl aktivnější, další příležitosti měl Munitis, který si pohrál s dvěmi obránci, ovšem poté nedokázal přesně zakončit. Na druhé straně nedokázal míč z přímého kopu usměrnit mezi tři tyče Luis García.

Domácí se ujali vedení po pětapadesáti minutách, Torrejon fauloval v pokutovém území Munitise, míč si postavil Garay, jenž sice nepřekonal Kameniho, ovšem u odraženého míče byl jako první Tchite, který bezproblémově zavěsil. Poté na hřiště přišla již zmíněná trojice Riera, De la Pena a Tamudo. Deset minut před koncem to vypadalo s Espanyolem hodně bledě, červenou kartu uviděl po nevybíravém zákroku na Serrana Ferran Corominas, nakonec se ovšem katalánskému týmu podařilo vyrovnat. V devadesáté minutě byl v pokutovém území faulovaný Luis Garcia jeho jmenovcem Fernandezem, zkušený Tamudo zachoval chladnou hlavu a pokutový kop proměnil – 1:1.

Více informací k zápasu

Real Murcia - Deportivo La Coruña 0:2

04.11.2007 17:00

Góly: 57. Xisco, 73. Andrés Guardado

Deportivo La Coruňa udělilo svému soupeři lekci z produktivity a na hřišti Realu Murcia vyhrálo 2:0. Domácí byli po celý průběh zápasu aktivnější, ale doplatili na špatnou koncovku a po trefách Xisca s Guardadem možná trošku nezaslouženě neuhráli ani bod.

Trenér Murcie Lucas Alcaraz překvapil s dosti inovovanou sestavou oproti té, která nastoupila v předchozím kole. Zvláště zaujal start Baska Íňiga Véleze, jindy až v pořadí čtvrté volby v útočné formaci. První část hry příliš vzruchu nepřinesla. Murcia svědomitě napadala a spoléhala na útočné výpady svých křídelních hráčů, jmenovitě Regueira a Gallarda, které si však krajní obránci Deportiva Manuel Pablo a Filipe dobře a bez problému hlídali.

Prvním ohrožením brány byl spíše propagační pokus Kanaďana De Guzmana ve dvanácté minutě, Notario s ním problémy neměl. Dalekonosné střely a standartní situace, to byla jediná možnost, jak se v první půlhodině dostat do nějaké šance, jinak se toho příliš nedělo. Za zmínku stojí snad jen dvě akce, obě z kopaček domácích. Tu první zakončoval po spolupráci s Íňigem Regueiro, brankář La Coruňi Dudu Aouate byl bezchybný. Izraelský gólman si poradil i se střelou Fernanda Baiana, který si sice poradil s Filipem, ale zakončení mu nesedlo.

I ve druhém poločase pokračovali šance Los Pimentoneros. Nejdříve se marně pokoušel prodrat k zakončení Paco Gallardo, následně předvedl skvělou hlavičku Alvaro Mejía, jenž zakončoval standartní situaci z kopačky bývalého spoluhráče z Realu Madrid Pabla Garcíi.

Los Blanquiazules bránili a trpělivě čekali na svou šanci. A ta přišla. V 55. minutě unikl Stephanu Pignolovi Xisco a tvrdou ranou pokořil bezmocného Notaria. Skutečná lekce z efektivity ze strany svěřenců Miguela Ángela Lotiny. Real Murcia se pokusil kontrovat hned z protiútoku, Baiano dokonce překonal Aouateho, ale na brankové čáře zasáhl vracející se odchovanec Piscu. V těchto chvílích bylo šancí na obou stranách požehnaně, netrvalo dlouho a definitivně rozhodnout mohl Xisco, ovšem tentokráte souboj tváří v tvář vyhrál Notario.

Co se nepodařilo Xiscovi, dokonal Andrés Guardado. Jinak prakticky neviditelný Mexičan zužitkoval jeden z mnoha pasů za obranu a katalánský brankář Notario tentokráte kapituloval. Běžela 72. minuta a bylo po zápase. Murcia už nenašla psychické ani fyzické síly na zvrat a podlehla 0:2.

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - Villarreal CF 3:4

04.11.2007 17:00

Góly: 9. Pablo Ibáñez, 25. Simão, 62. Sergio Agüero - 31. Giuseppe Rossi, 42. Fabricio Fuentes, 70. Nihat Kahveci, 90. Nihat Kahveci

Diváci na stadionu Vicente Calderoná viděli po středečním přestřelce se Sevillou další divoké utkání, ve kterém padlo sedm branek, oproti duelu s andaluským klubem však nakonec fandové odcházeli ze stadionu rozhořčeni. Villarreal sice nepředvedl bůh ví jaký výkon, ovšem dokázal potrestat velké chyby zadáků Atlétika a nakonec si z hlavního města odvezl tři body.

Domácí se prosadili hned v úvodu, v desáté minutě si naskočil na centr z levé strany stoper Pablo a přesnou hlavičkou poslal Atlético do vedení – 1:0. V pětadvacáté minutě to bylo už 2:0, Maniche našel na rohu pokutového území Simaa, který nádhernou střelou na zadní tyč překonal brankáře Vieru. Ve 31. minutě hosté snížili, stoper Godín, jenž nastoupil do utkání na místo Cygana poslal dobrý pas na rozběhlého kanonýr Rossiho, který chytře přehodil brankáře Franca a vstřelil už svůj sedmý gól v této sezoně. Čtyři minuty před koncem prvního poločasu chyboval při vyběhnutí na centrovaný balon brankář Franco, míč se dostal ke stoperovi Fuentesovi, který už věděl jak naložit s nabídnutou příležitostí – 2:2. V samém závěru mohli vedení strhnout na svoji stranu domácí, ovšem Perea po přiťuknutí Aguera z blízka přestřelil branku hostí.

Druhý poločas začal přímým kopem domácích, Reyesovu prudkou střelou vyrazil Franco nad branku. Z následného rohového kopu byla po ruce jednoho z hráčů Villarrealu odpískaná proti týmu z východní pobřeží Španělska hodně přísná penalta, Maxi Rodriguez ovšem pokutovým kopem pohrdl a netrefil ani branku. Po hodině hry rozehrával Simao další standardní situaci domácího mužstva, na centr portugalského záložníka si naběhl Sergio Aguero a přesnou hlavičkou k tyči poslal Atlético do vedení. V 75. minutě se podařilo žluté ponorce znovu vyrovnat, střídající útočník Níhat dokázal využít nedůrazu Luise Perey a překonal bezmocného brankaře Franca. I přesto, že většinu zápasu měli hráči Atlética více ze hry, museli v devadesáté minutě spolknout hořkou pilulku v podobě další branky Nihata, který se dostal za obranu domácích a s poklidem překonal Franca – 3:4.

Více informací k zápasu

Levante UD - UD Almería 3:0

04.11.2007 17:00

Góly: 1. Christian Riganò, 17. Christian Riganò, 35. Christian Riganò

Levante konečně zvítězilo, Almeríi nadělilo rovnou tři branky, o všechny se postaral Rigano. I tak jsou ale levantští se čtyřmi body jasně poslední. Za Almeríi protentokrát nenastoupila dvojice forwardů Ortiz a Negredo, které nahradila dvojice Natalio a Kalu Uche. V domácí sestavě se objevil další útočník Javi Fuego, který tak vepředu doplnil Rigu a také hrdinu tohoto utkání Rigana. Domácím hodně pomohla rychlá branka, která padla už po 14 sekundách hry, kdy Rigano poprvé prostřelil gólmana Cobeňa.

V druhé minutě Rigano minul hlavou branku po centru Rigy. V další šanci byl ve čtvrté minutě Javi Fuego, ale předvedl se hostující gólman. Domácí byli jasně lepší a po 15 minutách přidal Rigano druhý gól. Rozjetý Rigano pak trefil břevno, třetí svou branku přidal zblízka po pěkné akci Savia 11 minut před poločasem. Největší šance Almeríe přišla po centru Maného, ale Kalu Uche hlavičkoval do tyče, na druhé straně zase trefil břevno Savio. V druhé půli se hosté snažili stav korigovat ale pološance Crusata či Corony nebyly příliš nebezpečné. Naopak chvilku před koncem mohl ještě zvýšit po akci z levé strany Saul Fernandez, ale neuspěl.

Více informací k zápasu

Real Zaragoza - Real Valladolid 2:3

04.11.2007 17:00

Góly: 14. Ricardo Oliveira, 90. Diego Milito - 28. Víctor, 31. Víctor, 33. Álvaro Rubio

Real Zaragoza podlehl Valladolidu, přičemž pro něj to byla teprve druhá letošní výhra. Konečně se ale hostům podařilo udržet zápas, kdy vedli již o dvě branky. Domácí nastoupili opět se třemi útočníky v sestavě (Oliveirou, Diegem Militem a Sergiem Garcíou), na levém kraji obrany vypomáhal Zapater, jeho místo ve středu zálohy obsadil Gabi. Hosté nasadili do útočné dvojice místo Víctora netradičně Komého, chyběl i středový záložník Borja. Všechny tři branky hostí padly v rozmezí šesti minut! A o dvě z nich se postaral právě Víctor, který přišel na hřiště až jako náhradník za Sisiho. Domácí přitom začali dobře a střelu Sergia Garcíi musel likvidovat Alberto, v 11. minutě pálil vedle branky Oliveira. O čtyři minuty později napřáhl Oliveira znovu a nešťastná teč stopera García Calvy poslala míč nechytatelně za Albertova záda.

Pak ale začal úřadovat hostující náhradník Víctor. Ve 25 minutě trefil nejprve břevno, za dvě minuty se už radoval z gólu, když využil centr Jonathana Sesmy. A za další dvě minuty se z dorážky trefil podruhé. Šílenou šestiminutovku pak završil proměněnou penaltou Alvaro Rubio a stav byl již 1:3. Zaragoza poslala na trávník Aimara s D'Alessandrem, ale obraz hry se příliš nezměnil. Komé totiž vytvářel přihrávky, ale Llorente nepřesně zakončoval. Snaha domácích pak byal povětšinou marná, v 57. minutě hlavičkoval nad Aimar, gól Diega Milita po hodině hry byl pro ofsajd zrušen. D'Alessandro střílel z trestného kopu vedle, pokusy Oscara a Gabiho zmařil Alberto. Diego Milita stihl pravačkou už jen snížit na konečných 2:3.

Více informací k zápasu

FC Barcelona - Real Betis 3:0

04.11.2007 19:00

Góly: 33. Thierry Henry, 53. Ronaldinho, 90. Ronaldinho

Barca bez sebemenších problémů přejela slaboučky Betis a stáhla náskok na čelo tabulky na jediný bod. Skóre otevřel Thierry Henry, další dva góly přidal ze standardních situací Ronaldinho, Betis se k bráně soupeře prakticky nedostal a v Seville začíná být zle.

Katalánci na hřišti dominovali od první minuty. První vlaštovkou byla spolupráce Henryho s Iniestou, před nímž na poslední chvíli zasáhl Juanito a odkopl míč na roh. I u další akce byl Iniesta, tentokráte si s ním výborně narazil Ronaldinho, krásně se zbavil svého ostrážce a poté vystrašil brankáře Ricarda střelou do boční sítě.

Po čtvrthodině hry si portualský strážce svatyně připsal první vážnější zákrok, když zlikvidoval hlavičku Henryho po Xaviho centru. "Los Beticos" se do šancí vůbec nedostávali v desíti lidech bránili na vlastní polovině a niavně věřili, že dokáží na Nou Campu vzdorovat. V devaténácté minutě ještě při hostech stálo štěstí a hlavně tyčka, od níž se odrazila rána Thierry Henryho. Fracnouzský kanonýr si tak opět pojistil vedení v tabulce střel do tyče.

Krátce po skončení první půlhodinky hry přišel zasloužený gól. Andalusané se snad jednou jedinkrát vydali ve větším počtu hráčů vpřed a ihned na to doplatili. Touré získal míč, přihrál Iniestovi, který si následně krásně obehrál protihráče a vyslal Thierry Henryho sám na branku. Bývalý hráč Arsenalu se jen lehce dotkl míče, poslal ho mezi nohy Ricarda a Barca vedla.

Mezi zmiňovanými akcemi hodil sem tam nějakou tu parádičku Lionel Messi, který se nezřídka zbavoval i třech obránců najednou, ale před pokutovým územím tentokráte štěstí neměl. Do konce poločasu Blaugranas i nadále ovládali hřiště, poslední větší šanci měl opět aktivní Henry, jeho střela ale letěla kousek vedle levé tyče.

Po příchodu z kabin bylo na hře Betisu znát jisté aktivnější pojetí, nicméně žádná sláva to ani nadále nebyla. Pavoneho střela do boční sítě byla spíše výjimkou. Po sedmi minutách přišel další gól Barcelony. Ronaldinho se postavil k exekuci přímého volného kopu a opět potvrdil, že v této disciplíně mu může málokdo konkurovat.

V 57. minutě už to mohlo být rozdílem třídy, Messi se uvolnil na pravé straně, přenchal míč Ronaldinhovi, ten našel na hranici vápna Xaviho, jehož koníček s vypjetím všech sil zlikvidoval Ricardo a ve stoprocentní šanci selhal Thierry Henry, když hlavičkoval vedle. Barcelona si skutečně na hřišti dělala, co chtěla. V další šanci se objevil Messi, jeho křižnou střelu nedokázal do branky usměrnit Xavi. Následně unikl po Ronaldinhově přistrčení Abidal, hledal před bránou Henryho, ale na poslední chvíli stačil míč tečovat Ricardo.

Nejkrásnější moment celého utkání přišel v 68. minutě. Messiho sólo přes půl hřiště zvedlo diváky ze sedadel, bohužel pro fotbal však konečná střela minula o pár centimetrů branku. Následně se předvedl i Ronaldinho, efektně zpracoval míč a vystřihl nůžky, na skóre se nic neměnilo. Závěrečné minuty ovládl nově příchozí Bojan Krkic. Několikrát se dobře uvolnil na levé straně a svým mnohem zkušenějším obráncům činil obrovské problémy.

Třešničkou na dortu byl další Ronaldinhův přímý volný kop v nastaveném čase. Tentokráte mu ke gólu pomohla levá tyč a Ricardo mohl jen nadávat na zeď, která se špatně rozeběhla a nechala ve svém středu místo, kudy míč proletěl.

Barca zkrátka potvrdila, že to doma umí, nyní je potřeba ukázat svou kvalitu i na hřištích soupeře. Betis místy působil až příliš odevzdaně a prohrál naprosto zaslouženě.

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - Recreativo Huelva 2:0

04.11.2007 21:00

Góly: 52. Joseba Etxeberria, 62. Joseba Etxeberria

Athletic Bilbao konečně urval první vítězství v sezóně na San Mamés a zažehnal možnou vznikající krizi. To Recreativo Huelva svou krizi ještě více prohloubilo, nyní už je to 600 minut, kdy naposledy našlo cestu do soupeřovy sítě, a nachází se na sestupových pozicích.

Jen na lavičce nakonec začal Fran Yeste, který se jevil jako řešení všech útočných problémů Basků. Úvod utkání nabídl po kratičkou dobu trvající převaze domácích spíše boj ve středu pole, náhodné centry do šestnáctek neměly příliš šancí na úspěch.

Postupem času si oba rivalové začali vytvářet šance, první vlaštovkou byl rohový kop hostů, na nějž marně dosahoval Sinama Pongolle. Z druhé strany o sobě dal vědět Aduriz, který hlavou zakončoval Ustaritzův centr a následně se po kontaktu se Sorrentinem marně dožadoval odpískání pokutového kopu. Svěřenci Joaquína Caparróse si vytvořili tři velké šance na skórování. Jenže Susaeta mířil nepřesně a poté dvakrát selhal Aduriz, když nejdříve špatně zpracoval přihrávku Orbaize, pak zase svůj pokus po centru Iraoly nasměroval vedle.

I Recreativo mělo své šance. Tu největší si vypracoval Sinama Pongolle, Iraizoz ale zasáhl bez větších potíží. Posledním zajímavým momentem v první části hry byla rána Gabilonda, kterou jen tak tak zlikvidoval Sorrentino. Oběma stranám jakoby došly síly, publikum na San Mamés začalo být nervózní.

A po přestávce se dokonce začal ozývat pískot. Caparrós věřil i nadále stejnému složení, naopak u hostů došlo o poločase hned ke dvěma změnám. Gerard a Javi Guerro nahradili Martinse s Varelou. Z počátku tato střídání přinesla své ovoce, protože Huelvě se podařilo zatalčit Basky k jejich pokutovému území a Athletic začal mít problémy.

Právě tehdy, z ničehonic, přišel vedoucí gól domácích. Střelcem se ve svém jubilejním 400. utkání za Athletic stal z protiútoku po pasu Iraoly Joseba Etxeberria. Služebně nejstarší hráč v týmu byl i nadále při chuti, hned o pár sekund později přirpavil dobrou pozici pro Adurize, ale tomu v tomto zápase střelecké štěstí nepřálo.

Bilbao se na několik minut stáhlo, avšak jen co nabralo další síly, přišel rozhodující úder. Andalusané se marně dožadovali odpískání faulu Adurize na Sorrentina a Etxeberria už neměl těžkou úlohu, aby přidal svůj druhý gól. Athletic tento zásah uklidnil, z míry ho nevyvedla ani šance Javi Guerrera. Patnáct minut před koncem se vstupu na hřiště konečně dočkal Fran Yeste, jehož přivítal obrovský potlesk fanoušků.

Závěr utkání už nic k vidění nepřinesl. Recreativo se marně snažilo dobýt pokutové území soupeře, Bilbao pro změnu trpělivě čekalo na brejky. Žádná z těchto taktik už ale další gól nevytvořila, a tak se v Bilbau mohlo konečně slavit. V Huelvě nopak začíná být zle...

Více informací k zápasu
Tabulka
 týmzápasyvýhryremízyporážkyskórebody
1.Real Madrid1181225:925
2.FC Barcelona1173123:824
3.Villarreal CF1180322:1624
4.Valencia CF1170417:1921
5.Atlético Madrid1162323:1420
6.Espanyol Barcelona1154215:1219
7.Real Zaragoza1152418:1717
8.Racing Santander114529:917
9.Real Mallorca1144318:1516
10.Sevilla FC1050521:1415
11.Real Murcia113448:1013
12.Athletic Bilbao113449:1213
13.Osasuna Pamplona1033413:1312
14.Deportivo La Coruňa1133510:1612
15.Getafe CF1132611:1511
16.UD Almería1132610:1411
17.Real Valladolid1124515:2210
18.Recreativo Huelva112367:159
19.Real Betis111558:158
20.Levante UD111196:234

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (53)

Přidat komentář
-Kopy-

Sice nechápu jak jsme tendle zápas mohli vyhrát, ale co je doma to se počítá.

RONALD RONALD RONALD

Reagovat
HOST*El_Cazador

Počkej chlape až se vrátí David, to pak bude paráda jak loni Villa - Morientes a soupeř nemá šanci!

Reagovat
HOST*Lucas

JJ no konecne Vale nebyla lepsim ,ale zase celkem podrzel Timo a dobre se prosadil Morientes ted uz to pude snad lip

Amunt Vale

Reagovat
-Kopy-

No, takže Real podle předpokladů prohraje, to se hodí do krámu...

Keita - nádherná střela

Kanouté - nádherné zpracovaní

Reagovat
HOST*Lucas

Hm Kanoute si to fakt skvele zpracoval myslim ze Real tak maximalne snizi ,ale urcite to neotoci

Reagovat
smazaný uživatel

Jak je možné, že Keita dostane za držení krku soupeře kartu a Ramos za stejnou věc (ještě to celé začal) kartu nedostane?

Nebo dostal a zase se mu odpustilo držení dresu, které musí být trestáno kartou?

Reagovat
-Kopy-

Taky to nechápu...

Reagovat
HOST*

Diarra, Gago a Ramos. Já bych ty prasata vyloučil.

Reagovat
smazaný uživatel

Ramos kartu dostal hned po Keitovi, tak zklidni hormon...

Reagovat
-Kopy-

nepochopil, nevadí...

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel zaslouženě, musíme přidat .

Reagovat
smazaný uživatel

uz to hosi asi nevytahnou...

Reagovat
smazaný uživatel

Chybí nám 3 of. záložníci, jediná možnost je Bestie. Snad to rozhejbe, ale moc to nevidím.

Reagovat
-Kopy-

no vidíš, nám chybí tři ofenzivní hráči většinu sezony

Reagovat
smazaný uživatel

ste si uz zvykli ne? :)

Reagovat
-Kopy-

za Villu fakt náhradu nemáme

Reagovat
smazaný uživatel

ten tezko, leda ze by se chtel hodne moc predvest, ze je potrebnej, jeste jsem neprisel v cem a kde je vlastne dobrej...

Reagovat
HOST*Quaranin

Realek dneska prohraje, musi prece cekat na ostatni. zase tak dobry neni aby si udelal naskok.Ale zase klobouk dolu ze hraji fakt pohledny fotbal.S tim Olympiakosem to byl zapas skvely..Vivala Valencia

Reagovat
-Kopy-

Co to Raul zkoušel, napodobovat Gilardina ?

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby hrál Robinho, vypadalo by to asi jinak...

Reagovat
smazaný uživatel

kdyby hral cely tym, tak by to vypadalo jinak...

Reagovat
smazaný uživatel

Celý tým by prvn měl zajít někam k lékaři a dostat nějaké prášky na hlavu. Co tam předváděl Ramos, Diarra (proboha co to bylo a jaktože za to neviděl ani žlutou? Za takovou zákeřnost), Guti a Marcelo (jsem se orpavdu bál o zdraví domácích, když ti dva vyskočili jak čertík z krabičky)... to jsem se teda nestačil divit a že mě od Realu už jen tak něco nepřekvapí...

Reagovat
alegre

Tak kdysi kdosi zpival písničku "Slavíci z Madridu"! Dnes by se ten název mohl změnit na "Dobytci z Madridu"! Teda samozřejmě že ne všichni, ale to co předváděli primitivové Ramos, Diarra, Gutti a Gago...

Reagovat
smazaný uživatel

Schuster: "The Referee Was Catalan, I Need Not Say More"

Reagovat
smazaný uživatel

No to snad není ani možné.

Hráč po brutálním útoku Diarry BEZ MÍČE má zlomenou lícní kost, jen tak mimochodem.

Reagovat
HOST*Quaranin

WTF zapas jsem nevidel, ale jak to tady ctu, tak Real hral zakerne. Je to smutne neumet zkrotit sve emoce

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem rád, že si po tom Poulsenově pokusu dostat Gutiho na vozíček kucí nenechali nic líbit. Mosquera taky nebyl úplně normální, tam přišel a za 20s projel Ruudovi loktem krk. Celkově hodně nervózní, ale když připočtu ještě Alvésovu kosu na Robsona, tak si začali oni. Jejich mínus, taky máme hráče, proti kterým to bolí.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak opět tu vidíme jasný dvojí metr od culos a jejich patolízalů. Po přečtení diskuse jsem měl dojem, že Sevilla hrála jako hejno andílků a Real byl tlupa ďáblů. Tak si to myslete a pište, jestli budete pak líp spát. Ramos je pako proti bývalým "svým" jak utržený ze řetězu, ale že by tvrdá hra byla jen na straně hostí...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Sergio toho (co se tvrdosti týče) moc neudělal, já v tu chvíli vidět Keitův obličej, tak asi... . Ale když už bylo po 20 min. jasno výsledkově, tak bylo jasný, že se navrch ještě nebudeme chtít nechat seřezat. Djila jim to začal vracet a pak byl klid.

Reagovat
smazaný uživatel

Schuster.

Reagovat
smazaný uživatel

Na obě strany to pískal blbě...

Reagovat
HOST*Mista

Vale sice vyhrála ale stále pod vedením Oscara Fernandeze, Ronald je ještě nekoučoval...

Reagovat
smazaný uživatel

Ramos mě opět utvrdil v tom, že je to normální blázen. Nic jiného k jeho vystoupení říct nemůžu. Ale včera v tom nebyl sám, Diarra je dobytek a nechápu jak po těch zákeřných, jasně cílených brutálních zákrocích mohl vůbec dohrát? Schuster asi pro zápas se Sevillou nastolil novou taktiku: čím více zraněných hráčů soupeře, tím se nám bude lépe dýchat... No a Guti mi svým podrážděným chováním připomíná Vladka z vyvolených, jako by mu vypadl z oka.

Ale abych nezůstal jen u Realu, tak Dani Alvés byl těmi svými záchvaty smíchu po každém rozhodnutí rozhodčího, které se mu nelíbily, taky jasnej.

Reagovat
smazaný uživatel

hmm, ani Federer nemoze vsetky zapasy vyhrat

Reagovat
smazaný uživatel

Proti Nalbandianovi ne...

Reagovat
HOST*

Tak ak len proti Nalbandianovi ne, tak potom sa nie je coho bat. Ale pre istotu este par vysledkov toho ,,Federera" si treba pozriet ci ozaj len Nalbandian...

Reagovat
smazaný uživatel

Neskutečné, Diaarra bez míče zlomí protihráči lícní kost a já tady čtu od fanoušků Realu věty typu:

"Djila jim to začal vracet a pak byl klid."

"Jejich mínus, taky máme hráče, proti kterým to bolí."

Myslím ,že všichni nezaujatí si o tomto udělěají obrázek sami...

Reagovat
smazaný uživatel

Teď jsem slyšel na Schustera dobrou odpověď:

I guess by saying that the ref was Catalan that means that you couldn't buy him or influence his decisions like you normally do. Such a pity..

Reagovat
alegre

Reagovat
smazaný uživatel

A to vyslovil, který dement? Podložil to nějakým důkazem, nebo to bylo jen plácnutí do vody, aby se zavděčil utiskovaným Kataláncům?

Reagovat
smazaný uživatel

A Schuster to nějak podložil? Proč by měl nějaký fanoušek podkládat odpověd trenérovi na něco, co sám trenér ničím nepodložil? To jseš vážně tak zaslepený?

Reagovat
smazaný uživatel

Schusterovi stačilo se dívat, jak to píská...

Reagovat
HOST*Brl

Uz si ako Kyslik. Vzdy musis obhajovat aj neobhajitelne ak ide o Real.

Reagovat
HOST*Brl

Sry, ale myslel som, ze si objektivnejsi. Ked tresne taku volovinu, cakal som, ze ho zotries. Viem ,ze pozicie treba drzat, ale tato je fakt neudrzatelna. Skratka Schuster je pako. Jeho koucovanie nic moc. To iste si myslim aj o Rijkaardovi, ale ten aspon nedrista a prizna, ked hrame na hovno.

Reagovat
HOST*Crocy

Thierry Henry Thierry Henry Thierry Henry olala olala,Realci bojte se ]:->

Reagovat
HOST*Stump

Krásný výsledek z Atlética, maximální spokojenost

Reagovat
smazaný uživatel

Včera to byl barcelonský koncert!

Reagovat
smazaný uživatel

Snad se ho dockame i v Getafe...

Reagovat
smazaný uživatel

Slavíci z Madridu by potřebovali psychiatra. Byl to horor. Barča mě potěšila,opět je to paráda.

Reagovat
HOST*kijonek

titul je ve Valencii

Reagovat
HOST*1860

paradni zapas se smutnym koncem, videl sem prakticky hru na jednu branu, atletico se tlacilo dopredu, dali tri vydreny goly a nedali penaltu, villareal mel ctyri sance(a to ne vsechny 100procentni) a dali 4 goly.. takhle nespravedlivej vysledek sem uz dlouho nevidel.. jinak zapas mu prohral obrance(myslim ze to byl perea, hral na levy strane a byl cernej..).. jinak sem si povzdychl nad tim jaci jsou ve spanelsky lize technici, stacilo by, aby byl i blbej obrance v nasi lize a byl by za hvezdu..

Reagovat
HOST*

a to je nějaká novinka

Reagovat
HOST*1860

..a malem bych zapomel na velmi podprumerny vykon brankare domacich.. nehcapu, jak muze chytat za tym, ktery si dela takove cile, to neni na trhu lepsi?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele